Dierenmissies weekjournaal van 5 februari 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met nieuwe foto’s en filmpjes van diverse hondjes die al op de site staan, hebben we de nieuwkomer Lula, Gos en Aila,  hebben weer drie asielverlaters en kregen we eerst een plaats van aankomst in Nederland van Souris maar blijkt de reis een week verlaat te zijn vanwege autopech, waardoor ook de tijd en plaats van aankomst weer anders zal worden. Voorts hebben we een update over de horrorfokker uit Eersel en vragen we een petitie te tekenen tegen het doden van zwerfdieren in Curaçao. In de column lezen we dat er voor een hond niets ergers is dan het ontvangen van verwarrende signalen en ide (on)zin van de week zien we dat je beter de slaapkamerdeur open kunt laten. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe foto’s en filmpjes van hondjes die al op de site staan.
– Nieuwe asielbewoners Lula, Gos en Aila
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Eindelijk bekend waar Souris (Indie) in Nederland zal aankomen.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– De reis van Souris (Indie) is uitgesteld

– 
Politie: update van de horrorfokker in Eersel
– Petitie tegen het doden van zwerfdieren op 
Curaçao
– Leuk filmpje: Om te ergeren … ??? 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Bericht van baasje over: Estela, Sjors & Mike & Millie, Ramos

– De vierkante column van Ton met: “Verwarrende signalen”.
– De (on)zin van de week: daarom is onze slaapkamerdeur altijd open …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 30 januari 2023

.

Nieuwe foto’s en filmpjes van hondjes die al op de site staan.

.

Dit zijn plaatjes van kleine Iris.

.

KLIK HIER om haar

adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

Dit zijn plaatjes van mooie White.

.

KLIK HIER om zijn

adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

Dit zijn plaatjes van mooie Nieve.

.

KLIK HIER om zijn

adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

Dit zijn plaatjes van mooie Lucero.

.

KLIK HIER om zijn

adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

Dit zijn plaatjes van mooie Jara.

.

KLIK HIER om haar

adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

Dit zijn plaatjes van kleine Negri.

.

KLIK HIER om haar

adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

Dit zijn plaatjes van Charly.

.

KLIK HIER om zijn

adoptiepagina te bezoeken.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 31 januari 2023  

.

Nieuwe asielbewoners Lula, Gos en Aila…

.

Dit is Name: Lula, teefje, geboren 01/03/2022, mix podenco, 10kg, 46 cm hoog, 49 cm lang. Lula woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Lief voor volwassenen en kinderen, zacht karakter, aanhalig en speels, goed met andere honden. Ze loopt prima aan de lijn en vindt kriebelen op haar buikje heerlijk. Kortom een heerlijke gezinshond met een top karakter.

Achtergrond informatie: Lula was van straat gehaald door wat jongens die haar naar  Elena brachten. Lula was op straat op zoek naar eten terwijl het erg sneeuwde. Bij Elena bleek ze niet gechipt te zijn en niemand kwam haar ophalen. Het asiel zit overvol en we hopen snel een lief baasje voor haar te vinden

.

.


.

Dit is Gos, reutje, geboren 30 december 2012, husky, bruin wit. Gos woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Lief voor mensen. Luistert goed, loopt goed aan de lijn. Was ook verwaarloosd waardoor hij regelmatig op straat zwierf. Prachtige tekening. Een husky kun je niet opsluiten in een kleine ruimte. Hij heeft zijn beweging nodig. Ging dan ook regelmatig in de buurt op onderzoek uit. Gos is niet gecastreerd. !!! Hij zal gezien zijn leeftijd niet meer gecastreerd worden. Woe heeft er voor deze senior een plekje op de bank?

.

.

.

.

.


.

.

Dit is Aila, teefje, husky mix, geboren 1 januari 2019. Aila zit momenteel nog in een hondenasiel dat honden afmaakt maar Elena heeft haar gereserveerd. Kan haar nog niet opnemen in haar asiel omdat ze zelf helemaal vol zit. Na volgende week mag ze komen… Karakter: Aila is lief voor mensen en is prachtig gebouwd.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 1 februari 2023.                                                .

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

Caneli

.

Fijn dat deze leuke meid, die meerdere nestjes heeft moeten baren, nu een fijn baasje krijgt waar ze ze niets hoeft te presteren en alleen maar hoeft te laten zien dat zij echt een super lieverd is.

.

.

.

.

.

Iker

.

Iker hoeft nooit meer bang te zijn om alleen gelaten te worden. Met een eigen baasje die er wel voor hem is hoeft hij niet meer gezelligheid en eten te zoeken op straat. Zijn vorige eigenaar verwaarloosde hem en hij was 8 keer door de politie van straat gehaald. Door zijn chip kon elke keer het baasje hem komen halen maar de 8ste keer was genoeg.

 .

.

.

.

.

.

Princesa

.

Ook de vorige eigenaar van Princesa had geen tijd voor haar. Liet haar ook aan haar lot over. Zoekend naar eten hobbelde ze als pup zo een huis binnen waar de deur open stond. Dit hoeft nu nooit meer. Ze zal haar eigen bak met eten krijgen. Elke dag haar buikje rond om zo een grote meid te worden.

.

.

.

.

.

.

.


.

Eindelijk bekend waar Souris (Indie) in Nederland zal aankomen. (tenminste dat dachten we …!!!)
.

Souris

Dat Souris aanstaande zaterdag in Nederland aan zal komen was al bekend maar waar de overdracht zou plaatsvinden nog niet. De vervoerder Quety Transport Celtic had deze reis slechts twee honden voor Nederland te vervoeren. Meerdere honden zullen hun bestemming vinden in Frankrijk en de eindbestemming is uiteindelijk Oberhausen. Hierdoor zal de overdracht in Maastricht plaatsvinden. Gelukkig is dat voor de nieuwe baasjes een piepklein stukje zodat Souris ook niet ver meer hoeft te rijden nadat ze uit de bus van de vervoerder komt. Voor mij wordt het een lange dag. Vanuit IJhorst naar de plaats van aankomst is 256 km en bijna drie uur rijden. Maar ja, dat is natuurlijk niets in vergelijking met de tijd dat Souris heeft doorstaan om in Nederland te komen. De vervoerder verwacht dat, als er bij de grens geen oponthoud is, ze voor 12.00 uur in Maastricht zullen zijn.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 2 februari 2023

.

De reis van Souris uitgesteld.

.

Berichtjes Whatsapp van de vervoerder Quety Transport Celtic.

[12:50, 02-02-2023] Quety Transport Celtic: Hola Tom tenemos un problema de avería en la furgoneta la tenemos que reparar y no vamos hacer el viaje mañana se aplazará para la próxima lo lamento mucho
[13:03, 02-02-2023] Ton: ¿Cuándo es la próxima vez?
[13:05, 02-02-2023] Ton: Ahora también debemos informar al nuevo propietario lo antes posible.
[13:07, 02-02-2023] Quety Transport Celtic: La semana que viene pero todavía no te puedo decir el día todo depende de la pieza que llegue y ponerla
[13:15, 02-02-2023] Ton: Les diré a los nuevos propietarios que el viaje se retrasará exactamente 1 semana y que Indie llegará a los Países Bajos el sábado 11 de febrero.
Por favor, manténganos informados sobre las reparaciones y el día que planea viajar. Buena suerte con la reparación. saludos Ton

Hoe vervelend was het toen we appjes kregen van Kety van Quety Transport Celtic dat hun bus in reparatie stond en dat ze morgen niet konden vertrekken.  Sterker nog … het was niet zeker wanneer de garage de reserve onderdelen in huis zou hebben waardoor niet te voorspellen was welke dag ze zouden kunnen vertrekken. Hierdoor hebben we vooralsnog afgesproken dat de reis een week vertraagd zou worden. Dit nieuws was voor Elena van het asiel, voor de reiziger Souris, maar zeker ook niet voor haar nieuwe baasjes Huub en Emmy een flinke domper.

Mogelijk dat er komende week een andere plaats en tijd van aankomst is. Dat ligt aan het aantal hondjes dat dan mee naar Nederland komt en hoeveel stops er onderweg gemaakt worden.

Kunnen alleen maar afwachten…

.

.


.

Vrijdag 3 februari 2023

.

MELDPUNT 144

.

.

.

.

.

Update van de inbeslaggenomen honden bij de illegale honden fokker/handelaar in Eersel 

 

In beslag genomen honden niet terug naar omstreden fokker in Eersel

Een beruchte hondenfokker in het Brabantse Eersel krijgt 435 honden die zijn weggehaald door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet terug. Dat meldt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) donderdag, nadat de hondenfokker bezwaar had aangetekend. De NVWA nam de honden eind januari mee, omdat de fokkerij niet genoeg maatregelen had genomen om de zorg voor de dieren te verbeteren. Veel dieren hadden gezondheidsproblemen en zaten met te veel in te kleine hokken.

159 honden achtergebleven

159 honden, waarvan 44 pups, bleven achter bij de fokkerij. Voor die dieren was er geen reden om ze mee te nemen. “Bij alle honden is een zorgvuldige afweging gemaakt of in bewaring nemen of op de locatie blijven de best passende oplossing is. Dieren verplaatsen levert namelijk stress op. Verplaatsen van moederhonden met jonge pups levert een te groot risico op voor de pups”, aldus de NVWA.

Omstreden hondenfokkerij Eersel moet stoppen van Raad van State

Het college wijst erop dat de hondenfokker binnen zes weken met zijn bedrijf moet stoppen. Volgens House of Animals zou al bekend zijn dat de fokker zich met zijn dieren in België wil gaan vestigen, waar hij zijn bedrijf wil voortzetten. “Dat 159 honden achterblijven vind ik onverteerbaar. Als hij naar België vertrekt, verdwijnt hij uit het zicht en is het lot van de honden zeer ongewis”, aldus Karen Soeters van de dierenwelzijnsorganisatie. Ze wil dat de NVWA harder optreedt tegen de fokker en heeft aangifte tegen hem gedaan.

De gemeente Eersel legde in 2021 al een dwangsom om te stoppen aan de fokkerij op, nadat die in opspraak kwam. De fokkerij ging daarop in beroep. De Raad van State stelde de gemeente woensdag in het gelijk omdat de fokkerij in strijd is met het bestemmingsplan. Als er over zes weken bij een controle nog honden gevonden worden, gaat de gemeente over op het opleggen van de dwangsom. Deze kan oplopen tot 25.000 euro.

.

.


.

.

Zaterdag 4 februari 2023

.

De zaterdag zag er dus heel anders uit dan we aanvankelijk hadden verwacht. De lange rit naar Maastricht is uitgesteld tot volgende week. Dus was het lekker rustig. Daarom hebben we nu mooi de gelegenheid om aandacht te vragen voor deze PETITIE van Animals Today

 Petitie: ‘Stop het doden van honden en katten op Curaçao’ 

De Curaçaose dierenbescherming start binnenkort een grote vangactie van zwerfdieren, met een vergoeding voor de deelnemende honden- en kattenmeppers. Stichting Dierenbescherming Curaçao zegt gedwongen te zijn om zwerfdieren te doden wegens gebrek aan opvangplekken. Het afmaken van deze dieren is echter bij wet verboden en zal zelfs averechts werken, zo wordt gewaarschuwd. Ook is het een klap in het gezicht van alle vrijwilligers en donateurs die zich het lot van de zwerfdieren op Curaçao aantrekken. Teken daarom de petitie van House of Animals om dit wrede plan te stoppen!

Stop het doden van zwerfhonden en -katten op Curaçao, teken de petitie!

Andere dierenorganisaties op Curaçao waarschuwen voor ‘perverse prikkels’, waardoor mensen zich aanmelden en willekeurig honden en katten van straat gaan plukken om een centje bij te verdienen. Dat kan ook huisdieren overkomen, met alle gevolgen van dien. Ook wordt het willekeurig doden van bijvoorbeeld zwerfkatten onverstandig en nutteloos genoemd, want de leegte die ze achterlaten wordt snel weer opgevuld door een andere kat. Karen Soeters van House of Animals was zelf bij meerdere zwerfdierprojecten betrokken op Curaçao:

“Het is zo’n zinloos en wreed plan. Dit veroorzaakt naast intens dierenleed ook mensenleed, want reken maar dat er makkelijk toegankelijke huisdieren opgepakt gaan worden. En het doden van zwerfdieren werkt ook helemaal niet, dat is nu al zo lang bekend. Je moet iets aan de oorzaak doen, niet het gevolg.”

.

Dierenarts Piet Hellemans (l) heeft al heel wat zwerfdieren gesteriliseerd op Curaçao | Foto: Kitten Rescue Curaçao

Alleen de TNRC-methode werkt: Trap (vangen), Neuter (castreren/steriliseren), Return (vrijlaten), Care (verzorgen). Hierdoor komen er niet steeds nieuwe generaties katten en honden bij en worden ‘lege plekken’ voorkomen voor nieuwe dieren. Wanneer er voldoende zwerfdieren onvruchtbaar gemaakt worden verdwijnt de problematiek vanzelf, zonder het afmaken van onschuldige dieren. Dierenarts Piet Hellemans heeft al heel wat zwerfdieren gesteriliseerd op het eiland. Hij is verbijsterd over de plannen van de Curaçaose dierenbescherming:

“Wat de Dierenbescherming Curaçao nu gaat doen is wreed en compleet zinloos, dit is verdelging van katten en honden en heeft niets met dierenwelzijn te maken. Al het werk van de stichtingen en vrijwilligers voor de zwerfdieren en gedumpte dieren op Curaçao wordt volledig teniet gedaan door het massaal vangen en doden van de honden en katten.

We gaan tientallen jaren terug in de tijd en het zwerfdierenprobleem wordt hiermee niet opgelost. Sterker nog, de tamme en vaak gesteriliseerde dieren zullen het makkelijkst te vangen en doden zijn en zullen er vooral de dupe van zijn. Het vangen, steriliseren en zorgen voor de dieren (tnrc) is het enige wat een zwerfdieren probleem op kan lossen. Dat is niet mijn mening, maar is een feit.”

.

Stop het doden van zwerfhonden en -katten op Curaçao!

De wet staat het doden van dieren niet toe, zoals Dierenbescherming Curaçao van plan is. Het is dus aan de overheid om te manen dat het doden van zwerfhonden en -katten op Curaçao niet mag plaatsvinden. En het is aan Dierenbescherming Curaçao om zich aan de wet te houden en te doen wat hun naam suggereert: dieren beschermen, niet afmaken.
.

 

.—————–

Het echt totaal van de gekke als je weet dat de dierenbescherming onlangs de opdracht heeft gekregen om een opvangcentrum voor zwerfdieren te bouwen.

lees deze update van 19 januari jl:

Update: Dierenbescherming Curaçao kreeg opdracht opvangcentrum voor zwerfdieren te bouwen 

Update: Dierenbescherming Curaçao kreeg opdracht opvangcentrum voor zwerfdieren te bouwen | Foto: House of Animals

Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft opdracht gekregen een opvangcentrum te bouwen waar honden en katten, onder andere zwerfdieren, terecht kunnen. Helaas blijkt dit nieuwe opvangcentrum in het geringste niet af te zijn. Begin deze week bevestigde de dierenbescherming nog tegenover House of Animals dat het project vorig jaar al klaar was. In werkelijkheid is er slechts een terrein met omheining, waarvan het hek gedeeltelijk al weer stuk is. Ondertussen zegt de Curaçaose dierenbescherming gedwongen te zijn om zwerfdieren te doden wegens gebrek aan opvangplekken. House of Animals startte een petitie om het doden van zwerfdieren tegen te houden.

Voor dit opvangcentrum is een flinke financiering verschaft door het Curaçao Toeristen Bureau (CTB), evenals een subsidiëring door de lokale overheid. Het bevindt zich aan de noordkant van het eiland en moet een gedeeltelijke oplossing vormen voor het zwerfdierenprobleem op Curaçao. Er is namelijk een groot tekort aan opvang. De dierenbescherming kiest echter als noodoplossing de dieren te doden. Het ligt momenteel onder vuur vanwege dit radicale beleid om dieren te doden wegens gebrek aan opvang.

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 5 februari 2023 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Deze keer een filmpje dat je haren overeind zet … Je zult maar afhankelijk zijn van taxivervoer en je hulphond … en dat in Nederland … !!!

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurt ons de belevenissen van Estela op een luie dag…. 

.

Ondanks de lage temperatuur trekt Estela zo haar eigen plan.

.

.

En daarna weet ze de beste plekjes te vinden om vooral weer uit te rusten.

.

.

.

.

.

.


.

Linda, baasje van Sjors, Mike en Millie, stuurde ons een beeldverslag van hun belevenissen in het Amsterdamse bos.

.

v.l.n.r. Sjors, Mike en Millie

Millie en Sjors

Mike

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

De waterkant wordt onderzocht en zo worden de modderpootjes gewassen …

.

.

En komen ze nog vriendjes tegen

.

.

Mike sloopt nog even een stukje stronk….

.

.

En dan kunnen ze weer naar huis ….

.

.


.

.

Marc en Ellen, baasjes van Ramos, delen met ons hun wandeling door het Dieverse bos. 

Hoe mooi Ramos past in het bos … en … poseert voor een oorlogsmonument …

Even op de foto voor de vrouw.

Heerlijk struinen door het Dieverse bos.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

En weer een geschiedenislesje: het Onderduikershol in het bos bij Diever.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton:

.

.

.

“Verwarrende signalen”

.

grr-dat-zou-ik-toch-nooit-doen-pupjeDe hond moet weg… ik denk dat hij misschien wel een tumor in zijn kop heeft want hij is zich zo raar gaan gedragen…. dat deed ie anders nooit …

Steeds verbaas ik me weer hoe ingewikkeld het is om te laten zien wat je nu eigenlijk wilt. Is dat in een gesprek over een onbelangrijk onderwerp dan is dat niet zo erg, maar als je iemand iets wilt leren dan is het dat natuurlijk heel anders. Zo leer je bijvoorbeeld eerst dat je bij een rood verkeerslicht moet stoppen maar wat gebeurt er als je even later leert dat je met rood veilig door kunt rijden? Dan kun je op ongelukken wachten.

Wat er ook tegen je verteld wordt… ieder weldenkend mens begrijpt dat je bij ROOD toch echt beter even kunt stoppen… maar ja zou dit een kind van drie ook zo begrijpen?

Nee natuurlijk niet. Dat kind heeft de neiging om het laatste wat met overtuiging is verteld, voor waar aan te nemen. Op zijn minst zal er een grote twijfel zijn wat te doen als hij voor een rood of groen licht komt te staan. Dit kan natuurlijk ook gevaar kan opleveren.

Nu vraag je je natuurlijk af wie er zo achterlijk is om een kind eerst te leren wat wèl en niet mag om het vervolgens hierover weer in twijfel te brengen. Nou dat zal ik u vertellen. Als je denkt dat dit niet voor komt dan wijs ik je graag een paar spotjes die we op TV zien en die we bijna allemaal wel kennen waar uit blijkt dat liegen en bedriegen loont.

Zo is er het spotje van het jongentje dat expres door plassen loopt en zichzelf kletsnat maakt. Als moeder dan vraagt of hij overvallen was door een hevige regenbui liegt hij door hier “JA” op te antwoorden waardoor hij als ’zielepietje’ wordt beloond met een extra balletje in zijn soep. Het is niet eens een leugentje om bestwil maar puur gericht op persoonlijk voordeel.

Dat moeders blijkbaar dankbare onderwerpen zijn om te belazeren wordt nog eens duidelijk bij het spotje van het ventje dat opzettelijk de autosleutels van mama zoekt maakt om zo een treinreisje af te dwingen.

Niets in deze twee spotjes laat iets zien van afkeuring van het foute manipulatieve wangedrag door de jongetjes. Sterker nog, de laatste moeder kijkt het jongetje in de trein liefdevol aan als zij merkt dat hij stiekem de autosleutels terug in haar tas stopt. Ik zou hels zijn ….

Ik geef deze voorbeelden omdat we zelf bijna niet meer door hebben hoe verkeerd we bezig zijn als we verwarrende signalen afgeven. Nu worden kinderen groter en die kunnen uiteindelijk ergens de grap, nut en of noodzaak van inzien. Een hond kan dat niet. Die heeft maar één doel in het leven en dat is te luisteren naar zijn baasje ‘de roedelleider’. Dit doet hij instinctmatig en waar het baasje verzuimt om hem wat te leren vult hij het zelf in. Ook dan is hij gedreven door zijn instinct in het vertrouwen dat dit goed is. Ik noemde het voorbeeld van een kind van drie en daar is een hond qua kennis en gedrag mee te vergelijken.

Daarom moeten we er erg op bedacht zijn geen verkeerde signalen te geven. Je kunt je best doen om hem iets af te leren maar als je hem daarna, in een onbewaakt ogenblik, meestal onbedoeld, beloont na ongewenst gedrag, dan zijn de lessen voor niets geweest. Op zijn minst breng je de hond dan aan het twijfelen over hoe hij moet handelen in een bepaalde situatie. Als er iets is waar een hond niet tegen kan dan is dit het wel. Geen enkele hond houdt van veranderingen. Het maakt hem onrustig en onzeker. Een hond kan alleen maar goed functioneren in een omgeving en in situaties die hij kent en weet hoe hij daar mee om moet gaan.

scared-dogHelaas komen we keer op keer tegen waar blijkt dat ergens onzekerheid heeft geleid tot ongewenst gedrag. Vaak komt dit omdat er meerdere baasjes in huis zijn. Partners kunnen verschillende regels hebben, maar ook te jonge kinderen die niet consequent kunnen zijn in wat ouders de hond willen leren. De gevolgen zijn desastreus voor de hond. Zo zie dat hij door onzekerheid en of angst bijtgedrag kan gaan vertonen, in huis de plas laat lopen, bang wordt van bewegingen, geluiden of personen etc.. kortom een hoop ellende. Meestal is het combinatie van diverse factoren die leiden tot dergelijk gedag. Maar altijd is dit terug te leiden tot onzekerheid omdat hem iets is overkomen waar hij geen antwoord op heeft. Niet zelden zal dit resulteren in een ‘exit’ van de hond. Hoe vervelend dit ook is… het ligt altijd aan het baasje en nooit aan de hond. Is er iets aan te doen?

Vertrouwen moet groeien. Dat geldt voor zowel baasje als hond. Dit heeft tijd nodig. Drie maanden is minimaal de periode die hier voor staat. Als een hond na deze periode ongewenst gedrag gaat vertonen dan moet het baasje bereid zijn bij zich zelf te raden te gaan. Hierbij is genoeg hulp te vinden….

 

.

 

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

daarom is onze slaapkamerdeur altijd open …

 

.

.

.

De deuren zijn tegenwoordig van ‘waaibomenhout’….

 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Tayra vanaf 16 januari tot 17 februari 2023

.

.

.

.

Doska en Nelson 24 feb tot 5 maart 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 27 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»