Dierenmissies Weekjournaal van 6 maart 2016

weekjournaal

paasdonatie2 001

Beste mensen,

Deze week hebben wat foto’s te plaatsen die vorige week om ICT technische redenen niet geupload konden worden.  Ook deze week is er weer van alles te melden dus lees over de onderwerpen: Herhalingsberichtje voor klanten van Shuma Food, Hoera Athos mag blijven, Yona en Trofeo op voor een tweede kans, Nieuwe gezichten op de site, Binnenkort nieuw op de adoptiepagina, Aangeboden vluchtbegeleiding wordt goed besteed, Julia  is geadopteerd, Blou en Reika hebben ook een baasje gevonden, Klanten van supermarkt doneren voer, Veel werk en kou… brrr, Einde van de vakantie van Nelson en Rova, Ingezonden stukjes over Isa (Basa), Era, Fidel & Charlie en Flippy, De 4-kanten column van Ton: “Afdwingen van aandacht en Diva gedrag”, De (on)zin van de week over “Vriendschap van een hond”, De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

Korte berichtjes:

Herhalingsberichtje voor klanten van Shuma Food

Zoals vaste lezers zullen weten is Shuma food een sponsor van Dierenmissies en een leverancier van kwaliteitsvoer die tegen scherpe prijzen het voer aan huis aflevert.
Om de klanten niet te leur te stellen stuurde Egbert Poell ons dit berichtje.

logo x l_shuma-01-25Goedemiddag Ton,

Wij zijn met vakantie van 2 t/m 12 maart 2016.
Gelieve daar met bestellingen van voer rekening mee te houden!

Mvgr

Egbert Poell
Shumafood

<<<<< NIEUW>>>>>>

Hier is de link om de SHUMAFOOD nieuwsbrief te lezen

.

Yona en Trofeo op voor een tweede kans

Herplaatsingskandidaat Yona

Yona zoekt nieuw baasje

yona ligt van zijkantyona met kindSinds begin 2014 woont Yona al in Nederland. Ze was zelfs op de grote Dierenmissies reünie in maart van dat jaar en nu moet ze weg. De reden is dat ze aandacht vraagt door je hand te pakken waardoor het baasje haar niet meer vertrouwt en dit ziet als vals gedrag. Dat is het absoluut niet maar met een klein kind van 11 jaar in huis is het vertrouwen weg. Misschien begrijpelijk maar wel jammer want met juiste correctie is dat snel genoeg weer afgeleerd. Maar ja dan moet je dat wel doen..!!!! Yona is verder een grote knuffelbeer die moeiteloos netjes aan de lijn loopt en een baasje nodig heeft die niet bang is om die manier van aandacht vragen af wil leren.  We hebben Yona ook op Marktplaats een plekje gegeven in de hoop dat iemand haar een nieuwe mand wil bieden. De contact gegevens van het bazinnetje  staan daarbij vermeld en je kunt rechtstreeks met haar contact opnemen. Zoekt u een lieve lobbes dan is een kennismaking met Yona wellicht de beste manier zelf te kijken wat of Yona misschien bij u past ?

Voor meer informatie over Yona of het maken van een afspraak om Yona te ontmoeten, kunt u rechtstreeks bellen of mailen met haar huidige baasje

tel: (06) 50 29 21 74
Mail: renatat1974@hotmail.com

Yona woont in Heerhugowaard.

U kunt desgewenst natuurlijk  ook eerst per mail contact opnemen met ons Dierenmissies@gmail.com

KLIK HIER voor haar eigen adoptiepagina

 

.

Herplaatsingskandidaat Trofeo

trofeotrofeo1Dit is Trofeo, reutje, geboren rond juli 2014, komt uit het asiel Odena Spanje alwaar hij in opvang was. Als pup van 5 maanden is hij zwaar vermagerd van de straat gehaald en opgevangen in het asiel Odena in Spanje. Een pup met al een duidelijk rugzakje. Juist in de eerste maanden van zijn leventje is het belangrijk een pup op te voeden. Nu ruim een jaar oud moet hij nog veel leren. Zo moet van een baasje waarop hij kan vertrouwen maar vooral waar hij heel veel liefde en aandacht van krijgt, leren wat wel mag of moet en zijn meerdere keren per dag een heerlijke wandeling goed om zo al zijn jonge honden energie kwijt te kunnen.

Op 30 januari is Trofeo naar Nederland gekomen waar hij geadopteerd werd door een familie die hoopten Trofeo te kunnen geven wat hij nodig had. Helaas na 3 dagen werd duidelijk dat de levenslustige Trofeo ongewenst gedrag vertoonde. Nu wordt er met spoed naar een nieuw baasje gezocht …!!!!

trofeo2

Ongewenst gedrag van de eerste dagen waren: Opspringen en happen. Geschrokken van het hapgedrag gaven de nieuwe baasjes van Trofeo hem nog 30 dagen om te veranderen van gedrag. De leider van de cursus waar Trofeo 3 x naar toe is geweest, gaf de baasjes tips mee hoe te handelen en te reageren waardoor het gedrag van Trofeo zou verbeteren.

Wat de huidige baasjes zelf over Trofeo vertellen:

Trofeo is een hele slimme hond die snel leert. We hebben al een goede basis gelegd d.m.v. 3 trainingen. Daar heeft hij geleerd niet meer aan de lijn te trekken, hij kan op commando zitten en op zijn buik rollen. Ook kunnen we hem afleiden van bijvoorbeeld fietsers en/of joggers. Niet alles wat beweegt in zijn omgeving maakt hem meer opgewonden. Ongewenst is nu nog het hapgedrag dat door verdere opvoeding afgeleerd moet worden.

In huis kan hij lekker zijn plekjes vinden om te rusten maar op bepaalde momententrofeo3 is hij energiek zat en speelt met knuffels of balletjes. Elke stap richting buitendeur ziet hij als een uitnodiging om uitgelaten te worden. Het verschil tussen het park en onze tuin is nog even niet duidelijk waardoor hij 2 x heeft geplast in de tuin. Soms is hij wat angstig of juist heel speels en kan dan wat hapgedrag vertonen. Daarom denken we dat hij moeite zal hebben binnen een gezin met kinderen.

Om hem de kans te geven zonder te veel prikkels tot rust te komen maken we gebruik van een bench. Hij gaat zo na elke wandeling de bench in om even tot rust te komen na alle prikkels van buiten, hij vindt dit heerlijk! Hij zoekt ook op de dag meerdere malen de bench op om te rusten, de deur staat dan gewoon open.
Met bezoek zijn we sinds kort aan het trainen op de volgende manier:
De bel gaat, Morris lijnen we dan even aan, hij kijkt naar de deur, en wij lopen met hem naar de bench,”kom maar Morris gaan we lekker naar de bench” zo gaat hij er fijn inliggen en dan heeft hij ieder geval gezien dat er iemand binnen komt. 

trofeo 6De baasjes van Trofeo hebben ons verzocht mee uit te kijken naar een nieuw baasje die meer tijd en energie kan stoppen in de (her)opvoeding van Trofeo.

Trofeo is dus een jonge energieke hond die graag leert en gek is op kroelen maar dan wel met mensen die hij goed kent en vertrouwt en.

Wie heeft wel de ervaring en tijd om een jonge hond de opvoeding en dus evenwichtigheid te geven waar hij zelf ook zo naar verlangt.

Trofeo woont in Leiden.

U kunt om kennis te maken met Trofeo bellen of mailen met het huidige baasje

Mail: wimdieker@gmail.com             tel: 06 57556905

mail: paulazandvliet@gmail.com      tel: 071-5761346

 

 

De week van dag tot dag:

.

Maandag 1 maart 2016

Nieuwe gezichten op de site

_DSC0152

Dit is Nora. Nora is een teefje van 4 jaar oud, gesteriliseerd, super lieve hond die al lang op een baasje zit te wachten, heerlijk aanhankelijk, houdt je altijd in de gaten, vindt het heerlijk om te spelen, houdt van avontuur en lange wandelingen. Zeer sociaal met andere honden.

KLIK op de foto om de adoptiepagina te bezoeken

.

.
.

_DSC0082Dit is Golfo, een reu van bijna 3 jaar oud, gecastreerd. Golfo is in juni 2014 bij ons in het asiel gekomen… zijn eigenaren deden afstand van hem. Misschien komt hij wat serieus over in het begin, maar zodra je een tijdje met hem samen bent verander je van gedachten.. hij is nobel en knuffelig. Een hond die rustig naast je wandelt zonder te trekken. Ook een prima hond om mee te rennen en met de bal te spelen.
Hij weet poot te geven op commando… is zeer gehoorzaam en leert snel. Prima met andere honden, reutjes en teefjes (reutjes als ze niet te dominant zijn).

KLIK op de foto om de adoptiepagina te bezoeken

.

a_28341443183191Dit is Kendal, teefje, geboren april 2015 en nauwelijks als 2 maanden oude pup in het asiel gekomen. Ze was goed verzorgd dus denken we dat ze eerder is zoekgeraakt dan opzettelijk achtergelaten maar zeker weten we dat niet. Alle moeite ten spijt om haar baasje terug te vinden… niets mocht lukken. Ze had recent al bijna een nieuw baasje gevonden maar op de dag ze zou worden opgehaald is er niemand gekomen. Dat was een bittere tegenslag.
 KLIK op de foto om de adoptiepagina te bezoeken

Voor het totale overzicht van alle te adopteren verwijzen we graag naar deze twee woorden. KLIK HIER

.

Dinsdag 2 maart 2016
.

Binnenkort nieuw op de adoptiepagina:

liron<<<<<<< Dit is Liron, reutje geboren september 2010, mix cocker, is leuke lieve hond, aanhankelijk naar mensen en goed met kinderen en andere honden. In het asiel sinds 30 december 2015. Misschien niet de jongste maar wel een lieverd die zo binnen het gezin past.

pecas>>>>>>> Dit is Pecas, reutje geboren november 2012, in het asiel sinds 30 december 2015. Pecas heeft een rustig en stabiel karakter en past zich snel aan. Als hij je aankijkt wil hij je gauw een lik geven om zijn aanhankelijkheid te tonen en hij is gek op kroelsessies. Pecas is geen druk typetje.

 

a_37201452450074<<<<<<<< Dit is Kuon, reutje geboren juni 2007, en in het asiel sinds 30 december 2015. Nee Kuon is niet meer piep jong maar  heeft nog zoveel liefde te  geven. Wat Kuon zoekt is een rustige mand en baasje die hem lekker overal mee naar toe wil nemen. Lekker de hele dag tuttelen en knuffelen. Hij vindt andere honden prima maar zal zich het liefst een beetje afzijdig houden. Nu kijkt hij triest voor zich uit maar zodra je hem aandacht geeft zie je dat zijn oogjes gaan glinsteren.

 

maki3>>>>>>>Dit is Maki, reutje geboren mei 2013, labrador-mix, kwam met zijn broer in het asiel op 16 mei 2015. Broer is geadopteerd maar Maki nog niet. Is een beetje afwachtend naar nieuwe mensen maar zodra hij heeft gesnuffeld is alle verlegenheid weg. Kan prima met andere honden. Is een prima hond voor een actief gezin.

Mocht u op voorhand meer info willen over één van deze nieuwe lieverds stuur dan even een mailtje dierenmissies@gmail.com

.

.

.

Woensdag 3 maart 2016

Aangeboden vluchtbegeleiding wordt goed besteed.

Lidy had zich aangemeld als vluchtbegeleider voor haar vlucht op 27 maart 2016 van Barcelona naar Amsterdam. Omdat wij van Dierenmissies in maart gebruik kunnen maken van wegtansport hadden we de aanbieding van Lidy ook aan andere organisaties kenbaar gemaakt. Zo kan er nu op verzoek van Miranda uit het asiel Odena toch een andere hond naar Nederland komen. Samenwerking geeft meer mogelijkheden waar de hondjes van profiteren.

.

Donderdag 4 maart 2016

.

IMG_4292Julia is geadopteerd

HOERA.!!!! We hadden het al een beetje verwacht maar nu is het zover. Julia komt naar Nederland op 19 maart 2016 en mag hier een nieuw leven beginnen. Fred en Jolanda zullen daar weer de honneurs van Dierenmissies waarnemen.

.

 

a_14981421956135_DSC0049Blou links en Raika rechts hebben beiden ook een baasje gevonden en zijn dus uit de lijst van te adopteren honden verdwenen. Ook zij mogen het asiel gaan verlaten en dat geeft weer ruimte voor nieuwe zwervende stakkers die in rijen van 10 staan te wachten op opvang. Kijk, ook dat zijn weer goede berichten ….

.

.

.

.

Vrijdag 5 maart 2016

.

Klanten van supermarkt doneren voer

.

IMG-20160305-WA0019IMG-20160305-WA0017Berichtje van Miranda.

Onze vrijwilligers hebben vandaag heel de dag bij de supermarkt gestaan om zakken voer in te zamelen, en met
succes !! vele mensen kosten een zak voer en lieten die voor ons achter!   een succesvolle onderneming die onze
viervoeters ten goede komt!

.

.

.

Zaterdag 6 maart 2016

.

Veel werk en kou… brrr

Vandaag is het een drukke dag. De administratie en de website moet bijgewerkt worden. Zo zitten we lekker binnen en de hondjes ervaren zo’n dag op hun eigen manier…

Sally, Botas en Pichi laten zien hoe je met kou om moet gaan…

1423160610576

1423160637163

. 1422100287472

.

.

.

.

.

Zondag 7 maart 2016
.

1456214372766Einde van de vakantie van Nelson en Rova
.

Vorige week vrijdag ging ik tegen 17.00 uur Nelson en Rova ophalen voor een weekje vakantie bij ons in de bossen van IJhorst. Nelson had al een keertje eerder bij ons gelogeerd en nu was daar ook de kleine Rova bij die sinds vorig jaar september bij Nelson in Meppel woont. Het was dus maar een kort ritje en allebei waren ze in de auto op hun gemak.
.

Op het moment dat we aankwamen was Annerie met onze hondjes aan de wandel en zijn we haar in het bos gaan zoeken. Op een afstandje zagen we hen al en het was gelijk feest. Ze renden naar elkaar toe en na een korte snuffel sessie was onze roedel van vier ineens uitgebreid tot een clubje van zes. Toen we samen naar huis liepen was het een hechte eenheid geworden. En zo hoort het ook ….
.

1425803459651 1456645064598

Niks is lekkerder dan door de bossen te struinen en als het dan toevallig wat modderig is … ach dat is niet erg en mag de pret niet drukken. Spannende en interessante plekjes ontdekken…

.

.

.

.

Eenmaal thuis voor de buis is het een moment van rust maar daar vinden Rova en Nelson toch nog de energie om een potje te stoeien.

bert en fraukje met nelson en Rovamet botas 2Vandaag kwamen Baasjes Bert en Fraukje de twee rakkers weer ophalen.

Natuurlijk moest Botas zien wat er met die twee pas verworven roedelleden gebeurde …

 

Hun vakantie was afgelopen maar de leuke herinneringen blijven….

 

 

IMG-20160306-WA0002Nu zijn ze weer thuis en alles is weer bij het oude….

op naar een volgende keer…

 

.

.

.

.

.

 

=========

 HOERA Athos mag blijven

 IMG-20160219-WA0002 2015-10-05-14_07_02-300x225De afgelopen weken meldden we dat we op zoek waren naar een nieuw baasje voor hem. We hadden er een speciale pagina voor gemaakt.  

Athos snapte er niets van. Werd hem eerst geleerd wat er allemaal aan tuin en erf bij zijn bazinnetje hoorde en toen bleek iedereen er zonder haar toestemming zomaar zijn gang te mogen gaan… Hij voelde de noodzaak om die mensen weg te jagen…

Nu Athos de afgelopen weken in een pension heeft gebivakkeerd en bijzondere aandacht heeft gehad is hij heerlijk tot rust gekomen. Opnieuw heeft hij daar laten zien dat hij echt geen valse hond is. Hij heeft daar inmiddels een hele schare aan vrienden gekregen die stuk voor stuk vertellen hoe lief hij is. Geen enkele keer heeft hij ook maar het gedrag vertoont als toen hij los liep en zelf moest bepalen of vreemd volk op het erf bij zijn bazinnetje nu goed of slechte mensen waren. Dat was de sleutel van het succes. Nu gaat hij een eigen stuk  afgebakend terrein krijgen en zal hij begeleid worden om kennis te maken met vreemden als die daar moeten zijn.  Eind goed al goed. Hier nemen we graag een feestborrel op.

 

.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Ingezonden stukje met foto van Tim (baasje van Isa (Basa))

Hallo Ton,
.
Even een kleine update. Isa (voorheen Basa) voelt zich inmiddels prima thuis. Mijn andere hond Jessie, een australian shepherd, en zij zijn zowat onafscheidelijk en de interactie tussen de twee is prachtig om te zien.
.
MichaelHabraken.photography-11Isa luistert heel goed en leert snel, zij heeft al veel basiscommando’s onder de knie en is heel gehoorzaam. De eerste dagen had zij nog wat last van verlatingsangst wanneer ik even de deur uit moest waardoor zij dingen links en rechts uit het huis verzamelde en in haar mand legde, maar dat was snel opgelost door een oud shirt van mijzelf op te offeren en in haar mand neer te leggen. Sindsdien blijft zij netjes van andere zaken in huis af.
.
De chip is nu ook in Nederland geregistreerd met mijn gegevens en ook het eerste bezoek aan de trimsalon was een goede ervaring (Vanwege de dikke vacht van Jessie gaat zij met enige regelmaat, het leek mij goed als Isa ook meteen even kennis maakte).
.
Een weekje geleden had ik een fotograaf over de vloer in mijn atelier die erg gecharmeerd was van haar en naast de foto’s van mijn werk ook diverse foto’s van haar heeft gemaakt. Ik kon het niet laten om je er een te sturen. Het is echt een prachtig beest, qua karakter en uiterlijk.
.
Nogmaals ontzettend bedankt voor je bemiddeling!
.
Tim

 

Ingezonden stukje met foto van Kees en Jany (baasjes van Fiedel en Charlie)
Hoi Ton en Annerie,
IMG_3313IMG_3331Alles ok met jullie ? Leuk dat er steeds toch hondjes naar hier komen, geeft toch veel voldoening voor jullie. We volgen het journaal steeds, zijn steeds weer verrast over hetgeen jij beleeft met je honden. Hier met onze deugnieten ook alles goed, straks gaan ze weer mee op de kar, hun grote hobby want dan zien ze alles ! Ook binnenshuis blijven ze steeds erg aanhankelijk, ze hebben aan een blik of gedachte al genoeg zeggen wij. En de kleinkinderen zijn hun grootste vrienden !
Succes met de adopties en een groet van ons allemaal uit Strijen.
Kees, Jany, Fiedel en Charlie.
 .
.
.

================

Ingezonden stukje van Anne Marie (baasje van Flippy)

Hoi Ton,

flippy 3…….. Wij zijn zó ontzettend blij met onze lieve Flippy! Het is een fantastische hond, ongelofelijk lief, een echte knuffelbeer. Iedereen die hem leert kennen is meteen enthousiast en verrast dat hij zo lief is.

Het gaat heel erg goed met hem. Hij is de hele dag bij ons (ik werk vanuit thuis), we wandelen veel met hem, ‘s avonds slaapt hij boven bij ons en hij luistert ook best goed. We zitten op training met hem, en daar zie je dat hij steeds een beetje vrijer is geworden. Iedereen vind het ongelofelijk leuk om die groei bij hem te zien. Mensen komen hem speciaal even begroeten omdat ze hem zo lief en leuk vinden.

Het liefst wordt hij de hele dag geaaid en geknuffeld. Hij verliest ons geen moment uit het oog. Overdag ligt hij onder mijn bureau en ‘s avonds naast de bank waar hij graag geaaid wordt. Dat laat hij ook wel merken op een grappige manier.

We zijn nogmaals dan ook super blij met hem, de perfecte hond. Ook met jullie als organisatie en hoe alles gegaan is en goed geregeld was. Wij zijn fan! Tegen iedereen die het vraagt zeggen we meteen dat hij uit Spanje komt en dat alles zo goed verlopen is, hiermee hoop ik ook het negatieve beeld over Spaanse honden wat weg te nemen ….

Vandaag gaan we wandelen in de Ardennen, daar ligt sneeuw. Ik ben benieuwd hoe hij dat vind. Die zal ik ook sturen.

En vooral aan Miranda en het team ontzettend veel dank want door hen is Flippy zo’n super hond!!  …………

Groetjes, Anne Marie

 .
———
Ingezonden foto’s van Sabre en Jean Pierre (baasjes van Estella)
IMG-20160303-WA0001Kijk zo hoort het. Estella’s chip is officieel ingeschreven in de databank en nu heeft ze ook nog een mooie penning die aan de halsband kan.
.
Zo weet iedereen die haar mocht vinden meteen dat ze haar baasje terug kunnen vinden.
.
.
.
.
.
IMG-20160305-WA0004IMG-20160305-WA0000Van bovenaf in de tuin turen … misschien zijn er wel poezen te vinden….
En vanzelfsprekend heeft Estella ook rust nodig en met de dag voelt ze zich meer en meer op haar gemak.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
——————————————————————————————–

Registratie van de hond

.

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de noodzakelijke registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=========

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Wekelijks krijgt u mooie aanbiedingen van onze sponsor Buddies
Klik op de advertentie en bezoek hun webshop
.
Nieuw AnimalWebshop.com .
Facebook logo AnimalWebshop.
KLIK op dit logo om de facebookpagina van Aminal Webshop.com te volgen.
.
.
.
.
.
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 .

kop-tonDe 4-kanten column van Ton: “Afdwingen van aandacht en Diva gedrag

.

.

Nee .. niet op zijn beloop laten !!! Gelijk corrigeren. Hoe klein de vergissing ook is.

Het begint met voor je zitten en aankijken of het schrapen van een poot over je been als je op een stoel zit;…. Een duidelijk teken van ik wil iets. Op zich is dat niet zo erg natuurlijk. Een hond mag best aangeven dat hij iets wil… misschien moet hij wel uit om zijn behoefte te doen. Vervelender wordt het als je niet duidelijk weet wat hij nou wil. Soms is dat omdat hij iets wil omdat hij, zonder de tussen komst van het baasje, iets niet kan krijgen. Niet zelden gaat dit om iets lekkers of om een speeltje. Bij honden met veel energie is dat vaak omdat hij wil spelen en omdat hij het nu tijd vindt dat het baasje nu maar eens met hem bezig moet zijn.

Tot zover is het allemaal nog wel te overzien maar anders is het als je hond zich de gewoonte heeft aangeleerd om je hand of arm te pakken. Heb je eenmaal een paar keer aan die gewoonte toegegeven, dan is het hek van de dam. Te pas en te onpas pakt hij dan de hand of arm van degene die aandacht moet geven. Niet zelden wordt dan gedacht dat de hond bijt dus ‘vals’ is. Dat is niet zo maar zeker bij een grotere hond kan dat wel bedreigend overkomen. Als je zo’n beer van een hond aan je arm hebt hangen en dan nog trekt ook dan schrik je wel even. Je kunt er dan zelfs blauwe plekken van krijgen. Beste mensen als zo’n hond vals zou zijn dan wordt het vlees van je botten gescheurd..!!!! Nee het is dus geen valsheid maar een ‘communicatiestoornis’. Hij weet niet hoe hij anders je aandacht moet krijgen en wat nog minstens zo belangrijk is, is het gegeven dat hij niet mag bepalen wanneer het tijd is om aandacht te krijgen.

Is dit eenmaal het geval dan moet er dus aan twee dingen gewerkt worden. 2016-03-06 13.58.24Hij moet leren op zijn beurt wachten en afleren zijn bek te gebruiken om aandacht af te dwingen. Maar je je begint dan wel met een achterstand. Beter was om dat vanaf het begin de kop in te drukken. Spelen mag niet met de tanden. En leren geduld te hebben is ook een hele zinvolle training.

2016-03-06 13.58.56Wij doen dat door bijvoorbeeld wat lekkers te laten zien en die bij ons te houden tot dat ze de aandacht verliezen en dan pas het lekkers te geven. Geen van onze hondjes dringt voor en allemaal wachten ze keurig op hun beurt. Sally kan als Diva van het stel nog wel eens een dwingelandje zijn als zij iets wil. Het blijkt dan altijd om iets te gaan om iets kleins zoals een hondenkoekje die van haar poef onder de kast is gerold. Als we met haar dan even onder de kast kijken is ze al helemaal blij. Wanneer we dan vervolgens ook nog het koekje er voor haar onder uit vissen is ze helemaal gelukkig.

Haar dankbaarheid is dan zo groot dat we haar Diva gedrag graag vergeven.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

.

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “het hart van een hond…”.

(Met dank aan Jany voor het plaatje)

 

hart van een hond

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

februari 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
28
maart
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
april 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
mei 2016
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
juni 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

1431788636657

juli 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
augustus 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
september 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Oktober, November, December 2016 nog volledig beschikbaar

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com