Toba, Dubai en Nacho zijn klaar voor hun reis en meer nieuws…

Beste mensen,

TOBA24M 018Zoals iedereen heeft kunnen lezen in de laatste nieuwsbrief, eindigde de vlucht van 9 maart voor Ayla (Minnie), Micky, Lexi (Noel), Rosie (Petrola) en Twiggy (Nova) op Schiphol in de armen van hun baasjes. Het was een heerlijk moment en gelukkig was dat niet de laatste keer want direct daarna waren de volgende adopties al weer een feit.  Het allereerste geluksvogeltje is Toba.  (Hier rechts op de foto met Henny)

heny&fons19marzo 005Nu wil het toeval dat Henny en Fons, die al eerder vrijwilligerswerk in het asiel hebben verricht en eerder op de terugreis van hun caravanvakantie hondjes hebben meegenomen, aangeboden hebben om Toba mee te nemen. Hierdoor kan deze kleine al de dag na Pasen in Nederland zijn. Prachtig heny&fons19marzo 006nieuws..!!! Toby gaat wonen bij goede bekenden van Dierenmissies. De familie heeft al eerder Lupa via ons geadopteerd en laat nou toevallig ook Lupa door Henny en Fons naar Nederland zijn gebracht. Tja, zoiets kun je gewoon niet plannen maar gebeurd gewoon… erg leuk ..!!

Even pauzeren tijdens het zware werk is geen overbodige luxe…

dubay 003De familie uit Rotterdam, die vorige week Dubai hebben adopteerd, hadden ook wel graag gewild dat Dubai eerder naar Nederland kon komen dan de geplande vlucht op 19 april maar helaas was dat geen optie. Gezien zowel Toba als Dubai niet echt hele kleine pups zijn geven Henny en Fons de voorkeur aan één reisgenootje. Natuurlijk respecteren we die keuze want het is al mooi dat we zo bij hen in de auto een reisplekje hebben gekregen.

Niet lang daarna kregen we het fantastischnacho20marzo 021e bericht dat ook Nacho een baasje had gevonden. Nacho is geen pup meer maar een echte jonge man geworden. Op de foto is te zien hoe Nacho samen met Piedy even een intiem momentje kiezen. De schat gaat naar het Brabantse Berghem waar ook onze bevriende familie Talboom woont met hun hondjes.

Ondertussen zijn er vragen geweest over Tarzan, Bingo en Maida… Of die vragen tot adopties zullen leiden moeten we maar afwachten.

 

 

Nieuwkomers gesignaleerd

Net hebben we de gegevens van 4 nieuwe hondjes binnen gekregen die voor adoptie in aanmerking komen. Ze zullen op 28 maart op de website komen te staan. Hier heeft u alvast hun foto met namen:

pastora 002CONGUITAZUL 013belga (1)syra24marzo 015

 

 

 

 

Pastora                                 Conquita          (en haar zus)          Belga                              kleine Syra

We hopen dat deze lieverds de komende dagen ook kunnen rekenen op uw belangstelling.

Wat goede verzorging al niet kan doen….. “Update over Soska”


soska26marz 007soska0 (7)Wat waren we niet met zijn allen geschokt door het plaatje van Soska zoals ze werd binnen gebracht op het asiel. Totaal uitgehongerd en overgeleverd aan alle gevaren die een zwerversbestaan met zich meebrengen. We kunnen u melden dat van dit zielige hondje weinig meer is terug te vinden. Je zou bijna zeggen “een wolk van een hond”of “Hollands Welvaren”… tja dat zou toch wel leuk zijn als ze dat ook nog eens mee zou mogen maken. Voor mensen die nog nooit de pagina van Soska hebben bekeken… Klik HIER.

 

 

Hoe kon ik dat nou vergeten…???  nou zo…!!!

De meesten van jullie hebben in de vorige nieuwsbrieven gelezen dat we in een Renault Grand Espace rijden. Daar kan lekker veel in . De hondjes hebben er alle ruimte in en we kunnen ook nog een hoop spulletjes vervoeren. O zo handig… en alles automatisch.. zo ook het licht dat automatische aan gaat als het donker wordt en dan ook weer automatisch uit gaat. Kijk, als je dan over een stukje weg rijdt waar van je verwacht wordt dat je het licht ook overdag voert dan bestaat er de  kans dat je die vergeet om uit te doen als je op plaats van bestemming komt.

Cuko, Toby en RayoZo hadden we op zaterdag 23 maart een dagje gepland om eerder gemaakte afspraken na te komen. Dit konden we mooi combineren bij met een bezoekje bij Bep en Tonnie Breugema in Epe waar al een tijdlang ruim 100 kg hondenvoer op ons lag te wachten. Natuurlijk was het ook erg leuk om hun hondjes Rayo, Duko en Toby weer eens te zien. Het was er erg gezellig en we zaten er net iets langer dan we hadden gedacht. Op zich niet erg maar ik was dus vergeten mijn lichten van de auto uit te doen. Toen we weg wilde rijden was de accu leeg en moest de ANWB eraan te pas komen. Stom stom stom ach ja je wordt een dagje ouder… . De afspraak die we daarna hadden werd dus een echt latertje….

 

Stand van het project “Asielauto”

Het project loopt van 4 april 2012 tot 4 april 2013. Tot voor kort (begin maart) hadden we nog maar 645 euro aan donaties voor de asielauto binnengekregen. We heben er geen geheim van gemaakt dat we hoopten op een totaal bedrag van rond de 5.000 euro om Piedy en Juan Carlos in de gelegenheid te stellen uit te kijken naar een tweede hands asielauto.

Tot begin maart 2013 hebben we opnieuw aandacht gevraagd voor het probleem waarmee  Piedy en Juan Carlos geconfronteerd worden. Een eigen auto hebben ze niet meer omdat Juan Carlos, vanwege de crisis, zijn baan is verloren en daarmee ook zijn auto kwijt raakte.  Nu zijn ze aangewezen om, elke keer als er zware goederen of hondjes vervoerd moeten worden, op de goedheid van mensen te rekenen die hun auto aan hen uit willen lenen of ze moeten een auto huren. Keer op keer worden ze op de meest rare momenten van de dag gewaarschuwd als er weer hondjes op de snelweg lopen of ergens zijn achtergelaten en dan moeten ze erop uit om die stakkertjes te redden. Dit kan natuurlijk zo niet lang doorgaan.

daisy met truiDe nieuwe actie heeft tot op heden ervoor gezorgd dat er nu in totaal 1.250 euro bij elkaar gebracht is. Ook dat bedrag is nog niet genoeg maar we zijn wel goed op weg. We kunnen niet vaak genoeg aan iedereen die het horen wil…. (of niet horen wil) vertellen dat elk dubbeltje welkom is !!!!!!!!!!! en grote donaties natuurlijk ook !!!!!! Misschien zijn er nog een paar ‘lente-centjes’ over in deze koude tijd. Zelfs onze Daisy vindt het zo koud dat ze zich een truitje wil aanmeten.

Het lijkt ons een goed idee het project “de asielauto” door te laten lopen totdat er geld is ingezameld voor de aanschaf van een tweede hands terreinwagentje.

paashaasGelukkig is het schaamrood niet zichtbaar..

Net als je bedenkt dat je op een leeftijd bent gekomen dat je met respect wordt behandeld, leek het Annerie wel een leuk idee om een Paasfoto te maken met de hondjes. Met Kerst lukte het niet om allemaal tegelijk op de foto te gaan. Deze keer moest ik het goede voorbeeld geven… Ach ja wat je allemaal niet over hebt voor een goede zaak….

Rest ons nog om iedereen alvast een geweldig (Zááálig) Pasen toe te wensen in de hoop dat daarmee defintief de lente zijn intrede zal doen. Aan Daisy, Sally en Botas zal het niet liggen……

Afsluiten met een Paaswens …

Omdat we een Franciscus als paus hebben gekregen, koesteren we heel voorzichtig de hoop dat de zwerfdieren het een beetje beter gaan krijgen. We verwachten geen wonderen maar het zou toch waar kunnen worden als we Piedy en Juan Carlos op weg konden helpen. Laat het collectezakje nu eens op de rekening van het asiel gestort worden… maak uw donatie over op reknr: 5721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies, Leidschendam onder vermelding van ‘de asielauto’. Kijk daarna op de actie pagina van de asielauto en volg dagelijks de inzameling op de voet.
Is dat nou geen mooie Paasgedachte….?!?!

Tot zover…

Annerie en Ton

 

 

 

 

 

 

«
»