Vliegreis van Bully, Hunter en Oly deel 1

Beste mensen,

Dinsdag 11 juli 2012. Annerie en ik hadden niet verwacht dat er toch nog een tussenvlucht gemaakt zou moten worden. In de planning staat er een retourvlucht op 28 augustus van Schiphol-Alicante-Schiphol. Hiermee zouden aanvankelijk Solo, Juanito en Bully naar Nederland komen. Nu Hunter is geadopteerd en een prachtige plekje gaat krijgen in Schoonebeek moesten we een exta vlucht inlassen.  Hierdoor kon Bully (die in Assendelft gaat wonen) ook wat eerder naar Nederland komen. Juanito en Solo blijven op de vlucht van 28 augustus staan. Omdat we nu op de komende vlucht een vrij plekje hebben voor een klein hondje hebben we besloten om Oly ook de kans te geven om alvast naar Nederland te komen. Oly heeft erg veel belangstelling op de site en we hopen dat hij, eenmaal hier, ook snel een baasje zal vinden.

Laten we eerst even de gelukkige reizigers voorstellen;

Allereerst is er Hunter. Hunter is een dame (al doet haar naam anders vermoeden). Het is een schat die een geweldig leventje tegemoet gaat bij een familie die eerder twee lieve honden heeft gehad en enkele maanden geleden van hun laatste hondje afscheid moest nemen. Zoals gebruikelijk was hun eerste reactie ‘er komt geen hond meer’ maar als dan blijkt dat het getrippel op de vloeren de vrolijkheid en kameraadschap van een getrouwe viervoeter in huis wordt gemist, was er opnieuw ruimte in hun harten om uit te kijken naar een maatje waar ze al hun zorg en liefde aan kunnen geven.  Voor hen was de blik Hunter voldoende om meer info over haar op te vragen.

 

 

 

Dan hebben de kleine Bully. De pup Bully is ondernemend en nieuwsgierig en vindt het heerlijk om aandacht te krijgen van iedereen die maar even de moeite wilt nemen om hem een blik waardig te gunnen. We denken dat Bully ongelooflijk veel mensenvriendjes krijgt. Met de ondeugende oogjes gericht op alles wat maar beweegt is hij een leuk ventje die iedereen doet vermaken. Wat zal hij vaak onderwerp van gesprek zijn!!!!. Aangezien Bully naast alle liefde van zijn baasje ook de nodige aandacht van gasten uit hun café zal krijgen wordt hij vast gebombardeerd tot mascotte van het etablissement.

Komt u na de vlucht op 18 juli 2012 ooit in Assendelft. Dan moet u beslist Bully een bezoekje brengen  in het bruine eetcafe in de Dorpsstraat en zijn baasje de hartelijke groeten doen.

 

 

 

Zoals we al vertelden hebben we dus de kleine hartenbreker Oly… Hij blijft zo klein en is gewoon een lievertje. Met zijn korte pootjes kan hij toch aardig vaart maken en met zijn koppie voor je lijkt hij te willen zeggen dat het echt de moeite waard is om nader kennis mee te maken. Hij heeft dus het geluk dat hij al in Nederland komt en dat de mogelijkheid om kennis met hem te maken bestaat.  Dat zijn rechteroor omhoog staat en zijn lnker oor in ruste naar beneden hangt lijkt een handelsmerk voor Oly. Op talloze foto’s lijkt dit de favorite ‘oren-stand’ te zijn.  We hebben het ook wel anders gezien hoor maar het is wel apart.

 

De tickets zijn gekocht en het is nu een kwestie van het aftellen van de tijd.
Piedy en Juan Carlos hebben alles klaar staan. Op het allerlaatste moment (17 of 18 juli vroeg in de morgen) zal de dierenarts nog de laatste keuring uitvoeren en dit in de paspoortjes vermelden. Daarna staat er voor de hondjes niets meer in de weg om met Piedy en Juan Carlos naar Alicante Airport te gaan. Deze keer hoef ik niet de hele dag op het vliegveld rond te hangen. In tegendeel!!!! Het zal een spannende reis worden want de heenreis vlieg ik met Veuling en de terugreis met Transavia.  Als je vluchttijden bekijkt zoals hieronder aangegeven dan zie je dat er weinig tijd overblijft om alles op Alicante Airport te regelen. Met een aankomsttijd die verwacht wordt om 18.40 uur kom je pas omstreeks 19.00 uur daaadwerkelijk in de aankomsthal. Dan gaat de klok tikken. Ik zal me direct naar de vertrekhal begeven waar (als alles goed gaat) Piedy en Juan Carlos met de hondjes staan te wachten.

Met de hondjes begeven we ons dan naar de incheckbalie om in te boeken voor de terugreis. Speciale formuliertjes voor hondjes worden ter plaatse ingevuld en ondertekend. Het vervelende is dat er meestal al een hele lange rij met mensen staat te wachten en dat we met de beestjes achter aan moeten sluiten. Voordat we daar doorheen zijn kan het al vlug een uur later zijn. Dan moeten we de hele club met de grootst mogelijke spoed naar de Odd-size bagage afgifte. Die bevindt aan de uiterste rechterzijde van de enorme vertrekhal. Afgelopen keer hebben we daar bijna een uur moeten wachten voordat we de hondjes mochten afgeven in hun reisbenches. Als dat nu weer mocht gebeurt dan is het al na 21.00 ur als ik daarna weer helemaal terug moet naar de andere kant van de hal waar de röntgencontrole is en ik door het bekende metaal-detectiepoortje moet lopen. Om dan weer op tijd voor 21.15 uur door de hele luchthaven op zoek te gaan naar de juiste gate (vermoedelijk nr 34)  vanwaar Transavia omstreeks 21.15 uur zal vertrekken wordt een nieuw hoogstandje.

18/7        Veuling        VY 1375         AMSTERDAM – ALICANTE             16:10            ->          18:40  uur
18/7        Transavia     HV 6150       ALICANTE   – AMSTERDAM           21:15            ->          23:55 uur

Zoals gezegd zal het er enorm om spannen. Een beetje vertraging van de heenreis kan desastreus zijn. Maar ach …. laten vooral rustig blijven. We hebben al vaker spannende momenten meegemaakt op luchthavens… En voor het zelfde geld loopt alles lekker soepeltjes, vliegen we keurig op tijd… zijn de rijen niet zo lang… hebben ze een keer zin in een snelle afhandeling bij de odd-sze bagage afdeling… het is per slot van rekening hoog zomer en midden in de bouwvakvakantie…. dus het kan niet druk zijn toch….!?!?!?!

Uiteraard zullen we in deel 2 laten weten hoe vlucht is verlopen.

Tot zover…

Groetjes van ons uit Leidschendam

Annerie en Ton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«
»