Dierenmissies Weekjournaal van 23 oktober 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met geluksvogels die het asiel  mogen verlaten, maken we kennis met Togo en zetten we Lucas nog eens in het spotlicht. Voorts gaan we voor de tweede keer met Flor naar de dokter, zoekt de politie weer getuigen, begint de korte vakantie voor Nelson en Doska, en zien we een treffend tafereeltje uit Oekraïne. In de column vertellen we nog eens over zogenaamde professionals die verkeerde voorlichting geven en ide (on)zin van de week zien we een situatie die alleen door baasjes is te begrijpen. Natuurlijk hebben we ook weer berichtjes van baasjes en nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hondjes die het asiel mochten verlaten
– Kennisnaken met Togo de super lieve Mastin
– Lucas in het spotlicht.
– Flor voor de tweede keer naar de dokter…
– Vandaag verwaarloosde honden en katten in beslag genomen in Gouda.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Politie: Getuigen gezocht.
– De korte vakantie van Nelson en Doska
– Zomaar een Oekraïens tafereeltje die ik op Facebook tegenkwam.
– Koe loeit te hard … gevolg => boete van 300 euro …

– Leuk filmpje: Weer leuke filmpjes
– Bericht van baasje over:  Albert & Bros, Casper en Bentley
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Professionals die verkeerde voorlichting geven”
– De (on)zin van de week: Alleen te begrijpen door baasjes …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 17 oktober 2022

 .

Hondjes die het asiel mochten verlaten

FOTO

Thor

Boira

Guardian

..

.

.

.

.

.

Sam

Deep

Juan

.

.

.

.

.

.

Avellana

.

.


.

.

Dinsdag 18 oktober 2022  

.

Kennismaken met Togo de super lieve mastin

.

Dit is Togo, reutje, Mastin, geboren 28/03/2018, kleur wit, vacht half lang. Togo woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter Super lief en zacht, rustig van aard, conflict vermijdend. Goed met andere honden. Lief voor kinderen en volwassenen. Achtergrond informatie: Toen hij binnenkwam in het asiel was hij angstig en reageerde hij eerst sterk op  sommige situaties zoals grommen bij het aandoen van zijn tuigje.  Aan de asielomgeving en het aankleden moest hij duidelijk wennen. Nu is het totaal anders. Zodra hij buiten het asiel komt is hij de grote teddybeer. Blij, rustig en super lief voor alle vrijwilligers die met hem gaan wandelen. Hij is dan ook een favoriete hond om uit te  laten. Zijn rust brengt hij over op andere honden (Zie het filmpje waar hij samen met de sterke boxer Rey, die erg druk is, wandelt.)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 19 oktober 2022.                                                .

.

Lucas in het spotlicht.

.

Lucas is een herder die het prachtig vindt om het baasje te plezieren. Hij is een gecastreerd reutje van vijf jaar, luistert prima is een geweldige hond met een fijn karakter. Hij is lief, zorgzaam en voorzichtig. Goed met kinderen en andere honden, is gewend met kinderen te spelen. Is goed opgevoed en gedraagt zich prima in huis. Lucas loopt prima aan de lijn en kan goed tegen autorijden.

Kijk vooral eens naar zijn adoptiepagina. KLIK hiervoor op zijn foto daar zijn leuke filmpjes te zien.

.

.

.

.

.

.


.

Flor voor de tweede keer naar de dokter…

.

Even wachten tot de deur open gaat ….

Zo… dat is weer gebeurd …

Precies veertien dagen geleden moest Flor naar de dierenarts omdat ze al een lange tijd een snotneus had die maar niet over wilde gaan. Daar tegen kreeg ze een spuit om de medicijnen kuur voor 20 dagen een goede start te geven. De kuur was voor 20 dagen en bestond uit  prednison en antibiotica Doxibactin 200 mg. Beiden 1 x daags..

Aanvankelijk leek het erg goed te gaan. Diezelfde avond nog was het snotteren al minder en de volgende dag was het over. Helaas duurde dat maar een dag of drie want toen kwam langzaam maar zeker het gesnotter weer terug. Natuurlijk waren we voornemens om de kuur af te maken maar toch vonden we het verstandig om de dierenarts te laten weten dat we weer terug bij ‘af’ waren. Vandaar dit tweede bezoek om dezelfde reden. Nu kreeg Flor  twee injecties. Eén om het overtallige snotproductie te verminderen en één om de gezwollen neusslijmvliezen te laten slinken zodat ze weer meer lucht zou krijgen. Voorts kreeg ze een aanvullende zwaardere antibiotica kuur, Amoxibactin van 250 mg die ze twee maal daags moet krijgen, en die we haar moeten toedienen zodra de vorige kuur is afgerond. Het snotteren is iets minder maar niet zo ver terug gedrongen als bij de eerste injectie. Over 6 dagen kunnen we aan de nieuwe medicijnen beginnen.

Opvallend is weer dat onze bange dame zich weer erg goed heeft gedragen. Ze maakte geen stress toestanden vanwege haar bangheid voor mensen. Dat zal vermoedelijk door de dierenarts komen die rust uit straalt maar is op zijn minst erg opmerkelijk.

.

.


.

Vandaag weer verwaarloosde honden en katten in beslag genomen in Gouda. 

.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft afgelopen vrijdag negentien katten en vier honden gevonden in een portiekwoning in Gouda. De dieren waren ernstig ziek en verzwakt. Het inspectieteam heeft de dieren meegenomen omdat de dieren dringend behandeld moesten worden.

Medewerkers troffen een zwaar vervuild huis aan met uitwerpselen in meerdere kamers. In het appartement werden nog meer dieren aangetroffen die in koude en natte kennels werden gehouden.

Veel van de katten hadden een besmettelijk darminfectie en niesziekte onder de leden, een van de honden strompelde rond met een hernia. De hond kon niet meer op zijn poten staan of op normale wijze poepen of plassen.

Omdat darminfecties en niesziekte zeer besmettelijk zijn, zijn alle dieren meegenomen voor controle en behandeling. Voorlopig krijgt de bewoner de dieren niet meer terug, tenzij diegene aan alle strikte voorwaarden voldoet van de LID.

Beeld: LID

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 20 oktober 2022

.

 

.

.


.

.

Korte vakantie voor Nelson en Doska !

.

Nelson kijkt vol verwachting op naar wat er gaat gebeuren. Doska weet het nog niet zo net …

Vandaag kwamen Nelson en Doska voor een lang weekend bij ons logeren. We hadden afgesproken dat ik ze zou ophalen in Meppel. Zo gezegd zo gedaan dus rond 19.00 uur was ik bij hun huis. Eenmaal  binnen kwam Nelson als vanouds op me afgerend maar Doska moest even de kat uit de boom kijken want wij hadden persoonlijk nog nooit kennis gemaakt. Gelukkig was dat ook gauw voor elkaar en was het al gauw vertrouwd. Nu was er geen enkel obstakel meer om met elkaar een leuk weekend te beleven.

.

.

Het was al donker toen we thuis waren en waar Nelson en Doska in de tuin onze hondjes troffen.

Flor en Doska draaiden rondjes om elkaar heen. Wie snuffelt waar …

Botas en Mia hoefden maar even kennis te maken. Botas liet op een vriendelijk wijze zien dat er maar één de roedelleider is. Hij straalde gezag uit en dat werd goed begrepen.

Nelson kende onze hondjes van eerdere vakanties maar Doska moest even wennen. Ach.. daar hadden we alle vertrouwen in. Ze is niet meer dat super jonge puppy meer en anders zullen onze kanjers haar wel een beetje helpen om haar plekje te vinden in het roedeltje.

Zo was het ook … Eenmaal in de tuin (het was al donker) konden ze even goed kennis maken. Nelson deed gelijk zijn eigen ding en moest zoals gebruikelijk weer even de tuin zegenen met zijn aanwezigheid. Doska vond de tuin leuk maar de andere hondjes waren minstens zo interessant.

Zou zij die kunnen verleiden tot een spelletje ? Dat moest ze de komende dagen nog uitzoeken. Botas is met zijn 12 jaar en beetje knorrepot geworden die alles graag rustig en overzichtelijk wil houden. Mia vlindert om alles en iedereen heen en Flor staat na de initiële kennismaking het liefst op afstand de boel in de gaten te houden.

.

Eenmaal binnen werd natuurlijk eerst even gekeken of er wat te smikkelen viel. Nelson wist precies hoe dat bij ons werkt.

.

Doska moest nog even rondsnuffelen en steun zoeken bij Annerie.

.

.

.

.

.

.

Tja en die verlegenheid was erg gauw weg want binnen de kortste keren hadden ze samen mijn plek op de bank gevonden èn ingenomen.

.

Mocht iemand zich afvragen hoe dat er dan uit ziet… nou dus zo ….

.

.

.

.

.

.

Als je goed kijkt zie je bij Doska een kroelbeest liggen.

.

Het duurde dan ook niet lang tot het moment dat Doska een poppetje als speeltje had uitgezocht in de grote speelgoedkist. Het kroelpoppetje lijkt op een fret waarmee ze kon stoeien en kroelen.

.

.

.

.

.

.


.

Vrijdag 21 oktober 2022.

.

Zomaar een Oekraïens tafereeltje dat ik op Facebook tegenkwam.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 22 oktober 2022.

.

Koe loeit te hard … gevolg => boete van 300 euro …
.

Dit kan ook alleen in Spanje gebeuren ….  De gemeenteraad van het dorp Siero in Asturië heeft een koe 300 euro boete gegeven vanwege te hard loeien. Nu zou je zeggen dat de bewoners van het Spaanse platteland wel wat gewend zijn wat betreft de plattelandsgeluiden waaronder dat van koeien maar na meerdere klachten heeft Carmina (de koe) toch een boete gekregen omdat ze teveel herrie maakt. Maar dat hard loeien heeft een dramatische reden, volgens de eigenaren.Uiteraard heeft niet de koe maar haar eigenaren  een boete gekregen voor het lawaai dat de koe met de naam Carmina maakt. Een bewoner van het dorp Sieto heeft over Carmina en haar geloei geklaagd want dat is veel harder en veel meer dan andere koeien.

Uiteindelijk besloot de gemeente  zelf te gaan controleren op geluidsoverlast door met een geluidsmeter op stap te gaan. De gemeente besloot dat het geloei van de koe boven de 74 decibel kwam terwijl de wet bepaalt dat dit niet hoger dan 55 decibel mag zijn en dus werd een boete gegeven voor geluidsoverlast.

De eigenaren van Carmina de koe zijn het dus niet eens met de boete en willen dat de gemeente rekening houdt met de bijzondere en dramatische omstandigheden waarin Carmina zich verkeerde op het moment van het verlies van haar moeder. De gemeente heeft nu besloten de komende dagen opnieuw geluid te gaan meten en wanneer dat niet boven de 55 decibel uitkomt wordt beslist wat te doen met de eerder gegeven sanctie.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 23 oktober 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke filmpjes van ondeugende, lieve en slimme hondjes.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

.

Alba en Donnella, baasjes van Albert en bros, stuurden ons deze leuke foto van hun twee lieverds.

.

De twee vriendjes luieren en houden hun baasjes goed in de gaten.

.

Je weet maar nooit wat ze gaan doen en misschien komt er wel wat lekkers aan….

.

.

.

.

.

.


.

.

Pascal en Wendy, baasjes van Casper, laten zien dat hij zich de liefde van de kinderen heerlijk vindt. 

.

.

Casper schaamt zich niet hoor …

hij ligt gewoon volop te genieten… .

.

.

.

.

.

..

.

.


.

Toon baasje van Bentley, deelde moet ons zijn zorg maar blijkt gelukkig niet nodig.

.

Dagen geleden vertelde toon ons dat hij zich zorgen maakte over Bentley. Die zou bloed verliezen wanneer hij zich inspande. 

Natuurlijk moest er een bezoek aan de dierenarts volgen. We kregen dit berichtje van Toon:

Mét m’n trouwe viervoeter Bentley tje 🐾 ben ik al twee weken.. bij de Dierenarts om uit te zoeken waar het druppelen van bloed vandaan komt.. hij heeft al één spuitje gekregen en antibioticum kuur én röntgenfoto’s. Vanmiddag om 13.40 uur microscopisch urine onderzoek en maandag wordt er een echo gemaakt. Nog steeds niet gevonden wat de oorzaak is. 

.

Wat bleek nu wel de oorzaak…
Bentley’s trimbeurt was al lang overtijd. De omstandigheden hebben Toon er toe gebracht om Bentley niet bij hun vaste trimsalon te laten behandelen. Die was door familieomstandigheden buiten dienst. Een medewerker van De Boerenbond winkel wist wel iemand die Bentley kon trimmen. Er werd tijd voor hem, op de bewuste dag, tijd gereserveerd van 09.00 tot 12.00 uur. Om 10.00 uur kreeg Toon al het bericht dat Bentley klaar was en dat ze hem wel even thuis zouden komen regen. Wat een geweldige service .. niet waar  ?!?!

Nu blijkt dat bij het trimmen van de vacht zijn piemeltje is geraakt wat een kerfje in het topje van zijn piemeltje heeft veroorzaakt en dat, als hij hieraan likt, het wondje opengaat. Hierdoor verloor hij steeds druppels bloed.  

Ondertussen heeft Toon kosten nog moeite gespaard om te achterhalen wat Bentley mankeerde. Gelukkig is een kraagje de oplossing om het wondje goed te laten genezen. Met dank aan de trimsalon maar de kleine verwonding is natuurlijk ook niet opzettelijk gebeurd…Het laatste bericht van Toon: 

Eventjes nog dit tegen jullie gezegd… mét me grote vriend Bentley tje 🐾🐾
gaat het zeer goed mee hij heeft al 48 uur niét méér gebloed ..
Nog van harte bedankt voor jullie lieve reacties 😉 allemaal…

.

Hieruit kunnen we als les leren dat het goed is om naar een vertrouwd adres te gaan om je hond te laten trimmen.
Laat beunhazen niet aan je dier frunniken ….  

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

 

“Professionals die verkeerde voorlichting geven”

.

Enige tijd geleden hadden we zo’n geval van een arts die het nodig vindt om verkeerde voorlichting te moeten geven over Leishmania.
.
Ik moet afgaan op wat een baasje mij telefonisch vertelde maar dat was genoeg om mijn nekharen overeind te zetten.
.
Kijk, als een hond Leishmania heeft dan kun je hem niet verzekeren tegen ziektekosten. Dus de kosten voor bijvoorbeeld ‘het breken van een poot’ krijg je niet vergoed. Als je als baasje niet de financiële middelen hebt om zelf de dokterskosten te dragen die veroorzaakt worden door een ongeluk of andere reden, dan moet je geen hond (huisdier) willen nemen.  Dat heeft dus niets met de Leishmania te maken en kan een weloverwogen beslissing zijn.
.
Veel baasjes die wel een onverwachtse doktersrekening kunnen dragen nemen dat risico voor lief. Immers 10 jaar geleden was een verzekering voor je huisdier nog slechts bij minder dan 1 procent van de baasjes bekend.
.
Dat een dierenarts tegen een toekomstig baasje dan ook nog eens totale onzin vertelt over de kosten van een hond met Leishmania, doet dat de beeldvorming geen goed.
.
De dierenarts van de familie, dokter Krul van Mijn Dierenkliniek  te Leiden, had hen verzekerd dat ze al gauw het eerste jaar een rekening van 700 euro tegemoet zouden kunnen zien door de Leishmania. Een bloedtest op Leishmania zou al 150 euro per keer kosten en daar moest hij er dan twee van krijgen en dat een noodzakelijke behandeling minstens 400 euro zou gaan kosten…
.
Als ik zoiets hoor dan wordt ik echt woest. Doet die persoon zo’n uitspraak, dan heeft die echt geen verstand van de ziekte. En vertelt dan ronduit leugens. Ik vraag me dan af waarom dat gedaan wordt.. wat is er de reden van ???? De kans dat je binnen enkele jaren een hoge rekening voor Leishmania krijgt is uiterst klein en zeer onwaarschijnlijk.
.
Een andere dierenarts die gespecialiseerd zou zijn in Mediterrane ziekten, vertelde hen gelukkig dat het ook lang goed kon gaan maar dat die de betreffende hond niet had gezien dus ook moeilijk een oordeel kon vellen. Wel vertelde die dat gezien de uitslag van het bloedonderzoek er geen tekenen waren dat zijn interne organen aangetast waren.
Tja, zover waren wij natuurlijk ook al want niet voor niets laten we op het asiel de meest uitgebreide bloedonderzoeken doen.
Helaas was het kwaad al geschied en had de onzekerheid toegeslagen. Voor alle duidelijkheid een bloedonderzoek op Leishmania kost maximaal 75 euro dus wat een dierenarts aan extra kosten wil rekenen is pure geldklopperij.
.
Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken want elke hond is uniek en we kunnen alleen maar op onze eigen ervaring afgaan. 8% van onze geplaatste honden heeft Leishmania en daar hebben we alleen maar goede ervaringen mee. Zelfs onze eigen hond Daisy die we kregen met zeer zware Leishmania èn aangetaste organen, heeft nog vier jaar een fantastisch leven bij ons gehad.
.
Wat wij met zekerheid kunnen zeggen dat een bij Dierenmissies aangeboden hond met een Leishmania besmetting er tegen is behandeld, dat de Leishmania onder controle is en dat de kans dat die de eerste jaren op zal spelen uitzonderlijk klein zal zijn. Maar ja, als je jouw huisdier niet kunt verzekeren en als je bang bent dat je sowieso een onverwachtse doktersrekening niet kunt betalen, dan moet je niet aan een huisdier beginnen omdat je hem niet de zorg kunt bieden die hij nodig kan hebben.

.

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Alleen te begrijpen door baasjes …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Lizzy van 28 juli 2023 tot 18 augustus 2023

 

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com