Dierenmissies Weekjournaal van 30 juni 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met stopgezette adoptie van Baxter, vermaakt Ian zich prima tijdens zijn vakantie, Hondenrennen in Engeland kost levens,  nog een keer aandacht voor het tekenen  van de petitie tegen het onverdoofd slachten, Miranda en Roger zoeken woonruimte in Nederland, Toppie zoekt dringend een nieuw baasje, in de column hebben we het over de haartjes van de Eikenprocessierups en nog zoveel meer leuke en interessante berichtjes. Doe uzelf een plezier en neem even de tijd om eens op uw gemak dit weekjournaal te lezen….Het is leuk en informatief dus de moeite waard. Lees over de volgende onderwerpen:

– Pech voor Baxter
– Ian vermaakt zich prima
– Ook in Engeland is er werk aan de winkel
– Tijd om nogmaals stil te staan bij het onverdoofd slachten..
– Leuk filmpje: “Tips voor uw hond om koel te blijven”
– Verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Toppie zoekt met spoed een nieuw baasje
– Ian weet waar de snoepjes vandaan komen
– Nieuwe koppies op de site
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Nicola, Estela en Guusje
– De vierkante column van Ton met : “Wat een naar gedoe met die eikenprocessierupsen……”
– De (on)zin van de week gaat over: “Licence to kill or shit”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.
Adoptie van Baxter gaat niet door.
.
We kregen afgelopen zondag dit mailtje:
.

Hoi Ton,

Het is niet gelukt om een testhond te vinden om te kijken hoe onze katten reageren. Maar we denken dat ze in eerste instantie toch schrikken, dus zo’n test zou niet zoveel uitmaken.
We hebben heel veel gesprekken erover gehad en mijn man wil toch graag eerst de gelegenheid kunnen hebben om kennis te maken met een hond om te kijken of er een klik is, zowel bij de hond als bij ons. En het doet me pijn te beseffen dat dat niet gaat met Baxter omdat hij daar zit en wij hier… Hij had al een plekje in mijn hart veroverd en ik had hem graag een kans gegeven… 🙁

Ik las net in jullie nieuwsbrief dat er op de feria belangstelling voor hem was. Ik hoop dan maar dat ze voor hem kiezen, ik gun het hem zo.

Vriendelijke groet,

Laten we hopen dat Baxter snel een baasje vindt…. natuurlijk kunt u zijn adoptiesite bezoeken door op zijn foto te klikken.

.

.

 


.

.
Maandag 24 juni 2019

.

Ian vermaakt zich prima.
.

Afgelopen zaterdag kwam Ian bij ons om vakantie te vieren. Toen Vera en Wim hem brachten was ik nog aan het werk en toen ik thuis kwam werd ik ook door Ian hartelijk begroet. Dat hij volledig in de roedel past blijkt steeds weer en dat is erg leuk om te zien.

Zo neemt hij gerust de koppositie in bij de vrije wandelingen in het bos, helpt hij mee met het ‘gaten graven’ in de paden, loopt hij keurig aan de lijn en vinden de anderen het ook geen probleem om een lekker plekje te delen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.
Dinsdag 25 juni 2019
.
Ook in Engeland is er werk aan de winkel
.
Britse organisaties pleiten voor afschaffing windhondenrennen na 1.000 dode honden in 2018

Steeds meer renbanen sluiten vanwege teruglopende belangstelling. Weet u wat er gebeurd met de greyhounds die gepensioneerd zijn ? Nou dat plaatje dat ik zal schetsen is niet bepaald florisant…. Wist u dat zo’n 250 honden ter plaatse op de renbaan werden geëuthanaseerd? Stierven tal van honden een plotselinge dood en bleken nog eens 190 honden niet geschikt als huishond. 

Het probleem is dat die honden niet gefokt worden om als huishond te dienen.  Ongeveer een kwart van de honden die niet herplaatsbaar bleken als huishond, werd herplaatst of behouden door eigenaars en trainers. 60% ging naar non-profit instellingen die windhonden opvangen. Greyt Exploitations, is een organisatie die opkomt voor de belangen van windhonden uit de sportindustrie. Veel honden verblijven ook na hun pensioen nog in een commerciële omgeving.  Het komt ook regelmatig voor dat dieren worden verkocht of weggegeven aan fokprogramma’s, of in het buitenland opnieuw worden gebruikt om mee te rennen. Sommige dieren worden zelfs gebruikt voor onderzoek en om te ontleden.
als u meer wilt lezen over de misstanden op de renbanen in Engeland, KLIK dan op de foto en lees het artikel van Animals Today…

.

.


<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Woensdag 26 juni 2019

.

Tijd om nogmaals stil te staan bij het onverdoofd slachten..

AUB TEKEN DE PETITIE
.
We hebben er al tal van keren aandacht voor gevraagd en hebben we onze afkeer uitgesproken over het onverdoofd slachten. Het kan toch niet zo zijn dat we toelaten dat er jaarlijks meer dan een miljoen koeien, kalfjes, schapen, lammetjes, geiten en kippen op een verschrikkelijke manier onverdoofd geslacht worden om idiote geloofsredenen? Nee ik spreek geen oordeel uit over het soort geloof want iedereen moet dat zelf weten maar daar mag geen andere mens of dier de dupe van zijn….

Om nog even de feiten op een rijtje te zetten:

Voor de slacht worden kippen, schapen, lammetjes en geiten ondersteboven aan haken opgehangen of op hun rug gefixeerd. Volwassen runderen en kalfjes worden in een kantelbox gezet en 180 graden gedraaid tot ze ondersteboven hangen met hun kop uit de box. Dit geeft veel stress en angst.
De dieren worden vervolgens nog steeds bij volle bewustzijn de keel opengesneden met een mes. Dit geeft gruwelijke pijn en ademsnood omdat de luchtpijp, spieren en de zenuwen ook worden doorgesneden. Het bloed maar ook pensinhoud komt vaak in de luchtpijp terecht en verstikt het dier.

Ooit is er een soort 40 seconden regel afgesproken wat een ‘acceptabele tijdsduur zou zijn om in doodsstrijd te verkeren voor een dier dat zo geslacht wordt. Afschuwelijk !!!!!  Allereerst duren 40 seconden ernstig lijden voor het dier een eeuwigheid. Daarnaast neemt het aantal dieren dat op deze vreselijke wijze de hals wordt doorgesneden alleen maar toe.
Het is onomstotelijk wetenschappelijk aangetoond dat de meeste, en mogelijk zelfs alle runderen tussen 60 seconden en 4 minuten bij bewustzijn blijven en een doodsstrijd doormaken. Dit vaststaand feit alleen al houdt in dat het convenant nooit kan werken, omdat er gewoon geen of nauwelijks runderen zijn die binnen 40 seconden hun bewustzijn verliezen.
Daarbij blijkt uit onderzoek dat Joodse slachters gemiddeld 3,2 halen met hun mes moeten maken en islamitische slachters 5 halen.

.

Petitie: Verbied het onverdoofd slachten!

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

“Tips voor uw hond om koel te blijven”

Als hij of zij moeite heeft om verkoeling te zoeken… laat dan dit filmpje zien om wat ideetjes op te doen….

.

.

 

.

.

.

Donderdag 27 juni 2019

.

Verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
.
Natuurlijk geven we graag gevolg aan haar oproep dus bij deze onze oproep:

 📍HELP: tijdelijk huis gezocht!
Grote Spaanse dierenredders zoeken in Nederland een tijdelijk onderkomen.
Nee, ze zijn nu eens niet alleen bezig om al die Spaanse hulpeloze viervoeters een thuis te geven, maar nu ook voor zichzelf!
Deze Nederlandse dierenvrienden zoeken, namelijk samen met hun 2 honden (senioren), een huisje ergens in de randstad, groene hart of aanliggende provincies.
Vol goede moed zijn ze naar Nederland teruggekomen om ook eens aan zichzelf te denken en dat is hun goed recht hoor. Jarenlang hebben Miranda en haar vriend Roger vanuit Spanje alleen maar honden gered! Nu blijven ze betrokken bij de adopties vanuit Spanje maar met een thuisbasis in Nederland. Maar het vinden van een huisje voor mensen lijkt minstens zo moeilijk als voor een viervoeter  Een baan is gevonden, maar geen huis…. 😳

Vandaar dit bericht over de kanalen waar onze diervriendelijke medemens zich bevindt. We hopen dat er voor hen tijdelijk of voor langere tijd een woning beschikbaar is waar zij hun leven kunnen opstarten.
.
Heeft u een woning leegstaan of weet u iemand die een woning beschikbaar heeft voor Miranda en Roger dan kunt u hen direct benaderen ….

email adres:      miranda_rdam@hotmail.com
en nummer:      06 40277912

Een vriendelijke groet en alvast hartelijk dank namens Miranda van Blitterswijk en Roger

 

 

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 28 juni 2019

.

Ian weet waar de snoepjes vandaan komen.
.
Tijdens de wandelingen krijgen de hondjes regelmatig een snoepje om ze bij de les te houden. Dat weet Ian dus ook en hij is er meestal als eerste bij …..

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 29 juni 2019

.

Nieuwe koppies

.

Er zijn weer nieuwkomers in het asiel die  graag een baasje willen.
.

Dit is Pelut, Reu – 2 jaar, 5 maanden – Mix schnauzer – 40 cm. Karakter: Zeer lieve hond, lief met alles en iedereen, speels. Bijzonderheden: Hij heeft een gedraaid pootje, vanwege oude fractuur. Hij kan wel een normaal leven leiden. . Het is een lieverd die gewoon alles kan zoals elke andere hond. Hij is een heel lief hondje dat met iedereen maatjes wil zijn. Lief voor kinderen, andere hondjes en poezen, kan overal mee naar toe, is klein van formaat dus neemt maar weinig plaats in .. tja dan moeten we toch een baasje kunnen vinden die het niet erg vinden dat hij misschien geen Olympische medaille zal halen op schoonheid of snelheid? Moeten we hem zielig vinden NEE. Hij is niet zielig en dat straalt hij ook niet uit. Hij is gewoon een pechvogeltje dat een kans verdient om gewaardeerd te worden om wat hij allemaal wel kan en hoe hij is. Een toppertje..!!!!!

.


.

Dit is Nico, Reu – 1 jaar, 5 maanden – mix boxer – 55 cm . Nico woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: zeer lieve hond sociaal actief speels knuffelig . .De topper is echt een super hond die die de harten steelt van iedereen. De topper is echt een super hond die die de harten steelt van iedereen. Makkelijk in omgang, stevig, heerlijk speels kortom een prima gezinshond. Trouw en ontzettend leergierig zijn prima eigenschappen om hem iets te leren. Hij zal laten zien een goede student te zijn want als hij maar lekker geknuffeld wordt dan is zijn dag helemaal goed. Hij is wat bang van katten dus die gaat hij het liefst uit de weg. Welk gezin wil niet zo’n super hond als maatje in huis.. ? Als vriend die overal met mee gaat want hij zal zich overal gedragen hoor…

.


.
Dit is Nisha, Teef – 6 maanden, 4 weken – Kruising labrador – 55 cm . Nisha woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: speels, lief en sociaal, nog echt een leuke pup . . . Een prachtige meid die stevig op haar poten staat. Ze is precies wat je van een jong hond verwacht. Speels, nieuwsgierig, leergierig en heerlijk sociaal met andere hondjes en onbevangen naar mensen toe. Een top hond die snel naar een baasje moet gaan. We zoeken een baasje die haar kan helpen om verder volwassen te worden. Aan haar ligt het niet hoor. Zij is er klaar voor….

.

.


.

Dit is Yanis, Reu – 6 maanden, 4 weken – Kruising labrador – 55 cm . Yanis woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: een beetje verlegen in het begin, maar snel speels, sociaal en knuffelig . Yanis is een jonge hond die langzaam maar zeker naar volwassenheid groeit. Een heerlijke hond die de wereld nog moet verkennen en daar graag een baasje bij heeft die hem wat wil helpen.
Wie wordt de baas van Yanis waar hij zich aan kan en mag optrekken? Wie wordt het baasje van Yanis die hem helpt een stabiele volwassen makker te worden. Yanis is er klaar voor hoor

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 30 juni 2019

.

klik op deze foto om haar site te bezoeken voor meer info

Toppie zoekt een nieuw baasje .
.
Helaas moeten we een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie heeft nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen een beschermingsdrang laten zien jegens vreemde mannen. De huidige baasjes zijn niet bij machten om dit te corrigeren. Een goede gehoorzaamheidscursus zou kunnen helpen maar vooral een baasje die ook baasje kan zijn is voor haar belangrijk.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag nog niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij nu ‘uitvalt’ naar mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid die zij compenseert.

.

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na ruim één maand voor Toppie te hebben gezorgd, denken ze dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen.  Ze hadden een hond verwacht die, zoals was beschreven, een ‘open en makkelijk karakter’ naar mensen zou hebben. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 6 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!

.

 

 

.

.

.


.

 

.

Naam           Besluitfase                 formaliteiten            bloed              medisch       datum
                             baasje                                                          onderzoek       traject      reis naar NL

Annie                in ijskast—————xxxxxxxxxx———-xxxxxxxxx——–xxxxxxxxx——-xxxxxxxxxxxx

 

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 7 juli 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.
Eef Lammers, baasje van Nicola, deelde deze plaatjes met commentaar…

.

Volgende maand 2 jaar bij ons. Lot uit de loterij. En altijd nog naar haar zin. Geweldig lieve hond..

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Baasje Jean Piere geeft ons weer een kijkje in het avontuurlijke leven van Estela

.

Spelen aan de waterkant.

.

.

.

.

.

.

.

.

en er in natuurlijk.

.

.

.

.

 

. 

En uitrusten !!!!!.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Carolien, baasje van Guusje, deelde deze foto met commentaar,

Guusje is al sinds oktober 2013 in Nederland bij Carolien maar ze kan dus nog steeds tegen de warmte…

Ondanks de warmte toch diep onder de dekens….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

.

De 4-kanten column van Ton

Wat een naar gedoe met die eikenprocessierupsen…
.
Ja ook de honden zijn niet veilig voor de rups. Als de haartjes van die rups op onbeschermd vel komen gaat het fout. De neus kan eruit zien als pompoen en op de tong en tandvlees kunnen ook de nodige zwellingen en irritatie geven. De geïnfecteerde plekjes af- en de bek met veel water uitspoelen, is het eerste wat moet gebeuren. Voorts zal een dierenarts nodig zijn om de gevolgen zo mogelijk te verminderen. Diverse honden hebben al een noodbehandeling gehad van een dierenarts dus moeten we wel degelijk scherp zijn als we de rups aantreffen in de gebieden waar honden lopen.  De ergste allergische reacties kunnen met snel ingrijpen door injecties worden voorkomen.

Persoonlijk heb ik er ook last van net als veel van mijn collega’s die post bezorgen. Dat was vorig jaar al net zo en het duurt ongeveer tot half juli. Dit jaar is het inderdaad wel erger dan voorheen. De haartjes worden door de lucht verspreid en dat is erg vervelend. Heeft u een eikenboom bij uw huis staan dan is het verstandig om eens te kijken of u er de rups in ziet. Meestal zitten ze op de stam. Sowieso is het goed om uw tuin en stoep, tuinmeubilair speeltoestellen etc…  schoon te spuiten. De haartjes kunnen, waar de rupsen hebben gezeten, wel tot 8  jaar lang last blijven geven. Gelukkig heb ik ze nog niet in het bos en in onze tuin gezien maar in de dorpen waar ik voor postbestelling moet zijn, zijn er veel eikenbomen geïnfecteerd. Door de gemeente zijn deze bomen gemarkeerd met een lint met een duidelijke waarschuwing erop.  Maar ja als postbesteller moet je overal komen en dat heb ik dus helaas gemerkt met de nodige jeukende bulten tot gevolg en het extreem warme weer maakt het er niet beter op. Op diverse plaatsen waar een brievenbus aan een eikenboom is bevestigd zie ik zelfs de processierupsen op de bussen zitten. Tja, dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Mocht u onverhoopt last krijgen van jeukende plekken dan is een tip van een boswachter om met ducktape de minuscule haartjes van uw huid af te krijgen. U plakt de ductape op uw armen of andere plekken waar uw jeuk hebt en dan langzaam weer verwijderen zodat alle losse bijna onzichtbare haartjes van en uit uw huidporiën worden verwijderd.

Het is overigens niet voor de eerste keer dat we last hebben van deze rups. Begin 1900 hebben we ook zo’n 20 jaar last van de rups gehad. Ook toen was er een tijd lang een hogere temperatuur waardoor de rups hier kon overleven maar dat is weer weg gegaan omdat de gemiddelde jaartemperatuur lager werd.  Nu zijn we gewaarschuwd dat er ook een variant van deze rups zijn intrede zal doen die op dennenbomen zit. Als dat zo is krijgen we er last van, van april tot eind augustus. We kunnen dan dus onze borst nat maken.

Wij houden thuis alles zo schoon mogelijk maar ja onze hondjes liggen graag op bed en hobbelen rond in het huis.  Je kunt er op rekenen dat ook zij in hun vacht de haartjes met zich mee dragen. Veel stofzuigen en vaak het bed verschonen, is het wel het minste wat je kunt doen om in huis overlast te voorkomen. Het is ondoenlijk om de hondjes elke dag in bad te doen. Wat dit probleem betreft kijken we uit naar half juli…

Meestal kun je je bij de gemeente aanmelden voor preventieve bestrijding. Je tuin wordt dan meegenomen op de route van de verdelgingsploegen. Dat kost meestal zo’n 100 tot 125 euro, afhankelijk van het aantal bomen waar het om gaat. Als je acute problemen hebt en dan een bestrijdingsbedrijf moet inschakelen, wordt het uiteraard duurder.

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Licence to …. kill or shit ????”.

.

.

Ik ben James Bond. Ik heb een hele goede baas… als ik slachtoffers maak, dan ruimt mijn baas dat achter mij op.

Ik ben Jack Russel. Ik heb ook een hele goede baas… de mijne raapt zelfs mijn poep van de straat… de jouwe ook ???

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Ian van medio 22 juni tot 1 juli 2019
Luna en Ocean van 20 juli tot medio augustus 2019
Lynn van 27 juli tot en met dinsdag 15 augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019

«
»
 • Lammert Brouwer

  Een beetje laat,maar voor de baasjes van Tuba nog veel sterkte toegewenst
  Dertien jaar voor een dog is een respectabele lijftijd. Een wat fijn dat ze
  bij jullie nog zo’n mooie tweede jeugd heeft gehad. Doggen en paarden de
  mooiste combinatie. Sterkte.
  Lammert en Golida Brouwer en de doggies,Alma en Olly.

  1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com