Dierenmissies Weekjournaal van 15 juni 2025

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met beperking van bewegingsvrijheid voor honden in Iran, leren we nieuwe asielbewoners kennen, hebben we het over honden en katten die bij het baasje in bed slapen, is het dikke pech voor Golida en Candy, is een dierenmoordenaar nog steeds actief, blijken beunhazen aan het werk in dierenklinieken, zien we in het filmpje de schuldige kat en hebben we ook weer een asielverlater. In de vierkante column zien we hoe honden risico’s nemen en in de onzin van de week zien we dat tijdens slaaptijd men bijzondere bewegingen kan maken. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Iran breidt verbod op uitlaten van een hond uit
– Nieuwe koppies in het asiel
– Wat zegt het over je als je je hond of kat bij je in bed laat slapen? 
– Helaas moet Golida nog even wachten op haar Candy
– Politie: Dierenmoordenaar nog steeds actief 

– Zeker honderd onbevoegden aan het werk bij dierenklinieken
– Asielverlater Dog
– Berichten van baasjes: Ramos & Tilly
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht

– Leuk filmpje ter vermaak. als de kat schuldig is
– De 4-kanten column van Ton met: Honden en Risico’s: Bewust of Onbewust?
– (On)zin van de week:  Het was gisteravond een latertje …

 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 9 juni 2025 

.

Iran breidt verbod op uitlaten van een hond uit

Afbeeldingsresultaten voor khamenei

Ayatollah Ali Khamenei

Het  moet niet gekker worden. Het liefst zouden de Ayatollahs in Iran zien dat honden helemaal uit het straatbeeld verdwijnen en dat elk contact met een hond niet meer voor kan komen. Iran heeft namelijk een verbod op het uitlaten van een hond uitgebreid. In de hoofdstad Teheran is zo’n verbod al van kracht sinds 2019, de voorbije dagen zijn vergelijkbare regels van kracht geworden in ten minste achttien andere steden in verschillende delen van het land.

.

.


.

.

Dinsdag 10 juni 2025

.

Nieuwe koppies in het asiel
.
.

Dit is TRIS, Ras: Duitse herder, Geboortedatum: 01/10/2023, Geslacht: vrouwelijk, Gewicht: 16 kg, Afmetingen: 53 hoog 57 lang, Gesteriliseerd: ja, Vaccins en analyse: Ja, ze is gezond. Tris woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Ze heeft in een huis met kinderen gewoond en is super aanhankelijk. Ze is een lief dier met katten en andere honden, ongeacht het geslacht. Ze is rustig en blaft niet. Ze kan zonder problemen aan de lijn lopen en is kleiner dan gemiddeld. Geschikt voor kinderen: Ja. Compatibel met katten: ja, ze IS heel goed. Geschiedenis: Tris werd door haar baasje in het asiel achtergelaten. Anderhalf jaar geleden werd ze door een Marokkaans gezin geadopteerd uit het gemeentelijke asiel van Valdepeñas. Nu beweren ze dat ze geen ruimte hebben, gewoon om een excuus te verzinnen. Het probleem is dat ze zoals gewoonlijk op vakantie gaan en de hond nu niet meer willen. Het asiel waar ze haar vandaan hebben, accepteert geen privédieren meer, ook al komt ze daar vandaan. Daarom hebben ze haar naar het asiel van Elena gebracht.
Voor info over Tris of de adoptieprocedure kijk op Dierenmissies – Honden ter Adoptie, mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271

.

.


.

.

Dit is Chula, Ras: gemengd, Geboortedatum: 23/02/2025, Geslacht: vrouwelijk, Gewicht: 9 kg, Afmetingen: 36 hoog 38 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja, Gesteriliseerd: nee (nog te jong). Chula woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Ze loopt goed mee aan de lijn en voor een puppy heeft ze een heel zwaar leven gehad. Ze is erg sociaal met volwassenen en kinderen en is speels, maar toch kalm. Ze is een schat, super aanhankelijk en extravert. Ze woont samen met meer dan 30 honden van verschillende geslachten en katten. Geschikt voor kinderen: Ja. Compatibel met katten: ja, ze is oké. Geschiedenis: Chula werd door een jongen op straat opgepikt en aan een boer gegeven, maar die besloten haar gelukkig uiteindelijk af te staan omdat we weten hoe haar leven eruit zou zien.

.

.

.

.

Voor info over Chula of de adoptieprocedure kijk op Dierenmissies – Honden ter Adoptie, mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271

.

.


.

.

Dit is Drogba, Ras: podenco, Geboortedatum: 01-01-2023, Geslacht: mannelijk, Gewicht: 9 kg, Afmetingen: 44 hoog 47 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja, Gesteriliseerd: Ja. Dogba woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Hij is een speelse en aanhankelijke hond die goed overweg kan met andere honden. Hij is een goede vriend voor mensen en kinderen. Hij kan aan de lijn lopen en is een hond die van beweging houdt. Geschikt voor kinderen: Ja. Compatibel met katten: ja, hij is oké. Geschiedenis: Drogba werd uit het gemeentelijke asiel gehaald omdat hij daar was achtergelaten omdat hij niet goed kon jagen.

.

Voor info over Drogba of de adoptieprocedure kijk op Dierenmissies – Honden ter Adoptie, mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271.

.

.


.

.

Dit is Peke, Ras: podenco, Geboortedatum: 01-01-2020, Geslacht: mannelijk, Gewicht: 8,5 kg, Afmetingen: 42 hoog 45 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja, Gecastreerd: Ja. Peke woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Peke is  een actieve en speelse hond. Hij is vriendelijk met alle honden, ongeacht het geslacht, en goed met katten. Hij is een lieverd en loopt goed aan de lijn. Geschikt voor kinderen: Ja.  Compatibel met katten: ja, hij is oké. Geschiedenis: Peke is ook uit het asiel gehaald, waar hij al een tijdje zat te wachten. Hij is verdrietig in zijn kooi omdat hij er zo lang in heeft gezeten. Hij is lief met volwassenen en kinderen. Peke

.

Voor info over Peke of de adoptieprocedure kijk op Dierenmissies – Honden ter Adoptie, mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271..

.

.


.

.

Dit is ROCO, Ras: gemengd, Geboortedatum: 1/10/2022, Geslacht: mannelijk, Gewicht: 7 kg, Afmetingen: 32 hoog 37 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja, Gesteriliseerd: Ja. Rocco woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Hij is een nobel en mooi hondje; hij is erg klein, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Hij is onverschrokken in de buurt van mensen; hij laat zich zonder problemen aanraken en kan aan de lijn lopen. Reizen met hem in de auto is geen probleem. Geschikt voor kinderen: Ja. Geschiedenis: Roco is door de politie naar het asiel gebracht. Hij is een schatje, heel aanhankelijk en droeg een parasietenhalsband, maar zonder microchip.  Hij zit in een bench van 1 m², we hebben geen rennen meer. Vindt snel een plekje voor hem aub.

.

Voor info over Rocco of de adoptieprocedure kijk op Dierenmissies – Honden ter Adoptie, mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 0622225271.


.

.

Woensdag 11 juni 2025

.

Wat zegt het over je als je je hond of kat bij je in bed laat slapen? Psychologen leggen uit

Misschien vind je het heerlijk om samen met je hond of kat onder de dekens te kruipen. Maar wist je dat dit volgens psychologen iets zegt over wie je bent? Mensen die hun huisdier bij zich in bed laten slapen, blijken opvallend vaak dezelfde eigenschappen te hebben. En goed nieuws: het zijn vooral positieve trekjes!

De 7 opvallende eigenschappen van baasjes die hun huisdier in bed toelaten

  • Een groot, open hart Je bent waarschijnlijk erg empathisch. Door je huisdier zo dichtbij te laten, toon je zorg en medeleven. Je vindt het belangrijk dat anderen (mens én dier) zich fijn voelen bij jou.
  • Comfortabel met intimiteit Slapen met een dier is best intiem. Je hebt geen moeite met nabijheid en vindt het prettig om warmte en vertrouwen te delen, ook zonder woorden. Je bent gevoelig voor lichaamstaal en non-verbale signalen.
  • Niet bang voor kwetsbaarheid Je bed is een persoonlijke plek. Door je huisdier toe te laten, laat je zien dat je openstaat voor kwetsbaarheid. Je durft je open te stellen, ook als dat betekent dat je soms een poot in je gezicht krijgt.
  • Hecht waarde aan emotionele verbinding Je geniet van de band met je huisdier en vindt het belangrijk om je verbonden te voelen. Dit zie je vaak ook terug in je relaties met mensen: je zoekt diepgang en warmte.
  • Ontspannen en stressbestendig Met een dier naast je val je makkelijker in slaap en voel je je rustiger. Het ritme van je huisdier werkt kalmerend. Je straalt vaak een relaxte sfeer uit.
  • Gul en zorgzaam Je gunt je huisdier comfort en gezelschap, zelfs als dat betekent dat je zelf wat minder ruimte hebt. Je deelt graag, niet alleen met je huisdier, maar ook met anderen.
  • Flexibel en aanpassingsvermogen Slapen met een huisdier vraagt om aanpassingsvermogen. Of je nu een kat hebt die midden in de nacht over je heen paradeert of een hond die alle ruimte opeist: je past je makkelijk aan en blijft positief.

Zijn er verschillen tussen honden- en kattenmensen?

Onderzoek laat zien dat hondenmensen vaak extraverter en zorgvuldiger zijn, terwijl kattenmensen juist creatiever en gevoeliger zijn. Katteneigenaren zijn gemiddeld ook wat hoger opgeleid. Toch delen beide groepen de bovengenoemde eigenschappen als ze hun dier in bed toelaten.

Voordelen en nadelen van samen slapen

  • Voordelen: Gezelligheid en minder stress Sterkere band met je huisdier Gevoel van veiligheid en comfort
  • Nadelen: Slechtere nachtrust door onrustig gedrag van je huisdier Meer kans op allergieën of hygiëneproblemen Moeilijker grenzen stellen aan je huisdier

Kortom: Als je je hond of kat bij je in bed laat slapen, ben je waarschijnlijk zorgzaam, gevoelig en flexibel. Je houdt van warmte en verbinding, en je bent niet bang om je kwetsbaar op te stellen. En dat is iets om trots op te zijn!

.

.


.

.

Donderdag 12  juni 2025

.

Helaas moet Golida nog even wachten op haar Candy

.

Het is niet goed met de kleine Candy. Eergisteren kwam ze uit Helmond waar ze weken in een opvang gezin had gewoond. Ze werd naar Tilburg gebracht waar ze opgehaald zou worden om naar Golida te gaan. Maar toen Nicole, haar vaste dame van de uitlaatservice, de kleine Candy zag werd het duidelijk dat er iets niet goed was. Van de kerngezonde Candy op de foto’s was weinig meer over. Ze had op haar hoge leeftijd  een gebitsreiniging en een sterilisatie moeten ondergaan. Ze was nu brood mager geworden en wilde blijkbaar niets meer eten. Wat  was er gebeurd tussen het moment van de foto’s nemen en het vervoer naar Tilburg.  Nicole, die zelf dierenartsassistent is geweest, besloot Candy mee naar haar huis te nemen. Dit zieke diertje kon ze niet afgeven bij Golida.  Ze moest eerst weer gaan eten en aansterken. Een grote tegenvaller voor Golida maar ieder wenst natuurlijk alleen het allerbeste voor Candy.

Het is natuurlijk niet netjes om de stichting te noemen die voor deze adoptie heeft gezorgd want alles zal best met de beste bedoelingen zijn gebeurd.  Maar ja we hebben geen idee of zij de kwaliteitsstandaard van Dierenmissies hanteren. Daarnaast kan natuurlijk elk dier ziek worden ….

.

.


.

.

Vrijdag 13 juni 2025

.

.

Afgelopen zondag is er wederom een overleden dier, een halsbandparkiet, aangetroffen in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. De afgelopen maanden zijn er meerdere overleden dieren aangetroffen. In totaal gaat het om zes meldingen waarbij een haas, vijf ganzen, later nog drie ganzen, een kat, twee duiven en een halsbandparkiet overleden zijn aangetroffen. De eerste melding werd ontvangen op 29 april dit jaar.
De politie roept mensen op om 112 te bellen wanneer zij overleden dieren aantreffen die mogelijk door een misdrijf om het leven zijn gekomen in de omgeving van het Schollebos. Op die manier kunnen sporen zo snel mogelijk worden veiliggesteld.
Dierenmishandeling of -verwaarlozing melden? Bel 144 en toets 2! Liever online? Check www.politie.nl/144.

.

.


.

.

Zaterdag 14 juni 2025

.

.

Zeker honderd onbevoegden aan het werk bij dierenklinieken

Zeker honderd diergeneeskundigen bij Nederlandse dierenklinieken en -ziekenhuizen van de drie grootste ketens staan niet geregistreerd in het diergeneeskunderegister. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en Omroep Brabant. Van onbevoegd bloed afnemen tot opereren: zonder registratie is dit strafbaar.

In Nederland zijn dierenartsen en paraveterinair dierenartsassistenten verplicht zich te registreren in het diergeneeskunderegister. Toch zijn er minstens vier dierenartsen die zonder registratie operaties uitvoerden, medicijnen voorschreven of diagnoses stelden. En ruim honderd dierenartsassistenten voerden zonder geldige registratie medische handelingen uit, zoals bloed afnemen, medicatie meegeven of verdovingen toedienen.

Voor deze overtredingen kunnen gevangenisstraffen tot een jaar of boetes van 25.000 euro worden opgelegd. Toch is in de afgelopen jaren niemand vervolgd.

Geen registratie, toch aan het werk

In verschillende gevallen waarin wel een aanvraag voor registratie werd gedaan, volgde een afwijzing. Toch gingen sommigen daarna gewoon aan het werk. Anderen begonnen wel een aanvraag, maar leverden nooit de juiste papieren in. “Zonder registratie is niet goed te controleren of een dierenarts of paraveterinair over de juiste opleiding en kwalificaties beschikt”, zegt Sophie Deleu, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, tegen de NOS.

Volgens Marleen Langen, voorzitter van de belangenvereniging voor paraveterinairen Vedias, speelt dit probleem juist bij kleinere, onafhankelijke praktijken. Zij ontdekte al jaren geleden dat veel paraveterinairen niet geregistreerd stonden. “De grote ketens hebben sindsdien veel stappen gezet”, stelt ze.

Veel kleine praktijken geven aan niets te ondernemen. Redenen? De eigenaar of assistente gaat bijna met pensioen, de opleiding is te duur, of men acht de kans klein dat het aan het licht komt of misgaat.

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken

.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 15 juni 2025 

.

Asielverlater DOG

.

Dog

.

We wensen Dog een heerlijk nieuw onzorgd leventje toe.

.

.

.

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.

Berichten baasjes

.

.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en de nieuwste aanwinst Tilly 

.

Ramos met nieuwe vriendin Tilly. Een teefje van ongeveer 4 jaar via verhuisdieren.nl. Weer een klein hondje, net als Catootje, omdat het anders niet past in de auto. En ze moeten tenslotte mee op vakantie.
Ramos heeft echt last gehad van het wegvallen van Cato. Hij werd weer onzeker, bewoog weer in slow motion. Dit heeft ongeveer 2 weken geduurd, toen was hij weer de oude.
Hij is heel lief naar Tilly. Dat is andersom soms niet het geval. Het is een echte haaibaai. Als zij aandacht wil, grauwt en snauwt ze naar hem. En net als Cato pikt ze zijn mand in. Komt hij mij halen om haar eruit te bonjouren😍.
Tilly weet nog niet te poseren. Ramos is gepokt en gemazeld. Als de vrouw zegt “netjes zitten en blijf”, weet hij hoe laat het is. Hij blijft keurig zitten totdat ik klaar ben, mijn perro mucho fantastico.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.

.


.

Leuk filmpje ter vermaak.

.

KLIK op het plaatje om het filmpje te zien …

.

Als de kat schuldig is …..

 

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton.

.

Honden en Risico’s: Bewust of Onbewust?

Honden zijn al duizenden jaren de trouwe metgezellen van de mens. Hun gedrag fascineert ons, en een van de meest intrigerende vragen die we ons kunnen stellen, is of honden risico’s nemen en, zo ja, of ze dit bewust of onbewust doen. Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig en vereist een blik op de complexe wereld van het hondenbrein en hun interactie met de omgeving.

Laten we beginnen met het idee van risico’s. Voor mensen betekent het nemen van risico’s vaak het afwegen van de mogelijke voordelen tegen de nadelen. We denken na over de gevolgen van onze acties en maken keuzes op basis van ervaring en kennis. Maar hoe zit het met honden? Hebben zij dezelfde capaciteit om risico’s te evalueren?

Honden zijn sociale dieren en hun gedrag is sterk beïnvloed door hun omgeving en de mensen om hen heen. Ze leren door observatie en ervaring. Wanneer een hond bijvoorbeeld een nieuw speeltje ziet, kan hij besluiten om het te onderzoeken. Dit kan worden gezien als een risico, vooral als het speeltje onbekend of potentieel gevaarlijk lijkt. Maar is deze beslissing bewust? Of is het een instinctieve reactie op nieuwsgierigheid?

Onderzoek toont aan dat honden in staat zijn om te leren van hun ervaringen. Ze kunnen associaties maken tussen bepaalde situaties en de uitkomsten daarvan. Dit betekent dat ze in staat zijn om risico’s te nemen op basis van eerdere ervaringen. Een hond die ooit een schokkende ervaring heeft gehad met een bepaald object, zoals een stofzuiger, zal waarschijnlijk voorzichtiger zijn in de buurt van dat object in de toekomst. Dit wijst op een zekere mate van bewustzijn en het vermogen om risico’s te evalueren.

Aan de andere kant zijn er ook momenten waarop honden onbewust risico’s nemen. Denk aan een hond die enthousiast achter een bal aanrent, zonder na te denken over de mogelijkheid om te vallen of zich te verwonden. In deze gevallen lijkt het erop dat de hond gedreven wordt door instinct en plezier, zonder de mogelijke gevaren in overweging te nemen. Dit onbewuste gedrag kan worden toegeschreven aan hun natuurlijke nieuwsgierigheid en speelse aard.

Een ander aspect dat we moeten overwegen, is de rol van training en socialisatie. Honden die goed zijn getraind en gesocialiseerd, zijn vaak beter in staat om risico’s te herkennen en te vermijden. Een goed opgeleide hond kan bijvoorbeeld leren om niet te springen in het verkeer of om niet te benaderen wat gevaarlijk kan zijn. Dit suggereert dat honden, door middel van training, in staat zijn om bewuster met risico’s om te gaan.

Toch blijft het belangrijk om te erkennen dat honden niet dezelfde cognitieve vermogens hebben als mensen. Hun begrip van risico’s is waarschijnlijk veel eenvoudiger en instinctiever. Terwijl wij als mensen complexe afwegingen maken, kunnen honden meer reageren op hun onmiddellijke omgeving en emoties. Dit betekent dat hun risicogedrag vaak een combinatie is van instinctieve reacties en geleerde ervaringen.

In de praktijk zien we dat honden zowel bewust als onbewust risico’s nemen. Hun gedrag is een fascinerende mix van instinct, ervaring en training. Dit maakt hen niet alleen tot interessante huisdieren, maar ook tot waardevolle partners in ons leven. Het is onze taak als hondenbezitters om hen te begeleiden, te trainen en te socialiseren, zodat ze beter in staat zijn om de risico’s in hun omgeving te begrijpen en te navigeren.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Het was gisteravond een latertje …

.

.

.

.

.

.

Iedereen beweegt in zijn slaap.

Het is elke keer weer de vraag hoe je wakker wordt. 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Rakker van 4 tot en met 7 juli 2025

 

 

 

 

 

Ian en Babs van 26 okt tot en met 4 december 2025

Nelson en Doska van 31  december 2025 tot 2 januari 2026

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com