Dierenmissies Weekjournaal van 20 maart 2016

 

weekjournaal

paasdonatie2 001

Beste mensen,

Deze week hebben we weer van alles te melden dus lees over de onderwerpen:   Heel even in de belangstelling, Slecht nieuws over Athos, Nieuwe plaats en tijd van aankomst van Julia, De reis van Julia is begonnen, De aankomst van Julia, Noodopvang voor dieren  bij huiselijk geweld, Morris (Trofeo) is aan gekomen bij Stichting Hondennest,  Oproep voor een bijdrage voor vervangende laptop. Ingezonden stukjes over Zara, Estella & Demi, Titan  & Fray & Djovi, De 4-kanten column van Ton: “Verbeterde huisvesting”, De (on)zin van de week over “Durf te leiden”, De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

De week van dag tot dag:

.

Maandag 14 maart 2016

Heel even in de belangstelling

_DSC0152

Nora stond slechts net op de site toen er een dame was die een maatje voor haar podenco zocht. Ze zou voor een stukje rust en stabiliteit in de roedel moeten zorgen. Natuurlijk moet de matching voor 100% goed zijn dus werd Nora aan een paar testen onderworpen om er zeker van te zijn dat zij de perfecte keuze is. Omdat Nora in het asiel te San Pere zit moest Miranda alle vragen door geven aan haar collega’s die daar werkzaam zijn. Hierdoor duurde dit iets langer dan we zouden willen. Helaas hebben we in de loop van de week moeten constateren dat Nora geen goede match zou zijn voor haar podenco. Aan haar lieve karakter lag het niet maar de combinatie van haar enthousiasme en sterke fysiek zou tot problemen kunnen leiden. Samen zijn we nu op zoek naar een geschikte kandidaat.

.

.

Dinsdag  15 maart 2016
.

Slecht nieuws over Athos.

Had Athos zich eerst perfect gedragen in het pension van hondentrainer Henk van Gaalen en waren alle medewerkers verliefd op hem, nu heeft hij opnieuw laten zien hoe zijn bewakingsinstinct het over neemt als er in een voor hem vertrouwde omgeving zich plots vreemden aandienen. Hierdoor zal Athos voor zijn bazinnetje te sterk zijn om onder bedwang te houden.

Herplaatsingskandidaat AthosIMG-20160219-WA0002 IMG-20160219-WA0000 We hebben er een speciale pagina voor gemaakt en die kun je bekijken door HIER te klikken

Athos snapt er niets van. Wordt hem eerst geleerd wat er allemaal aan tuin en erf bij zijn bazinnetje hoort en dan blijkt iedereen er zonder haar toestemming zomaar zijn gang mag gaan…

Dit is wat Henk ons vertelde:

Beste Ton,

Athos is een ontzettend lieve hond voor de mensen die hij kent, maar zodra hij eenmaal gewend is gaat hij zijn terrein ontzettend bewaken/verdedigen. Hij deinst er niet voor terug om iemand aan te vallen. Verder met andere honden gaat het super. De omstandigheden bij het huidige bazinnetje zijn zodanig dat het onverantwoord is om de hond daar te  laten. Ze is op leeftijd en het terrein te groot om hem onder controle te houden. Voor iemand die Athos aanvoelt is het een hele fijne hond en trouwe kameraad. Voor meer informatie mag u mij altijd bellen: 0651604788.

Groetjes
Henk van Gaalen
Hondenschool Henk van Gaalen

.
.

Woensdag 16 maart 2016

Nieuwe plaats en tijd van aankomst van Julia

De afgelopen keren was het steevast rond 11.30 uur dat de wagen van Perros Callejeros op de afgesproken plaats bij Eindhoven was. Maar nu is dit verlaat naar 19.00 uur. Het is afhankelijk van de tussenstops die ze moeten maken om hondjes af te leveren. Frankrijk, Duitsland, België en Nederland zijn voor hen de meest bezochte landen.

De aankomst plaats is de parkeerplaats achter de Esso benzinepomp van de Sallaerts Tankstations BV aan de E34 – A67 dat tussen Geldrop en knooppunt Leenderheide in ligt. https://www.google.com/maps/@51.4040825,5.5391813,328m/data=!3m1!1e3?hl=es

 .

Donderdag 17 maart 2016

.

Noodopvang voor dieren  bij huiselijk geweld.
.

Onze aandacht werd getrokken door een artikeltje van RTV Oost. Geweldig dat hieruit blijkt dat men stil staat bij het feit dat dieren ook slachtoffer kunnen  zijn als mensen onderling problemen hebben.
.

254679

gemeentehuis Zwolle

Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle wil een veilige opvang bieden aan dieren van slachtoffers van huiselijk geweld. De gemeente gaat zich inzetten voor 48-uursopvang voor dieren.
.

Volgens de gemeente kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vaak hun dieren niet meenemen. De gemeente heeft nu afspraken gemaakt met het dierenasiel, de dierenambulance en een stichting die de opvang van dieren van slachtoffers van huiselijk geweld mogelijk maakt.
.

Honden en katten worden maximaal twee dagen opgevangen in het asiel. Andere dieren worden opgevangen door personeel van de dierenambulance. Het is de bedoeling dat in de twee dagen tijd een gastgezin voor de betrokken dieren wordt gevonden. De kosten van de opvang worden betaald door de gemeente.

.

Vrijdag 18 maart 2016

.

12034324_635413349942795_5614421521892608966_oMorris (Trofeo) is aan gekomen bij Stichting Hondennest.

Rectificatie: Eerst moeten we wat rechtzetten uit het artikel van vorige week. Daaruit zou je kunnen opmaken dat de baasjes al na 2 dagen Morris de deur uit wilde doen. Dat is niet het geval en we vinden het jammer dat mogelijk die suggestie zou zijn gewekt.

Wat we nog het meest jammer vinden is dat de familie, toen ze hulp zochten voor het ongewenst gedrag van Trofeo dat hij nimmer eerder had vertoond, dachten te kunnen vertrouwen op het advies en oordeel van een lokale ‘gedragsdeskundige’.  Na diverse hapincidenten was de maat vol en moest hij weg. Morris werd als vals en onbetrouwbaar bestempeld en helaas werd de oorzaak in die eerste maand niet herkent en ook niet op passende wijze gecorrigeerd.

Adrijana van de Stichting Hondennest zag gelukkig meteen wat de oorzaak was. Dominantie was de boosdoener en omdat Morris niet goed gecorrigeerd werd kon die eigenschap alleen maar sterker worden. Hoe jammer is het niet dat hierdoor de familie het vertrouwen in Morris kwijt raakte en een enorme negatieve ervaring rijker moest worden.

Bij binnenkomst bij Hondennest vertoonde Morris zijn kunstje waarmee hij al die tijd succes had gehad maar werd meteen gecorrigeerd. Dat die correctie niet met koekjes en een aai over het bolletje gebeurde zal duidelijk zijn. Nee ‘stevig’ zoals dat ook in een roedel gebeurd.  Het  was hem onmiddellijk duidelijk dat zijn dominante hap- en springgedrag niet werd geduld. Het resultaat was verbluffend. Nu is hij totaal verliefd geworden op baasje Adrijana en van de zogenaamde ‘valse’ hond die in je gezicht hapt en hoog tegen je op springt is weinig meer te merken. Zie onderstaand filmpje dat de volgende dag is genomen. Morris hoeft niets meer te bewijzen want hij heeft een baasje die heeft laten zien de teugels in handen te hebben.

.

Morris gaat een nieuw leven tegemoet. Morris krijgt van Adrijana nog volop trainingen zodat hij kan laten zien dat hij echt een hele leuke, betrouwbare en energieke hond is die veel in zijn mars heeft.

12719130_635413393276124_2931266754784223049_o 11119099_635413446609452_805885613719823218_o 12593922_635413909942739_6317532744300274005_o.

.

.

.

.

.

=================

.

De reis van Julia is begonnen

.

IMG-20160318-WA0007IMG-20160318-WA0005In de middag arriveert Pablo met zijn bijrijder is de vervoerder van Perros Callejeros Esp. Omdat de bergweg naar het asiel te stijl en smal is voor de vrachtautro worden de hondjes bij de bezinepomp gebracht beneden aan de berg. Daar worden ze geladen om naar een baasje te gaan in een land buiten Spanje. Naast enkele honden voor Prozus wordt voor ons Julia geladen. Julia laat het laden gelaten over zich heen komen en neemt rustig haar plekje in.  Pablo is zeer ervaren en dat geeft de honden vertrouwen. Geen getwijfel maar met zachte en zekere hand worden ze één voor één naar hun kennel geleid.

.

.

.

.

.

.

Zaterdag 19 maart 2016

 De aankomst van Julia

2016-03-19 19.22.02Net zoals vorige keer zijn ook deze keer Jolanda en Fred weer de vertegenwoordigers van Dierenmissies om Julia welkom te heten in ons kikkerlandje. Samen met Anneke en Joost wachten ze op de komst de vrachtauto van Perros Callejeros Esp. die Julia naar haar nieuwe wereld zal brengen.

.

2016-03-19 19.17.02Dit is het verhaaltje van Jolanda..

We staan zoals afgesproken om 19:00uur op de parkeerplaats, stappen uit en al snel komen Anneke en Joost met hun zoon naar ons toe gelopen. Na de eerste kennismaking en even gezellig staan praten komt de auto uit Spanje al aan gereden.

.

.

2016-03-19 19.17.15Na een eerste snelle begroeting met de chauffeurs wordt de deur van de auto snel open gemaakt om een blije Julia uit de auto te halen. De baasjes Joost en Anneke opgetogen voor de eerste ontmoeting met hun nieuwe gezinslid. Gespannen verwachtingsvolle momenten totdat ze Julia voor het eerst vast mogen houden, en Julia ook blij en enthousiast.

Ze liep meteen vrolijk in het rond, en we werden allemaal blij begroet.

2016-03-19 19.18.10Anneke en Joost hadden een beetje water mee voor Julia, dat vond ze erg lekker en ook de snoepjes pakte ze maar wat graag aan.

2016-03-19 19.13.53Na een korte wandeling om Julia haar behoeften te kunnen laten doen en de overdracht van haar paspoort afscheid genomen van dolblije nieuwe baasjes.

Julia kan een mooie toekomst tegemoet gaan.

 

.

Natuurlijk danken we Jolanda en Fred weer hartelijk voor hun rol als gastvrouw en gastheer  om Julia te verwelkomen en de nieuwe baasjes van Julia te helpen bij de aankomst.

Ook hartstikke fijn dat ze ook nu weer zo snel het verhaaltje en de foto’s konden toesturen.

 

.

.

.

.

.

Zondag 13 maart 2016
.

OPROEP

109600544Wie heeft er iets over om Dierenmissies een nieuwe-tweedehands laptop te kunnen laten kopen ?

Onze huidige Dierenmissies laptop is een Dell Latitude E6500. Kenners zullen beamen dat dit een echt oudje is. Helaas moeten we nu concluderen dat hij op sterven na dood is. Na 5 jaar beroepsmatig ingezet te zijn begon hij zijn taak ten diensten van Dierenmissies. Nu na in totaal 11 jaar trouwe dienst zijn de gebreken niet meer met lapmiddeltjes te verbloemen. Het toetsenbord werkt al lang niet meer en is vervangen door een extern toetsenbord. Met regelmaat valt het systeem uit en moet er opnieuw opgestart worden. Nu blijkt dat er cruciale componenten van het moederbord ‘op’ zijn en de fout in gaan als de computer warm wordt. U kunt begrijpen dat zo het bijwerken van de website en het samenstellen van het Weekjournaal extra lang duurt en ons soms ten wanhoop drijft.

Zonder laptop kunnen we niet werken en daarom doen we deze oproep.

Mocht u ons willen helpen met een speciale donatie voor de aanschaf van een vervangende laptop, dan zijn we u erg erkentelijk.

Stort dan u bijdrage op reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies en vermeldt daarbij “laptop”.

Vanzelfsprekend houden we u in de komende weekjournalen op de hoogte van de inzameling en hopelijk kunnen we u snel laten zien wat de vervangende laptop is geworden.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Ingezonden stukje met foto’s van Willemien (baasje van Zara)
.
IMG_20160307_165406972Hallo Miranda en Ton,
.
Zoals beloofd stuur ik jullie een berichtje hoe het met Zara gaat…..
We zijn heel blij met haar. Ook onze 2 dochters zijn er gek op.
Ze is in huis heel rustig. Ligt veel te slapen zoals je op de foto ziet. Ik heb lange tijd gedacht dat ze een maatje mist. Maar soms als we tijdens het wandelen andere honden tegenkomen is ze wel even enthousiast maar daarna gaat ze weer haar eigen gang.
Ze kan heel goed voor zichzelf opkomen want als het haar niet aanstaat dat gesnuffel en geruik dan gromt ze even van zich af.
Verder zit er totaal geen kwaadheid in het beestje. Ze vindt knuffelen en optillen prima.
In huis is ze dus heel rustig. Ze houdt van uitslapen en hoeft er niet vroeg uit. Bij regen liever helemaal niet. Was direct zindelijk op 1 of 2 kleine ongelukjes na in het begin.
IMG_20160312_154618246Buitenshuis is het een wat ander verhaal…..Er zit duidelijk een jachtinstinct in. Het gebeurt ook geregeld dat ze zo achter hazen en reeen aanrent dat ik haar volledig kwijt ben en ook kan vergeten dat ze me terug vindt. Dat is soms zoeken. Gelukkig wandelen we hierachter in open velden en neem ik aan dat ze de weg naar huis terug vindt. Maar ik durf haar niet in vreemde wandelgebieden los te laten. Ze let niet meer op me en luistert dan ook niet meer. Daarom heb ik net 2 hondenfluitjes gekocht, daar wil ik mee gaan trainen zodat ze me van verre afstand hopelijk hoort.
Evt denk ik nog haar of ik haar zo’n GPS tracer om zal doen zodat ze terug te vinden is.
Heel soms merk ik dat ze waarschijnlijk wel wat meegemaakt zal hebben maar dat zit in kleine dingen. Bv. als de looplijn uit mijn handen valt en ze in elkaar duikt. Of als de containers geleegd worden en lawaai maken is ze ook heel erg bang. Maar dat zie je terug in kleine dingen.
IMG_20160312_154548736Ze is niet waaks en kijkt eigenlijk ook niet op als er vreemde mensen binnen komen. Dat is wel bijzonder, ze kijkt niet op of om en schenkt geen aandacht aan gasten. Soms is er visite en die hebben pas laat door dat er ook nog een hond is. Daarom is ze gemakkelijk mee te nemen op bezoek. Ze gaat overal liggen. In de auto gaat prima, gaat lekker slapen.
Verder gaat ze mee naast de fiets, gaat ook heel goed.
 .
Nou, dat was eigenlijk mijn verhaal.
Conclusie is dat het prima gaat, we hebben er een gemakkelijke hond aan.
 .
Groetjes van ons allemaal en succes in het asiel. Ik volg wekelijks het journaal en kijk stiekem nog wel of er een leukerdje tussen staat.
 .
Groeten Willemien Pol en familie
 .
———
.
Ingezonden foto van Sabre en Jean Pierre (baasjes van Estella).
 .
 .
IMG-20160313-WA0001

Heeeee.. nieuwe vriendjes …..

IMG-20160316-WA0002

Sabre leest voor ……

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
——————————–
.
Ingezonden stukje en foto’s van Ilona (baasje van Demi)
.
12380349_10204400626414225_1084797881_n12835030_10204400617494002_1080945943_nHallo Ton,
.
Even een update van Demi.
lekker zonnebaden.
.
Het gaat super met hem, voelt zich helemaal thuis.
gr Ilona.
.
.
.——————-
.
Ingezonden stukje en foto’s van Selena (baasje van Titan, Fray en kleine Djovi)
 .

FB_IMG_14580639675032015-03-15 00.46.46Hoi Ton,

 .
Ik heb vandaag zo’n dag van “good memories”.
 .
Het is nu een jaar geleden dat we Titan konden ophalen op Schiphol.
.
Ik kan het me als de dag van gisteren nog herinneren: de spanning, beetje angst ( waar ben ik aan begonnen: een hond te adopteren die ik nog nooit gezien heb in levende lijve), maar ook het verwachtingsvolle uitzien naar ons nieuwe gezinslid. Om 1 uur ‘s nachts werd hij samen met een “medegelukkige” eindelijk uitgeladen en konden we van achter het glas een blik werpen op hem “in real life”. Ik was al verliefd door de filmpjes die ik gezien had, maar toen werd ik het helemaal!
 .
2015-05-29 12.57.12 2015-05-24 01.18.56 20160203_162028-1We waren al een poosje op zoek geweest naar een maatje voor onze kleine hond, maar zeker ook voor mijzelf. Na de dood van twee van onze andere lieverds het jaar ervoor, bleef er een gat achter waarvan wij (mijn kinderen en ik) eerst dachten dat een andere hond die niet zou kunnen opvullen. Maar het huis was best leeg van eerst drie honden waarvan 2 grote naar 1 hondje.
 .
Mijn kinderen en ik gingen eens om ons heen kijken of we toch weer een passend gezinslid konden vinden. Er waren wel een aantal voorwaarden waaraan hij/zij moest voldoen:
– het moest een grote hond zijn
– geen pup, omdat ik daar domweg de tijd niet voor heb om hem op te voeden
– met een klein, dominant hondje om kunnen gaan
– met katten kunnen opschieten/ ze in ieder geval met rust laten
– alleen kunnen blijven als ik moest werken en de kids naar school waren
 .
We hadden al enkele asiels in NL bezocht, maar er was gewoon geen klik of de hond voldeed niet aan een van de voorwaarden.
 .
En toen ging ik verder neuzen op internet en kwam ik op jullie site terecht. Ik was niet echt aan het letten op het uiterlijk, maar meer op de beschrijving van de hond. Toen kwam ik de beschrijving van Titan tegen: “lieve Duitse herder reu”, geboren in 2010, rustig karakter, komt op zijn tijd een aai halen maar vraagt verder niet veel aandacht”. Zoiets was het. (dat was de eerste klik). Toen ben ik de foto’s gaan bekijken (toen kwam de tweede klik).  Mijn kids naar beneden geroepen, zijn profiel laten zien en ze waren allebei enthousiast. Gemaild met jouw om meer informatie: kan ie met katten, kan hij alleen thuisblijven, hoe is hij met andere honden (met name kleine, dominante hondjes).
 .
Filmpjes van hem gekregen met de kattentest, antwoorden op mijn vragen, en dé doorslag voor mij: een filmpje van hem spelend met Paura en een van de eigenaars van het asiel.
Ik was verliefd!!.
 .
Twee maanden later (vandaag dus een jaar geleden) konden we hem gaan begroeten op Schiphol.
11128723_880830895296824_7814691237959110439_n ;;;;;;;;;;;;;;;;;20160120_115240
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
20160209_155536Vanaf minuut één is mijn verliefdheid veranderd in liefde. Wat een geweldige hond en wat ben ik bevoorrecht dat mijn kinderen en ik zijn baasjes mogen zijn!!
Contact met ons kleine hondje verliep vlekkeloos, de poes vond ie een raar beest, maar ze zijn inmiddels dikke vriendjes. Datzelfde geldt voor onze Fray die we nu 3 maanden hebben.
 .
.
Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet, adviezen en begeleiding.
.
Groetjes Selena
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
——————————————————————————————–

Registratie van de hond

.

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de noodzakelijke registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=========

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
buddies.
 .
 .
Facebook logo AnimalWebshop.
KLIK op dit logo om de facebookpagina van Aminal Webshop.com te volgen.
.
.
.
.
.
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 .

kop-tonDe 4-kanten column van Ton: “Verbeterde huisvesting”

.

.

Deze week wil ik het over huisvesting hebben. Nee niet over de huisvesting van vluchtelingen maar over die van dieren. Het werd me bijna gewoon in de schoot geworpen. Het voorjaar lonkt en dan zijn er zoveel berichtjes die je prikkelen om er iets mee te doen…. Laat ik u meenemen in mijn denkwereld…

Allereerst moest ik denken aan het berichtje over de eend die nu voor het tweede jaar bij een man op zijn balkon neerstreek om te nestelen. Die eend heeft het blijkbaar vorig jaar niet slecht gehad want anders was ze niet bij de man terug gekomen om opnieuw zijn balkon als broedplaats te gebruiken. Er was weinig blijkbaar nodig om de eend tevreden te houden want de man vertelde dat hij de eend elke dag van water en brood voorzag….

thD1OBVDHE

Een trotse olifantenverzorger uit de dierentuin van Gent in het verre verleden……

Ander nieuws kwam van nog wat laatste sputterberichten tegen het verbod op wilde dieren in het circus. Wees maar gerust oude tijden zullen hier niet meer herleven. Vorig jaar nog was ik in Valencia om het met vliegtuig geadopteerde hondjes te halen, toen daar ook een circus was neergestreken. Ik liep langs de wagens en zag daar de tijgers en leeuwen in hun kooien liggen. Het was er toen erg warm en er stond geen zuchtje wind. Spanje kent geen verbod op wilde dieren in het circus en dat zal er ook voorlopig wel niet komen. Eerlijk gezegd zagen de dieren er niet gestrest uit maar zo’n kleine kooi gaf geen goed gevoel en deed me denken aan plaatjes van hele oude dierentuinen.

olifanten2

Olifanten als kudde in het vernieuwde dierenpark Emmen

Ook die tijden zijn voorgoed voorbij want tijdens een bezoek aan een plaats waar dieren in gevangenschap verkeren, wil men geen dieren meer zien die een getraumatiseerde indruk maken. Wie kent die walgelijke beelden niet van een beer die in zijn kooi eindeloos op en neer loopt zonder enig doel en met een holle blik in de ogen.

Beesten krijgen nu aanzienlijk meer ruimte en een nog meer natuurlijke habitat, aangeboden. Het is de zoveelste stap in de evolutie van de dierentuin. Meerdere gerenommeerde dierentuinen doen hun best om door minder dieren te huisvesten meer ruimte te kunnen bieden aan prominente bewoners. Natuurlijk breiden ze het liefst in oppervlakte uit maar omdat oudere dierentuinen doorgaans gehuisvest zijn in een stad zoals Artis te Amsterdam, de Zoo van Antwerpen of Parc Zoologique te Parijs is dat vaak moeilijk. Blijdorp te Rotterdam is het nog wel gelukt op een flink stuk langs het spoor erbij te krijgen en dan zie je meteen het verschil. Dat ook de dieren blij zijn met deze veranderingen kun je staven aan de successen die geboekt worden met de fokprogramma’s van dieren die met uitsterven worden bedreigd en die eerder absoluut niet in gevangenschap voor nakomelingen wilden zorgen.

wildlands-adventureAls leuk hoogtepunt in deze column over huisvesting is ongetwijfeld het bezoek van Koning Willem Alexander aan Wildlands, het vernieuwde dierenpark Emmen. Het was de formele heropening. Vanaf nu zijn bezoekers welkom om tussen de wilde dieren een waarlijke Wild Life Experience mee te maken.

.

.

pingunopvang 2 bavianen

.

.

.

.

.

.

leeuwen giraffen.

.

.

.

.

.

orca1En dat het publiek kritisch is en blijft, mag blijken uit de wereldwijde oppositie tegen het houden van Orka’s in gevangenschap.

Nu is het nog wachten op de laatste dolfijnenshow want naar mijn inschatting is dat ook slechts een kwestie van tijd.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

.

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Durf te leiden”.

thXMEN2JEYthYRCNM0WONimmer zal de hond iets doen uit pesterij of wraak

Zijn acties zijn namelijk altijd een gevolg van een oorzaak

Jammer dat het baasje niet altijd door heeft wat tot afwijkend gedrag leidt

Wees een leider want alleen dat is wat hem van verkeerd gedrag bevrijdt.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

maart
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
april 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
mei 2016
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
juni 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

1431788636657

juli 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
augustus 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
september 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Oktober, November, December 2016 nog volledig beschikbaar

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com