Financiele verantwoording en beleidsplannen 2013 / 2012 / 2011

Financieel jaaroverzicht Stichting Dierenmissies 2013 met beleidsvoornemens voor 2014.

Het is duidelijk te merken dat de crisis heeft gezorgd voor een kleine terugval van het aantal adopties. Weliswaar zijn er ook honden naar Duitsland en Frankrijk gegaan maar uiteindelijk hebben 49 honden een plekje in Nederland gevonden. Van deze hondjes zijn er 9 met de caravan en 40 hondjes zijn per vliegtuig naar Nederland gekomen. In totaal is er voor Dierenmissies 11369 km afgelegd. (Dit is ruim 20.000 km minder dan in 2012) Hierdoor is er een drastische kostenbesparing gerealiseerd. n 2013 is ca 400 kg aan goederen naar het asiel Los Mejores Amigos in Spanje gebracht. De crisis heeft ook toegeslagen in Spanje en het asiel Los Mejores Amigos, dat geheel van donaties afhankelijk is, wordt daardoor nog harder getroffen. Omdat de caravanreizen in 2013 sterk zijn beperkt is ook het vervoer van grote hoeveelheden voer beperkt

Ook in 2014 zal onze primaire bezigheid gericht blijven op de bemiddeling van de honden uit het asiel Los Mejores Amigos. Opvallend is dat het jaarlijks tekort drastisch is teruggebracht en de verwachting is dat in 2014 budgetneutraal gewerkt kan worden en wellicht iets van de lening afgelost kan worden.

Toch willen we ook het tweede speerpunt van activiteiten gericht houden op het transport van voer/goederen naar asiels in Spanje. De inzameling zal gewoon doorgaan al ligt er een accentverschil in het soort goederen dat wordt ingezameld. Ook in 2014 zal er zal gezocht worden naar  alternatieve vervoersmogelijkheden. Met de vluchten worden er steeds kleine goederen met weinig volume of gewicht meegenomen naar Spanje. Daarnaast zal bekeken worden of er mogelijkheden zijn om geld in te zamelen voor de aankoop van voer in Spanje. De aanschafprijs ligt daar beduidend lager dan in Nederland.

Het derde speerpunt van Dierenmissies zullen de geldinzamelingen blijven voor de ad hoc projectjes waarbij wordt gestreefd een acute nood te ledigen.

Als speerpunt vier zal de bewustwording voor het probleem van de zwerfdieren onze aandacht blijven houden.  Met gepaste trots meden we dat er inmiddels over de 650.000 bezoekers onze website hebben bezocht.

Zoals bij Stichting Dierenmissies de gewoonte is kent zij geen beloningssysteem voor diensten van vrijwilligers.

Voor kennisname van het algemene beleid en de doelstelling van stichting Dierenmissies wordt verwezen naar de pagina “Over ons

 

DM financien 2013 ++

Financieel jaaroverzicht Stichting Dierenmissies 2012.

Inleiding

De Organisatie Dierenmissies is begin 2011 gestart als Stichting in oprichting. Het passeren van akte heeft door omstandigheden op zich laten wachten tot januari 2012. Derhalve zijn de aanloopkosten voor de Stichting in een apart overzicht opgenomen om de financiële positie van Stichting Dierenmissies duidelijk te maken bij de formele aanvang in januari 2012.

De formele start in 2012

Gezien op 1 januari 2012 Stichting Dierenmissies begon met een negatief vermogen is dit bedrag groot € 12.440,47 als een renteloze lening (doorlopend krediet) door Annerie en Ton  voorgeschoten.  Afbetalingstermijnen zijn hierbij niet afgesproken en de hoogte van een eventuele aflossing zou afhangen van de financiële positie van de Stichting Dierenmissies. Afgesproken is om minimaal te streven naar budget neutrale exploitatie van de Stichting. Hiervoor zijn een aantal maatregelen genomen. Zo is een verhoging van de adoptiegelden doorgevoerd, zijn er Google advertenties verschenen op de Dierenmissies website, vond er een actieve fondsenwerving plaats, werd er meer aan bewustwording gedaan om de kosten van de Stichting inzichtelijk te maken (onder andere door tekst op te nemen onder de verzonden mails), werden op verschillende plaatsen collectebussen geplaatst, vond er verkoop van goederen plaats, werd er deelgenomen aan evenementen waardoor Dierenmissies meer bekendheid kreeg, en werd Stichting Dierenmissies officieel partner van de Vriendenloterij.

In Januari 2012, nadat de officiële oprichtingsakte was gepasseerd, kreeg Stichting Dierenmisses de ANBI status en een eigen rekeningnummer. Hierdoor kon ook direct gewerkt worden aan meer transparantie van in- en uitgaven.

Naast de fondsenwerving voor Dierenmissies zelf zijn er tegelijkertijd ook diverse geldinzamelingsacties voor projecten die direct ondersteuning gaven het asiel los Mejores Amigos bij urgente situaties. Zo is ook langlopende ondersteuningsactie ‘adoptie op afstand’ voor de honden die daar in de opvang zitten en die door omstandigheden voorlopig of nooit voor reguliere adoptie in aanmerking zullen komen.

financien 2012 overzicht

 

 

fianciele verantwoording 2012 deel 2

Het bovenstaande overzicht laat zien dat er in 2012 flinke vooruitgang is geboekt bij het streven naar  een budget-neutrale  bedrijfsvoering van de stichting.  Was er in 2011 nog een te kort 9.121,36 euro in 2012 is dit jaar een tekort van 5.012,18 euro. Dit is een directe verbetering van de exploitatiekosten van ruim 4.000 euro. Na een analyse van de kostenposten in 2012 zien we dat de budgetoverschrijding voornamelijk te wijten was aan hoog oplopende  de advertentiekosten bij Marktplaats groot 4.402,05 euro en de kilometerkosten inclusief tolgelden die gezamenlijk ruim 7.500 euro besloegen. Op deze kosten zal in 2013 extra worden gestuurd om zodoende 2013 budgetneutraal te kunnen afsluiten. Hiervoor zullen de advertenties op Marktplaats niet meer standaard worden voorzien van het volledige webadres waardoor extra kosten in rekening worden gebracht. Voorts zal er bij het plaatsen van speciale advertenties gekeken worden naar de combinatie van beschikbare plaatsen voor transport en de hondjes in plaats van alle hondjes op dezelfde manier aan te bieden. Daarbij zal er in principe meer gebruik gemaakt worden van vluchten omdat caravanreizen relatief duur zijn. Tevens zal extra tijd worden geïnvesteerd in het vinden van nieuwe vluchtbegeleiders.

Zelfs was er gedurende dat jaar op 2 momenten financiële ruimte om een gedeeltelijke terugbetaling van de lening te laten plaatsvinden van in totaal 2700 euro..

Vooruit kijken naar 2013

Het is duidelijk te merken dat de crisis heeft gezorgd voor een kleine terugval van het aantal adopties. Dit kan ook van tijdelijke aard zijn en het aantal adopties die nu al weer geboekt zijn voor 2013 doen deze zienswijze bestrijden.

Ook in 2013 zal onze primaire bezigheid gericht zijn op de bemiddeling van de honden uit het asiel Los Mejores Amigos.

De crisis heeft ook toegeslagen in Spanje en het asiel Los Mejores Amigos, dat geheel van donaties afhankelijk is, wordt daardoor nog harder getroffen. Omdat de caravanreizen waarbij goederen naar Spanje worden gebracht relatief duur zijn, willen we deze in aantal sterk beperken. Toch willen we het tweede speerpunt van activiteiten gericht houden op het transport van voer/goederen naar asiels in Spanje. De inzameling zal gewoon doorgaan en er zal gezocht worden naar  alternatieve vervoersmogelijkheden. Daarnaast zal bekeken worden of er mogelijkheden zijn om geld in te zamelen voor de aankoop van voer in Spanje. De aanschafprijs ligt daar beduidend lager dan in Nederland. Een business case zal moeten laten zien wat voor efficiency hierbij behaald kan worden. Het gaat dan om de transportkosten van voer naar Spanje versus het aldaar aanschaffen van goedkoop voer.

Het derde speerpunt van Dierenmissies zullen de geldinzamelingen blijven voor de ad hoc projectjes waarbij wordt gestreefd een acute nood te ledigen.

Als speerpunt vier zal de bewustwording voor het probleem van de zwerfdieren onze aandacht blijven houden.  Met gepaste trots meden we dat er inmiddels over de 300.000 bezoekers onze website hebben bezocht.

Nu we een volledig boekjaar hebben volgemaakt zullen we ook bij grotere subsidienten onze financiële gegevens en jaarplan overleggen in de hoop in aanmerking te komen additionele financiële ondersteuning zodat Stichting Dierenmissies meer kan doen voor individuele projecten die de aandacht en financiën vergen.

«
»