Weekjournaal van Stichting Dierenmissies van 10 augustus 2014

 

lezen09Beste mensen,

Met genoegen laten we u weer onze week mee beleven. We hebben een verhaaltje van een baasje gekregen over het oude hondje Abeltje dat zijn plekje vond bij twee honden en we hopen ook deze keer een informatief weekjournaal te presenteren. Verder zoeken we opslagruimte en bieden we, tegen een kleine vergoeding in het weekjournaal, advertentieruimte voor iedereen die dit interessant vindt, in de hoop sponsoren voor het werk van Dierenmissies te vinden.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo onepack_logo Verzorgt gratis alle technische aspecten van onze website en staat ons immer met raad en daad bij.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De oproep voor gratis opslagruimte.

Ook Stichting Dierenmissies probeert altijd alles zo goedkoop mogelijk voor elkaar te krijgen. Elke gedoneerde euro is er één en die kun je maar één keer uitgeven. Dierenmissies maakt nu gebruik van de opslagruimte bij Mini opslag Meppel en heeft daar van alles staan. De spullen staan daar droog en vorstvrij en daar kunnen we altijd bij. Het betreft een opslag van circa 18 m3 opslag. (vloer oppervlak van ongeveer 3x3x2 meter zou al prima zijn.  Dat dit elke maand 85 euro kost is voor ons een behoorlijke zware post. Daarom zijn we op zoek naar gratis opslagruimte. Liefst in een straal van maximaal 25 km van Meppel. Wie kan ons daar aan helpen of heeft een tip …?

U kunt onder aan het weekjournaal reageren of een mailtje sturen naar dierenmissies@gmail.com
We horen graag van u …..

Advertentieruimte te huur….

Zoals jullie zien is er tussen de items van het Weekjournaal advertentieruimte beschikbaar. Deze ruimte is te huur voor reclame doeleinden. Hier is een logo met link naar website en een korte tekst te plaatsen. Als voorbeeld hebben we hier een paar advertenties geplaatst van organisaties / bedrijven die ons eerder hebben geholpen….

Het journaal verschijnt elke week op de website van Dierenmissies met ruim 250.000 bezoekers per jaar en wordt per publicatie  gericht per mail verstuurd gestuurd naar circa 400 abonnees.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Petduka logo

Heeft medicijnen en anti parasitaire middelen geschonken

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De week van dag tot dag:

Maandag 4 augustus 2014:

amsterdam(Tip van Gerda)
Wie kent CESAR MILAN niet ????
Calling Pack Leaders in The Netherlands! Cesar is looking for dogs with common behavioral issues to work with him on-stage at his show on 20 September at the Heineken Music Hall. If you think your dog has the right stuff to join Cesar onstage, apply now: http://cesar.mn/z6g9

Dus beste mensen, als jullie de persoonlijke hulp van Cesar Milan kunnen gebruiken bij de opvoeding van jullie hond, meldt je dan aan en wie weet wordt je uitverkoren…

 

Dinsdag 5 augustus 2014:

Vandaag kregen we weer een verzoek tot het invullen van een enquête. Met belangstelling lazen we het mailtje want als we op enige manier mee kunnnen helpen aan bewustwording voor het zwerfdierenprobleem, dan zullen we het niet laten. Maar groot was onze teleurstelling toen we zagen dat er weer eens de plank mis geslagen werd. Sterker nog, ik voelde de haren in mijn nek overeind gaan staan. Het enige positieve was dat ik meteen het onderwerp van mijn column voor deze week gevonden had. Hartelijk dank daarvoor…  Nee we hebben dus niets ingevuld.

 

Woensdag 6 augustus 2014:

2014-08-06 15.02.49Alie en Pichi 1Vandaag zijn we met ons logeetje Pichi op bezoek geweest bij zijn bazinnetje die helaas door ziekte even niet voor Pichi kan zorgen. Het gaat gelukkig een stukje beter met haar en het weerzien was ontroerend. Dapper loopt Pichi weer mee aan haar zijde toen we een stukje gingen wandelen hield hij haar goed in de gaten. Dat zullen we gauw nog eens doen en hopen dat ze snel weer voorgoed verenigd zullen zijn.

 

 

IMG-20140806-WA0016IMG-20140806-WA0024Na de afscheidsknuffel gingen weer terug naar huis en onderweg lag Pichi al weer lekker te slapen op de passagiersstoel.  Voor hem was het een leuk uitje geweest en nu was het hoog tijd om alle emoties van de dag met een dutje te verwerken.

 

 

 

Ik moest Erny nog bedanken voor haar laatste donatie voor het Stroomproject. Door de drukte had ik dit verzuimd maar daar was Erny gelukkig niet boos over. Ze schreef ons terug:

Haha beste peerd van stal vergeten zeggen ze hier dan in Twente.
Jullie hebben ook genoeg aan je hoofd en het is zomer!
Ja best wel jammer dat iedereen de hand op de knip houdt, hopen dat het na de vakantie beter wordt.
Groetjes Erny

naamloosErny refereert in haar mailtje aan de hoogte van het bedrag dat tot nu toe ingezameld is voor dit project. Het is nog niet zo veel terwijl het project toch echt bijzonder belangrijk is en elektriciteit op het asiel een geweldige steun zou betekenen voor al het dagelijkse werk dat daar gedaan moet worden. We nodigen u graag uit om nog eens een kijkje te nemen naar de projectpagina van dit project. U kunt dan de aanloop en de motivatie lezen waarom we dit project gestart zijn. Wellicht heeft u na de vakantie nog een paar eurootjes in de voering van uw broekzak zitten die u kunt missen ???

Donderdag 7 augustus 2014:

Het is zo’n dag dat er een opzet gemaakt moet worden voor het weekjournaal. Er is weer genoeg te schrijven dus daar geven we nu aandacht aan. Evenzeer het doen van de administratie dat ook de nodige aandacht vergt.

 

Vrijdag 8 augustus  2014

CIMG2456Hoe een vakantie het leven van Fluky redde.

CIMG2460Vandaag kregen we van Piedy en Juan Carlos te horen dat Fluky gereed was om naar een nieuw baasje te gaan. Fluky was achtergelaten door de zijn baasjes omdat hij een vakantie in de weg stond. Nee hij mocht niet mee … Dat is zijn geluk geweest. Toen hij in het asiel aankwam en het standaard medische onderzoek kreeg, werd duidelijk dat hij recent een Leishmania besmetting had opgelopen. Natuurlijk is hij onmiddellijk behandeld en heeft hij nu weer kans op een lang gezond leven zoals elke andere hond. Zij het dat hij elke dag een half pilletje Allopurinol moet slikken. Fluky is verder kerngezond CIMG2433en daarom was het maar goed dat hij bij Piedy en Juan Carlos terecht kwam. Was hij niet behandeld dan had hij zeker zieker en zieker geworden en was hij uiteindelijk overleden.
Dit ventje moet echt naar een baasje en graag maken we even een beetje reclame voor hem want hij heeft alles mee om een gezin gelukkig te maken. Fluky kan prima met kinderen, katten en andere hondjes, Hij heeft een rustig karakter en is mensgericht. Houdt van aandacht en is zo klein dat hij makkelijk in een reistas past zodat ook bij een vliegvakantie makkelijk op schoot mee kan.

 

Zaterdag 9 augustus 2014

Het regent hard in IJhorst en onze hondjes willen niet naar buiten om de ochtendwandeling te maken. Geef ze is eens ongelijk.!!!!
Dan maar eerst de mail bekeken en dan wordt je met een kopie koffie in de hand weer met je neus op de feiten gedrukt.

We kregen van Piedy hun laatste ervaring te horen die zij hadden met het personeel van het ‘killing station’. Het beste kunnen we gewoon het mailtje dat we hierover kregen hieronder plaatsen zodat u zelf kunt lezen hoe zij dit beleven.

What is going on in that place is so ridicules that it looks like a sick joke.
There is a mum with pups, she gave birth in there!!
The mum has got a chip so I can not take the pups! Fucking idiots.
If they pick up  a dog from the street with chip, the owner has to pay 10 euros per day since the dog is there, the owner of the mum can not pay so the dog has to be there and can not get out, i really thought they were kidding, there is problem everytime someone wants to take a dog.

There is a fee now if you want the killing station to  come to your house take the dog or cat to kill it, you have to pay 50 euros but if you want to kill two dogs it is 10 euros less , if you want them to kill 3 dogs is 30 euros, and the worst of all it is not allowed to take pictures there so the chance of those dogs to survive is minimum …..

Wij delen hun frustratie. !!!!!!!!

 

Zondag 10 augustus 2014

Vandaag kregen we het vervolg op de ervaring van Piedy en Juan Carlos met het personeel van het ‘killing station’.

Dit bericht (dat ook als commentaar onder het vorige weekjournaal is gezet) spreekt voor zich:

We tried to save a mum with 5 pups, the pups were 2 months old, the right moment to be for adoption, the mum had a chip and the owner couldnt pay the freedom so we couldnt take any of them with us. we asked how much but didnt tell us.
i guess as much dogs they have more money they get, otherwise i dont understand so many problems to save a dog.

Geloof maar gerust dat dit niet het einde is van de pogingen van Piedy en Juan Carlos om daar wat te veranderen, maar het is een lange weg… we blijven duimen voor succes !!!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo vluchtbegeleiding

Dé organisatie die bemiddeling biedt tussen vluchtbegeleiders en stichtingen die vervoer zoeken voor hondjes op weg naar Nederland.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingezonden stukje van Astrid en Niek

Astrid en Niek hebben drie honden en hadden ze Laika op afstand geadopteerd. Op 31 maart 2014 is er als laatste is de hoog bejaarde Abeltje bijgekomen. Hij mag zijn laatste jaren slijten bij Bonne en Saartje.

Beste Ton,
Op vakantie zagen we het bericht dat Laika was geadopteerd, wat geweldig nieuws! We zijn benieuwd welke hond we nu kunnen adopteren op afstand, het maakt ons echt niet uit, de structurele hulp daar is hard nodig dus het mag aan één hond gekoppeld worden of in de pot voor noodzakelijkheden die elke keer weer terugkomen. We horen het graag!
x abeltje 2

Abeltje’s dagelijkse wandeltocht door de tuin…

x abeltje 1

Het is ook zo vermoeiend om je met de poes bezig te houden …pfffff

Met de honden gaat het prima, Abel is geheel gewend, hij loopt elke dag zijn rondjes in een Abeltjeproof afgezet deel van de tuin. Hij eet, drinkt en slaapt prima. Etenstijd is favoriet en dan trekt ie spurtjes, voor de rest is ie onverstoorbaar en gaat ie z’n eigen gang, je kan niet echt contact met ‘m krijgen, maar hij laat graag even z’n oren kriebelen. Maak je over onze geweldige Bonne en uiteraard Saartje geen enkele zorg. Ze gaan dagelijks mee op een lange wandeling door de weilanden hier.

Bonne vindt dat helemaal het einde en vindt niets leukers dan achter de reeën aan! Zij komt gelukkig altijd weer, helemaal trots op zichzelf dat ze voor haar op de loop zijn gegaan.
x Bonne

Prachtige Bonne die alles op haar gemakje bekijkt…

x saartje

Saartje die met haar oudste rechten op strategische wijze de toegang tot de achterdeur bewaakt…

Ze is ontzettend lief en gezellig en heeft vertrouwen in de mensen teruggekregen, dat maakt honden zo bijzonder, ze geven uiteindelijk terug aan de mens wat ze ontvangen. Abel gaat niet mee met wandelingen, hij gaat t liefst lekker zn eigen gangetje en zoekt ook geen contact met de andere twee honden. Niet erg, ze kunnen goed met elkaar overweg. Er zijn nooit problemen dus, alles gaat naar wens! We horen graag hoe het met de donaties zal gaan.

Jullie succes met alles, pracht initiatief die interactieve nieuwsbrief!
Hartelijke groet,
Niek, Astrid, Saar, Bonne en Abel!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

x l_shuma-01-25 SHUMAFOOD Leverancier van kwaliteitsvoeder en Sponsor van Dierenmissies.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 kop tonDe 4-kanten column van Ton

 

Wekelijks krijgen we wel verzoeken om informatie te geven over van alles wat te maken heeft met zwerfdieren, Spaanse asiels, het adoptieproces, EU eisen voor adoptie van dieren uit het buitenland en nog tal van onderwerpen. Zo kwam er afgelopen dinsdag ook een verzoek binnen om mee te helpen aan een prestigieus onderzoek … of we daar een uitgebreide enquête voor wilden invullen…

Graag helpen we altijd mee aan verzoeken van studenten of scholieren als er een werkstuk gemaakt moet worden. We leveren informatie aan en proberen zo draagvlak te creëren voor het zwerfdierenprobleem. Natuurlijk leveren we ook input aan enquêtes die te maken hebben met het werk van Stichting Dierenmissies.

Maar wat moet je nou als je medewerking wordt gevraagd voor Europese studie naar “welzijn van honden en katten in commerciële praktijken​”.Wij zijn geen commerciële instelling !!!!!!! Wij doen er juist alles aan om commerciële praktijken tegen te gaan. Ons enige wapen daartegen is het adopteren.

Met alle kennis die wordt samengebracht door de samenwerking van de organisaties:

IBF International Consulting
Istituto Zooprofilattico Sperimentale dell’Abruzzo e del Molise “G. Caporale”
VetEffecT
Wageningen University & Research Centre

is het klaarblijkelijk niet mogelijk het verschil te onderkennen tussen een broodfokker en een ANBI stichting die zwerfhonden door adopties probeert aan een baasje te helpen. Je vraagt je dan meteen af wat de kwaliteit van de uitkomsten van dit onderzoek dan zal zijn. Sterker nog … als je van een organisatie vraagt om een uitgebreide enquête in te vullen dan had je toch op z’n minst wel even hun website mogen bezoeken. Dan hadden ze meteen gezien dat ze bij ons eigenlijk verkeerd zitten. Dan hadden ze ook het verzoek niet hoeven te versturen. Het zal wel gemakzucht zijn want als dit verzoek ook nog eens vergezeld wordt door een EU DG SANCO aanbevelingsbrief, dan zullen veel organisaties zich misschien wel belangrijk voelen om aan zo’n onderzoek mee te mogen werken…. pfffff … arme stumperds ….

Maar wat ons nog het meeste steekt is dat dit peperdure onderzoek wordt uitgevoerd door clubs die door de EU goed betaald worden. Zij zijn het die aan een ANBI stichting, bestaande uit louter en alleen uit vrijwilligers, vragen om uren tijd te steken in een onderzoek dat eigenlijk niet eens bij hen past. Grrrrrrr!@$!*&^%*#@

Ik weet het goed gemaakt. Wij beloven ons gratis door hun enquête heen te worstelen als zij als tegenprestatie, een donatie doen aan Stichting Dierenmissies. Laten we zeggen een donatiebedrag ter hoogte van het aantal uur dat we er aan bezig zijn x het uurtarief van senior consultant. Dan hebben we een win-win situatie…. !! We zullen ons de moeite maar besparen om dit voor te stellen want dat gaat toch niet gebeuren….

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo OXILIONOxilion is de host van de Dierenmissies website en verleent die service ook geheel gratis.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de zin van de week:

Het geven van groente en fruit aan een hond… maken hem niet persé gezond …
Deze wetenswaardigheid mag je vergeten … als hij er graag wat van wil eten… 

Tzeilschipen tijde van Columbus leed de scheepsbemanning soms aan scheurbuik vanwege te kort aan vitamine C.
De scheepshond had daar geen last van…. Honden en katten maken zelf vitamenie C aan uit glucose.
Toen al was bekend dat een hond echt geen groente of fruit hoefde te eten om gezond te blijven.
Maar als ze het lekker vinden mag het best als traktatie gegeven worden hoor.  (bron Quest)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo Karlijn Is een vaste donateur van Dierenmissies

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.
We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes,
Annerie en Ton

«
»
  • Erny Zoetman

    Ik kan het bijna niet mee bijbenen met al die nieuwtjes !
    Zoveel mooie leuke interessante en soms diepgaande dingen die gedeeld worden.
    Ik heb erg lopen nadenken over dat dodings station en hoe verschrikkelijk die instituten zijn.
    En iedereen weet dat dat in het buitenland is ,het rare is dat ik in 1978 in een dierenasiel gewerkt en gewoond heb.
    Toen had je ook een asiel dat door de dierenbescherming gesubsidieerd werd en je had het gemeente asiel.
    In het gemeente asiel werd door de beheerder al bij de deur beslist wie bleef leven en wie niet .
    En het werd niet met een spuitje gedaan maar de honden werden in een kist geelectrokuteerd.
    En 1x per maand gingen wij naar dat gemeente asiel en kochten daar hondjes vrij.
    Pas in 1981 werd het asiel geheel overgenomen door de dierenbescherming.
    Nu in het buitenland heb ik het gevoel dat het een bron van inkomsten is geworden.
    Sinds in Roemenië die nieuwe wet is aangenomen is honden vangen booming busines voor de bevolking.
    Daarom snap ik niet dat je in dat dodings station heel moeilijk of geen hond kan vrijkopen.
    Je zou toch denken dat er geld betaald wordt ,je hebt weer een plek vrij en kunt daar weer een hond plaatsen die geld opgebracht heeft.
    Ik kan me de gevoelens van piedy en Juan Carlos zo goed voorstellen!

    1
    • Emmy

      Hi Erny,

      zit jou stukje te lezen en kan maar niet begrijpen dat mensen tot dit soort moord in staat zijn en dan ook nog betaald worden omdat het hun werk is!
      Hoe kan je jezelf nog in de spiegel aankijken met dit op je geweten?

      Welk asiel heb jij gewerkt in ‘ 78?

      1.1
    • Erny Zoetman

      Hoi Emmy,
      Ik werkte en woonde destijds in Dierentehuis het Wageler.
      Het was een gedeelte pension en een gedeelte werd door de dierenbescherming gehuurd.
      Destijds was het dierenasiel nog van de gemeente en de dierenbescherming is jaren bezig geweest om het beheer in handen te krijgen.

      1.2
  • Gerda van der Togt

    Het is inderdaad niet te geloven dat vandaag de dag, 2014, nog dodingsstations bestaan. Wordt er misselijk van bij het lezen hoe het er aan toe gaat. En dan zit ik hier nog op een afstand, Piedy en Juan Carlos staan er met hun neus bovenop. Diep respect voor deze mensen!!!

    2
  • piedy

    Sometimes we think ‘out of sight out of mind’ but once you have been there is difficult to forget. In this country all the cities have a killing station (expect the north where the people is more European) The killing stations are full of pups, if the money that the goverment spends on killing them will be spend on subsidizing sterilisations, I am sure it there will be so much less dogs abandoned.
    If your dog gives birth, is cheaper to take the pups to the killing station than to sterilize the dog. I am not sure if in this village people know that it is wrong, they don’t hide, they talk to you like is the most natural thing in the world.
    I won’t forget when one neighbour told me the cheapest thing is drawing them in water. there is no consience.
    Sometimes i think stop picking the dogs up and spend the money on a team of lawyers but by experience I know that, if I am Lucky, they will only get a fine, that is not no enough for me.

    3
    • Emmy

      Hi Piedy,

      I understand very well that your frustration is great and that you will be despondent.
      But please look how many dogs you have saved from these barbarians without love for animals!!
      What you do with Juan Carlos for all those dogs with so much love is great and I really hope you’re going to save it and that there is a day of justice is coming.
      As long as it is within my power, I will support you.

      Emmy

      3.1
  • Erny Zoetman

    Ik kwam dit artikel tegen in de dierenbeschermings mail.
    Volgens mij gaat dit over de enquette waar Ton het hierboven over had.
    Ik denk nu zelf dat ze stichtingen benaderen omdat het gaat over dieren welzijns regels in Europa, waaronder ook het verhandelen en transporteren van dieren binnen Europa.
    hier het stukje:
    http://www.dierenbescherming.nl/nieuws/3617

    4
  • piedy

    We are very far from Europè and behave like european people

    5

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com