Dierenmissies Weekjournaal van 25 juni 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we weer met een verzoek om een donatie voor onderzoek naar een kuur tegen Parkinson, zoekt de politie weer getuigen van een dierenmoord, smeken we strandbezoekers vooral van kleine zeehondjes af te blijven, is de vakantie van Ian en Babs ten einde en hebben we een filmpje met tips om je hond door een hete zomer heen te helpen. In de column tonen we vertellen we dat als iemand naar een blijf van mijn huis moet dan hoeft de hond niet achter te blijven bij een geweldpleger en ide (on)zin van de week willen we vrienden blijven met de buren …Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…


– Zesde week: 
Help Jolanda met haar gevecht tegen Parkinson
– Politie: Getuigen gezocht
– Blijf alsjeblieft met je fikken van kleine zeehondjes af. 

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– De vakantie van Ian en Babs is ten einde.
– Donna zat er net naast … PECH !!!!
– Berichten van baasjes: Mike & Sjors & Millie, Ramos
– Leuk filmpje: Tips om je hond door een hete zomer door te helpen.
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: Wat gebeurt er met het huisdier als moeder naar “Blijf-van-lijf-huis” gaat ?
– De (on)zin van de week: Vrienden blijven met de buren
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

Maandag 19 juni 2023 

.

Zesde week: BikevoorParkinson

Twee september is de grote dag dat er gefietst gaat worden. U heeft dus nog alle tijd om een donatie te doen om mee te helpen in de strijd tegen Parkinson. 

Wist u dat er op de teller van Jolande al 1.905 euro is binnengekomen en de totale actie voor Parkinson al op 40.000 staat ? 

Mocht u nog niet gedoneerd hebben … dan is dit een nieuwe kans. Deze oproep blijft in het Dierenmissies Weekjournaal staan tot het de grote dag van het fietsevenement.  

Klik op haar foto om meer te lezen over haar actie tegen de ziekte Parkinson die ondersteuning verdient …

.

.


.

.

Dinsdag 20 juni 2023  

.
Politie zoekt getuigen.

.

Hond verdronken in afgesloten bench gevuld met twee keien

Op vrijdag 16 juni 2023 troffen wij een dode hond aan in een kattendraagbench in het Heegermeer. Deze hond is vermoedelijk bewust verdronken omdat er twee keien in deze bench lagen. Deze bench werd gevonden bij het eilandje Langehoekspolle (Fluessen) wat ter hoogte van het buurtschap Fiskersbuorren ligt. Aanwijzingen duiden op een Duitse eigenaar aangezien, de hond een Duitse chip bleek te hebben. Deze was echter niet geregistreerd. Het gaat vermoedelijk om een langharige Teckel/ Dachshund, mogelijk blond of bruin van kleur. Wij zijn op zoek naar de eigenaar van deze hond.
Heeft u informatie voor ons, neem dan contact op met de politie via 0900-8844, kom langs bij het politiebureau of geef de informatie door via onze social mediakanalen.U kunt uw informatie ook met ons delen via de QR code of op www.politie.nl/buurtonderzoeken/sneek

.

.

Woensdag 21 juni 2023

.

Blijf alsjeblieft met je fikken van kleine zeehondjes af. 

.

Hoe fijn is het niet om met deze schitterende zonnige dagen een dagje strand te pakken. Heerlijk toch ? Dan hebben we het nu even over iets andere hondjes namelijk zeehondjes ….

Zeehondencentrum Pieterburen slaat alarm om het grote aantal verstoorde zeehondenpups dat het centrum de afgelopen weken heeft moeten opvangen. Mensen maken selfies met de dieren, aaien ze of gooien stenen. Ook laten ze hun huisdier in de buurt van zeehonden komen.

In korte tijd heeft Pieterburen naar eigen zeggen 33 zeehondenpups opgevangen, waarvan tien door acties van mensen in de opvang terechtkwamen. Zo noemt het centrum twee voorbeelden van pups die in de armen van kinderen werden geplaatst voor een foto. “Een groot risico voor zowel mens als dier”, aldus Pieterburen. Zeehonden kunnen bijten.

Afstand houden

Ook de gemeente Vlieland roept donderdag mensen op afstand te houden van zeehonden. De moeder van de zeehondenpup kan het dier tot wel 8 uur alleen laten. Dit is normaal en betekent niet dat er iets aan de hand is.

Als mensen de zeehondenpup verstoren komt de moeder niet meer terug. De pup blijft hierdoor alleen achter en moet worden opgevangen om te voorkomen dat het mogelijk overlijdt.

Het is verboden om zelf zeehonden op te pakken of te helpen. Alleen getrainde zeehondenwachters mogen dit.

 

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 22  juni  2023

.

De vakantie van Ian en Babs is ten einde.

.

Niets is leuker dan onbeperkt te kunnen genieten van je vrijheid. Ravotten en serieuze snuffelacties om te kijken of er nog wat spannends te beleven valt.

.

Maar ja aan alles komt een eind. Wim en Vera kwamen rond de middag hun lieverdjes weer ophalen.

.

Natuurlijk moesten we in de tuin even lekker bij kletsen over hùn vakantie in het buitenland en die van Ian en Babs.

De conclusie is dat iedereen een heerlijke tijd heeft gehad. En het leuke is dat Ian en Babs over zo’n zes weken nog een weekje komen logeren.

Ian en Babs .. Tot de volgende keer …!!!

.

 

Nu hebben we met onze eigen hondjes Botas, Mia  en Flor even rust tot 8 juli want dan komt de lieve zachte Lizzy weer logeren waar we ook erg naar uit kijken.

.

.


.

.

Vrijdag 23 juni 2023

.

.

Wat moet je doen als je een jonge vogel op straat vindt in Spanje?

.

Eigenlijk hetzelfde als in Nederland maar laat ik vooral dit keer de Spaanse autoriteiten uitleggen hoe je moet handelen….

 

In deze periode van het jaar is het mogelijk dat je jonge ‘gevallen’ vogels op de grond tegenkomt die in ‘problemen’ verkeren. Wat kun je dan doen? Het initiatief “Raap ze niet op” van SEO/BirdLife is bedoeld om het publiek bewust te maken en te informeren over hoe te reageren in zo’n situatie.

SEO/BirdLife  geeft ons enkele handige tips over wat te doen met ‘wees’ -kuikens die we op straat vinden nu de zomer en de hitte in aantocht zijn. De impuls die we voelen om deze hulpeloze wezens te helpen en te redden, kan voor deze vogels eigenlijk een veroordeling zijn. Ze doen namelijk wat hun instinct hen ingeeft: zo snel mogelijk het nest verlaten. Veel van deze vogels, zoals mussen, zwaluwen, vliegen, merels en gierzwaluwen, leven in Spaanse dorpen en steden.

De kuikens van de meeste vogelsoorten groeien razendsnel op. Een mus, bijvoorbeeld, kan het nest verlaten voordat hij twee weken oud is. Dit komt onder meer doordat vogels in het nest buitengewoon kwetsbaar zijn voor roofdieren. Daarom proberen ze zo snel mogelijk het nest te verlaten, zelfs als ze nog een paar dagen moeten wachten om voldoende te kunnen vliegen. Dit vormt in werkelijkheid geen probleem. Hun ouders blijven hen voeden tijdens deze periode en kunnen ze gemakkelijk lokaliseren door hun roepgeluiden.

Het is erg onwaarschijnlijk dat een jonge vogel door zijn ouders wordt achtergelaten, aangezien het instinct om hun jongen groot te brengen meestal alles overheerst. Dus nee, de kans is groot dat het jong dat wat onhandig op de grond fladdert, geen wees is. Het neemt waarschijnlijk gewoon zijn eerste stappen buiten het nest, onder de zorgzame blik van zijn ouders.

Als een kuiken volledig bedekt is met veren, is zijn situatie buiten het nest waarschijnlijk volkomen normaal en vrijwillig, en is geen interventie van de mens vereist. Maar soms kunnen we wel echte weeskuikens tegenkomen, zoals degenen die, meestal per ongeluk, te vroeg uit het nest vallen, en op een gevaarlijke plek belanden. In deze gevallen is het aan te raden om een opvangcentrum voor wilde dieren te raadplegen, omdat het met de hand grootbrengen van een kuiken veel toewijding en specifieke kennis vergt.

Wat je NIET moet doen als je een gevallen kuiken vindt

  • Geef het kuiken geen melk, koekjes of broodkruimels te eten. Het maakt niet uit welke soort het is: voor een goede ontwikkeling hebben ze eiwitten nodig. Melk kan het kuiken direct doden.
  • Probeer niet om het kuiken water te geven door de gaatjes boven zijn snavel waar het door ademt. Het is zeer waarschijnlijk dat je het tot een langzame en pijnlijke dood veroordeelt.
  • Raak de vogel niet meer aan dan absoluut noodzakelijk, om te voorkomen dat je zijn veren beschadigt en het ongeschikt maakt voor een leven in het wild.
  • De beste plek om een vogel tijdelijk te bewaren, terwijl je hem naar een opvangcentrum voor wilde dieren brengt, is in een donkere doos met ventilatiegaten, en met de bodem bedekt met absorberend papier.

.


.

 

Zaterdag 24 juni 2023

.
Donna zat er net naast … PECH !!!!
.

Het zag er van de week goed uit voor de leuke lieve spontane Donna.
Alle lichten stonden op groen. Er leek zich een leuk baasje voor haar te hebben gemeld. Natuurlijk gaat dan de figuurlijke vlag uit want elke lieverd die een baasje vindt is voor de medewerkers van het asiel de kers op de taart. Des te triester is het als dan twee dagen later blijkt dat het toch geen goede match was en het baasje verstek liet gaan. Ze heeft geen moment het asiel mogen verlaten. Dit verdient ze echt niet en we kunnen alleen maar hopen dat er nu snel iemand anders verliefd wordt op Donna.
Mocht u overwegen een hond te adopteren en u wilt een lieve kroeldoos die speels en gehoorzaam en lief is voor alles en iedereen ? Dan nodigen wij u uit om op de foto van Donna te klikken en even een kijkje te wagen op haar adoptiepagina waar u meer foto’s kunt vinden. Wilt u meer weten over Donna stuur dan gerust een mailtje naar Dierenmissies@gmail.com. Dan kunnen we u vrijblijvend voorzien van alle info die u maar wenst. Wie weet mag zij binnenkort naast u op de bank naar uw favoriete soap op TV kijken..!!!

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 25 juni 2023 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

klik op dit plaatje voor het filmpje

Tips om je hond door een hete zomer door te helpen.

.

Je hoort een Belgische dame spreken in het videootje. Eigenlijk had dit een Spaanse dame moeten zijn. Immers komen onze hondjes uit Spanje en en hebben ze daar nog meer ervaring met extreem warme dagen. Maar ja … de meeste lezers zullen een Spaanse dame niet verstaan… dus toen werd het een Belgische dame.

.

.

Zoals je ziet namen wij ook onze maatregelen en maakte Annerie deze foto terwijl ik buiten het weekjournaal zat te schrijven.

.

.

.

.

.

 


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

Linda, baasje van Sjors, Millie en Mike, stuurde deze update van een bezoek aan de plas met logeerhondjes Kaatje en Benny

.

Mike is de dappere zwemmer….

Hieronder Millie aan het stoeien met Kaatje en Benny

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Catootje, stuurde ons een heerlijk verhaal over al weer vijf mooie jaren met Ramos.

.

Ruim vijf jaar geleden is onze zwarte labrador Sandor gaan hemelen. Na een tijdje wilden we graag een opvolger. Geen vervanger, dat kan niet. Elke hond heeft zijn eigen persoonlijkheid.

Op internet dook al snel het hoofd van Ramos op. Wat een knappe jongen! Maar de beschrijving erbij:  stabiel en sociaal met andere honden, trok ons over de streep. Dat was wat we zochten voor onze Miss Hysterica dramaqueen Catootje.

Woensdag 20 juni is het vijf jaar geleden dat wij Ramos ophaalden van Eindhoven Airport. De eerste weken bewoog hij in slow motion door het huis, buiten voelde hij zich wat meer op zijn gemak. Maar dat alles nieuw en onbegrijpelijk was, was duidelijk. Niet eten uit de afwasmachine, maar uit een bak, die zomaar voor je neus gezet werd….raar. Wel rare sprongen mogen maken in het bos over boomstammen, maar niet op het aanrecht klimmen, schiet mij maar lek.

Beetje bij beetje begon hij die vreemde mensen te begrijpen en kwam steeds meer de echte Ramos tevoorschijn: onbezorgd blij zijn, spelen, gek doen, lange wandelingen maken zonder energie te sparen, want na de wandeling kon en mocht hij ongestoord slapen met zijn hoofd op een kussentje.

En knuffelen, bij de vrouw of de baas op schoot, lekker kriebelen over de neus of een stevige nekmassage, zolang hij maar weg kan als hij het wil. Bij een omhelzing werd en wordt er toch nog steeds gewaarschuwd: ‘Grrrr, neeee, niet doen; dit vind ik eng’. Dus dat kan niet. Ook aanhalen als hij ergens ligt, in zijn mand of op de mat bij de voordeur. Dan heft hij letterlijk zijn poot afwerend omhoog: ‘Dit vind ik niks, wat moet je?’ En naar vreemde mannen die hem over zijn hoofd aaien, wordt nog steeds gesnapt: ‘Oprotten!’ Dus bij bezoek ligt hij in zijn mand naast mij, geen geknuffel met anderen. Zoals hij ons heeft moeten leren kennen, hebben wij hem moeten leren kennen. Met zijn eigen (on)hebbelijkheden, charmes, voorkeuren, voor- en nadelen, net als iedereen.

Maar zoals ik al vaker heb gezegd, we hebben weer (nummer 6 door de jaren heen) een top hond. Helemaal stapel van ballen. Hij zou de hele dag wel willen ballen, het liefst in het water. Die gaan boven alles, zelfs boven herten jagen, snoepjes of zijn vriendin Luca. Maar kiezen tussen de bal en de vrouw….ooh, wat een dilemma. Zodra de vrouw uit zicht is, dan schiet zijn hondenhart in zijn keel: ‘Waar ben je? Wacht op mij!’ En dan komt hij er toch aan gerend. Hij is onze perro mucho fantastico, onze grote stoere knul met een klein hartje. Vakanties met het vliegtuig zitten er voor ons niet in, want onze jongen in een pension, in een hok, 3 weken zonder de baas en de vrouw; dat doen we hem niet aan. Hij gaat samen met Catootje lekker mee op vakantie, lange wandelingen en wie weet wel een meertje, beekje of zomaar een oude Franse waterbak.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

.

Wat gebeurt er met het huisdier als moeder naar “Blijf-van-lijf-huis” gaat ?

.

.

Nederland: opvang voor huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld
.
We hebben het er al vaker over gehad. Het ging toen over een aangetoond verband tussen aangewend geweld binnen het gezin en geweld gericht tegen dieren of te wel dierenmishandeling. Deze twee verschrikkelijke dingen blijken dus onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Iemand die zijn handjes niet thuis kan houden tegenover partner of kinderen is dus ook niet vies van het mishandelen van het huisdier. OK nu we dat dus eenmaal weten wordt er een stapje verder gegaan want wanneer trek je het niet meer en vlucht je het huis uit. Dat je de kinderen meeneemt en onderdak zoekt op een geheime locatie van een blijf-van-mijn-lijf-huis is inmiddels een bekend verschijnsel.  Maar wat doe je als je weet dat, als jij de deur uit gaat, je huisdier de dupe wordt van de tirades van degene die achterblijft? Je trouwe viervoeter gun je toch ook veiligheid ?

Wist u dat vrouwen met huisdieren gemiddeld 52 weken later hulp vragen dan slachtoffers zonder huisdieren. Huisdieren staan dus bloot aan geweld én vormen een reden om later hulp te zoeken. Het probleem: slachtoffers kunnen hun huisdier vaak niet meenemen, het dier kan nergens opgevangen worden.
Daarom sloegen het IFAW en een vrouwenopvang in het oosten van het land, Kadera, de handen ineen en werd Blijf van mijn Dier een feit. Vanaf juli 2014 worden huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld opgevangen binnen de pilot.
Inmiddels werkt Blijf van mijn Dier niet alleen met Kadera, maar met diverse vrouwenopvangcentra door het hele land.
Hoe?
Blijf van mijn Dier werkt met gastgezinnen verspreid door het hele land. Op deze manier worden de dieren gedurende de opvangperiode van het slachtoffer in een liefdevolle en veilige omgeving opgevangen. Wilt u zich aanmelden als gastgezin of wenst u meer informatie! of bel 06 – 40 26 14 35 of klik HIER
Blijf van mijn Dier zorgt samen met de hulp van gastgezinnen en ons netwerk van dierenartsen en andere specialisten dat er minder dieren getroffen worden door huiselijk geweld én de slachtoffers eerder hulp zoeken. Een betere oplossing voor mens en dier dus!

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 6,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

Soms moet je even denken aan de buren …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

Nangi en Pippa van 21 juli  tot 9 augustus 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

  • .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com