Dierenmissie 1 – Deel 2, Onderweg van Parijs naar Medina del Campo

Beste mensen,

Na een bizarre tocht vanaf Parijs naar Bordeaux die eerst nog dik in dichte sneeuwbuien plaatsvond en waarbij we kilometers lange rijen stilstaande vrachtwachtwagens voorbij zijn gesukkeld werd het weer beter. Halverwege dat traject was ineens alle sneeuw weg, werd de weg schoon en konden we lekker doorrijden. We merkten dat de temperatuur beter werd.  Vlak voor de Spaanse grens zagen we langs de weg een digitale temperatuuraanduiding “7 graden”. …. Yes…

hoofdgebouw

hoofdgebouw

De volgende dag 20 december zijn we neergestreken op een camping in Burgos Noordwest Spanje om alle voorraden zoals gas en water weer aan te vullen. En natuurlijk even de tijd nemen om de mail te checken ….
Dat betekent dat er altijd onverwachte berichten bij kunnen zitten en dat was ook nu het geval. We hadden inmiddels een overvol quotum aan reisgenoten voor de terugreis naar Nederland. Twee honden uit Albox, twee blinde katten en drie honden uit La Linea de la Conception. De vraag van ‘Zwerfhonden in Nood’ was of we nog een plekkie hadden voor Nieves. Nu stond Nieves al van het begin af aan op de lijst van gelukkige hondjes met een nieuw baasje in Nederland. Echter door medische omstandigheden van haar nieuwe baasje was haar reis tijdelijk op ‘hold’ gezet. Nu kwam het verlossende bericht dat ze toch nog naar Nederland kon…. Of we dus voor haar in onze camper dat plekkie nog beschikbaar hadden ….. We konden dit uiteraard niet weigeren dus…. zoals het er nu uitziet zullen we de terugreis maken met zes honden en twee katten.

geparkeerd bij Scooby

geparkeerd bij Scooby

Aanvankelijk hadden we afgesproken op 22 december bij Scooby in Medina del Campo http://www.scoobymedina.org/nl/index.html te zijn maar gezien we een nieuwe reisplanning moesten maken vanwege Nieves, dreigen we tijd te kort te komen. Ik belde Scooby en heb in mijn beste Spaans getracht uit te leggen dat we morgen op 21 december omstreeks 14.00 uur bij het asiel zouden zijn om de spullen af te leveren. En zo geschiedde….

Achmed met vrijwilliger

Achmed met vrijwilliger

We waren zelfs wat aan de vroege kant. We konden de camper parkeren tussen de bouwmaterialen en werden welkom geheten door Achmed die links op de foto staat te luisteren naar het relaas van een vrijwilliger.

Met vereende krachten werden de goederen, die bestemd waren voor Scooby, uitgeladen en opgeslagen in een ruimte waar ze zouden worden uitgezocht. Nu waren er door Greyhounds in Nood Nederland (GINN) medicijnen en

afgeleverde spullen

afgeleverde spullen

medische apparatuur bij ons afgeleverd met het verzoek dit te bezorgen bij Scooby. Het leuke was dat de kerstactie ook bij verschillende dierenartsen en dierenspeciaalzaken bij ons in de buurt een gevoelige snaar had geraakt en we naast de spullen van GINN ook nog een volle doos met medicijnen, dekens, speciaal voer en andere nuttige zaken konden afgeven.

Dat medische spullen erg welkom zijn komt omdat men bij Scooby druk bezig is om een oude behandelkamer in te ruilen voor een ruimere nieuw medisch centrum. Nu klinkt dat wel erg luxe maar het is een nieuwe grotere ruimte waar meer dierenartsen als vrijwilligerswerk tegelijk hun werk kunnen doen.

oud medisch centrum

oud medisch centrum

Links is de oude behandel-ruimte te zien waar de vaste dierenarts aan het werk is en rechts laat Achmed met gepaste trots de nieuwe grotere

nieuw medisch centrum

nieuw medisch centrum

operatieruimte zien die stap voor stap gevuld wordt met tweedehands apparatuur.

De rondleiding die Achmed ons gaf verschafte ons een goed beeld van hun haast onmogelijke taak. Je handen jeuken als je ziet wat er allemaal nog gedaan moet worden.Het terrein is groot genoeg maar er dienen nog allerlei voorzieningen getroffen te worden om de honden uit de wind en regen te kunnen laten liggen. Zo’n vier honderd honden hebben hier een ‘dak’ boven hun koppie… tenminste als alles klaar is….. Op dit moment is dat nog slechts voor de helft van de hondjes goed geregeld.

achterterrein

achterterrein

voorterrein

voorterrein

En geloof ons maar op ons woord…. Elk hondje doet zijn of haar uiterste best te laten zien dat ze graag mee naar Nederland

willen rijden…

Om 15.00 uur hebben we afscheid genomen van Achmed en alle andere aanwezige vrijwilligers. Jammer dat Sandra in het winkeltje stond en we haar niet hebben ontmoet. Wellicht een volgende keer. We gingen direct op weg naar Tobarra omdat we daar op 22 december de spullen willen afgeven.

Voorlopig reisschema:

22 dec Tobarra afgeven voer en andere spullen
23-26 dec Murcia Kerstmis vieren
27 dec La Linea ophalen 3 hondjes en twee blinde katten
28 dec Albox ophalen galgo’s Katie en Joie
29 dec terug in Tobarra om kleine Nieves op te halen
2 jan Nederland.

Tot zover…

Groet van Annerie en Ton
+31622225271

Met dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben bij het verzamelen van  goederen, het geven van advies, zorgdragen voor bemiddeling, of anderszins ondersteuning hebben verleend aan dit transport:

Afroditi, Dierenkliniek Animo, Den Haag;                    Mirjam , Greyhounds in Nood;
Menno de Jong, Dierenspeciaalzaak Buddies, V’burg;                    Hanno Berger, Dierennood;
Nancy Kuipers, Trimsalon Hondenboel, Schipluiden;       Kees en Arla, Greyhounds in Nood;
Ilja Staas, Dierenspeciaalzaak Damlaan L’dam;          Gea Vermeulen, Zwerfhonden in Nood;
Monique, Fitness & Racketclub Westvliet, L’dam;
Tennispark Overdam, L’dam;                                                                   Richard en Margreet Bijman;
Nicole, wed. Verhoog, Dierenspeciaalzaak Voorschoten;      Nicolien Groen, Leidschendam;
Fam. de Koning, Primera Damlaan, L’dam;                                             Carla van Duijn, Den Haag;
Ger Hekking, Dobey Dierenspeciaalzaak, Rijswijk;                                 Sytske Mens, Den Haag;

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com