LAATSTE NIEUWS ODENA extra Dierenmissies Weekjournaal

miranda-en-roger-300x274

Roger en Miranda

Beste mensen,

Enkele dagen respijt in Odena.

Tegen onze gewoonte doen we dit extra bericht uitkomen omdat we iedereen op de hoogte willen brengen van de laatste situatie in het asiel Odena.

Daarom publiceren we hierbij de berichten die we van Miranda en Roger kregen. Deze spreken voor zich.

Bericht 1

Even een update vanuit Odena! Ondanks dat de datum al voorbij is 31-12-2016, heeft de terrein eigenaar 10 dagen extra gegeven om alles weg te halen van het terrein, dit vanwege de feestdagen etc. Hier is het tot 6 januari namelijk nog feest. Dit betekent dat de laatste honden nog in Odena zitten tot zaterdag, te weten:
Ajax, Wilder, Clyde, Fresca, Doctor, Batman en Catan. Zij hebben nu enorm dikke dekbedden gekregen, we hebben voor de kou pallets ons hun bedjes gezet (want koud is het inmiddels) zodat de kou niet in hun bedjes van onderuit kan komen. Daarnaast hebben we om de bedjes dekens op de vloer gelegd, als een soort vloerbedekking, afijn daar we maar weinig honden hebben, hebben we het voor hen zo luxe mogelijk gemaakt… bovendien zijn ze vele uren buiten tijdens de dag, want tja maar weinig honden.. Een luxe dus vooralsnog (:

De mazzelaars:

Chakal is een paar dagen geleden in opvang gegaan en het gaat super goed met hem. Hij geniet met volle teugen van het huiselijke leven.

Toretto is vandaag in opvang gegaan en reist snel naar zijn definitieve huisje.

Dit even als update dus voor de hondjes.

Tevens kan ik mededelen dat Voluntarios Initiarantes de honden heeft overgenomen van Olescan en de komende tijd zorg zal dragen voor hun welzijn tot aan adoptie. Zij hebben kennels gehuurd waar ze zolang zullen verblijven, dichterbij barcelona waardoor het voor de vrijwilligers makkelijker is om de honden uit te laten, ondertussen blijven we verder zoeken voor goede families voor hen natuurlijk.

Bericht 2

Wij, Roger en ik, zijn druk aan het bespreken wat we gaan doen, welke kant op te gaan etc.. we bekijken even alle mogelijkheden.

Ik ben nu even gevraagd om mij in te zetten voor 3 honden die vanuit Moia naar Torremdebarra zijn gehaald omdat Olescan het asiel aan de gemeente overgeeft.

Deze drie honden zou ik graag bij jullie op de site zetten:

a_20991459885878Lisa heb je al zag ik, Lisa is sociaal, lief, kan met katten en met honden, een middenmaat teefje… die gewoon een fijn huisje verdient.

(Klik op haar foto om haar adoptiepagina te bezoeken met meer info en foto’s)

.

.

.

De andere twee zijn twee reutjes:  Spark en Ivory

a_11541403301101Ivory is een wat oudere grote beer, rustig, lief van aard, sociaal met reutjes en teefjes.. rustig in de kennel, maar vindt het heerlijk om te wandelen en activeert dan ook, groot formaat.. en al 8,5 jaar.. sinds juni 2014 in het asiel..de arme schat..  het is echt een top 10 hond, als een hond vervelend doet, gaat hij het uit de weg… een peace maker die gewoon een fijne mand moet hebben en nu zeker, want in Moia waren er grote kennels met maar 40 honden in totaal en nu in het asiel met meer dan 400 honden is even moeilijk voor hem.

daarom wat speciale aandacht voor deze grote beer

(Natuurlijk heeft hij gelijk een plekje op onze site gekregen. Klik op zijn foto om zijn adoptiepagina te bezoeken met meer info en foto’s)

 

a_11671403308058Spark zit samen met Ivory in de kennel, hij is jonger, 4 jaar, actiever, kan echt heel de dag spelen..met de bal met kinderen, met wie dan ook, is gek op mensen… kan ook prima met reutjes en teefjes (alleen wat dominant naar andere honden qua eten), maar voor de rest een enorm leuke actieve hond…

(Natuurlijk heeft hij gelijk een plekje op onze site gekregen. Klik op zijn foto om zijn adoptiepagina te bezoeken met meer info en foto’s)

 

 

 

Ik stuur ook nog even een kleiner hondje via whatsapp naar je toe.

De honden Ajax, Wilder, Clyde, Fresca, Doctor, Batman en Catan die bij Voluntarios Initiarantes verblijven tot ze een baasje hebben gevonden en die over zijn gebleven in Odena, zijn staffords en pitbulls of mixjes daarvan. Wie weet is er voor hen een speciale stichting te vinden, geen idee ? wat denken jullie ?

Ik ga  één deze dagen ook wat opvangers doorsturen, dus die in opvang zitten en een definitief huisje zoeken.

van jullie website, kan af: Alama (is geadopteerd door opvang)

en Chewie, blijft heel waarschijnlijk bij zijn opvang cq trainer.

groetjes

Miranda

 

======

Tot zover…

Meer nieuws uit Spanje valt te lezen in het Dierenmissies Weekjournaal van 8 januari 2017.

Met groet,

Annerie en Ton

 

 

 

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com