Dierenmissies Weekjournaal van 17 april 2016

paasdonatie2 001

20160412_190800Beste mensen,

Deze week hebben we weer leuk positief adoptienieuws te melden en hopen we in de 4-kanten column de mensen over te kunnen halen een hond te adopteren in plaats van te kopen. Maar beter is gewoon het hele Weekjournaal door te nemen en dan te lezen over de onderwerpen: Adoptie Liron gaat door, Meer adoptienieuws, Update over herstel van vrijwilliger Fred, Liron had moeite met stilzitten. Sjors en Moos een paar daagjes te gast. Uitslag van bloedonderzoek van Lee is prima, Het zicht heeft weer de zomerse beperking, De laatste overdenkingen voor de publicatie. Ingezonden stukje met foto’s over Charlie & Zontaj (OPROEP), Titan & Fray en Era. De vierkanten column van Ton: “Illegale puppyhandel”, De (on)zin van de week over “Liefdestest”, De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

De week van dag tot dag:

.

Maandag 11 april 2016

.

IMG_5685Adoptie van Liron gaat door.

Hoera..!!!!! Gisteren kregen we het berichtje van Jet (het baasje van Pippa (Tuka)) dat Liron definitief bij hen in Den Haag mag komen wonen.

Het leuke is dat Pippa ook regelmatig Estela met Jean-Pierre en Sabre tegenkomt. Dat moet wel een leuk clubje zijn. Zeker als straks bij gelegenheid Pippa, Liron en Estela samen zijn. Tja, en als je dan weet dat we nog veel meer Spaanse Stakkers die Haagse Makkers zijn geworden hebben…

.

=====

.

Meer adoptienieuws

a_19181424871133Macarro is naar een omvangplekje gegaan met de verwachting dat hij daar voor altijd mag blijven.

IMG_5586Daarnaast is ook Pecas geadopteerd.

We wensen allebei een geweldig nieuw leven toe !!!!!

.

.

.

.

Dinsdag  12 april 2016
.

red en AthosUpdate over herstel van vrijwilliger Fred.

(Onze vrijwilliger Fred is met Pasen ernstig mishandeld en is hiervan herstellende.  Zie de  Dierenmissies weekjournalen   van 27 maart 2016 , van 3 april 2016  en van 10 april 2016 )

Fred is vandaag ter controle terug geweest in het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met hem. Hij wordt weer meer en meer zichzelf en de verwondingen om zijn beschadigde oog lijken goed te genezen.  Hij zal over een aantal weken opnieuw geopereerd moeten worden. Zijn beschadigde lens wordt vervangen en zijn oog moet opnieuw worden gericht. Als alles goed gaat zal hij dus iets kunnen blijven zien met dat oog. Dat is natuurlijk al een hele geruststelling.

Namens alle lezers van het Dierenmissies Weekjournaal wensen we Fred alle sterkte toe… !!!!!!

.

Woensdag 13 april 2016

.IMG_5679

Liron had moeite met stilzitten…

Personeel van het asiel zou vandaag bij Liron bloed afnemen voor de bloedanalyse maar dat is ze niet gelukt. Liron zag dat niet zo zitten en was wat beweeglijk. Dat is niet erg hoor … nu krijgt Liron een extra ritje naar de dierenarts en nu moeten we tot volgende week wachten op de uitslag maar dat kan niet anders.

 

.

Donderdag 14 april 2016

 

1458918981065

Sally en Botas op de voorgrond

Sjors en Moos een paar daagjes te gast.

Van baasje Linda kregen we de vraag of Moos en Sjors een paar daagjes welkom zijn bij ons. Ze had gezien op de beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang dat 11, 12 en 13 mei nog beschikbaar waren.

Natuurlijk zijn deze twee lieverds van harte welkom en zullen we ze dan lekker verwennen. Zoals onder aan het Weekjournaal is te zien hebben we de agenda gelijk weer aangepast.

 

===

Vrijdag 15 april 2016a_14101410988259

Uitslag van bloedonderzoek van Lee is prima

Vandaag kregen we het bericht dat, wachtende op de formele uitslagen van het laboratorium, Miranda al had gehoord dat Lee helemaal gezond is.

De koffertjes van Lee en Liron stonden natuurlijk al gepakt maar nu mag die van Lee in ieder geval al definitief klaar gezet worden voor 22 april ….

Immers op 22 zullen ze beiden ingeladen worden om vervolgens op 23 april aan te komen in de omgeving van Eindhoven.

Nog steeds weten we nog geen tijdstip van aankomst. Dit komt omdat tot de laatste week toe honden een plekje op dit transport kunnen  vinden. Het ligt maar net aan de verschillende bestemming van de hondjes die bepalend zijn voor de exacte route. Natuurlijk is Nederland niet het enige land waar hondjes hun nieuwe baasje vinden. Ook op plaatsen in Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland krijgen de hondjes ee nieuw leven…

.

Zaterdag 16 april 2016

.

Het zicht heeft weer de zomerse beperking.

images133P0QHZWe hebben het er over gehad dat de lente in aantocht was en de bomen in het bos weer op het punt stonden hun nieuwe bladeren te tonen.  Alles loopt tegelijk uit en in een paar dagen tijd is het zicht beperkt tot enkele meters naast de bospaden. Elk jaar verbaast het me weer om te zien hoe elk pad weer een eigen nieuwe wereld lijkt te zijn terwijl, amper een week geleden, je tussen de bomen door, 50 tot 100 meter diep in het bos kon turen.  Het ontdekken van wild wordt moeilijker maar uit ervaring weet ik hoe je plots, op nog geen tien meter afstand, oog in oog kunt staan met een koppel reeën en dat is toch ook erg leuk…

.

Zondag 17 april 2016

De laatste overdenkingen voor de publicatie

Gelukkig heeft onze website deze week ons niet in de steek gelaten en konden we zonder problemen het Weekjournaal samenstellen.
.
We hopen gauw weer ook interne info te krijgen over de werkzaamheden op het asiel want dat is deze week wat onderbelicht gebleven omdat Miranda voor een paar dagen in Nederland was voor familiebezoek. Vanzelfsprekend is dat niet ten koste gegaan van de informatie over de adopties. Laten we hopen dat Miranda ook een beetje heeft kunnen genieten van haar korte bezoek in Nederland…..
.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Ingezonden update van Rosanne (baasje van Zontaj en Charlie)

20160401_163846

Zontaj

 .

Helaas ben ik niet meer in de gelegenheid  geweest het verhaal van Charlie af te maken.

20160329_172508

Charlie

.

Het gaat aller eerst  heel erg goed met ons.

Charlie is een hele blije  hond en kan met alle honden mensen opschieten. Zontaj heeft wat moeite gehad en heeft Charlie als een indringer gezien en dat hebben ze  uitgevochten nu zijn  de plekken  bepaald 20160331_154624(Zontaj zat op kerstavond bij de dierenarts  en moest gehecht  worden) alles nu weer helemaal goed!!

 ===================
OPROEP
Het leek mij leuk om eens in contact te komen  met de eigenaren van de broers en zussen van Zontaj en misschien  eens af te spreken  vanuit de stichting  wellicht om elkaar te ontmoeten  ze worden immers alweer bijna  3 jaar.
 
Ik hoor graag van je!
Beste Rosanne, natuurlijk doen we graag een oproep voor je.
 
DE FOTOS ZIJN  3 JAAR OUD:
zontaj-2-150x150

Zontaj

ocean-2-150x150

broer Ocean

tiny-3-150x150

Zus Guusje (Tiny)

.
.
.
.
.
.
.
 .
 .
.
.
asha-2-150x150

zus Asha

klizan-2-150x150

broer Klizan

maleva-2-150x150

zus Maleva

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Rosanne zou in contact komen met de baasjes van: (foto’s zijn van 3 jaar geleden)
zus Maleva
zus Asha,
zus Tiny (is Guusje gaan heten),
broer Ocean,
en broer Klizan (heeft de naam Brammetje gekregen).
 
Bent u één van de baasjes van bovengenoemde hondjes, en vindt u het leuk om meer te zien en horen van de broertjes en zusjes van uw hond, stuur dan een mailtje naar  Rosanne het baasje van Zontaj….  rosanne_smids@hotmail.com

.

Ingezonden stukje met foto’s van Selene (baasje van Titan en Fray)

.

Hoi Ton,

2016-03-08 22.32.49fray 1Fray heeft een paar weken terug en ongelukje gehad met prikkeldraad in het donker: oor bleef eraan hangen en hij had een winkelhaak van 2 bij 2 cm in zijn oor. Gauw naar de dierenarts gegaan, hechtingen erin en hij moest voor de nacht een netje om zijn kop houden om flapperen met het oor te voorkomen. Is gelukkig goed geheeld, je ziet het nog omdat er geen haar op zit maar voor de rest is er niets meer aan de hand.
.

Gisteren en vandaag lekker uitgebreid met de hondjes naar het bos geweest. Ze hebben heerlijk kunnen rennen, ploeteren door de bagger en spelen in een beek die door dat bos heen slingert en waar een open plek langs ligt.
.

20160412_190800De honden hebben genoten ( en ik ook).

Groetjes Selena

20160412_144815

.

.

.

.

.

.

.

20160327_17555320160304_113138.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ingezonden filmpje van Jo en Inge (baasjes van Era)

Ja Era is echt kaar om een eigen vriendje te krijgen om mee te spelen. Lekker dollen en spetteren in het water …

Ze kan maar moeilijk wachten tot Lee aankomt in Nederland…

.

.

.
——————————————————————————————–

.

Registratie van de hond

.

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de noodzakelijke registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=========

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
.
WIST U DAT BUDDIES HET WEBSHOP KEURMERK HEEFT ONTVANGEN
.

Persbericht  

BUDDIES begon 15 jaar geleden als dierenspeciaalzaak in Den Haag. Al snel kwam daar een webshop voor hondenpenningen bij. Dit was de eerste webshop voor hondenpenningen en één van de eerste webshops met dierenbenodigdheden.

Al snel groeide het bedrijf uit zijn jasje en werd er in Voorburg een nieuw, groot pand betrokken. Ook de webshop groeide gestaag en daarbij nam BUDDIES nog enkele webshops over. Naast de verkoop van dierenbenodigdheden startte BUDDIES als één van de eerste bedrijven in Nederland een professionele service voor het verzorgen van katten en kleine dieren. In 2015 verdween BUDDIES uit de winkelstraat om zich volledig toe te leggen op de webshops en de dierenoppas.

Inmiddels is BUDDIES Webshops een toonaangevend bedrijf met artikelen voor huisdieren, maar ook in de ontwikkeling en beheer van webshops in andere branches. De afgelopen maanden werden diverse webshops in een nieuw jasje gestoken en ook andere webshops zullen spoedig volgen. Nog altijd ligt de nadruk op het verkopen en produceren van hondenpenningen. Deze maand verhuisde de productie-afdeling naar Voorschoten.

Vorige maand heeft BUDDIES Webshops voor de webshops www.hondenpenning.net, www.animalwebshop.com, www.amigos-animals.com en www.lechateaudemamere.nl het Webshop Keurmerk gekregen. Dit is het grootste, onafhankelijk keurmerk in Nederland en België. Dit betrouwbare keurmerk wordt aangeraden door de overheid en de Consumentenbond

 2016-04 Hondenpenningen.
 .
Facebook logo AnimalWebshop.
,
,
,KLIK op dit logo om de facebookpagina van Aminal Webshop.com te volgen.
.
.
.
.
.
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 .

kop-tonDe 4-kanten column van Ton: “illegale puppyhandel”

.

.

Wij kunnen alleen maar potentiele nieuwe hondenbezitters smeken om toch vooral geen hondje te kopen. Hiermee houd je de hondenfok en allerlei illegale praktijken in stand. Er zijn al zoveel hondjes in de wereld die zo graag een baasje zouden willen krijgen. Vandaar ons advies: Koop geen hond maar adopteer een hond !!!!!!

.
imagesU9C0O43LElke week worden honderden puppy’s in busjes naar Nederland en België gesmokkeld vanuit Oost-Europese landen. Dat weten we omdat ze regelmatig aan de grens worden gepakt. In die Oost-Europese landen worden de pups vaak onder erbarmelijke omstandigheden gefokt in de zogeheten puppyfabrieken. illegale hondentransportDe puppy’s worden vaak te vroeg bij hun moeder weggehaald, zijn niet zelden ernstig ziek en worden met vervalste papieren, met onvoldoende vaccinatie en onder slechte omstandigheden naar Nederland en België getransporteerd. Voor een paar tientjes per stuk worden de Pups hier ingekocht door illegale handelaren en weer verkocht voor een tienvoud.

imagesN0CA5BQCEn dan heb je ook nog de ‘fokkers’ in Nederland en de mensen die helemaal geen fokkers zijn maar zich als zodanig voordoen.
Ik heb al de smoesjes van de ‘echte’ en de ‘nep’ fokkers die een nestje met pups te koop hebben wel gehoord: “Ze is het huis uit geglipt, het ging per ongeluk”, “Het is beter dat een teefje één keer een nestje heeft gehad voordat ze gesteriliseerd wordt”, “Het is beter dat een reutje één keer heeft gedekt voordat hij wordt gecastreerd”, “Nee, ik doe het niet voor het geld want de kosten van de dierenarts zijn hoger dan de opbrengst.”” ALLEMAAL BULLSHIT.!!!!
.
Toen Dierenmissies in 2010 begon met het werk ten behoeve van zwerfdieren en asielen in Spanje, was de adoptiewereld nog een stuk vriendelijker. Ook toen was er al illegale puppyhandel maar de omvang was nog redelijk beperkt. Of het de crisis is geweest die mensen ertoe heeft bewogen zich met criminele activiteiten bezig te houden, of dat het de open grenzen zijn die illegale transporten makkelijker maken .. wie zal het zeggen. Toch zijn de signalen over grote tarnsporten van hondjes zonder de juiste papieren en gezondheidswaarborgen uit Oost Europa al jaren lang bekend. Ook is het al lang bekend dat dit geen incidenten meer zijn maar dat georganiseerde misdaad vanuit Oost Europa hier floreert. Diverse malen leidde dit tot Kamervragen met een duidelijk verzoek om acties van de politiek. Zo waren het, in oktober 2015, nog de Partij voor de Dieren en D66 die staatssecretaris Sharon Dijksma verzochten om de NVWA extra op te laten treden tegen illegale puppyhandel. Dijkstra wilde pas wachten tot 2016 om te zien of de Europese Unie actie zou ondernemen. Zij was trouwens van mening dat vanwege vermenging met zware criminaliteit op andere gebieden, de politie er naar zou moeten kijken….

Dijkstra draagt de portefeuille over aan Van Dam

Dijkstra draagt de portefeuille over aan Van Dam

HALLO Dijkstra …OOIT VAN SAMENWERKING GEHOORD??? Kortom kordaat optreden hoefden we van Dijkstra niet te verwachten.
.
Dat deze houding van Dijkstra niet in goede aarde viel bij onze buurlanden was te verwachten, Immers zijn de straffen op illegale puppyhandel in België en Duitsland veel zwaarder dan in Nederland. Ook heeft Vlaanderen veel strengere regels opgesteld voor de puppy import. Zo liet Ben Weyts, de Belgische minister van Dierenwelzijn, weten dat Nederland te laks is in de aanpak van malafide puppyhandel en dat nu handelaren geneigd zijn om via Nederland de dieren te importeren. Onze nieuwe staatssecretaris heet Martijn van Dam en volgt in grote lijnen het spoor van Dijkstra. Logisch…
.
imagesOK0PJ9DFDus onze blik is gericht op de Europese Unie. Laten we daar nu Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij van de Dieren hebben zitten. Zij heeft de Europese Commissie opgeroepen in te stemmen met haar plan zoals hieronder is aangegeven.
.
“Door alle huisdieren verplicht te registreren in een Europees systeem, wordt het opsporen van illegale handel in honden, katten en andere dieren gemakkelijker. Ook kunnen weggelopen dieren sneller met hun eigenaar herenigd worden, en zijn daders van mishandeling beter op te sporen. Registratie kan daarnaast illegale doding van dieren, zoals zwerfhonden in Roemenië en galgo’s in Spanje, verminderen. De Europese Commissie kan met deze stappen laten zien dat ze serieus werk maakt van het welzijn van huisdieren.”
.
Waarom ik dit onderwerp heb gekozen voor mijn column? Omdat ik het artikel tegen kwam over de inbeslagname van 89 pups bij illegale hondenhandelaren. Wist u dat er jaarlijks honderdduizenden pups op de illegale markt verschijnen? Ja je kunt beter een hondje adopteren via een bonafide stichting. Langs deze juiste weg vinden zo’n 6.500 hondjes een tweede tehuis in Nederland. Dit is van 80.000 nieuwe hondjes die elk jaar bij een Nederlands baasje komen slechts een klein deel.
.
O ja, Hier kunt u het artikel zelf lezen:
.
In Noord-Brabant zijn op meerdere locaties invallen gedaan op verdenking van de illegale handel in puppy’s. Bij de acties van maandag waren de politie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de Belastingdienst betrokken.
.
piepvandaag-inval-politie-illegale-puppyhandel-Noord-Brabant
Een van de invallen was in Hapert bij een beruchte hondenhandelaar. In het onderzoek naar twee hondenhandelaren werden in de hele provincie uiteindelijk 3 bedrijfspanden en 2 woningen binnengevallen. Er is niemand aangehouden.
.
De NVWA trof op een locatie in Hapert maar liefst 89 pups aan die zijn geïmporteerd uit Hongarije. De hondjes zijn zondagnacht in Hapert aangekomen en waren of te vroeg, of niet gevaccineerd. De dieren zijn meegenomen voor controle door een dierenarts. Op de verschillende locaties werden ook illegale diergeneesmiddelen, (steek)wapens en een groot bedrag aan contant geld gevonden, en ook de digitale gegevensdragers en de administratie zijn in beslag genomen. Bij de inval in het pand aan de Dalem in Hapert was een cameraploeg aanwezig die werd bedreigd en daarna bijna aangereden.

Centrum illegale handel De provincie Noord-Brabant is het Nederlandse centrum van de illegale handel in honden. De dieren worden onder erbarmelijke omstandigheden – veelal in Oost-Europa – gefokt en naar Nederland gesmokkeld. Advertenties beweren dat de pups ‘liefdevol’ of ‘in een huiselijke omgeving’ zijn grootgebracht. De waarheid is helaas anders. Per jaar gaat het om honderdduizend hondjes die via dit illegale circuit op de markt terechtkomen.
.
Wetgeving Sinds 1 april 2013 is het verplicht dat alle ‘nieuwe’ honden in Nederland, dus honden geboren of ingevoerd na die datum, worden gechipt en geregistreerd. Ruim een jaar na dato is de vraag hoe goed deze regelgeving wordt nageleefd en hoe de controle daarop verloopt. Onderzoek laat zien dat het met de open grenzen binnen Europa kinderlijk eenvoudig is om pups te voorzien van een microchip en (vals) EU-paspoort. De wetgeving inzake hondenhandel is in Nederland op bepaalde punten zwakker dan bijvoorbeeld in Duitsland en België. Nederland speelt dan ook een sleutelrol in de distributie van de dieren. De Oost-Europese paspoorten worden weggegooid en vervangen door een Nederlands paspoort, waardoor de honden makkelijker verkocht kunnen worden.
.
Verschillende media, waaronder Omroep Brabant en recentelijk het televisieprogramma Zembla, hebben aandacht besteed aan de illegale puppyhandel. Omroep Brabant heeft zelfs een speciale website gelanceerd.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

.

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Liefdestest”
.

 

 dogs wayLIEFDESTEST  

  1. GA NAAR DE AUTO
  2. STOP JE PARTNER EN JE HOND IN DE KOFFERBAK
  3. WACHT 15 MINUTEN
  4. OPEN DE KOFFERBAK

WIE IS ER BLIJ ????????

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.
.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

april 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
mei 2016
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
juni 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

1431788636657

juli 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
augustus 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
september 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Oktober, November, December 2016 nog volledig beschikbaar

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com