Dierenmissies Weekjournaal van 19 juli 2015

paasdonatie2 001lezen09-150x150paasdonatie2 001Beste mensen,

Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee. Lees over de onderwerpen: Half weekjournaal, Sara’s vakantie begint, Ian’s vakantie is gepland, Eén dag vertraging van Reina’s reis naar Nederland, Reina in Spanje en Sara in Nederland, Tuba, Gaia en Athos alle drie in de belangstelling, Timea Fargas redt 3 honden uit China, Het transport naar Spanje is onderweg. Reina is onderweg naar Nederland, Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Visfilet met rijst en groenten, De 4-kanten column met “Muurbloempjes en honden”, De (on)zin van de week over “Tip voor bij een kennismaking”. De nieuwe kalender voor de vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ De week van dag tot dag:

Maandag 13 juli 2015

Half weekjournaal

De allereerste taak van vandaag was om het weekjournaal van gisteren 12 juli opnieuw te uploaden want vanmorgen bleek dat tijdens de publicatie van dat Weekjournaal iets niet goed was gegaan. De helft bleek te zijn weggevallen waardoor u het eerste heerlijke menu voor uw hond, de column en de zin van de week moest missen. Dat kan natuurlijk niet. Dus als u HIER KLIKT dan kunt u dat allemaal nog even rustig bekijken. . .

=======

Sara’s vakantie begint

1410705775348Rond 15.00 uur kunnen we Sarah verwelkomen die haar vakantie bij ons komt doorbrengen. Ze mag maar liefst 3 weken bij ons blijven.

Heel even rondsnuffelen en ja hoor alles komt bekend voor. Hier ben ik eerder geweest. 1410781502761Onder het genot van een kopje koffie laten we Sarah nog even rondhobbelen voordat haar baasjes weer vertrekken. Nog even kijken of ze echt weg zijn en dan opgaan in de club.

.

1410861841818O ja, dat buik-kriebelen was vorige keer ook zo lekker.

.

.

.

.

========

Screenshot_2015-06-17-17-28-23Ian’s vakantie is gepland

In de avond krijgen we een aanvraag voor opvang van de kleine Ian. Het zou plaatsvinden in de tweede week van september. Natuurlijk willen we dat ventje een leuke tijd laten beleven dus is hij van harte welkom. We hebben de agenda gelijk aangepast zoals jullie kunnen zien aan het eind van dit weekjournaal.

Dinsdag 14 juli 2015

Eén dag vertraging van Reina’s reis naar Nederland.

Vandaag krijgen we te horen dat door een noodzakelijke autorepartie de reis van de hondjes 1 dag verlaat wordt. Hierdoor zal de aankomst van Reina niet op zaterdag 18 juli maar op zondag 19 juli zijn. Ze wordt dan tegen de middag in Noordwijk verwacht. Helaas zullen we in dit weekjournaal geen verslag kunnen doen van haar aankomst. Dat houdt u dus van ons te goed in het komende weekjournaal van 26 juli 2015.

Woensdag 15 juli 2015

reina in badReina in Spanje en Sara in Nederland

Terwijl in Spanje er alles aan gedaan wordt om Reina op haar mooist naar Nederland te laten gaan, heeft Sara bij ons in het bos de plassen gevonden en leeft ze zich heerlijk uit.water

Tja, je bent op vakantie of je bent het niet ….

Reina vindt het heerlijk om zo gepoedeld te worden. Sara vindt het heerlijk om op haar manier te badderen…

 

 

 

 

 

=================

Chico en Chica

En zo worden er ook weer kleine hondjes gevonden in een leeg zwembad bij een Spaanse villa in aanbouw. Het zijn 5 broertjes en zusjes.

IMG-20150715-WA0001IMG-20150715-WA0000Voor twee ervan zoeken we nog een mandje. Het bruine teefje heet Chica en het zwarte reutje heet Chico. Klik op hun grote foto om hun adoptiepagina te bezoeken

Mocht u toevallig op zoek zijn naar zo’n kleine frummel, laat het dan zo spoedig mogelijk weten en stuur een mailtje naar dierenmissies@gmail.com

roodbruin zwartje

KLIK op de kleine foto’s om een kort filmpje te starten

 

 

 

 

 

Donderdag 16 juli 2015

Tuba, Gaia en Athos alle drie in de belangstelling.

Wie weet gaat het wel lukken deze drie kanjers een plekje te geven in Nederland.

tuba

Tuba

 

a_19531425499363

Gaia

 

ATHOS

Athos

.

.

.

.

.

.

—————-

Het transport naar Spanje is onderweg…

Na de korte vertraging van 1 dag vanwege een noodzakelijke reparatie aan de radiateur van de auto staat de heen en weer rit naar Spanje aan het begin van het avontuur. Vandaag zijn Brigitte en Dimitri, de vervoerders van Hondenpootjesinnood, met hun speciale aanhanger vertrokken naar Spanje. Op de heenweg gevuld met spullen voor het asiel, want het is natuurlijk zonde om leeg daar heen te rijden, zullen ze daar morgen in de loop van de dag aankomen. Op zaterdagmorgen wordt Reina samen met nog zo’n veertig hondjes geladen, en dan begint de terugreis naar Nederland. Geloof maar gerust dat het een hele drukte zal zijn zowel bij het inladen in Spanje als bij de aankomst in Nederland.

=========

Era heeft vandaag bloed afgestaan voor haar bloedonderzoek. We verwachten begin volgende week de uitslagen.

Timea met twee van de drie geredde honden op Schiphol

Timea met twee van de drie geredde honden op Schiphol

Vrijdag 17 juli 2015

Timea Fargas redt 3 honden uit China

Na alle ellende die we hebben gelezen over het honden-eetfestijn in China en waar zo wereldwijd meer dan een miljoen handtekeningen tegen zijn verzameld, las ik vandaag een leuk berichtje over 3 honden die daar gered zijn van de slacht. Een warm en hartelijk verhaal dat de moeite waard is om te lezen. Lees het hele artikel door op de foto te klikken. (Bron: Piepvandaag.nl)

 

Zaterdag 11 juli 2015:

Reina is onderweg naar Nederland

De grote dag is daar. Reina krijgt met nog zo’n kleine 40 hondjes een plekje in de trailer. Helaas hebben we daar nog geen foto’s van.

10.45 uur

We krijgen bericht van Brigitte en Dimitri dat ze zojuist zijn vertrokken.

Zondag 12 juli 2015

2014_aug_asiel_003In alle vroegte leggen we de laatste hand aan dit weekjournaal. Omdat we rond de middag bij de aankomst in Noordwijk moeten zijn, kunnen we hiervan pas in het volgende weekjournaal verslag doen. De aankomst zal plaatsvinden op het asiel Offem aan de Lageweg 2 te Noordwijk. Er is speciaal voor deze locatie gekozen omdat we daar op een afgesloten terrein de hondjes uit kunnen laden. Het is natuurlijk fantastisch dat we daar te gast mogen zijn want dat het een gezellige drukte zal zijn daar kun je van op aan.

Het is weer een flink stukje rijden en vandaag mag Sara met me mee om Reina te begroeten.

 

———————————————————————————————————————–

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar gelden kregen we van Marina (baasje van Sarah) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

Deze week: Visfilet met rijst en groenten poisson

Ingrediënten:

  • 200 g bevroren visfilet
  • 200g hele rijst
  • 1 prei, wit (optioneel)
  • 2 tomaten
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Basilicum blaadjes

Bereidingswijze:

  • Laat de visfilet ontdooien.
  • Kook de rijst in een ronde pan met 50 cl water totdat het een viskeuze consistentie.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden, was het en snijd deze in dunne reepjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel het hardgekookte ei en hak ze fijn.
  • In een koekenpan: bak de vis aan beide kanten in olijfolie warm.
  • Voeg de prei strips en in blokjes gesneden tomaten toe en bak 5 minuten op laag vuur.
  • Haal van het vuur, dan verkruimel de vis met een vork.
  • Voeg de ronde rijst en ei harde gehakt.
  • Hak de basilicum en strooi in de schaal voor het opdienen.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Anti-teken set  bij Hondenpenning.net Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ kop ton

De 4-kanten column van Ton “Muurbloempjes en honden”

eenzaam 1Muurbloempjes.. klinkt zo lief maar heeft ook een trieste, zielige betekenis. Mensen die moeilijk of geen contact kunnen of durven te maken met anderen. Het bekende ‘sociale isolement’ waarin men door eenzaamheid verpietert. Het betreft vaak lieve, zorgzame mensen die wat meer op zich zelf zijn en gewoon ‘er niet toe komen’ om contact te zoeken met anderen. Immers, waar zou je het in Godsnaam eens over moeten hebben zonder in een klaagzang te eindigen… Soms verzonken in verdriet en gedoemd tot eenzaamheid door het verlies van de partner en soms getroffen zijn door een vorm van het ‘empty nest syndroom’. Het gevoel hebben overbodig te zijn en voor niemand meer iets te kunnen betekenen is dan het dieptepunt van iemands bestaan. Waarom zou je ’s morgens nog opstaan?
.
Ik hoor het u al zeggen nou komt het. Nu gaat hij vast het advies geven dat zo iemand een hond moet nemen waardoor alle problemen opgelost worden. Nee dus !!!! Een hond is geen medicijn voor mensen die psychisch niet stabiel zijn. Een hond verdient een baasje die weet wat hij wil en de hond zorg, structuur, veiligheid en stabiliteit kan geven.
.
Waarom die terughoudendheid?
.
Alles heeft te maken met een psychische stoornis en of een vorm van labiliteit die niet te voorspellen valt.Zo zijn er hulphonden die aan mensen worden toevertrouwd met een post traumatische stress syndroom. Dit lijkt, in ieder geval voor het baasje (patiënt) goed uit te pakken en is dan geweldig maar ik zou niet graag degene zijn die moet inschatten of de hond dan een goede baas en een veilige plek krijgt. Want PTSS kan veel oorzaken hebben en soms kan een patiënt ongewild opvliegend en gewelddadig zijn.imagesYZ2Z6ENB Wie kent niet dat TV-spotje van de militair die uit een oorlogsgebied komt en aan PTSS lijdt? U weet wel, die arme man die tijdens een vreselijke nachtmerrie wakker gelikt wordt door zijn hond. (KLIK op de foto om dat spotje te starten) Nou ik kan u zeggen dat de kans dat je ongeschonden blijft als je een getrainde commando laat schrikken klein is als hij nog in de waan verkeert in een oorlogssituatie te verkeren.
.
Maar ja, waar we ook al eens mee te maken hebben gehad is iemand die leed aan Münchhaussen by proxy of te wel MBP. Kenmerkend voor MBP is dat de pleger om persoonlijke aandacht van medische hulpverleners vraagt, door een aan zijn zorg toevertrouwd huisdier (maar kan ook mensen zijn) ziektes, kenmerken van ziektes, of verwondingen toe te brengen en als patiënt aan deze hulpverleners aan te bieden. Al ga je daar voor een adoptie tien keer op huisbezoek, je zult het nooit weten tot het aan het licht komt en het kwaad is geschied.
.
Kan dan niemand die eenzaam is een hondje nemen?
.
Natuurlijk wel want een hond zorgt altijd voor kameraadschap, aandacht, aanhankelijkheid en een boel liefde. Elk rechtschapen baasje kent dat gevoel van verantwoordelijkheid, heeft dat onbedwingbare verlangen om dat beestje niets te kort te laten komen en daar horen ook de wandelingen bij. Vanzelf krijg je aanspraak van andere baasjes want hondenliefhebbers zijn doorgaans hele sociale mensen die graag over hun vriendje vertellen en ervaringen uitwisselen. Dus aan gespreksstof geen gebrek.
.
Ik betrap me erop dat ik tijdens de wandelingen makkelijker de namen van de honden onthoud dan de namen van hun baasjes…. ach ik blijk niet de enige te zijn.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Tip voor bij een kennismaking“

kennismaking 2Tip voor bij een kennismaking:
.
Ken je het karakter van de hond dan ken je meestal ook zijn baas….
.
Ken je alleen de baas dan kun je beter even vragen naar het karakter van de hond

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De groene data geven aan dat er plaats is.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER 1431788636657

juli 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 

ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

1431686220680

september 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

—————————

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»