Extra aandacht voor de senior dames……

Niet iedereen zoekt een jonge hond die nog van alles moet leren.
Gelukkig maar anders zouden de oudjes nooit in aanmerking komen voor adoptie.

De juiste matching tussen baasje en hond hangt af van zo ontzettend veel factoren.

“Kijk eens hoe goed ik voor jullie de kussens uit elkaar heb gehaald…!!! Nee hoor, er zat niets anders in dan witte vulling…!!!…. lief ben ik hè..???

Veel mensen denken door een jonge hond te nemen deze hond helemaal te kunnen vormen, precies naar hun hand te kunnen zetten, alles te kunnen leren van wat zij denken dat belangrijk is… Dat lukt ook wel mits de baasjes de juiste bagage hebben. Dat betekent: het hebben van kennis en ervaring met honden èn genoeg tijd en energie hebben…. Want keer op keer blijkt hoe mensen zich toch konden vergissen… Ze waren dus uitgegaan van het feit ‘hoe jonger de hond is hoe makkelijk die naar de hand te zetten is”.
Beste mensen dit is een totale misvatting !!!!!  Een kind opvoeden lukt ook niet als je er op een halfbakken manier mee om gaat. En, als je een pup neemt en je ook nog hele kleine kinderen hebt, is dat in 90 procent van de gevallen een rampzalige combinatie gebleken. Een pup vergt net zoveel tijd als een kind om op te voeden. De doorlooptijd is alleen wat korter. Immers is een pup na anderhalf jaar wel zo’n beetje op een leeftijd dat je kunt aannemen dat de meeste puppy streken wel voorbij zijn….

Hoe kon dat nu gebeuren??? vraag je je af. Ondanks alle voorlichting en goede adviezen komen de hondjes dan toch weer voor herplaatsing op de lijst te staan. Dood zonde en totaal onnodig…. Zonder in specifieke gevallen te treden blijkt uiteindelijk dat mensen zich onvoldoende hebben gerealiseerd wat het nemen van een pup of jonge hond betekende voor hen zelf, het gezin, de komende 10 tot 15 jaar , de beperking in vrijheid, de verantwoordelijkheid die het met zich mee brengt en de eventuele financiële consequenties. Hoe jammer is het dan om te constateren dat het project hond voor dat gezin mislukt is….. Ach ja, we vertellen het niet voor niets… 99% van de hondjes die opnieuw in de kou komen te staan zijn ooit geadopteerd als pup….. en dat geeft te denken….!!!

Wat dan … is geen hond nemen dan de enige optie ???
Nee natuurlijk niet. Niemand, en zeker wij van Stichting Dierenmissies niet, zullen afraden een hondje te adopteren als daar de gevoelens goed bij zijn en het gezin er in principe klaar voor is om zo’n stakkertje in hun hart te sluiten. Wat wel belangrijk is om een juiste keuze te maken in het soort hond, de grootte, het karakter en de leeftijd. Nu hebben we het vooral over de leeftijd van de hond en dan willen we de spookverhalen als die van :  die kunnen zomaar ineens naar mensen uitvallen  want je weet niet wat die meegemaakt hebben…. ze zijn nooit te vertrouwen …. die kun je niets meer leren…  die zullen nooit echt aan je hechten… gelijk voor eens en voor altijd uit de wereld helpen. Al die zogenaamde goedbedoelde raadgevingen zijn nergens op gebaseerd en absolute nonsens….

Hoeveel problemen kun je je niet besparen wanneer je overweegt een wat oudere hond te nemen.
Het lijkt erop dat oudere mensen dit allang bedacht hebben en hier prima op in spelen. Zij hoeven tegenover niemand zich te bewijzen of ze wel of niet een goede hondentrainer zijn. Geen puppystreken waarbij de helft van het meubilair wordt gesloopt omdat het gebit van de pup zich in een wisselfase verkeert. Zij willen gewoon een lieve hond die hen gezelschap biedt en past bij hun rustige georganiseerde leven. Natuurlijk even wennen aan elkaar en dan lekker samen van de verdiende oude dag genieten. Een reden hebben om er op uit te gaan. Een zekere zorgverplichting voelen en daardoor in beweging blijven. Toch net even meer sociale contacten krijgen/houden. Tja zo kan het ook….

Misschien is het 15 jaar zorg voor een hondje en te lange periode om vooruit te zien…. Iemand van 70 jaar is beduidend voorzichtiger met het nemen van jonge hond. Logisch ….. en is er iets op tegen om een hondje te nemen die ook van middelbare leeftijd is of echt senior is te noemen..????

We weten allemaal dat we onze huisdieren zullen overleven. Tenminste dat mogen we hopen. We weten ook dat afscheid nemen pijn doet maar als je in je hart weet dat je een kansarm hondje de laatste jaren van zijn leven een heerlijk onbezorgd bestaan hebt kunnen geven, dat hem/haar aan niets heeft ontbroken en dat je er alleen maar fijne gedachten aan overhoud en met een glimlach terug kunt kijken op de tijd die je samen hebt doorgebracht, dan is het absoluut de moeite waard om ook een hondje voor de tweede helft van zijn leven een kansje te bieden op het ware geluk…

Klik hier eens op onze de pagina van onze oudere dames.

Je kunt ook op de onderstaande plaatjes klikken…..  Yaya(is inmiddels geadopteerd), Bony en Moi (Moi is inmiddels geadopteerd) vertellen graag hun verhaal.

 

“Yaya in de armen van Piedy de beheerder van het asiel Los Mejores Amigos

 

 

 

 

 

 

 

Bony is te groot om in de armen van Piedy te liggen maar kroelen gaat als de beste hoor…

Moi ook in de armen bij Piedy de beheerder van het asiel Los Mejores Amigos., GELUKKIG IS MOI GEADOPTEERD..!!!

«
»