Dierenmissies Weekjournaal van 12 juli 2015.

paasdonatie2 001lezen09-150x150paasdonatie2 001Beste mensen,

Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee. Lees over de onderwerpen: Aankomt in Nederland van Reina is gepland, Aanvullende info over hondjes op site, Reina’s voorbereiding voor de reis naar Nederland, Kalender van de vakantieopvang, Hoge werkdruk voor de vrijwilligers van Olescan in Spanje, Wachten op het tijdstip van aankomst, De reddingsoperatie van een koolmees, Era krijgt nu alle aandacht, Zal pup Mini een baasje krijgen. Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Meatballs met spaghetti. De 4-kanten column met “Honden kunnen vast wel voor zichzelf zorgen. Ja toch?”, De (on)zin van de week over ‘spreken zonder woorden’ ,

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo meerkoeling Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De week van dag tot dag:

Maandag 6 juli 2015

Aankomt in Nederland van Reina is geplandreina2

Alles wordt in het werk gesteld om Reina op 18 juli in Nederland aan te laten komen. We kunnen deze keer gebruik maken van een speciaal hondentransport van de Belgische stichting Hondenpootjes.be die op 17 juli vanuit Cuenca zullen vertrekken en op 18 juli aankomen in Noordwijk. Dat het hierdoor nog best wel spannend wordt om alles op tijd klaar te krijgen mag duidelijk zijn. Reina zal direct worden gesteriliseerd en bloed afgenomen worden voor onderzoek en tegelijkertijd worden de speciale vervoersdocumenten in orde gemaakt.

rottweiler4Era zal vermoedelijk in de twee week van september naar Nederland vliegen. Ook zij zal met voorrang gesteriliseerd worden en bloed worden afgenomen maar gelukkig is daar iets meer tijd voor.

.

.

Dinsdag 7 juli 2015

Aanvullende info over hondjes op site

Vandaag krijgen we van Miranda uit de asiels van Olescan in Spanje aanvullende informatie over de hondjes die al op onze site staan. Natuurlijk worden die gegevens ook weer meteen verwerkt. KLIK HIER om de vollledige lijst te bekijken. Weet dat de lijst nog lang niet volledig is en dat die gestaag wordt uitgebreid.

a_23081433629274

Josephin

a_22981433410268

Frida

Op dit moment wachten we nog op meer info over de schattige mini Josephin een 7 jarige Yorkshire-mix die op 5 juni 2015 in het asiel kwam en de lieve 4 jarige Grifon-mix Frida die sinds 2 juni in het asiel verblijft. Zij hebben nu nog geen plekje op de site maar dat zal dus niet lang meer duren.

Mocht u toevallig nu al interesse hebben in één van deze twee stuur dan gauw een mailtje zodat we kunnen voorkomen dat ze geadopteerd worden voor u kans hebt gehad nader kennis met hen te maken.

 

============

Reina’s sterilisatie

Vandaag wordt Reina gesteriliseerd en wordt er bloed afgenomen om getest te worden.

 

Woensdag 8 juli 2015

Bericht over Reina

Het gaat erg goed met Reina. Ze is de sterilisatie goed doorgekomen en hobbelt al weer vrolijk in het rond. Een klein littekentje markeert de plek van haar operatie maar daar zal gauw niets meer van te zien zijn.

Samen met Reina’s baasjes in spé wachten we in spanning op de uitslag van het laboratorium.

We kregen al een hele serie foto’s toegestuurd van de prachtige omgeving waarin Reina zal komen te wonen dat laat niets te wensen over. De hele familie is klaar voor haar komst

 

Donderdag 9 juli 2015

Kalender van de vakantieopvang.

De agenda heeft nog geen vaste plek gekregen op de website daarom is hieronder in het groen aangegeven wanneer we nog plek hebben en in de gelegenheid om uw hondje(s) een fijne vakantie te bieden. Na september zijn er op dit moment nog geen reserveringen dus is in principe elke dag opvang mogelijk. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

1431788636657

 

juli 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

1431781987235

augustus 2015
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

1431686220680

september 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

—————————

De reddingsoperatie van een koolmees

Het leven van een vogeltje op een camping is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je kleintjkoolmeeses krijgt die uit willen vliegen. Als dat moment ook nog eens plaatsvindt in vakantietijd waardoor de camping aardig bezet is door mensen met honden en katten dan is het extra listig.

Met regelmaat hebben we dan zo’n moment dat we een reddingsactie op touw moeten zetten. Als onze hondjes een jong hulpeloos vogeltje op de grond zien rond huppelen dan heeft dat natuurlijk geen schijn van kans om te overleven. Of het nu een balletje is of een rond huppend vogeltje dat maakt voor onze hondjes niets uit. Met even veel enthousiasme zullen ze daar mee proberen te spelen. Dus zodra er opwinding is onder de troepen dan gaan we altijd direct kijken.

1432623941749

Botas snapt er echt niets van waarom hij ineens al zijn aandacht op mij moet richten.

 

Het is belangrijk om dan als eerste de aandacht van onze roedelleider Botas te krijgen. De rest kijkt eerst naar hem als het om ‘dollen’ gaat. Hij kijkt je grote ogen aan want hij snapt niet waarom hij nu ineens zo nodig moet luisteren. Dat is begrijpelijk want hij had het vogeltje nog niet eens gezien. Hij lijkt dan te zeggen : “Ja… zeg het maar .. Wat mot je ?”

Als het een egeltje betreft kunnen we het rustig aan doen maar zo’n vogeltje verdient meteen alle bescherming. Beestje kende totaal geen vrees voor mensen en dat is al helemaal geen goede basis om met vertrouwen uit te kijken naar een lang leven. Maar goed, gauw dat beestje weer op een veilig plekje in de natuur gezet. We zagen dat pa en moe het gingen voeden dus nemen we aan dat het wel goed zal gaan. We verwachten dat het na een paar daagjes wel zelf zal kunnen vliegen …

 

 

 

Vrijdag 10 juli 2015

Reina is klaar voor vertrek.

Hoera !!! De eerste resultaten van Reina’s bloedonderzoek zijn binnen en nu is er geen enkele reden meer waarom de reis niet door zou kunnen gaan. Natuurlijk hebben we direct de baasjes op de hoogte gesteld. Nu wachten we nog op een meer exacte tijd van aankomst in Noordwijk op 18 juli zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Hoge werkdruk voor de vrijwilligers van Olescan in Spanje

Terwijl wij ons bezighouden met de adoptie van Reina en Era, is het bij Miranda op de asielen van Olescan in Spanje een drukte van jewelste. Daar moet nog van alles geregeld worden om hondjes uit Cuenca klaar te maken om te verhuizen naar een veilig asiel van Olescan bij Barcelona en of de reis van 17 juli mee te kunnen laten maken. Zodra dat allemaal achter de rug is, zullen we van Miranda met regelmaat updates krijgen over waar ze mee bezig zijn zodat u meer inzicht krijgt in het dagelijkse leven bij Olescan. Ze heeft beloofd daar ook de nodige foto’s van mee te sturen.

Het is op dit ogenblik erg warm in Spanje waarbij met regelmaat de 40 graden wordt gehaald. We leven mee met alle vrijwilligers die hun stinkende best doen om alles voor elkaar te krijgen.

 

Zaterdag 11 juli 2015:

Wachten op het tijdstip van aankomst

Vandaag is het zo’n dag waarop wat losse eindjes bij elkaar komen. Zo krijgen we een mailtje dat we morgen te horen krijgen hoe laat de chauffeurs van het vervoer van Reina op 18 juli aan zullen komen in Noordwijk. Daar hebben we natuurlijk nu nog niets van maar het is wel fijn dat we na enkele mailtjes te hebben verzonden nu weer contact hebben. Vooral de nieuwe baasjes willen natuurlijk weten hoe laat hun Reina arriveert in verband met regelen van de werktijden. Zo’n moment wil je natuurlijk voor geen goud missen.

rottweiler5Era krijgt nu alle aandacht

De adoptieformaliteiten voor Reina en Era zijn afgerond. Nu de voorbereidingen voor de reis van Reina zo goed als klaar zijn kunnen we ons nu gaan richten op de reis van Era. Zodra Reina vertrokken is zal zij worden ingepland voor de sterilisatie en de bloedonderzoeken. We hebben vernomen dat rond eind augustus of begin september nog een transport over de weg zal plaatsvinden en wellicht kunnen we daar gebruik van maken om Era te laten komen. Anders gaan we haar halen met een Transavia-vlucht.

Zal pup Mini een baasje krijgen?

a_24941435780166In de middag krijgen we een telefoontje van een mevrouw die Mini op de website had gezien en daar meer informatie over wilde. Mini is een mix shihuahua puppy. Omdat zo’n kleintje echt niet in een asiel hoort zou het geweldig zijn als deze kleine een eigen mandje zou kunnen krijgen bij een bazinnetje die haar lekker wil verwennen… We houden onze vingers gekruist.

 

Zondag 12 juli 2015

Terwijl wij de laatste hand leggen aan dit weekjournaal is Miranda in de asielen van Olescan additionele informatie aan het verzamelen over de hondjes die nu via Dierenmissies ter adoptie worden aangeboden. Het werk houdt nooit op…

———————————————————————————————————————–

logo-Freshpc

Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was.

Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

 

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 kHet wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar gelden kregen we van Marina (baasje van Sarah) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

 

Deze week: Meatballs met spaghetti2014-08-10 12.58.19 k

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 2 eetlepels fijne havermout
  • 1 ei
  • 1 courgette
  • ½ Oregano boeket
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 150 g gekookte spaghetti
  • 10 cl tomatensap

Bereiding:

  • Meng het gehakt met havermout en ei in een kom,
  • Schil en rasp de courgette.
  • Haal de oregano blaadjes van hun stengels.
  • Roer de courgette en oregano door het gehakt en kneed het deeg om de ingrediënten te mengen.
  • Vorm de ballen en kook ze langzaam in een pan met een eetlepel plantaardige olie.
  • Snijd de gekookte spaghetti in kleine stukjes en meng ze in tomatensaus.
  • Voeg de gehaktballetjes erbij en de maaltijd is klaar om uitgeserveerd te worden.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hond op vakantie Hondenpenning.net

 

 

 

 

 

 

Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kop ton

 

De 4-kanten column van Ton “Honden kunnen vast wel voor zichzelf zorgen. Ja toch?”

Het is meestal bij een benzinepomp of op een industrieterrein. Het is avond en stil als er voor de zoveelste keer een portier wordt geopend en er een hondje, Pancha genaamd, uit de wagen wordt gelaten. Pancha denkt “ok we gaan hier even pauzeren en plassen” maar als dan de auto wegrijdt, blijft Pancha alleen in vertwijfeling achter. Pancha blijft trouw wachten op haar baasje want die zal zo wel terug komen. NIET DUS. Het beestje wacht en wacht tot het zo’n honger heeft gekregen dat het op zoek gaat naar menselijk contact in de hoop dat die iets te eten voor hem hebben. Maar wat gebeurd er? Niet een lieve stem die uitnodigend haar naam roept. Niet de zo verlangde bak met brokken nee… Het enige dat zij krijgt is een boel gescheld en geschreeuw. Er worden schoppende bewegingen in haar richting gemaakt en als Pancha niet snel genoeg weggaat worden er ook nog stenen in haar richting gegooid. Het arme beestje raakt in opperste vertwijfeling over wat zij mogelijk fout gedaan heeft. Gedwongen om nu op eigen houtje haar kostje bij elkaar te scharrelen en als zwerver langs de weg of in de natuur, begint haar tweede leven. Hoe het met Pancha afloopt is onzeker. Misschien wordt ze aangereden, misschien wordt ze gevangen door een ambtenaar en komt ze in een dodingsstation terecht waar ze vrijwel zeker de dood zal vinden want haar baasje komt haar niet ophalen. Maar als ze echt geluk heeft wordt ze opgevangen in een asiel. In wat voor staat Pancha zal verkeren op het moment dat zij van de straat wordt gehaald is sterk afhankelijk van de duur van de periode dat zij heeft moeten zwerven.

Bang, uitgehongerd, verzwakt, vervuild, gewond en meestal onder de parasieten is steevast de conditie waarin zo’n beestje wordt aangetroffen. Komt zo’n beestje in een dodingstation terecht dan is de medische aandacht nagenoeg nihil en zal ze na circa tien dagen vergast worden. Komt ze in een asiel terecht dan zal met veel liefde en zorg onmiddellijk aan haar herstel worden gewerkt. Lukt dit dan zal er alles aan gedaan worden om een baasje te vinden die voor de rest van haar leven wil zorgen zoals dat een goed baasje betaamt.

Mensen die denken dat een gedomesticeerde hond makkelijk voor zich zelf kan zorgen is een gevaar voor zichzelf, voor de hond en voor de maatschappij. Misschien zou zo iemand opgesloten moeten worden.

Ter illustratie:

het ultieme jachtgebied voor onze hondjes ...

het ultieme jachtgebied voor onze hondjes …

Terwijl de Tour de France zijn etappes afwerkt en daarbij in de aller eerste week de nodige valpartijen er voor hebben gezorgd dat steeds de gele truidrager vroegtijdig naar huis kon vertrekken, maken wij onze heerlijke rondjes door de bossen. Geen stress geen drukte en in perfecte harmonie met de natuur. De lijst van wild dat we onderweg tegen komen en waarmee we oog in oog stonden wordt langer en langer. Waren het tot eergisteren dassen, vossen, konijnen, hazen, eekhoorns, reeën, muizen, bijzondere roofvogels waaronder diverse uilensoorten waarvan de ransuilen ons uit de slaap houden vanwege hun jongen, nu zijn daar de boommarters bijgekomen. Leuke ranke beestjes dat als stelletje vlak voor onze neus het bospad overstak en ons op nog geen 6 meter afstand passeerden. Dat onze hondjes nou niet echte jagers zijn wordt daarmee nog maar weer eens bevestigd. Ze hadden er geen enkele notie van dat die beestjes zo dicht langs liepen. Meerdere malen hebben we gezien hoe ze als groepje op jacht waren naar een muis die, terwijl ze met hun neus diep in het kreupelhout gestoken zaten, tussen hun poten door een veilig heenkomen wist te vinden zonder dat ze er iets van hadden gemerkt.

Zelfs met het vriendje va de buren wordt het jagen op muizen nog niets

Zelfs met het vriendje va de buren wordt het jagen op muizen nog niets

Als Botas in de verte wild bespeurt ziet dan zet hij een sprintje in met meestal Nessje in zijn kielzog die mee rent zonder nog maar enig idee te hebben waarom Botas zo nodig moest gaan rennen. Het is voor onze hondjes meer een soort reflex die overgebleven is uit een vroeger jachtinstinct maar het is net als bij het zien rennen van een vreemde poes, Komen en ze eenmaal bij de poes dan weten ze niet goed wat ze er mee moeten en is eigenlijk de gein er al vanaf. Maar wees gerust elke potentiele prooi uit het bos is al lang uit het gezichtsveld verdwenen als hij of één van de anderen ook maar een stukje dichter bij is gekomen. Hoe erg hun jachtinstinct generatie na generatie is gereduceerd tot het niveau ‘NUL’ laat zich raden. Hun vaardigheden zijn echt volstrekt onvoldoende om in het wild in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Die enkele keer dat ze wel een muis vangen is echt een uitzondering. Als je het dan toch wilt hebben over het ‘wild’ dat ze vangen dan moet je echt denken aan de vlieg die toevallig voor hun neus vloog… maar ja dat vult natuurlijk geen maag….

Nee mensen, de honden die u en ik kennen zijn echt niet geschikt om in eigen levens onderhoud te voorzien.

Ik vertel u dit verhaal maar eigenlijk wist u al lang de strekking ervan. Natuurlijk weet iedereen dat een huishond zich niet in het wild staande kan houden. Waarmee ik deze column begon gebeurt dagelijks in Spanje. Net als heel veel dierenvrienden maak ik me daar erg boos over en als vanzelf komen dan de volgende zinnen in mij op:

Iemand die een hond zijn auto zet, alleen achterlaat en wellicht daarbij zal denken:
“die redt het vast wel” ….

kan beter niet voor mijn auto komen want dan zal ik wellicht denken:
”die redt het vast niet” ….

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “spreken zonder woorden “

louis armstrong Lois Arstron met hond.

Een hond kan met zijn kwispelende staart meer zeggen dan veel mannen met een lange toespraken

(Louis Amstrong)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo onepack_logo Maurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.
Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»