Dierenmissies Weekjournaal van 21 november 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal lezen we het berichtje van Linda die aandacht vraagt voor Leo, tips voor opsporing moordenaar van de wolf, verhaaltje over King, op zoek naar getuigen, nieuwe en ex asielbewoners en nemen we afscheid van Yago. In de tip: hebben we het over het schuldgevoel van de hond. In de column lezen we over nut en noodzaak om de dieren grondrechten te geven en ide (on)zin van de week zien we een herder die als BOA de coronapas controleert in de kerk. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Berichtje van Linda die aandacht vraagt voor Leo
– Uitzending Opsporing Verzocht levert dertien tips op over doodgeschoten wolf
– Vrijwillige opsluiting voor het goede doel

– King leidt de weg.

De politie laat het volgende weten: Getuigen gezocht van mishandeling  Dronten
– Berichtje van Linda die aandacht vraagt voor Leo
– Nieuwe koppies Zipi, Zape en Lady
In Memoriam Yago
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Tip van Ton: Het ‘schuldgevoel’ van je hond is niets meer dan onderdanig gedrag …

– Leuk filmpje: Leuke hondenfilmpjes om te ontspannen….
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Bros, Moos & Sjors & Millie, Nelson & Doska

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Moeten dieren grondrechten krijgen?
– De (on)zin van de week: Gaat hij voor in gebed of is BOA geworden? 
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 15 november 2021 

.

Berichtje van Linda die aandacht vraagt voor Leo

.

Hoi Annerie, dit is Leo nu, een enorme lieve lobbes dus, kan goed met andere honden en mensen, katten geen idee. Pat zegt een van de allerliefste honden die ze ooit gehad heeft in haar asiel. Zijn geschatte geboortedatum is 1-1-2017.  Zijn heupen gaan weer stukken beter sinds hij het supplement Cosequin krijgt ( kan in NL natuurlijk van een ander merk ) dat moet dus wel gegeven blijven worden. Hij rent ook vrolijk mee met de andere honden. Leo is ter adoptie vanuit het asiel van Pat dat is gesitueerd in Zuid Spanje. Leo is van het asiel van Elena naar het asiel van Pat gegaan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Wil je meer info over de adoptie van Leo ? Neem dan contact op met Linda. via mail: LvanCoesant@gmail.com

.

.

.


.

.

Dinsdag 16 november 2021  

.

Uitzending Opsporing Verzocht levert dertien tips op over doodgeschoten wolf

Dierenambulance Barneveld

De politie heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond dertien tips binnengekregen over de doodgeschoten wolf die vorige maand werd gevonden op de Veluwe. Volgens een woordvoerder zijn er ‘enkele relevante tips’ binnengekomen. De uitzending wordt woensdagmiddag herhaald. De politie hoopt in de loop van woensdag op nog meer tips.

Het doden van een wolf is een misdrijf, want het dier is in heel Europa zwaar beschermd. Het misdrijf kan een celstraf van drie jaar of een boete van 21.750 euro opleveren.

.

 

 


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 17 november 2021.

.

Vrijwillige opsluiting voor het goede doel

Drie Zwolse dierenverzorgers sluiten zich 48 uur op in een hondenkennel: ‘We zien op tegen de kou’

Dierverzorger Ferry en hond Mazy. Foto | indebuurt Zwolle

Dierenasiel Zwolle komt vrijdag 19 november met een inzamelingsactie voor het goede doel. Drie dierenverzorgers van het dierenasiel zullen 48 uur lang in hondenkennels zitten. Ze mogen de kennels om de vier uur verlaten om even naar het toilet te gaan.

De actie begint vrijdag 19 november om 16.00 uur en is klaar zondag 21 november om 16.00 uur. Ze hebben drie kennels tot hun beschikking: twee binnen en een buiten. Overdag zullen drie dierenverzorgers, Nienke, Sara en Ferry, verblijven in een buitenkennel. Daar staan camera’s die hun actie live zullen streamen. In de ochtend en de middag kun je een kijkje nemen bij het dierenasiel en de dierenverzorgers vergezellen.

‘We zien er wel tegenop’

Ferry, één van de dierenverzorgers, vertelt dat hij er wel een beetje tegenop ziet. “We zien vooral op tegen de kou. In de middag zullen er wel andere mensen zijn die een kijkje komen nemen. Dan heb je nog wat aanspraak. In de avond zitten we daar echt met zijn drieën. Daarom hopen we dat de livestream een beetje bekeken wordt.” In de nacht mogen ze wel gebruik maken van een luchtbed. Ze hoeven dus niet op de grond te slapen.

Tekst gaat verder onder het filmpje.

Inzamelingsactie

De stunt wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het vernieuwen van de speeltoestellen in de hondenspeelweides. Mensen kunnen een bedrag doneren via stichting Dierenlot. Het bedrag dat de actie opbrengt wordt tot 2.500 euro verdubbeld door de stichting. Als de actie 5.000 euro of meer opbrengt, willen de dierenverzorgers zelfs de welbekende Ice Bucket Challenge doen. De actie zal gedurende de 48 uur te volgen zijn de website van het dierenasiel of hun Facebookpagina.

.

.


.

.

King leidt de weg.
.
Hier weer een berichtje over onze loge King. Voor de vaste lezers is het misschien al oud nieuws maar King is erg slecht ziend en is diabetisch. Nu krijgt hij twee keer per dag een prikje insuline dus daarmee is zijn suikerziekte onder controle. Echter zijn slechte zicht is iets dat je niet met een prikje beter kunt laten zijn. We moeten bedenken dat hij niet recht vooruit kan kijken. Hij ziet alleen wat er aan de zijkant is. Stel je eens voor dat je naar een bord soep kijkt en je alleen de rand van het bord ziet. Hierdoor kan het zo maar zijn dat hij tegen een boom of tak aan loopt. Des te meer bewondering hebben we voor de kleine King die zich moedig door het leven slaat want hij wil beslist niet onder doen voor onze hondjes. Als Annerie thuis komt van boodschappen doen of ik van werk, dan doet hij net zo blij en opgewonden als onze eigen kroost. Als er geblaft wordt dan blaft hij mee al ziet hij niet waarom er geblaft wordt. Als Botas achter een kat aan wil gaan dan is King de eerste die al blaffend met Botas mee wil hobbelen terwijl hij echt niet weet waarom Botas zo opgewonden is. Maar, wat we minstens zo bijzonder vinden is dat hij ondertussen zijn weg prima weet te vinden. Bij ons in huis is dat begrijpelijk en was dat al gauw voor elkaar maar het is wel verbazend dat hij vol zelfvertrouwen met een behoorlijke snelheid over bospaadjes loopt terwijl we toch steeds zoveel mogelijk verschillende routes lopen. En dan komt het ….  Dit doet hij niet door achter onze honden aan te lopen maar stoer voorop. Af en toe moet ik hem een beetje corrigeren maar verder tippelt hij met een behoorlijk snelheid. Hoe dat in zijn werking gaat? Kijk maar het filmpje…

.

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 18 november 2021.
.

 

Hondenhater slaat vrouw (59) in gezicht en schopt haar hond: ‘Altijd weer die rothonden’

agenten3

Dronten – Vrijdag 12 november 2021 omstreeks 15:40 uur liep een 58-jarige vrouw uit Dronten klappen op toen zij met haar honden langs het Dorpsbospad liep. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond en deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Het slachtoffer verklaarde dat op enig moment een man aan kwam fietsen. Hij riep daarbij ‘die rothonden altijd’ en gaf vervolgens een van de honden een schop. De vrouw sprak de man daarop aan en kreeg direct een klap in het gezicht waardoor ze ten val kwam. Hij boog vervolgens over haar heen en zei wil er nog een? Hij pakte haar bril, die gevallen was door de klap en gooide deze vervolgens hard op de grond en ging daarna op de bril staan waardoor deze stuk ging. Daarna stapte hij op zijn fiets en reed weg in de richting van de Zonnewijzer (school).

Door het slachtoffer is van deze mishandeling aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart. Uit het onderzoek is gebleken dat er ten tijde van de mishandeling meerdere wandelaars en fietsers in het Van Veldhuizenbos waren. De politie verzoekt aan een ieder die van deze mishandeling getuige is geweest contact op te nemen met de politie via 900-8844 of via het tipfomulier informatie te delen. Uiteraard hoopt de politie dat de verdachte zich komt melden aan het politiebureau.

Signalement verdachte
De man is vermoedelijk tussen de 70 -75 jaar oud en heeft een blanke huidskleur en een normaal postuur, heeft een lengte van ongeveer 1.80-1.85, hij droeg zwarte jas en droeg een donkerblauw gebreide muts. Hij reed op een zwarte fiets met zwarte fietstassen.

.

.


.

.

Vrijdag 19 november 2021.

.

Nieuwe koppies Zipi en Zape

 

Zipi and Zape zijn twee broers van 7 jaar die sinds hun prille jeugd van enkele manden, met hun baasje en bazinnetje samen woonden in een huis in de plaats St Quintí.
Helaas was in de zeven jaar het baasje verdwenen en nu kon het bazinnetje vanwege gezondheidsredenen niet langer voor de Zipi en Zape zorgen en moest ze zelfs het huis verkopen. De honden gingen naar buren die beloofde voor Zipi en Zape te zorgen en uit te kijken naar nieuwe baasjes. Helaas was het leven bij die buren een ware hel. De onvriendelijk nieuwe baasjes die pal naast hun oude huis wonen gaf veel verwarring. Ze konden hun oude huis zien en roken waar ze gelukkig waren geweest. Het verlangen naar die tijd was zo groot dat ze alle manieren probeerden om maar uit te breken naar hun eigen huis te gaan. Ze hebben zelfs hun tandvlees kapot gebeten om door de omheining te kunnen ontsnappen. Om te voorkomen dat ze zich verder zouden verwonden moesten ze de hele dag, tijdens de afwezigheid van de buren, vastgebonden zitten. De hele dag vastgebonden liggen is natuurlijk geen leven voor geen enkele hond.

.

.

ZIPI

Zipi is het baasje van het stel. Hij is beweeglijker en speels. Hij durft meer en dat helpt Zape in sommige situaties want hij zal altijd Zipi volgen. Zipi is bij vreemden eerst wat wantrouwig en hij moet even je leren kennen voordat hij zich aan je overgeeft.

.

.

.

.

 

Dit is wat de verzorger van Tipi ons vertelde:

Zipi first walk with a volunteer, he is nice, social with other dogs that he sees during the walk, he is a bit shy and a bit independent, but a very adoptable dog.

.

.

.

.

ZAPE
Zap is de volgzame van het stel en kan zich laten horen als hij zich zielig vindt. Het is nu eenmaal moeilijk voor hen om vreemde mensen te vertrouwen maar zodra Zape kennis heeft gemaakt dan is hij erg aanhankelijk en blijft hij dicht bij je om aangehaald te worden.  Waar Zipi gaat is ook Zape. Zape heeft eerst wat wondjes gehad aan rechter kant van zijn kop. Die ontstonden toen zijn baasje was vertrokken. Hij kreeg toen een kap op en waarna de wondjes konden  genezen. Een paar dagen later ging hij aan zijn haren aan de rechter kant van zijn bek krabben. De dierenarts die hem behandelde vertelde dat stress de oorzaak was van dit gedrag. Nu is hij genezen en is het haar weer terug gekomen. Bij Zape is Leishmania geconstateerd maar is er tegen behandeld met Glucantime en krijgt dagelijks Allopurinol. Zape is verder kern gezond.

.

.

.

Dit is wat de verzorger van Zape ons vertelde:

Zape, very shy and afraid of everything on his first walk (without his brother), but very sweet, nice and quiet, walks very good on the leash. Social with other dogs

.

.

.

.

.

Ondertussen zijn ze allebei gecastreerd en voorzien van een volledige vaccinatie. Ondanks dat ze altijd alleen met hun tweetjes gewoond hebben gaan ze goed om met andere vreemde honden. Zo willen ze nog wel eens op een ander hond klimmen maar dat wordt door de andere honden niet goed gevonden.  Nu ze samen in een ren wonen met twee andere honden gaat dat verder prima.

De baasjes (buren) die hen bij het asiel CAAD nabij Barcelona brachten gaf deze beschrijving van Zipi en Zape.
Beiden zijn waaks zodra ze zich ergens thuis voelen. Beiden vragen om aandacht en zullen zich laten horen als ze jou als baasje een tijdje niet zien omdat ze nu eenmaal gewend waren om altijd het baasje om zich heen te hebben. Een vriendschappelijke relatie met katten is vrijwel onmogelijk.

We hopen een baasje te vinden die zowel Zipi als Zape wil adopteren zodat ze samen kunnen blijven maar natuurlijk zijn we al blij als één van de twee een gouden mandje krijgt. …

.

.


.

.

Dit is Lady, teefje, mix van mix, geboren 8 januari 2020, gewicht 10 kg, bruin/wit. 40 cm lang en 40 cm hoog. Lady woont momenteel in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje. Karakter: Opgewekt, vrolijk, lief en aanhankelijk. Goed met kinderen, volwassen, andere honden en katten. Lady was door baasje de  steek gelaten en heeft op straat aan eten moeten komen. In die tijd is zij door een auto aangereden en heeft een tijd lang met pijn rond gelopen. Toen ze van de straat gered was en onder de hoede van het asiel kwam kon ze meteen naar de dierenarts om geopereerd te worden. Nu is ze helemaal genezen en rent ze weer als vanouds. Lady ziet er prima uit. Ze heeft een atletisch lichaam en zachte vacht. Ze speelt graag met andere honden. Haar gedrag naar andere honden of katten, ongeacht sexe, is prima.  Ze vindt autorijden fijn, loopt prima aan de lijn, gedraagt zich lief met kinderen. Lady verdient een tweede kans in haar leven. Ze heeft het erg moeilijk gehad en dat moet nu voorbij zijn… Wie is het baasje dat met liefde zorg een toekomst met de lieve Lady wil delen ???

.

.

.

.

.

.

.

.

,


.

In Memoriam Yago

Ik weet niet meer wat ik hier aan het doen ben …

Ben ik niet prachtig met mijn lichtje om mijn hals ?

.

Heel langzaam begon Yago wat ouderdomskwaaltjes te vertonen. Met zijn slechtziendheid en beginnende doofheid wist hij tot dat moment nog aardig om te gaan. Hij was al twee keer in de moddersloot gevallen waarbij hij geholpen moest worden om eruit te komen maar ja dat kon per slot van rekening iedereen overkomen.

Maar dat hij steeds even verward raakte was erg triest om te zien. Hij wist af en toe niet meer goed waar hij was of aan het doen was. Omdat hij niet goed meer kon horen en zien werd het extra belangrijk om hem altijd in de gaten te kunnen houden. Om te voorkomen dat hij in het donker onzichtbaar zou worden met zijn zwarte vacht, kreeg hij in oktober nog een mooi verlichte halsband. Zo nu kon hij niet meer kwijt lopen…

.

hij mocht nu echt gaan slapen ….

de grijze snuit verried zijn hoge leeftijd.

Maar in korte tijd ging het slechter en slechter met Yago. Vaak liep hij ‘s nachts doelloos heen en weer zonder dat hij had zin had om naar buiten te gaan. Zijn verwardheid maakte hem angstig en onzeker. Hij was zichtbaar moe en zijn grijze snuit verried zijn werkelijke leeftijd. In zijn paspoortje stond dat hij 13 jaar was maar wie weet was dat een paar jaar meer …

Vandaag kreeg hij plots een zware epileptische aanval en kon hij niet meer lopen. De dierenarts was snel ter plaatse. Hij vertelde dat zijn lichaam niet meer verder kon. We hebben besloten dat Yago niet meer verder hoefde. Geen angt en onzekerheid en geen pijn of leed meer.

.

.

Yago is mijn armen in een diepe slaap gevallen. Gelukkig was hij rustig en voelde hij zich veilig. Dat was het enige dat ik nog voor hem kon doen.  Nu mis ik hem vreselijk. Niet meer om me heen, niet meer bij mij op de bank… niet meer samen in de wei …

.

.


.

.

Zaterdag 20 november 2021.

.

Asielverlaters.

hond

Rica

hond

Frodo

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 21 november 2021

.

Tip van Ton:  Het ‘schuldgevoel’ van je hond is niets meer dan onderdanig gedrag … 

.

Het is verleidelijk om te denken dat onze honden exact dezelfde emoties of gevoelens ervaren als wijzelf. Jammer genoeg is dat niet het geval. Alhoewel men honderden, zelfs duizenden, jaren lang heeft gedacht dat honden helemaal géén gevoelens ervaren, zit het antwoord ergens in het midden.

Uit onderzoek blijkt dat een hond min of meer de emotionele en mentale capaciteiten heeft van een kind van ongeveer 2,5 jaar oud. Maar wat betekent dat?

Het is niet voor niets dat, als je een hond aanspreekt als of het een klein kind is, hij/zij dat plezierig vindt. Bij gevaarlijke honden, die dreigend over komen, ben je gauw geneigd om ze streng toe te spreken maar … een hoge zachte stem met lieve woordjes werkt meestal beter om de situatie onder controle te brengen. Agressiviteit komt vaak voort uit een vorm van angst of een onveilig gevoel van de hond.

De wetenschap toont aan dat honden een hersenstructuur hebben die emoties mogelijk maken.

Dankzij de moderne wetenschap weten we nu dat honden de hersenstructuur en hormonen hebben die het ervaren van gevoelens mogelijk maken. Het komt er in feite op neer dat honden de emotionele en mentale capaciteiten hebben van een peuter. Maar wat betekent dat voor de gevoelens die ze ervaren?

Afbeeldingsresultaten voor schuldige hondOnmiddellijk na hun geboorte ervaren baby’s enkel opwinding of onrust. Ze kennen het verschil niet tussen tevredenheid of ongemak. Enkele weken na de geboorte ontwikkelt een baby de mogelijkheid om het onderscheid te maken tussen gevoelens van geluk, ongemak en zelfs walging. Met het ouder worden zullen kinderen stilletjes aan de volgende gevoelens aanleren: angst, woede, geluk, gevoelens van verdachtheid of verlegenheid, liefde en affectie, schaamte, trots, afgunst tot zelfs minachting en schuldgevoelens.

Kinderen ontwikkelen gevoelens van schaamte, trots, minachting of schuld pas na de leeftijd van tweeënhalf jaar, terwijl honden op die leeftijd ophouden met de ontwikkeling van gevoelens. Honden kunnen allerlei soorten gevoelens ervaren zoals liefde en affectie, maar ze ervaren geen gevoelens zoals schuld (ook al lijkt het soms wel zo en vinden we op youtube tientallen filmpjes van “zich schuldig voelende honden” die bijvoorbeeld een schoen of een meubelstuk hebben stuk gemaakt) of complexere gevoelens dan schuld.

Het kan dus wel lijken dat jouw viervoeter er schuldig uitziet wanneer hij/zij de vuilbak alweer eens heeft omgekieperd, maar het feit is dat zijn/haar reactie eerder een onderdanige respons is als gevolg van jouw boosheid, woede of teleurstelling.

 

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke hondenfilmpjes om te ontspannen….

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

Alba en Donnella, baasjes van Broske en Albert

Hoera !!!  Bros is drie jaar bij ons …!!!

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Linda, baasje van Sjors, Moos, Mike en Millie, stuurde ons deze herfstfoto’s

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


\.

.

Bert en Froukje, baasjes van Nelson en Doska, stuurde ins deze beelden.

.

Doska is onlangs bij Nelson komen wonen.

Hij komt uit het Oosten en Nelson komt uit Spanje.

Gek genoeg schijnen ze elkaar prima te verstaan….

Nelson maakt het hem wel duidelijk als het even genoeg is …

Gelukkig voor Nelson moet het kleintje nog veel slapen ….

.

.

.

 

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Moeten dieren grondrechten krijgen?

Een dier wordt dan een rechtspersoon … en dat brengt consequenties met zich mee.
Het is de erkenning dat een dier gevoel heeft, fysieke en mentale leed kan ervaren en wel degelijk pijn voelt. Eigenlijk weten de meeste baasjes dat al lang maar dat het nu menens wordt, daar is het de hoogste tijd voor.
.

Rechtsfilosoof Janneke Vink (Open Universiteit) legt in de video uit hoe het zit met de rechten van dieren en de belangrijkste argumenten voor en tegen dieren als rechtspersoon. Interessant college waarin zij het allemaal goed uitgelegd.

Mr. dr. Janneke Vink is medeoprichter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dierenrecht. Vink is universitair docent rechtsfilosofie, auteur en docent van de cursus Dierenrecht aan de Open Universiteit.

De Nederlandse Vereniging voor Dierenrecht (NVD) is ’s lands eerste vereniging voor juristen die geïnteresseerd en/of werkzaam zijn in het dierenrecht.

Bron: Open Universiteit.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Gaat hij voor in gebed ?

 

 

Wat doet Bello in de Kerk?

Is hij de nieuwe voorganger of

heeft hij een BOA taak gekregen…

.

.

 

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 12 oktober tot 25 januari 2022

.

Nangi en Pippa van 23 december 2021 tot en met 9  januari 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com