JEUGD UIT DEN HAAG HELPT SPAANS ASIEL ….

Wat kunnen we trots zijn op onze jeugd. Het is gewoon fijn om eens een heel positief bericht te kunnen plaatsen oLui-Alice-Sylavana-en-Nino1--225x300ver de jonge helden die zich belangenloos inzetten voor het armlastige asiel Los Mejores Amigos in het plaatsje Tobarra, Spanje.  Een project om de beheerders Piedy en Juan Carlos te helpen aan voldoende gelden om een tweedehands terreinauto te kopen, werd door hen Nino 3aangegrepen om te laten zien dat ook zij zich betrokken voelden bij het asiel. Hoe zij aan in aanraking waren gekomen met het asiel Los Mejores Amigos? Ach, zoals zo vaak is het ook deze keer een gelukkig toeval geweest. Enige tijd geleden heeft de oma van Nino het hondje Ollie (Lui) geadopteerd. (zie foto rechts boven waar oma Alice, Nino en moeder Slyvana Ollie in de armen sluiten) U snapt het al … dit hondje kwam uit dit speciale asiel. auto's wassen 2Vervolgens hebben Nino en zijn moeder de hond Grisa ‘op afstand’ geadopteerd. Grisa is een schat van en dier dat om gezondheidsredenen (nog) niet gereed is voor een reguliere adoptie. Door de adoptie op afstand wordt de opvang van deze onfortuinlijke lieverd Grisa, gesponsord. Het asiel Los Mejores Amigos, dat volledig afhankelijk is van giften en donaties, kan alleen hun goede werk doen door de otweee mannenndersteuning van vele mensen die hen eenautos wassen warm hart toedragen. Nu  in Spanje ook de crisis keihard heeft toegeslagen wordt het voortbestaan voor het asiel nog moeilijker dan het al was. Als gevolg van de crisis is het gebruik van hun onmisbare vervoersmiddel op losse schroeven komen te staan wat direct een risico betekent voor het voortbestsan van het asiel. Toen Nino kennis kreeg van het project asielauto heeft hij de kans gegrepen zich daar voor in te zetten. Gesteund door een vriendinnetje Lisa is hij een ‘heitje voor karweitje’ actie begonnen. Deur aan deur hebben zij allerlei klusjes gedaan met als afsluitende activiteit een autowasactie waarbij ze geholpen werden door nog twee vriendjes Estelle en Jay. Toen oma Alice, bazinnetje van Ollie, had gehoord wat Nino van plan was om te gaan doen, had ze spontaan aangeboden om het opgehaalde NIno en Lisabedrag te verdubbelen. Natuurlijk werd er tijdens de actie ook best gelachen en was er een leuke positieve sfeer die iedereen aanzette om nog meer de best te doen. Een en ander heeft geresulteerd in het prachtige resultaat van 350 euro dat we bij konden schrijven bij het totaal van de inzameling.

Om Juan Carlos en Piedy te vertellen van hun hulpactie,  hebben Nino en Lisa een videoberichtje opgenomen in het Nederlands en Spaans.

Dit berichtje is te zien door HIER TE KLIKKEN

We hopen dat hun actie veel kinderen zal inspireren om zich in te zetten voor een goed doel.

Namens Piedy en Juan Carlos danken we Nino, Lisa, Estelle en Jay voor hun inzet (en ma Sylvana en oma Alice voor hun steun bij de actie)

Annerie en Ton
Stichting Dierenmissies

«
»