Dierenmissies Weekjournaal van 4 december 2016

img-20160909-wa0000-150x150Beste mensen,
.

Deze week beginnen we de zoektocht naar een baasje voor Nelly, liet Mia ons schrikken, leren we de nieuwe hondjes Baby, Sandro, Pater en Deco kennen, kortom weer een boel nieuwtjes die het weer de moeite waard maken om  het Dierenmissies Weekjournaal van voor naar achteren te lezen. Je mist dan niets en je krijgt gelijk de Sinterklaas aanbiedingen van Buddies te zien.  Dus neem even de tijd om op uw gemakje het  Journaal te lezen zodat U een keuze hebt uit de onderwerpen:

  • Kino’s vakantie is gereserveerd
  • Het trieste bericht over Samira
  • De nieuwe flyer die we weer graag onder uw  aandacht willen brengen.
  • De ingezamelde goederen zijn weer een stukje verder
  • Aandacht voor de volgende schatten
  • Nelly is er klaar voor.
  • Opnieuw kou
  • Laatste stand van de adopties.
  • Vooraankondiging Eindejaarseditie van Dierenmissies Weekjournaal.
  • De stakkers in Spanje.
  • Ingezonden stukjes  over Samir & Mosca en poes Kelly, Estela, Onedin & Sol & Pepper & Penny, Titan & Fray & Djovi en Dama
  • De registratie van uw hond is verplicht.
  • De vierkante column van Ton: “Dat wil toch elke werknemer”. 
  • De (on)zin van de week over “De beste keus”.
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

 Advertentienieuws over: Vrijwilligerswerk in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  Bedfast Plus en Fresh PC.
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

  Zinvol bezig zijn in Spanje…

.

Vrijwilligers gezocht en verblijfsaccommodatie en hondenoppas in Spanje aangeboden

bedfastplusVoor informatie over vrijwilligerswerk op het asiel Odena, mail gerust dierenmissies@gmail.com. Heeft u zin dit jaar uw strandvakantie om te ruilen en mee te helpen aan dit project, of juist uw vakantie te verlengen en honden in nood te helpen?

Dat kan bij ons! Welkom in Pension Bedfast & Odena Asiel

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 Voor informatie over vrijwilligerswerk (tot 31-12-2016) op het asiel Odena, mail gerust dierenmissies@gmail.com. 

 De week van dag tot dag:

.

1435165135140-225x300Maandag 28 november 2016
.

Kino’s vakantieplekje is gereserveerd.
.
Gelukkig waren Eline en Sjors er vroeg bij om voor Kino een vakantieplekje te reserveren van 23 juni tot 2 juli. Kino mocht vorig jaar al bij ons logeren en hij had het toen ook prima naar zijn zin.

.

.

.
.
.
.
.
.
====================
.
.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
.
WIST U DAT BUDDIES HET WEBSHOP KEURMERK HEEFT ONTVANGEN
 .

2016-11-sinterklaas-bij-animalwebshop.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

.

.
Woensdag 30 november 2016
.
.
De nieuwe flyer die we weer graag onde aandacht willem brengen.
 foto
.
De allerlaatste adoptieinfo leert ons dat Chrome, Kong en Durden zijn gereserveerd….
Pincho en Richard gaan in opvang in Nederland via Podenco World.
 .
.
Tegelijkertijd :
 .
VRAGEN WE AANDACHT VOOR DE VOLGDEN SCHATTEN die de afgelopen weken nog het asiel binnen kwamen.
.
.

a_8501428862435Baby

Ter adoptie: wie geeft Baby haar gouden mandje en redt haar van een zeer onzekere toekomst? Deze Breton kruising, uit het asiel van Odena, is een teefje van bijna 5 jaar oud.

Baby is gered uit een verzamelhuis voor honden en hierdoor niet gesocialiseerd met mensen. Zij is angstig voor mensen, maar hier is al duidelijk verbetering in te zien. De verwachting is, dat zij met de juiste begeleiding van mensen met ervaring, meer vertrouwen zal krijgen…al zal dit nog een lange weg zijn. Zij heeft inmiddels leren lopen aan de riem. Baby is erg sociaal naar soortgenoten en vindt het leuk met ze te spelen.

KLIK OP DE FOTO OM DE ADOPTIEPAGINA TE OPENEN.

Wij hopen dat Baby middels adoptie zijn toekomstige thuis zal vinden, maar als tussen oplossing  zijn wij ook heel blij met een tijdelijke plaatsing in een opvanggezin in dat geval kunt u een mail sturen naar  vriendenvanodena@hotmail.com met als onderwerp Opvang Baby.

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
=========================================
.
.

Sandro

Ter adoptie: wie geeft Sandro zijn gouden mandje en redt hem van een zeer onzekere toekomst? Deze Herder kruising, uit het asiel van Odena, is een reu van ruim 3 jaar oud.

Sandro is samen met Pepe, Pater en Julia in het asiel terechtgekomen. Sandro is een lieve hond, die nog wel verlegen is naar mensen toe en niet weet wat het is om een fijn thuis te hebben. Sandro loopt goed aan de lijn mee en kan hoog springen.

KLIK OP FOTO OM ADOPTIEPAGINA VAN SANDRO TE OPENEN

 Wij hopen dat Sandro middels adoptie zijn toekomstige thuis zal vinden, maar als tussen oplossing  zijn wij ook heel blij met een tijdelijke plaatsing in een opvanggezin in dat geval kunt u een mail sturen naar  vriendenvanodena@hotmail.com met als onderwerp Opvang Sandro.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
====================================================
 .
.

 Pater

Ter adoptie: wie geeft Pater zijn gouden mandje en redt hem van een zeer onzekere toekomst? Deze Herder kruising, uit het asiel van Odena, is een reu van 8 jaar oud.

Pater is samen met Pepe, Sandro en Julia in het asiel terechtgekomen. Pater is een lieve hond, die nog wel verlegen is naar mensen toe en niet weet wat het is om een fijn thuis te hebben.  Wanneer hij merkt dat je goed voor hem bent, gaat hij je vertrouwen. Pater loopt goed aan de lijn mee en kan hoog springen

KLIK OP FOTO OM ADOPTIEPAGINA VAN PATER TE OPENEN

Wij hopen dat Pater middels adoptie zijn toekomstige thuis zal vinden, maar als tussen oplossing  zijn wij ook heel blij met een tijdelijke plaatsing in een opvanggezin. Stuur in dat geval een mail naar vriendenvanodena@hotmail.com met als onderwerp opvang Pater.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
=================================================
.
.

Deco

Ter adoptie: wie geeft Deco zijn gouden mand en redt hem van een zeer onzekere toekomst?

Deco is een kruising pointer, een reu, middel groot. Hij is maart 2011 geboren en sinds 12 maart 2015 in het asiel.

Deco is uit een schuur gered waar hij vastgebonden stond aan een ketting van iets meer dan een meter. Ondanks zijn afschuwelijk verleden heeft hij geen trauma.

Hij is een vriendelijke en vrolijke hond. Houdt van lange wandelingen en geniet van aandacht.

Deco is een hond om te hebben en van te houden dan krijg je heel veel van hem terug.In dat geval

KLIK OP DE FOTO OM DE ADOPTIEPAGINA VAN DECO TE OPENEN

 Wij hopen dat Deco middels adoptie zijn toekomstige thuis zal vinden, maar als tussen oplossing  zijn wij ook heel blij met een tijdelijke plaatsing in een opvanggezin. Stuur in dat geval een mail naar vriendenvanodena@hotmail.com met als onderwerp opvang Deco.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 1 december 2016
 .
De ingezamelde goederen zijn weer een stukje verder.
.
Het is leuk om eens een kijkje achter de schermen te geven zodat je kunt zien hoe er met man en macht gewerkt wordt om ingezamelde goederen naar de asielen in Spanje te krijgen. Enige weken hebben we vermeld dat we medische goederen hadden gekregen voor de asielen in Spanje. De eerste stap was om uit te zoeken wat de beste mogelijkheid was om die spullen in Spanje te krijgen. Alles hangt natuurlijk af van de omvang, gewicht en de aard van de goederen om ze veilig en goed op plaats van bestemming te krijgen.
photo

Jasmijn

Al gauw kregen we van Jasmijn en Ferdinant te horen dat zij een mogelijkheid hadden om de spullen op de plaats van bestemming te krijgen. Jasmijn en Ferdiant hadden eerder al als vrijwilliger gewerkt op het asiel bij Miranda. Nu was het dus zaak om de spullen bij Jasmijn en Ferdinant te krijgen.

Dat was gelukkig geen probleem want Ferdinant was zo vriendelijk om de spulletjes op te halen bij de donateur.

De bevriende organisatie Animal in Need (waarvoor we al jaren geleden eens hondjes naar Nederland hebben gebracht) zijn een pallet met goederen aan het voorbereiden voor Spanje.

img-20161202-wa0000

Een deel van de verzamelde goederen die op de pallet geplaatst zullen worden

Opnieuw is weer eens aangetoond hoe belangrijk het is om een goede samenwerking te hebben met collega stichtingen Want nu kunnen deze medische spulletjes zo mee vervoerd worden. Nu het tijd wordt om de pallet in te richten moest er voor gezorgd worden dat alle spullen die mee moeten daar terecht komen. Een vriendin van Jasmijn en Ferdinant zorgde er voor dat de spulletjes in de inzamelloods van Animal in Need terecht kwamen. Hier ligt het tussen  de ingezamelde zakken voer, dekens, riemen en tal van andere zaken.  Zodra de pallet optimaal is gevuld dan zal het transport plaatsvinden.

Uiteraard zullen we hiervan ook melding maken.
Andere manieren van vervoer zijn vaak particulieren die genegen zijn om tijdens vakantie spullen mee te nemen  en zo een leuke reden hebben om een asiel te bezoeken.  Mocht u uw vakantie eens een beetje meer ‘inhoud’ willen geven en heeft u in uw auto of caravan een plekje over voor wat dozen of zakken voer ????  dan is het wellicht een leuk idee om die af te geven op een asiel die u op uw weg naar uw vakantiebestemming tegenkomt. U zult met open armen worden ontvangen en natuurlijk krijgt u een rondleiding….
Wilt u hier meer over weten mail ons gerust….
.
.
.
img-20160909-wa0000-150x150

Nelly

Vrijdag 2 december 2016.
..

Nelly is er klaar voor.
.
Het is zo ver en we moeten de realiteit onder ogen zien dat Nelly gereed is om de nieuwe stap in haar leven te maken. Ze is bij ons meer dan welkom maar we wisten bij voorbaat dat haar verblijf bij ons maar tijdelijk zou zijn. We hebben al vier schatten en dat is eigenlijk wel de grens. Maar ja, dan moeten we  natuurlijk wel het juiste baasje kunnen vinden want bij enige twijfel mag ze niet weg.
de-roedel-286x300Dat willen we haar niet aandoen. Ze is een super lieve meid die verdient om alle liefde te krijgen. Mocht het niet lukken om een lief baasje te vinden zal ze definitief bij ons blijven wonen.
Hier op de foto links staat ze achteraan en lijkt ze wat timide. Geloof maar gerust dat als ze los loopt als eerste, iedereen die we tegenkomen, luid zal begroeten. Vermoedelijk is dat ook een beetje door onzekerheid.  Zodra ze aan de lijn  loopt dan is ze stil hoor… Ze doet ontzettend haar best om lief gevonden te worden en dat maakt het nog eens extra moeilijk om afscheid te moeten nemen. Nee… het baasje dat verliefd wordt op Nelly moet bij ons om haar pootje komen vragen…
KLIK HIER om haar adoptiepagina te lezen met veel meer info
.
.
.
.
.
Zaterdag 3 december 2016
 .
Vandaag opnieuw kou
.
De afgelopen dagen was het weer heel even weer wat lekkerder want zoals iedereen heeft gemerkt was de kou echt iets waar we totaal niet meer aan gewend waren. Nu duiken we weer een koud weekend met nachtvorst in. De hondjes zoeken zo de warme plekjes op en dat is natuurlijk voor de kachel en onder de dekens liefst met de elektrische deken op 8 …
.
.
.
Zondag 4 december 2016
.
Mia liet ons even schrikken.
.
We maken vroeg in de ochtend het Weekjournaal af want vanmiddag moeten we Mia weer terugbrengen naar Nicole in Huizen. Mia’s vakantie zit er namelijk weer op. De schat is zo’n lieve meid die ons steeds weer verrast met haar ondeugende streken en dan weer onuitputtelijk probeert te knuffelen om aandacht te krijgen. nachtr-3Ze presteert het zelfs om Pichi’s  slaapplaats in te nemen op een manier dat hij het toe staat. Zij is het die dan de beste plaats onder de dekens weet te bemachtigen.  En ze komt er nog mee weg ook … !!!!.
Zo waren we afgelopen woensdag Mia even kwijt.
.
Toen ik in de middag thuis kwam en iets voor vijf uur met de hondjes nog vlug een rondje ging lopen, was het al aan het schemeren. Ach ik dacht ze nog geen lichtjes aan hoefden maar dat had ik beter wel kunnen doen. Voordat ik bij het bos was, was het al donker en met enkel een zaklantaarn is het dan maar behelpen. Geen nood de hondjes kennen de weg op hun duimpje en volgen me altijd trouw in hun eigen tempo. Toen ik het bos weer uit kwam en ik hen de riempjes aan deed merkte ik dat ik 1 riem overhieldnachtr-2 en dat Mia nergens was te bekennen was. Dat was even schrikken natuurlijk maar wetende dat ze nergens in het bos gevaar loopt en ik ook geen angstkreten had gehoord was er nou ook geen reden voor paniek. Maar ja vervelend was het natuurlijk wel. Heb  de rest van de club eerst even thuis afgegeven en ben toen weer terug het bos in gelopen.
.
Terwijl ik Mia’s naam riep hoorde ik haar nu in de verte blaffen. Omdat zij de weg blindelings kan vinden moest er iets aan de hand zijn. Ook Nelly vond het ondertussen belangrijk dat zij ook een paar keer Mia’s naam ging roepen en zo hoorde ik van twee kanten om benacht-1urten geblaf. Al speurend in het donker zoekend in de richting waar haar geblaf vandaan kwam, zag ik plots haar ogen in het licht van de schijnwerper. Ik moest door het kreupelhout kruipen om bij haar te komen en toen bleek dat ze met haar tuigje achter een oud restant prikkeldraad was blijven hangen. Rustig wachtend op mijn reddingsactie, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, liet ze zich bevrijden en hobbelde ze weer achter me aan naar het begaanbare pad. Enfin weer wat geleerd. Nee, ik laat me niet meer verrassen door de duisternis. Eerst de lichtjes aan. Dan kun je ze tenminste onderweg in de gaten houden.
 .
 .
.
.
 .
 .
.
 .
.
vooraankondiging-op-maat
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
================================
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaans asiel op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

.
.
.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.
Ingezonden foto’s van Selena (Baasje van Titan Fray en Djovi)
.
.
LLIK OP DEZE FOTO en start een diavoorstelling Djovi, Fray en Titan in de eerste natuur kou van 2016

KLIK OP DEZE FOTO en start een diavoorstelling Djovi, Fray en Titan in de eerste natuurkou van 2016

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
========================================
.
img-20161203-wa0000.
Ingezonden foto van Jean-Pierre (Baasje van Estela)
.
Het commentaar bij deze foto was
.
“Time to unstress”.
.
Waar zit dat lekkere gedeelte nou..?!?!?!
.
je zou er gewoon stress van krijgen..
.
.
.
.
.
.
.
.========================================
.
.
Ingezonden foto van het  baasje van Pepper, Onedin, Sol en Penny
img-20161128-wa0000

…. Het Damesorkest …..

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
 .
 .
 .
.
.
We hebben vernomen dat de ruigharige Onedin meestal onderop ligt…..
.
.
==============================
.
.
p1040785Ingezonden update en foto’s  van   (Baasje van Dama)
.

Beste Annerie en Ton,

Eindelijk is een berichtje van ons met bijgaande foto’s van Dama.

Het gaat heel goed met Dama. Wij hebben er een hele leuke lieve hond aan!
Wij wandelen elke dag veel met haar. En het is voor ons een hele goede keus geweest.
Heel veel dank.

p1050348p1040978Hoop met jullie ook alles goed!

Groetjes,
Elske Brouwer, Olivia Baldeo, Gerard Baldeo

.

.

.

p1040817p1040951p1050135

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Ingezonden filmpje van Fred en Jolanda (Baasjes van Marly, Atos, Blanca, Lucky)

Twee flinke jongens Marly en Atos strijden om piepertje.

Maar de strijd is wel erg sloom en slaapverwekkend. Dat vindt Atos ook en die vindt het genoeg…

.=======================================

.

Registratie van uw hond is verplicht

.

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

De 4-kanten column van Ton: “Dat wil toch elke werknemer?”  
.

.

Het staat voor mij vast dat ik een ‘welvaartsproduct’ ben. Ik heb dit te danken aan mijn ouders. Ik ben opgegroeid in betrekkelijke weelde en ben nooit iets te kort gekomen.

Ik moet me realiseren dat normen veranderen en dat normen onlosmakelijk verbonden zijn met noodzaak en welvaart.

Hoe meer er welvaart is, hoe meer luxe men zichzelf en alle naasten gunt. Dat gaat dan weer gepaard met een groeiende afkeer tegen het gebruik van dieren in een werksituatie. Toch is dat niet altijd terecht en dat zal ik uitleggen. En wat goed is om je te realiseren is dat er, door de tijd heen, een factor onverminderd belangrijk is gebleven in de relatie tussen baasje en hond.

homdemlar-1

politie hield toezicht of hond geschikt was voor de kar.

hondenkar1 Toen ik klein was, was het gebruik van trekpaarden op de boerderij eigenlijk al uit de tijd.  Er waren nog wel hier en daar van die zware trekpaarden maar dat was duidelijk een uitstervende werkwijze. Ik ken de hondenkar alleen van hele oude prenten …. Wel heb ik nog de kettinghonden meegemaakt die je destijds, vooral op afgelegen boerderijen, veelvuldig tegen kwam. Gelukkig is dat nu ook verleden tijd.  Als je nu al een hond tegenkomt aan een lijn is dat geen ketting van amper twee meter maar een lange looplijn die bedoeld is om te voorkomen dat de hond onder een auto loopt.

imagesa0yzbujeToen ons welvaartspeil nog een stuk lager lag en alles mee moest helpen om de monden te voeden, lag niemand er wakker van dat een hond voor een kar moest lopen.

Kijk … een hond heeft geen oog voor luxe… een mooi behangetje of een gestofzuigd tapijt doet ze niets. Wel heeft hij duidelijke voorkeur voor een droge tochtvrije grond en het allerbelangrijkste : genegenheid. Dat komt omdat het gevoel ‘erbij te horen’ essentieel is voor het welzijn van een hond. Dat geldt trouwens voor mensen net zo…

hond-met-tasWil je een getraumatiseerde hond kweken dan moet je vooral de hond het gevoel geven dat hij niet opgenomen wordt in het gezin (zijn roedel). Het hunkeren naar die acceptatie is precies de drijvende kracht en kern van elk leerproces dat een hond door maakt. Zijn hele leven is erop gericht om ten diensten te staan van de roedel. Dat verzint hij niet … dat zegt zijn instinct en daar kan hij geen weerstand aan bieden.

Was een hond voor een trekkar een ongelukkige hond?  Nee niet per se tenminste als hij niet een te zware last moest trekken. Natuurlijk is dat voor de gemiddelde hond nou niet echt een geschikte baan al heb je ook de sledehonden die daar goed voor uitgerust zijn. Het gaat nu even om de vraag of het voor de hond slecht is als hij als werkhond of luxe hobbyhond een taak krijgt toebedeeld.

imagesx0h7flvpNee absoluut niet. Zeker nu niet meer nu we steeds beter de kwaliteiten van een hond leren te benutten.

Als de hond (lees werknemer) merkt dat hij door het baasje wordt gewaardeerd als hij een bepaalde prestatie levert, dan is dat voor hem zo’n beetje het grootste plezier dat hem gedaan kan worden. Zijn baasje die de roedelbaas is vertelt hem dat hij goed bezig is en dat hij daardoor belangrijk wordt gevonden voor de roedel. Hierdoor stijgt hij in aanzien en bouwt hij credit op bij de grote baas. Tja, is dat niet wat stiekem elke werknemer wil ?!?!?!  Wat zegt u ?  Kunt u zich op uw werk niet onderscheiden door een bijzondere opvallende prestatie ?  dan verzint uw baas vast wel iets zoals ‘werknemer van de maand’ of zo … In ieder geval krijgt uw hond door zijn werkzaamheden veel aandacht van zijn baas en dat past allemaal in de lijn van de beloning. Nee, jouw hond zal zo nimmer een burn out krijgen.

Dus hoe meer je  de hond leert waarmee hij kan scoren… hoe leuker hij het vindt.

20050521_01_surfhondOmgekeerd is dus ook het geval.

Als je hem geen uitdagingen geeft waarmee hij zich kan profileren en zijn baas kan bekoren, dan kwijnt hij weg van ellende.  De prestaties hoeven geen grote daden te zijn zoals het speuren naar overlevenden of slachtoffers, het trekken van een slee, het pakken van boeven….  maar kunnen ook hele kleine prestaties zijn zoals het laten liggen van een koekje op de salontafel terwijl je weet dat zijn ogen daar steeds naar toe dwalen.  Het is maar net hoe je als baasje laat zien dat je waardeert dat hij zo goed luistert. Het geluk dat je je hond schenkt door hem te bedanken met het geven van wat lekkers of hem te overladen met knuffels is onbeschrijflijk en versterkt de band tussen jou en je hond, het geeft hem vertrouwen in jullie relatie en bevestigt jouw positie als baasje.  Iemand die hij nimmer opzettelijk in de weg zal lopen, zal verraden of belazeren.  Loyaliteit heet dat. En dat is nou weer net iets dat bij mensen niet altijd zo vanzelfsprekend is … jammer hè dat juist daar de vergelijking ophoudt. ?!?!?!

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u eens klikken op de mooie Lima zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus kunt kopen
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “de beste keus” .

.

hond-verdriethond-blij3Zoek je een vriend(in) om:

  • bij uit te huilen
  • vreugde mee te vieren
  • je veilig bij te voelen

dan is een hond verre weg de beste keus…

.

=============

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 

november 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
december 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
januari 2107
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
 30  31  –  –  –  –  –

========

juni 2107
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  –
–  

 

 

jul 2107
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 13
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
 31 –  

 

augustus 2107
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com