Weekjournaal van Stichting Dierenmissies van 31 augustus 2014

lezen09Beste mensen,

Er is weer veel te lezen. Zo leest u over de Selfie actie die wordt verlengd, hoe Piedy gewond raakte tijdens het bezoek in Murcia, wie de nieuwkomers zijn in het asiel, over de voorbereidingen van de reis op 2 september, hoe de leeftijd van een hond is te bepalen, leuke inzonden stukjes, de Column waarin het gevecht van een kleine stichting tegen de bureaucratie tot frustratie leidt…  en nog veel meer….

We hopen dat veel lezers gebruik zullen maken van het reactie-formulier onder aan Het Weekjournaal.!!!!

 

honden selfieAangezien we nog maar drie Selfies binnen mochten krijgen stellen we voor om de termijn van inzending voor de Selfie actie te verlengen met één maand. We snappen ook wel dat het maken van een selfie met je hond niet voor iedereen gemakkelijk is en wellicht speelt gêne daarbij een rol. Wij zeggen u:  “GOOI AF DIE MANTEL VAN BESCHEIDENHEID”. Als de minister een Selfie met zijn stembiljet kan maken dan kunnen wij er toch zeker ook wel een maken met onze eigen trouwe makker !!!! Of dat nou met een bepaalde achtergrond is of op een bijzonder plaats is genomen of gewoon een leuk plaatje is waar vooral de hond voordelig op staat…. Het maakt allemaal niets uit. Gewoon inzenden…!!!!

Zoals beloofd krijgt de inzender van de meest originelee selfie  een leuk presentje en zult u zelf als lezer de jury zijn.

We hopen dat we eind september een leuk aantal selfies binnen hebben die we dan kunnen publiceren met het verzoek uw voorkeur te geven voor de meest originele inzending,

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ruimte voor advertenties 

WE ZOEKEN NOG ADVERTEERDERS

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen)
Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De week van dag tot dag:

Maandag 25 augustus 2014:

CIMG2748De week begint wat minder toen we van Piedy en Juan Carlos te horen kregen dat de adopties van Lisa en Fluky niet door gingen. We proefden uit hun mail de verslagenheid, boosheid en onmacht en kunnen feilloos begrijpen wat zij voelen. De kleine frummel Fluky stond namelijk ‘op zijn Paasbest” met zijn koffertje klaar te wachten op zijn nieuwe baasjes die hem op zouden komen halen. Hoera hij mocht in Frankrijk gaan wonen. Tenminste dat was zo afgesproken…. Opnieuw moest hij meemaken hoe naar mensen kunnen zijn.  Zijn wachten bleek tevergeefs want ze zijn nimmer gekomen en blijken plots met de noorderzon te zijn vertrokken….. Onbegrijpelijk…..

CIMG3066Op zaterdag is Lisa naar haar nieuwe baasje in de plaats Albacete gegaan. Op zondagavond kregen Piedy en Juan Carlos te horen dat Lisa op dinsdag teruggebracht zou worden omdat het niet goed ging tussen Lisa en kat. Tja….  Lisa is tot twee maal toe getest met meerdere katten waarvan talloze opnamen van zijn gemaakt. Iedereen die van ons een hond heeft geadopteerd en ook poezen heeft weet wat we allemaal doen om de matching goed te laten zijn. Wij zeggen ook altijd dat de liefde wel van twee kanten moet komen want een kat moet ook kunnen leven met een hond.  Kortom, dit is vooral voor Lisa (gered uit een dodingsstation) natuurlijk vreselijk want nu heeft ze een aantekening achter haar naam die wellicht niet helemaal terecht is en die haar kans op een toekomstige adoptie in de weg kan staan.

Er zit niets anders op dan de moed weer bij elkaar te rapen en opnieuw de hondjes onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Jammer van de onrust die het voor de beestjes heeft veroorzaakt want hoe je ook wendt of keert, ze merken dat zij even speciale aandacht hebben en dat er iets staat te gebeuren. We weten ook wel dat, zeker bij adopties van een dier, het spreekwoord geldt: “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald…” maar laat ons dan duidelijk weten dat je er nog niet helemaal uit bent en bespreek dit gewoon openlijk. Dat kan altijd en is helemaal niet erg. Nu is het gewoon jammer van alle tijd, moeite en de kosten die gemaakt zijn om de laatste gezondheidscontrole te laten uitvoeren. Maar ja zo gaat dat nu eenmaal.. niet iedereen heeft het besef dat het stoppen van een adoptie, in een gevorderde fase van het adoptietraject, een nare ervaring is voor de hondjes zelf en iedereen die ermee te maken heeft. …

Van Gerda kregen we de tip over https://www.4morgen.org/#/ Het is een leuk initiatief om sponsorgelden te krijgen voor een  kleine stichting als Dierenmisses. Tenminste dat lijkt zo … hoe zeer is dit bezijden de waarheid… En zo heb ik weer een leuk onderwerp voor de column gevonden die elders in dit Weekjournaal is te lezen.

——–

Hoera 1 hondje is gered in Murcia. Dit is letterlijk niet zonder slag of stoot gegaan.  Een reddingspoging blijkt niet altijd zonder gevaar.

Vandaag kregen we een kort verslag van wat er daar is gebeurd. Haar openingszin zegt genoeg:

“Well. The place is worst than expected, terrible fights, terrible wounds,
terrible and evil woman”.

CIMG3537CIMG3539Juan Carlos en Piedy hadden een vriendin gevraagd om met haar auto mee te rijden in  het geval er toch meerdere hondjes meegenomen mochten worden. Dit was tegen beter weten in maar ja, mocht dit toch om een bepaalde reden lukken, dan moet je er wel op voorbereid zijn. Daar aangekomen was het duidelijk dat de vrouw niet van pottenkijkers hield. Ze moesten buiten blijven staan en konden door het hek in de tuin kijken.  Er mocht niet gefotografeerd worden.

Nabij het huis van de vrouw liep een zwervertje dat Piedy in de armen nam. Omdat ze wisten dat zodra de vrouw wist dat ze van een asiel waren zij niet mee wilde werken vertelde Piedy dat ze uit Alicante kwamen en nog een klein hondje zochten. Toen ze eenmaal goed konden kijken naar de hondjes in de tuin zagen ze zoveel hondjes die extra zorg nodig hadden dat de keuze er moeilijk was. Natuurlijk wilden ze proberen zoveel mogelijk hondjes te redden. Toen ze een hondje aanwezen die in slechte staat en duidelijk zwanger was, mocht die niet weg van de dame want die moest eerst bevallen !!!

piedy gezicht 1piedy gezicht 2Toen ze vervolgens een ziek blind hondje aanwezen ging het fout. De dame was achterdochtig geworden en wilde dat Piedy, het hondje dat ze in de armen had, aan haar gaf.

Toen ze dat niet wilde geven werd Piedy door de vrouw aangevallen. Pas toen ze het hondje had overgegeven aan haar vriendin kon ze zich verdedigen en Juan Carlos moest er aan te pas komen om de aanval van de vrouw te stoppen.

 

parte lesiones 001De vrouw schijnt nu op het internet geplaatst te hebben dat Piedy haar gebeten en geslagen zou hebben. ?!?!? Voorts zou ze naar de politie gegaan zijn. Piedy en Juan Carlos vragen zich af of het niet verstandig is om dat ook te doen. In ieder geval hebben ze de verwondingen van Piedy laten opnemen in het ziekenhuis.

CIMG3554De honden leven in een afschuwelijke omstandigheden. Nu lijkt het erop dat er niets anders op zit dan te wachten tot 30 september. Ze hopen dan  de middelen te hebben om zoveel mogelijk hondjes te kunnen redden uit het dodingsstation en hen opvang te kunnen bieden.

Het geredde hondje heeft de naam Libertad gekregen. Ze is wat verlegen en erg lief. Libertad heeft direct een bezoek gebracht aan de dierenarts waar ze volledig is nagekeken en alle medische verzorging kreeg die ze nodig had.

CIMG3562Nu zal ze in het asiel tot rust kunnen komen en de liefde en verzorging en alle ruimte krijgen die ze nodig heeft om een gezond sterk hondje te worden.

Dit was het moment dat wij van Dierenmssies overwogen om een officiële actie te starten om Piedy en Carlos wat extra financiële armslag te geven als eind september de reddingsoperatie van de hondjes van start moet gaan. Deze actie zal volgende week bij u onder de aandacht gebracht worden. 
Dinsdag 26 augustus 2014:

Dat het bezoek aan Murcia bij Piedy en Juan Carlos ook emotionele littekens achter heeft gelaten zal duidelijk zijn. De frustratie om nu verder niets te kunnen doen hakt er diep in.

Vandaag lazen we van Piedy:

“But what really hurts me is my soul, after seeing that and not able to
help them. The lady told us she loves her dogs so much and can not be away from them but everything is pure THEATRE”

 

Woensdag 27 augustus 2014:

CIMG3586We hebben alle gegevens geregen van Lilo een nieuw hondje (soort mini-labrador) dat uit Murcia is gekomen en daar is gered vlak voor personeel van het dodingsstation hem kon vangen. Lilo (hier links op de afbeelding met Terra op de achtergrond)  is nu ter adoptie dus bezoek zijn pagina. Klik gewoon op de foto. HIJ IS DE MOEITE WAARD. Zoek je een niet te grote kanjer (ca 40 cm hoog) maar wel een hond die alles heeft wat een hondje moet hebben…!!! Dan kun je hem niet overslaan…!!!!

 

 

 

 

Donderdag 28 augustus 2014:

Vandaag hebben we een leuk ingezonden stuk gekregen van de baasjes van Laika. Laika heeft een nieuwe naam gekregen en heet nu Lynnie. Dit stukje hebben we verder in dit weekjournaal opgenomen.

—–

CIMG3613Het gaat geweldig met Libertad. Ze voelt zich helemaal op haar gemak en kijkt weer nieuwsgierig in het rond. Heeft veel nieuwe vriendjes en hernieuwde levenslust straalt er van alle kanten af. (Wil je Libertad zien spelen moet je even verder kijken bij Terra staat een linkje gegeven waarop ze, samen met Terra en Lilo in een videootje te zien is).

Piedy en Juan Carlos zijn echt wel wat gewend. Ze hebben eerder dreigementen van dierenbeulen, broodfokkers en of criminelen gekregen die door hun toe doen afstand moesten doen van één of meer dieren die ernstig mishandeld werden. Nu is daar weer een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Ze werden gebeld door mensen die zich eerst voor deden als politieagenten en later kennissen bleken te zijn van de vrouw uit Murcia waarna het telefoongesprek eindigde in een doodsbedreiging. Ach ja…. Toch kijk je dan een extra keer over je schouder …

Vrijdag 29 augustus  2014

Piedy en Juan Carlos zijn ook bezig met het realiseren van een extra katten-schaduwplaats op het asiel. Er lopen namelijk een aantal zwerfkatten rond hun huis die ze eten geven maar omdat Juan Carlos een boom om heeft moeten zagen en er nu weer vijf kittens rond lopen, hebben ze besloten om de beestjes maar op te vangen, te steriliseren en onder te brengen op het asiel. Ze weten dat het weer een extra zorglast is maar ja het is de enige manier om te voorkomen dat er nog meer katjes bij komen. Dus weer met draad en gaas aan de gang en een extra schaduwzeil geplaatst.

CIMG3629CIMG3627CIMG3626CIMG3625

 

 

 

 

——

Vandaag wordt het weer hoog tijd om de boel klaar te maken voor de vlucht waarop Terra, Chispa en Sol (Denia) naar Nederland zullen komen. Volgende week dinsdag 2 september is het dan zover. EINDELIJK !!!!

Zoals altijd beginnen de laatste voorbereidingen ook nu weer met het ontsmetten, schoonmaken en netje in elkaar pakken van de kennels.

1409300848415140930088440214093008632481409312163774

Dan wordt het puzzelen geblazen om zoveel mogelijk mee te kunnen nemen. We hebben ook een boel spulletjes die daar naar toe moeten en we zijn benieuwd of dat gaat lukken. In totaal mogen we namelijk 50 kg aan extra vracht in het ruim mee nemen.

14093010096891409300927636Afgezien van de foto’s hier links is er ook nog een pakket van Gerda onder weg. We hebben maar liefst 5 variakennels mee terug te nemen naar Spanje die samen ongeveer 49 kg wegen. Dat betekent 2 pakketten maken van allebei ongeveer 25 kg en, waar nog een beetje ruimte is, een extra pakketje bij voegen. Daarnaast heb ik nog mijn handbagage waar ook 10 kg in mee kan. Tja het wordt een goed bestede vlucht heen. Toch zal niet alles mee kunnen en moeten we wat achter laten voor een volgende vlucht.  Gelukkig bemoeit Botas zich met alles wat we doen dus dat komt vast wel goed.

 

De hele reis draait natuurlijk om onze sterren waarvoor we de vlucht heen en weer maken. We stellen ze nog even voor:

CIMG3418De pup Terra (hier lnks) is al flink gegroeid en is met haar 6 maanden nu zo’n 50 cm hoog. Terra is een hele vrolijke pup en zal alle aandacht krijgen van  haar nieuwe baasje Hans. De lieverd is toe aan een eigen baasje want ze wil niets liever dan vooral haar best doen om goedkeuring te krijgen. We hebben een videootje waar Terra speelt met Lilo en Libertad waarop te zien is dat zij echt een hele flinke meid is geworden. (klik hiervoor op de link)

CIMG2788Sol (Denia) (hier rechts) is en blijft een lieverdje die nu goed weet wat ze wil. Toen ze net in het asiel kwam had ze nog erge nest drang en sleepte ze geregeld spulletjes van Piedy mee naar haar dekentje die ze dan probeerde te verdedigen. Gelukkig ging ze zich steeds meer richten op de andere hondjes. Het is fijn dat ze bij Onedin, Penny en Pepper mag gaan wonen.

IMG-20140628-WA0002Chispa (Hier links) is het kortste in het asiel en ook zij heeft het helemaal gemaakt. Gedraagt zich als een echte diva en is graag op je schoot…. ach ja, waarom ook niet…  het liefst lekker onderuit op de bank met het baasje TV kijken…

Zoals altijd is het Annerie die de tassen inpakt. Ze zal ervoor zorgen dat ik mijn mobieltje, ticket, paspoort, dierenmissies foldertjes en visitekaartjes (je weet nooit wie je onderweg tegen komt)  en alle andere belangrijke zaken zoals boterhammen en 2 blikjes cola bij me heb als ik dinsdag in de auto zal stappen om naar Schiphol af te reizen.

Vluchtgegevens 2 september 2014:

Heen: HV 6335  Schiphol – Valencia
vertrek 12.15 uur Aankomst 14.45 uur

Terug: HV 6336 Valencia – Schiphol
vertrek 21.35 uur Aankomst 00.05 uur (aankomst Terra, Sol en Chispa)

Gelukkig hoef ik deze keer niet zo idioot vroeg op te staan want mijn vlucht naar Valencia vertrekt pas rond de middag. Het baasje van Sol (Denia) zal ons verwelkomen op Schiphol maar Terra en Chispa zullen met mij mee naar Meppel en IJhorst rijden.  Terra zal ik diezelfde nacht afgeven bij haar nieuwe baasje Hans in Meppel en Chispa wordt de volgende dag afgehaald van de camping in IJhorst waar we op dit ogenblik met de hondjes verblijven. Chispa zal dus het restant van die nacht bij ons verblijven en kennis maken met onze hondjes. Dat zal ongetwijfeld weer een dolle boel worden als we daar in het holst van de nacht rond 04.00 uur aankomen.

Ik kan nu al uitkijken naar het lekkere bakkie koffie dat dan voor me klaar zal staan.

 

Zaterdag 30 augustus 2014

eltzarVandaag kregen we dit berichtje:

Vandaag alweer een jaar geleden dat Elzar in ons leven kwam! Happy!

Groetjes,

Arjan, Corina, Jordy en Robin

——–

Ook kregen we vandaag het lang verwachte pakket van Gerda met spulletjes voor Spanje.  Ook die zullen we in twee  keer mee moeten nemen maar dat is niet zo erg. Wat ook erg leuk was is dat er voor ons een boekje in zat voor vegetarische maaltijden. Ze had ook duidelijk de column in het vorige Weekjournaal gelezen en helpt hiermee bij het kiezen van een gepaste maaltijd als we de vleesloze dag houden. Hartelijke dank Gerda.!!!

Als toetje kregen van we Gerda ook nog een hilarisch filmpje toegezonden over een hele bijzondere Ice-Bucket actie…
De moeite waard om even te kijken en te zien waar het toe leidt als je probeert je trouwe maatje te betrekken in de ICE BUCKET CHALLANGE …

KLIK HIER  <<<<<<<<<<<<

——-

laiksa op ruglaika in mandVan Jolande kregen we nog een kleine update over Lynnie (Laika) die nu een weekje bij hen is. Ze doet het geweldig en is volledig op haar plaats. Lynnie zal in september naar school mogen om daar lessen te volgen om van alles te leren. Het fijne is dat ze dan nog meer aandacht krijgt en dat betekent nòg meer Quality Time, laat dat nou net zijn wat ze het allerleukste vindt….  Jolande vertelde dat ze een boekje gaat bestellen van Linda Tellington-Jones over team-building met je hond. Wij kennen dit boekje niet en zijn erg benieuwd of daar leuke goede tips in staan.!!!

 

 

Zondag 31 augustus 2014

Ook vandaag is het even druk om dit journaal weer klaar te maken voor publicatie….

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo Karlijn

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingezonden stukje van Jolande en Edgar (baasjes van Lynnie (Laika)

(Laika is op 23 augustus j.l. naar Nederland gekomen).

Hallo Ton,

Wat en geweldig weekjournaal! ! Dat is vast in de nachtelijke uren nog klaar gestoomd. ..
lAIKA MOOIxx laika 6Met Laika (inmiddels Lynn) is het goed gegaan. Eenmaal thuis, (na lekker geslapen te hebben in de auto onder een deken) heeft ze flink lopen snuffelen in haar nieuwe thuis. Het duurde niet lang voor ze een heerlijke maand ontdekte.  Dat bevalt haar prima!
Het duurde tot 3 uur s nachts voordat ze eindelijk een plas deed. .. Daarna vielen Lynnie Edgar en ik gewoon óm..
Lynnie was ook héél erg moe van alle indrukken en nieuwe dingen van die dag. Ze is heel bang van alles en nog wat. Ik denk dat ook meegespeeld heeft,  dat ze een  dunne vacht heeft,  afgestemd op het hete weer in Spanje. xx laika 5In de nacht was het koud. Samen met oververmoeidheid maakt dat ook dat je het koud hebt. We hebben haar flink en vaak gebakerd. Dat hebben we geleerd van een hondenpsycholoog. Werkt perfect bij huilbaby’s en honden met angst of honden die te kort bij hun moeder zijn geweest.
Ze laat zich ook heerlijk inpakken. ..
We denken dat over een tijd ze al een heel andere hond zal zijn. Minder bang,  maar zeker niet minder lief. Het is en super schat. Merel (onze dochter) is helemaal wég van haar. Volgende week komen onze zoons thuis van kamp. En reken maar dat ook zij Lynnie in hun hart sluiten.
Met de kat samen gaat goed. Even een beetje aftasten.
xx laika 2En wat een geweldige reactie van je op het programma over vlees eten.
Ik heb dit in de haast aangeklikt maar dat was niet de bedoeling. Ik waardeer jouw reactie enorm! ! Hierdoor wordt er weer met bekendheid gegeven aan wat er zich allemaal afspeelt vóór dat je een stukje vlees op je bord hebt.
Dank dank dank!  Veel mensen zijn hier onwetend over een willen dat graag blijven om van vlees te kunnen genieten.
Een uitspraak van Mahatma Ghandi hierover vind ik nog altijd een waarheid als een ‘koe’:
“De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren”
In trouw heeft hierover ooit een mooi artikel gestaan. Ik zal kijken of ik het je kan toesturen (als het je interesse heeft).
Naast alles wat jij hebt gedaan , wil ik graag ook nog eens de mensen in Spanje bedanken voor de goede zorg die zij hebben gegeven aan Lynnie. Ze is écht prachtig!! Haar gebit is mooi, haar vacht glanst (na een lekker badje om het Spaanse zand er af te wassen) haar oren zijn schoon,  ze is prachtig op gewicht. .. ik ben écht zó trots op de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt!  Geweldig gewoon. En daar hoort natuurlijk ook de familie Koops bij,  die haar op afstand en hele tijd heeft gesponsord.
Dank dank dank.
Het is en geweldige hond! ! Ze heeft dit allemaal verdiend.

——

Ingezonden stukje van Jany en Kees over Fidel en Charlie

(Fidel en Charlie zijn beiden door Jany en Kees geadopteerd en wonen nu geruime tijd bij hen waarmee ze regelmatig, door heel Nederland op pad gaan, om daar met de paarden voor de kar, allerlei avonturen te beleven. )

Berichtje van Fidel en Charlie.

Fidel en Charlie zwemmen 2Hier  een paar foto’s van het water wat de heren ontdekt hebben, het duurde even voor ze doorhadden dat ze achter een stok aan konden in het water … maar ze zwemmen ! Dus nu hebben ze de  wekelijkse zwemdag ! We wonen maar een paar kilometers van de Binnenmaas dus kunnen er zo heen.

 Fidel en Charlie zwemmen 1Ik wil verder nog even vertellen hoe ik Piedy en Juan Carlos daar in Spanje bewonder.

Hier in het weekblad staan altijd de asieldieren, dus ook katten, ik lees dat altijd maar ik vind het altijd maar erg vreemd dat ze nooit weten of een kat bij honden kan.

Jaren geleden heb ik er zelf vrijwilligerswerk gedaan en altijd zetten we een hond bij de katten, zouden ze het te druk hebben met al die vrijwilligers ? In Spanje doen Piedy en Juan Carlos dat ook, we hebben een foto waar Charlie (Bone) op staat te eten met een kat.

Niet dat wij een kat willen, we hebben de logeerkat immers maar ik vind het toch vreemd !

We gaan in het weekend met de antieke koets naar Breda voor de Prinsenrit, dus de 3 honden

gaan mee, als de schelmen in de koets dus dat is weer voor  de volgende keer.

Groet van Fidel en Charlie.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ooit overwogen vluchtbegeleider te worden?
Bel eens met Ingrid +31-624900313 en zet je in voor de vele stichtingen en organisaties die dringend verlegen zitten om mensen die genegen zijn een hondje of hondjes mee te laten vliegen van  het buitenland naar Nederland.
Het kost je niets maar geeft en ongelooflijk goed gevoel als je zo een onmisbare schakel tot het geluk van een zwerfhondje kunt worden …. logo vluchtbegeleiding

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 kop tonDe 4-kanten column van Ton

 

Het is sappelen geblazen om als kleine Stichting de eindjes aan elkaar te knopen.
.
Natuurlijk kun je de ANBI stichting Dierenmissies niet vergelijken met de WSPA, WNF of elke andere grote stichting of organisatie. Met slimme reclamecampagnes, landelijke huis aan huis collecties, sponsoracties, loterijen, en spotjes op radio en TV wordt aandacht gevraagd voor hun goede zaak… Wat jammer is dat zo’n grote organisatie ook veel overhead kost, ondanks de duizenden vrijwilligers die voor hen op pad gaan. Met enige afgunst kijken we wel eens naar berichten over exorbitante salarissen van directeuren en bestuurders van deze grote “goede doelen’ organisaties…Wat zou Dierenmissies veel kunnen doen met één jaarsalaris van zo’n bestuurder….  we zouden het asiel een heel stuk op weg kunnen helpen met allerlei projecten om hun werk wat efficiënter te laten verlopen (hier hebben we al van alles over geschreven op de website) of zouden zelfs het idiote idee kunnen krijgen om onze vrijwilligers tegemoet te komen in reiskosten …
.
Schuiven we even alle afgunst en cynisme opzij, dan blijft er toch wel iets hangen wat absoluut verkeerd aanvoelt. De stap tussen de grote jongens en wij als kleine club is te groot. Wij voldoen als stichting aan alle regeltjes om erkend te worden al ANBI organisatie. (Algemeen Nut Beogende Instelling) en hebben die status natuurlijk ook van de belastingdienst gekregen. Geweldig dat we geen BTW af hoeven te dragen. Nee, we zijn geen commerciële onderneming, hebben geen structurele inkomsten (wel donaties).Als officiële stichting denk je dan dat je een goedkoop bestelwagentje kunt laten rijden tegen een laag belastingtarief.. NEE dus. We hoeven geen inkomensbelasting af te dragen van de donaties die we krijgen dus kunnen we ook niets terug krijgen (aldus de belastingdienst) Wij vragen niets terug !!! We willen alleen maar in aanmerking komen voor een lager belastingtarief…
.
Als je daar dan over heen gekomen bent dan denk je.. doen we gewoon extra onze best om fondsen te werven. Weet je wat .. laten wij het nou ook eens goed aanpakken maar dan in het klein. We hebben natuurlijk niet de middelen om een campagne te starten zoals bijvoorbeeld de Hartstichting dit zou doen, maar we hebben wel een handje vol vrijwilligers. Wij verwachten niet miljoenen op te halen maar een paar duizend euro zou erg fijn zijn om de lopende kosten te kunnen dekken en projecten van het asiel te kunnen steunen. We spreken af om een huis aan huis actie te starten. Gewoon voetenwerk met een clubje mensen die de moeite willen nemen om te vertellen waar Dierenmissies voor staat. HO STOP dat gaat zomaar niet…  Daarvoor is onze ANBI status niet voldoende en moet je ook een CBF keurmerk hebben. Kosten aanvraag CBF keurmerk is 3.000 euro en een aantal jaren geldig maar gelukkig kun je altijd een herkeuring aanvragen en die kost ook 3.000 euro. Oh ja, vergeten we nog te melden dat we dan ook de jaarlijkse bijdrage van 460 euro moete betalen om het CBF keurmerk te mogen voeren. Het is om moedeloos van te worden.
.
Nee, we willen geen dure salarissen aan bestuurders betalen. Nee, we willen geen idiote bedragen betalen aan allerlei instellingen die door het verkopen van een keurmerk, mee willen profiteren van het gedoneerde geld dat voor een goed doel is bestemd en niet voor hun bestaansrecht.
.
Dus … We doen het maar gewoon op onze manier. Wij richten ons tot iedereen die Dierenmissies een warm hart toedraagt en die iets kan missen zodat we kunnen blijven werken aan ons doel: Dieren een beter bestaan geven. Kleinschalig en met direct resultaat. Nee gelukkig hebben wij geen onvermijdelijks strijkstok zoals de grote jongens.
.
Zo dat lucht weer op….

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo OXILION

logo onepack_logo

Oxilion Host van onze website

ONE PACK webmaster van onze website

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de zin van de week:

Een hond kan zich niet schamen want hij doet nooit iets verkeerd….
Dat komt omdat hij alleen iets doet wat hij van de baas heeft geleerd…
Geef je hem geen les dan toont hij instinctief gedrag …
Dat kan wel eens iets zijn wat eigenlijk niet mag…
.
Net als bij mensen is het zo dat “Volwassen honden” over het algemeen verstandiger en rustiger van aard zijn dan “jonge honden”.
Als je iemand vraagt hoe je de leeftijd van een hond kunt bepalen dan zegt vrijwel iedereen meteen: “Dat kun je zien aan het gebit”. Maar als je dan vraagt waar je dan naar moet kijken wordt het stil.
Hier heeft u wat indicaties om ook zelf de leeftijd (bij benadering) in te kunnen schatten.
Als de hond zijn beide hoektanden nog niet heeft gewisseld dan is hij nog geen 6 maanden.
Zijn de middelste 2 snijtanden van de onderkaak afgesleten maar de rest niet Dan is de hond ongeveer jaar oud.
Zijn ook de twee snijtanden daarnaast afgesleten dan is de hond circa 2 jaar.
Als ook de middelste snijtanden in de bovenkaak zijn afgesleten dan is de hond rond de 3 jaar.
Zijn ook de naast gelegen snijtanden in de bovenkaak afgesleten dan is de hond al gauw 4  jaar of ouder.(Bron Quest)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

HONDENGEDRAGSDESKUNDIGE PRAKTIJK DIBBES

logo_HPDibbes-300x144

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.
We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes,
Annerie en Ton

 

 

 

 

 

«
»
  • Loet

    Weekjournaal weer met veel belangstelling gelezen. Erg benieuwd naar de actie t.b.v. de reddingsoperatie. Verder hoop ik van harte dat Lisa en Fluky uiteindelijk ook een familie vinden om bij te horen, arme hondjes.. Ook helemaal eens met je column Ton, de overheden zouden het kleinere stichtingen als Dierenmissies juist makkelijker moeten maken en trots moeten zijn op dit soort initiatieven; deze maken de wereld een stukje mooier. Petje af voor de manier waarop Dierenmissies samen met Los Mejores Amigos belangeloos werkt voor de vergeten dieren. Succes, groetjes en een pootje van de drie barrels.

    1
  • piedy

    first we want to thanks the owner of our laika for her kind words, for lookint at layka`s ears (they were full of shit haha )above for giving her a home, she really needed it, she wanted to belong to someone more than any other dog, nobody wants hunter dogs i dont know why, thanks as well for giving us the chance to rescue another dog.

    2
  • piedy

    Dear Jany Kees, the pictures of kike and bone are amazing, they are very very very lucky dogs, we took kike when he was one month old more or less, i dont think he knows what a cat is and bone was living with cats till he left.
    the ex owner of kike was the same owner of grisa, perico and cristal, i mean , his fate was really bad, so glad we could get him, thanks for giving them a wonderful life.
    and if you ever wants a cat..
    hugs

    3
  • Gerda van der Togt

    Vreselijk dat Piedy is aangevallen! Gelukkig is 1 hondje gered, en wat een moeilijke positie waar ze in zitten. Ik wens ze veel sterkte en wijsheid toe!

    En gelukkig krijgen er weer een paar hondjes een eigen huis, hele goede vlucht 2 september!

    Groetjes,
    Gerda

    4
  • Erny Zoetman

    Vreselijk dat Piedy aangevallen is ,volgens mij zijn dit soort mensen psychisch ook helemaal niet in orde en zien iedereen die de honden daar weg willen halen als de vijand.
    Ik zou ook zeker ook aangifte doen want anders is het alleen haar kant van het verhaal.
    Jammer dat Lisa terug gekomen is en die mensen niet de moeite wilden nemen om kat en hond toch met elkaar door 1 deur te gaan.
    Ik geloof wel dat er een verschil is in testen met katten in het asiel en dan de realiteit van een kat in huis, honden zijn in het asiel in een hele andere modus dan in een thuis situatie.
    Maar ik ben er heilig van overtuigd dat je hond en kat als ze samen moeten leven in een huis en je daarmee oefent dat wel goed komt.
    Wat heerlijk om Laika(Lynn) al zo lekker te zien liggen daar doe je het dan toch voor.
    En als je dan Fidel en Charly ziet dan gun je dat eigenlijk alle honden die nog in het asiel zitten.
    Het is dat ik er al drie heb en een vierde gewoon niet haalbaar is anders wist ik het wel.
    En ook wat je in je column schrijft Ton klopt als een bus , het is bijna niet meer te doen om een kleine (betrouwbare ) stichting draaiende te houden en de kosten te dekken.
    Nieuwe stichtingen vliegen als paddestoelen uit de grond en halen honden hierheen die helemaal niet zo gezond zijn zoals ze zeggen en ook zijn het vaak hele angstige honden die in handen komen van mensen die er niet op voorbereid zijn .
    Dit maakt dat mensen ook niet meer zo gauw een hond uit het buitenland een kans gunnen.
    Het hierheen halen van honden uit het buitenland op grote schaal gaat er ben ik bang voor zorgen dat kleinschalige stichtingen daar ook de dupe van worden.

    5

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com