Dierenmissies Weekjournaal van 20 augustus 2017

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

v.l.n.r. Botas, Nellie, Rova, Pichi en Nelson

Beste mensen,

Deze week werd er veel tijd  opgeslokt door een onverwachtse reismogelijkheid van Lena. Natuurlijk kijken we dan meteen of er nog een hondje mee kan die al klaar is om te reizen. De enige die daar voor in aanmerking kwam was Tres. Dus alles op alles werd in het werk gesteld om Lena en Tres ergens de komende weken naar Nederland te kunnen laten komen. U maakt dit proces mee door het weekjournaal te lezen. Vanwege de vakantie van Miranda en Rogers worden er deze week geen nieuwe hondjes aangeboden. We hebben nieuws over andere hondjes die in het adoptieproces zitten, en in de column roept Ton op om vooral dapper te zijn en je niet door angst te laten leiden. Hebben we weer updates over eerder geplaatste kanjers,  Kortom maak de week met ons mee en lees nog tal van leuke en informatieve berichtjes in dit weekjournaal. Lees over de volgende onderwerpen:

  • Lucy in de belangstelling
  • Hoera Lena mag bij Trisha gaan wonen.
  • De tussenbalans
  • Logistieke uitdagingen, verwarring en een moeilijke planning van reis Deel 1 t/m 4
  • Kleine Jorn de York was bij de dokter
  • Zara (Molly) en Smiley en Luke (Mike) hebben bloed afgestaan
  • Guapo in de belangstelling
  • Hoera Lucy mag definitief naar Nederland komen
  • Einde vakantie van Ocean en Loena
  • Tot drie keer toe Zeno in de belangstelling
  • Onze nieuwe logees Nelson en Rova
  • Lab resultaat Lara
  • Nieuwe varikennels komen binnen
  • Lena en Tres komen op 25 augustus in Nederland aan
  • De verdere reisplanning
  • Update van Trisha, Lee en Gos
  • De  vierkante column van Ton: “We blijven doen wat we doen…”
  • De (on)zin van de week over: “niks zeggen maar doen…”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertentienieuws over: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  en Fresh PC. Auteur Veronique van der Griend  ‘Een brandend dek’uit de trilogie ‘Juliana, vriendin van mijn moeder’, Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

.

.

Zondag 13 augustus 2017

.

Lucy in de belangstelling

We kregen een berichtje per sms dat een familie belangstelling had voor Lucy. Aanvankelijk dachten we dat het om tijdelijke opvang ging maar het bleek wel degelijk om een echte adoptie te gaan. Een leuk telefoongesprek volgde en toen daarna nog een mailtje volgde konden we meer informatie over de adoptieprocedure van Lucy sturen.  We wachten met spanning hun  reactie af en zien met vertrouwen het verloop van Lucy’s adoptie tegemoet.

 

.


.

.

Hoera Lena mag bij Trisha gaan wonen.
.

Lena

Trisha

Vervolgens kregen we een berichtje van Rob en Janny de baasjes van  Trisha. Trisha mocht vorig jaar december bij de familie gaan wonen. Nu willen ze graag een vriendinnetje voor Trisha en hun oog was gevallen op Lena.  Omdat zij al van Dierenmissies een hondje hebben is een tweede hond natuurlijk is makkelijker. Lena is een prachtige schat maar is wat bang van harde geluiden.  Met veel liefde, aandacht en de hulp van Trisha zijn we overtuigd dat dit voor Lena het beste huis is dat ze zich maar kan wensen.

 

 

 

Maandag 14 augustus 2017

.

De tussenbalans van het asiel

Niebla

Niebla heeft baasje gevonden in Spanje.

Queen, Thirza, Pepi zijn geplaatst naar een andere opvang locatie .

Queen

Thirza

Pepi

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Logistieke uitdagingen, verwarring en een moeilijke planning van reis Deel 1.

.

Nu de adoptie goed op gang komen en er veel vluchten plaatsvinden blijken er geen of ineens te weinig transportboxen te staan op het asiel waarin de honden de vlucht naar Nederland maken. De drie kennels die wij gebruikt hebben voor Pum, Nicola en Copito staan nog in Nederland en zullen zo spoedig mogelijk terug naar Spanje worden gezonden. Helaas zijn die te klein voor Molly en Smiley die op 11 september gepland staan.  Omdat er ook ander stichtingen zijn die gebruik hebben gemaakt van de kennels van het asiel is het ineens erg hard gegaan. Omdat onze kennels uit de opslag zijn gestolen hebben we direct via het internet bij verzendhuis Witjes nieuwe grote kennels besteld.  Die zullen eerdaags wel binnenkomen. Nu moeten moeten we nog bedenken hoe we die voor 11 september op een goedkope manier op het asiel in Barcelona krijgen.

Vervolgens kregen we het bericht dat Noemi Godás,  een vriendin van Miranda die een half jaar lang als gastgezin voor Lena heeft opgetreden, bereid is om Lena zelf met de auto naar Nederland te komen brengen. Dit leek gewoon te mooi om waard te zijn omdat ze dan tevens een tweede hond, die al helemaal kaar is, om te reizen ook mee zou kunnen nemen..  Dit zou in dit geval de 14 jaar oude Tres worden. Een mooie bijkomstigheid zou zijn dat ze tevens de kennels die in Nederland staan weer mee terug zou kunnen nemen.

Wordt vervolgd….

 

===================================================

oudehondDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG OM OUDJES MEER KANS TE GEVEN OP EEN ADOPTIE
Door uw donatie kunnen we de adotiekopsten voor een senioren en of honden met een medische gebrek of ongeneeslijke ziekte verlagen tot 225 euro zonder van de hoge kwaliteitseisen van de adoptie af te wijken. Hierdoor maken zij meer kans om ook een  fijne mand te vinden.
Doneer op: NL15INGB 0005721780 t.n.v. St. Dierenmissies o.v.v. senioren adoptie.
uw donatie kunt u terug vinden op de donatiepagina van Dierenmissies.

.

===================================================

.

Dinsdag 15 augustus 2017

.

Logistieke uitdagingen, verwarring en een moeilijke planning van reis Deel 2.

.
Natuurlijk proberen we concrete afspraken te maken over de plaats van overdracht en van Miranda hadden we gehoord dat Noemi bereid was om zelf Lena bij haar nieuwe baasje te willen brengen om dan vervolgens een nachtje in een naburig hotel te verblijven waarna ze weer zou vertrekken. We zouden nog even zoeken naar een geschikte plaats van overdracht.  Immers dan komen er twee families om de hondjes op te halen en is er iemand van Dierenmissies bij en Noemi zelf dus dat is best wel een drukte. Het nieuwe baasje van Lena bracht uitkomst en bood  spontaan haar huis aan als plaats van overdracht voor Lena en Tres met de mededeling en “de koffie zal klaar staan”. Dat was geweldig natuurlijk. Nu moest alleen de juiste datum nog worden vastgesteld.  Verdere afspraken maken met Naomi bleek nog niet zo makkelijk. We hoorden van Miranda dat ze op vakantie was. We probeerden aan te sturen op het weekend van 27 augustus.

Wordt vervolgd…

.

==========================================

.

Vluchtbegeleiders gezocht

.

WILT U DIT BERICHT AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE HONDJES DIE OP TRANSPORT WACHTEN
 
Stichting Dierenmissies zoekt:
Vluchtbegeleiders voor traject Barcelona – Nederland
Wie heeft er een reis geboekt met Transavia naar Barcelona ?????  Ooit vluchtbegeleider willen zijn? Wij maken graag gebruik van je hulp op je (terug)vlucht van Barcelona naar Nederland.
 
KLIK op het vliegtuig  lees de antwoorden op de vragen:
.
Waarom er gezocht wordt naar vluchtbegeleiders?
Hoe wordt je vluchtbegeleider?
Wat wordt er van je verlangd?
Wat hou je er aan over?
 
Een kleine moeite maakt voor een hondje dat wacht op transport, een wereld van verschil… 

.

================================================

.

Woensdag 16 augustus 2017.

.

Logistieke uitdagingen, verwarring en een moeilijke planning van reis Deel 3.
.
Weekend van 27 augustus kan niet want op die maandag dan moet Noemi weer werken. Het moest en zou op het weekend van 20 augustus gebeuren maar ze zou niet meer met de auto komen maar met het vliegtuig. We snapten er niks van. Er waren immers geen kennels meer op het asiel en nu bleken er toch nog kennels op het asiel te staan die gebruikt konden worden voor Tres en Lena. Gelukkig maar… En we waren ook verbaasd te vernemen dat  de kennels die bij Marcel in Rotterdam stonden nu toch groot genoeg bleken. Mogelijk zijn die van een andere stichting gekomen we weten het gewoon niet.  Het is voor ons erg verwarrend op deze manier …. Maar in ieder geval hoeven de er geen toekomstige baasjes bang te zijn dat door een gebrek aan kennels hun hond niet naar Nederland zou kunnen komen.

.
.


.

Donderdag 17 augustus 2017.

.

Logistieke uitdagingen, verwarring en een moeilijke planning van reis Deel 4.
.
We krigen een tegenvaler te verwerken als we te horen krijgen dat de vlucht van Noemi niet door kan gaan omdat de uitslagen van het bloedonderzoek zijn niet op tijd binnen zijn zodat de dierenarts van het asiel niet de gezondheidsverklaringen in het de paspoortjes kan aftekenen. Hiermee leek het avontuur met Noemi ten einde te komen.  Alle stress en geregel leek dus voor niets geweest. Morgen komen onze drie nieuw bestelde varikennels binnen en zal ik nog een varikennel ophalen in Zwolle die we via Marktplaats hebben gekocht. Natuurlijk blijven we optimistisch al lijken de opties voor deze snelle vlucht met de dag minder te worden…

.
.


.

.

Guapo in de belangstelling .
.
Guapo (1)Vandaag kregen we een verzoek om informatie over Guapo. Guapo is een grote lieve lobbes maar een bange hond die op 25 mei door de politie is weggehaald bij een hele slechte baas.  Guapo is een nog jonge hond van goed twee jaar en heeft een rugzakje waar het nieuwe baasje mee te  maken zal krijgen en waar rekening mee gehouden dient te worden. Vanzelfsprekend hebben we de het baasje verteld dat hij extra aandacht en tijd nodig heeft want hij is gewoon angstig en dan zeker tegenover vreemde mensen. Dit moet over gaan door een boel positieve ervaringen die hij ervaart over een flinke periode waarbij liefde, aandacht  en respect centraal staan. Als Guapo zich helemaal op zijn gemak zal voelen en het volste vertrouwen in het baasje krijgt, pas dan zal hij zich eenmaal over kunnen geven en onbevangen kunnen genieten van zijn nieuwe leven.

Toch liep dit anders dan verwacht. Omdat Guapo nog maar relatief kort het asiel zat hebben we gevraagd hoe zijn mentale gesteldheid was. Guapo zijn broer Wapo en vader Damm zijn rond 25 mei weggehaald bij een slecht baasje en zijn toen in het opvangcentrum gekomen. Guapo en broer Wapo zijn daar niet goed uitgekomen. Zij hebben nimmer een goed baasje meegemaakt en waardoor er een erge angst  voor mensen is ontstaan en slechts na lange tijd er een band met het baasje kan optreden. We hebben daarom aan de nieuwe baasjes afgeraden om met de adoptie met Guapo door te gaan. We hopen voor hem en Wapo een zeer ervaren baas te vinden die er voldoende tijd in wil en kan steken om Guapo weer de lieve makkelijke huishond te laten worden die we graag zouden zien.  Helemaal raakt hij de angst nooit kwijt maar wellicht wel genoeg om hem gelukkig te laten zijn.

De vader Damm is zeven jaar en heeft duidelijk ook andere ervaringen met mensen meegemaakt waardoor hij wel wat verlegen en terughoudend is maar zich veel gemakkelijker over geeft.

.

.

.


.

==========================================================

 

Hoera Lucy mag definitief naar Nederland komen.
.

Het heerlijke nieuws bereikte ons dat Lucy definitief geadopteerd wordt mits de uitslag van het bloedonderzoek geen ongeneeslijke of bijzondere dingen aan het licht brengt.

.

.


.

.

Einde vakantie van Ocean en Loena.

Vanmiddag hebben we afscheid genomen van de twee kanjers Ocean en Loena. Zo hebben we rond de middag voor de laatste keer met de hele club de ronde door het bos gelopen.

We kijken erg uit naar hun volgende vakantie wat die staat al weer in de planning…

En zo maken zij weer plaats voor de volgende twee vakantieklantjes Nelson en Rova die morgen zullen komen.

.
.
.
————————————————————————————————————————-
.
Vrijdag 18 augustus 2017.

.

Drie keer Zeno in de belangstelling

Van Miranda kregen we door dat er een famiie was die informatie wilde over Zeno.  We waren nog een mailtje aan het schrijven naar de familie toen we al gebeld werden. Uit dit gesprek leerden we dat de beller niet wist dat alle hondjes nog in Spanje verbleven. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn maar aan dat idee daar moest de mevrouw in kwestie wel even wennen

Later krijgen we voor een tweede keer van Miranda een familie toegestuurd die bij haar interesse in Zeno had getoond en tegelijkertijd hebben we ook nog met iemand die via het internet Zeno had gezien om informatie had gevraagd. We houden de vingers gekruist voor Zeno.

.

.


.

,

Kleine Jorn de York was bij de dokter.

.
Vandaag is de kleine 12  jarige Jorn gecastreerd en werd zijn gebit gereinigd. Alles is prima verlopen al is hij wel drie rotte tanden kwijt. Hij is gelijk helemaal nagekeken en omdat hij een wat laag proteïne gehalte had wordt hij lekker bijgevoerd met rijst en kip. Tja, dat kan natuurlijk slechter. Hij woont tot zijn reis naar Nederland bij een gastgezin dus wordt hij lekker verwend. Hij krijgt ook nog oogdruppeltjes zodat hij weer helemaal OK op 13 september op de luchthaven kan verschijnen en na de vlucht in de armen van baasje Ronja kan kruipen.

.

.

.


.

.

Zara (Molly), Smiley en Luke (Mike) hebben bloed afgestaan

Zara (Molly), Smiley en Luke (Mike) hebben hun bloedtest gehad. We verwachten komende week de uitslag te krijgen. Overigens hopen we nu maandag te horen wat de planning is voor de sterilisatie (en verwijdering van wolfs klauwtjes) van Zara want hun reis is op 11 september. Zara zal dan samen met Smiley reizen en het is nu eenmaal zo dat een teefje na sterilisatie een wat langere hersteltijd nodig heeft dan een reutje na een castratie.

.

.


.

.

Onze nieuwe logees Nelson en Rova
.
In de middag worden Nelson en Rova gebracht door baasje Bert. Ze zijn ook al vaker hier geweest dus dat was gelijk koek en ei.  Probleemloos hobbelen ze mee naar het bos en genieten ze volop van de vrijheid die ze hier kunnen ervaren. Af en toe moet Botas ze even tot de orde roepen want als ze naar zijn zin te ruig spelen dan grijpt hij in. Hij is als roedelleider natuurlijk wel verantwoordelijk voor het wel en wee van de hele groep.

.

.


.

.

Lab resultaat Lara

.
Later op de dag kregen we de uitslag van Lara’s bloedonderzoek binnen.

Hoewel er (nog) geen uiterlijk waarneembare kenmerken te zien waren die zouden kunnen wijzen op enig besmetting of aandoening, werd Lara toch positief getest op Ehrlichia en Anaplasma. Hiervoor krijgt ze een 28 dagen durende kuur Doxicicline waarmee alles over moet zijn. De tijd die dit inneemt is geen probleem want Lara zal in september voor haar vertrek naar Nederland eerst nog een paar weekjes bij Miranda in huis gaan wonen om een beetje te wennen aan het huiselijke leven.  Verder zijn alle bloedwaarden prima in orde.  Zo zie je maar dat het altijd goed is om een uitgebreid bloedonderzoek te laten doen.

.

.


.

 

De nieuwe varikennels zijn binnen

.

En toen waren de kennels binnen gekomen en kon ik er ook nog eentje ophalen in Zwolle. Nu hebben we er weer vier. Twee grote en twee medium. Na de diefstal uit de opslag waren we immers alles kwijt aan kennels en benches. Zonder het doen van deze uitgave hadden we de adoptiebemiddeling moeten stoppen. Het zal nog een lange tijd duren voor we weer alle gestolen goederen hebben kunnen vervangen.  
.

.

============================================

.

.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.

===================================================

.

Zaterdag 19 augustus 2017.

 

 Logistieke uitdagingen, verwarring en een moeilijke planning van reis: Epiloog

 Eind goed, Al goed.
.
Lena en Tres komen op 25 augustus in Nederland aan

.
In afwijking van wat we vorige week vertelden wordt Zara (Molly) niet de eerstvolgende reiziger.  Zo zie je dat ineens Lena en Tres door toeval, omdat zij allebei gecastreerd /gesteriliseerd en volledig ingeënt en dus op bloedtest na reisgereed waren, eerder konden reizen. Dit zou normaal niet gebeuren maar omdat het pleegbazinnetje Noemi Godás dat een half jaar lang voor Lena had gezorgd, aangaf zelf Lena naar haar nieuwe baasje te willen brengen, hebben we hier natuurlijk gretig gebruik van gemaakt.  En omdat er per vlucht twee kennels in het ruim  mogen kon zo ook Tres plots mee.
.
Hun vlucht de HV 6790 van Barcelona naar Eindhoven vindt plaats op 25 augustus 2017.

Linda

Om 12.10 uur komen ze aan op vliegveld Eindhoven.  Bij deze aankomst zal onze vrijwilliger Linda de honneurs van Dierenmissies waarnemen.

.
De verdere reisplanning
.
Zara (Molly) en Smiley zijn na de vlucht van Lena en Tres nu de volgende twee die klaar zijn om te reizen en hun vlucht zal plaatsvinden op 11 september. Ze worden in de nacht van 11 op 12 september om 00:15 uur verwacht aan te komen op Schiphol waar wederom onze vrijwilliger Linda samen met de baasjes hun komst af zal wachten.  Doordat Tres ook eerder kan komen, is er ook weer een plekje vrij gekomen op de vlucht van 13 september. Die wordt nu ingenomen door Luke (Mike) Dus : ….
.
Jorn, Luke (Mike) en Tim komen op 13 september met het vliegtuig. Deze keer is de aankomst in Rotterdam. De aankomsttijd van vlucht onze HV 6064 is om 17.50 uur. Omdat Ton zelf op deze dag de hondjes gaat halen hoeft Linda natuurlijk niet bij de aankomst te zijn.
.
Lara en Lucy zullen vermoedelijk  rond eind september gaan reizen maar ja wellicht ook eerder  …. En dan hebben we het nog niet over Zeno gehad die erg in de belangstelling staat.  Van de informatieaanvraag over Lassie  hebben we verder niets meer vernomen.
.
.

=============================================

.

.
Zondag 20 augustus 2017
.
.

Het was weer zover toen vandaag in alle vroegte de wekker af ging. In alle rust kon ik zo aan het weekjournaal weren om die weer op tijd aan u te kunnen presenteren.

.

========================================================

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

======================================================

.

Update van Trisha toegezonden door baasjes Janny en Rob

Beste Ton, wij zijn sinds december superblij met onze aanwinst Trisha zoals je misschien nog weet.
Ze is een heerlijke huisgenote en laat ons erg trots zijn op de hondencursus.  Ik stuur je enkele foto’s om dit te tonen. Ze is ook zojuist met ons 2 weken in Frankrijk op vakantie geweest! …
…. Trisha is een stabiele sociale hond dus waarschijnlijk zal zij Lena kunnen ondersteunen ….
Graag wachten wij jouw reactie af.
Groetjes van Rob, Janny, de kids en Trisha

Zoals we al hebben verteld denken we dat dit een hele goede match zou kunnen zijn.

Niet alleen de zelfverzekerdheid van Trisha maar ook de goede verhouding en structuur in jullie relatie met Trisha zal zonder meer een positieve ervaring voor Lena zijn die zal bijdrage aan het overwinnen van haar onzekerheid bij harde geluiden. TOP.!!!

.

.

.

.


.

.

Update van Lee van baasjes Inge en  Jo

​Beste Ton en Annerie,

Hier een kleine update van Lee. Onze Lee is nu echt gewend aan het leven hier. Hij is een grote knuffelkont, ondeugend en een grote vriend. Hij reageert goed op commando’s en hij doet het goed op de poeder voor de artrose. We hebben veel plezier aan hem, het is echt een allemansvriendje.

Groetjes,

Inge en Jo

.

.


.

.
Update van Gos (Oreo) van baasjes Roger en Wilma
.
Beelden spreken boekdelen.
Zo ook de foto van Gos die beslag heeft genomen van de bank. Hij voelt zich volledig vrij en kent geen enkele schaamte of bescheidenheid.
.
“Sorry jongens de bank is vol… of jullie alsjeblieft een andere plaats willen zoeken … ik moet ff tukkie doen…”
.
.
.
.
.
=====================================================
.
.

kop-ton

Ton

De 4-kanten column van Ton .”Blijven doen wat je doet…”
.

.

op diverse plaatsen leggen mensen gedenktekens neer ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Afgelopen donderdag werd Spanje getroffen door terreur. Het eerste dat we hoorden was van het busje dat over de Ramblas in Barcelona 14 mensen dood reed en tientallen mensen het ziekenhuis in werkte. Die avond werd er een aanslag in Cambrils verijdeld en bleek er in een dorpje een explosie te hebben plaatsgevonden in een woning waar terroristen probeerden van gasflessen een bom te maken. Dat het de terroristen vooral te doen was om de toeristenindustrie te raken is duidelijk. Ik twijfel trouwens of de snotneuen van 17 of 18 jaar, die nu voor terrorist spelen, ook daadwerkelijk weten waarom ze toeristen moeten treffen. Volgens mij zitten hier oudere gasten achter die de jongens ‘misbruiken’ maar ja dat zien we steeds want zelfs kinderen van 10 jaar of jonger worden ingezet voor de jihad. Op zaterdagavond hoorde ik op het nieuws dat mijn vermoeden juist was. Een imam wordt verdacht van betrokkenheid en dat de dode, die gevonden is in het huis dat is opgeblazen door gasflessen, die imam wel eens kon zijn.
.
Zou werkelijk het geloof of de teksten uit  de Koran de motivator zijn van deze idioterie of zou het gewoon banale afgunst kunnen zijn ?  Wie zal het zeggen … In de moslimlanden rond de Middellandse zee is het toerisme tot een dieptepunt gedaald om meerdere redenen en ja daar profiteert de economie van Spanje enorm van. De crisis heeft er destijds ook bij Spanje keihard ingehakt en nu komen ze daar, door de ‘explosief’ groeiende toeristenindustrie, (wat een toevallige woordspeling) weer een beetje bovenop.
.
We waren best wel geschokt toen we de beelden op TV zagen. Zowel over de Ramblas in Barcelona als in de straatjes van Cambrils (naastgelegen plaatsje van Salou)  hebben we, jaar in jaar uit, als toerist talloze malen geslenterd en kennen we bijna elke straathoek. Tja, dan komt het geweld ineens dichtbij. Dat bij deze acties ook een handjevol jonge terroristen het leven hebben gelaten geeft mij in ieder geval niet het idee dat hiermee de boel veiliger is geworden. Dat tijdens het maken van een vreselijke bom hun vermoedelijke geestelijk leider omgekomen is, wel.

Die bom, die bestond uit meer dan honderd gasflessen, had de Sagrada Familia als eindbestemming. Aan dit meesterwerk van Gaudi dat in het centrum van Barcelona ligt en  jaarlijks tienduizenden toeristen trekt, wordt sinds 1882 vrijwel onafgebroken gewerkt.

Een vrachtwagen had daar naar binnen moeten rijden. Maar ja, toen dat niet meer door ging, besloten de  jonge terroristen zelf maar een nieuw doelwit in Barcelona te kiezen met het drama op de Ramblas als triest resultaat.
.
Wat kunnen wij als ‘gewone burgers’ doen om de terroristen niet te laten slagen in hun opzet om de vrijheid van mensen, de economieën  en de welvaart van landen ten gronden te richten ?
.
Niets bijzonders !!!! Gewoon doorgaan met leven zoals je altijd al hebt gedaan.  Idioten heb je nou eenmaal altijd. En geloof me, de kans dat jou iets overkomt door een terroristische aanslag is een miljoen keer kleiner dan dat je een ongeluk krijgt in het verkeer.
.
Dat gezegd hebbende voeg ik de daad bij het woord…. Ik zal de komende periode diverse keren naar Barcelona vliegen om geadopteerde hondjes te halen. De eerstvolgende keer is op de 13e van de maand september.  Maar het geluk is dat dit geen vrijdag is dus heb ik niets te vrezen. Alhoewel …. luchthavens zijn natuurlijk wel een belangrijk doelwit voor terroristen. “Oeps .!!!”
.
Nee hoor, Annerie en ik hebben jaren geleden de belofte gedaan om de zwerfhondjes in Spanje te helpen en dat doen we zo goed we kunnen en dat blijven we doen zo goed als we kunnen … ook na een actie van een stelletje idioten … Als stoere jongens zeiden we vroeger wel eens gekscherend tegen elkaar, over iemand die we niet konden luchten of zien: “Als ik die nog eens voor mijn bumper krijg, nou dan weet ik het wel … !” Zeker na wat er de laatste tijd is gebeurd met deze vorm van aanslagen, kan ik nu nog het schaamrood op mijn kaken krijgen als ik terugdenk aan mijn jeugdige grootspraak. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik het gevoel heb dat er nu mensen in het vizier komen die qua mijn persoonlijke afkeer in het profiel van toen zouden passen…. en dan heb ik het niet alleen over de mensen die dieren pijn doen, opzettelijk laten lijden, of zij die nalatig zijn de noodzakelijke verzorging te bieden aan dieren die onder hun zorg vallen ….

.

.

===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

karik lima

Karlijn’s Shop
klik hier ….

Klik op de tekening van hun Lima om een kijkje te nemen in de webshop van Karlijn.   

Lima is de oogappel van Karlijn en Alexander en daarom mag zij aan de deur zitten van hun webshop. Zij heet u van harte welkom….

Snuffel eens tussen de luxe artikelen voor uw eigen persoonlijke verzorging maar natuurlijk ook om cadeau te doen. 

De kans is erg groot dat u iets vindt van uw gading… 

.

Wilt u zich in persoon laten verzorgen dan bent u van harte uitgenodigd in de
.
Kapsalon Karlijn & Sanne’s Schoonheidssalon
.
adres: Kalf 186A 1509 BB te Zaandam, tel 075-6150352

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “niks zeggen maar doen…”

.

 

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken….


.

Er wordt zoveel gezegd, beloofd en voorgespiegeld maar niets is werkelijkheid tot dat de daad bij het woord wordt gevoegd.

 

.

.

.

.

Natuurlijk danken we  Your Inner Feelings weer voor deze warme gedachte …

.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 

augustus 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
september 2017
ma di wo do vr za zo
1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
oktober 2017
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
november 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18  19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  –

 

december 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

januari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  –

 

 

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en TonDierenmissies Weekjournaal

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com