Dierenmissie 1 – Deel 3, Onderweg van Medina del Campo naar Tobarra

Beste mensen,

Na ons bezoek aan Scooby was nu Los Mejores Amigos in Tobarra aan de beurt om spullen te ontvangen. (zie www.losmejoresamigos.es).

Piedy en Juan

Piedy en Juan

Op 21 december omstreeks 13.00 uur waren we in de plaats Tobarra. Nu ligt vrijwel elk dierenasiel ergens in “the middle of nowhere” dus dat konden we nooit op eigen houtje vinden. Een telefonische afspraak bij het lokale benzinestation  bracht uitkomst. Hiervandaan  werden we voorgegaan door Piedy en Juan Carlos, het echtpaar die met bezieling het dierenasiel beheert.

Het was toch nog een behoorlijk klus om alle resterende goederen, die uit alle hoeken en gaten van de camper te voorschijn kwamen, naar de opslagcontainer te brengen. Richard en Margreet Bijman hadden eerder al bij ons in Leidschendam namens Zwerfhonden in Nood Nederland ruim 150 kilo aan voer afgegeven ten behoeve van Tobarra. Tja en daarna kwamen al die extra voerdonaties voor honden en katten, riemen, halsbanden,  balletjes enzovoorts…. die ons huis hadden gevuld zo daags voor ons vertrek. Alles komt hier absoluut goed van pas.  Niets is fijner dan te zien dat al die goederen met dank in ontvangst werden genomen. We schatten dat het gewicht bij elkaar toch al gauw 350 kilo aan goederen was waarvan het 250 kilo voer betrof.

afgeleverde spullen

afgeleverde spullen

afgeleverde spullen

afgeleverde spullen

Toen werd het tijd om ons tussen de hondjes te begeven. De allereerste hond die ons opviel vonden we in een boom. Juan die onze vragende blikken zag gaf duidelijkheid. Het blijkt dat de honden hebben uitgevonden dat de vruchten uit die boom eetbaar zijn. Tja en dan wordt het klimmen geblazen. Logisch toch..???

Met liefde worden de dieren opgevangen en wordt getracht om het geschonden vertrouwen tussen de dieren

Juan als vader tussen de hondjes

Juan als vader tussen de hondjes

en mensen weer te herstellen. Dit gaat gelukkig in meeste gevallen goed. Het beste bewijs hiervoor is te zien hoe de dieren bezoekers welkom heten. Jammer dat s ’nachts niet alle bezoekers goede bedoelingen hebben. Het asiel is daar gevestigd vanaf mei 2009. Je ziet aan alles dat er nog veel werk verzet moet worden. Juan en Piedy hebben helaas geen vrijwilligers uit

hondje in boom

hondje in boom

de omgeving. “De manier hoe men hier met dieren omgaat

lijkt wel uit een tijd van 200 jaar geleden”, vertelde Piedy me … “Dat je je

zou inzetten voor honden… pfff”… (Piedy heeft haar werk in Murcia opgezegd om fulltime beschikbaar te zijn voor de dieren.)

Wel hebben ze een slimme drinkwatervoorziening gevonden. Bij warm weer gingen de honden in de waterbakken liggen of werden die omgegooid. Deze watervoorziening is de uitkomst en scheelt veel ti

Annerie wordt verwelkomd

Annerie wordt verwelkomd

jd. Voorheen moest men

watervoorziening

watervoorziening

twee keer per dag alle drinkbakken opnieuw vullen.

Thuis hebben Piedy en Juan nog een kattenopvang. Het liefst zouden ze die ook hier lokaliseren. Echter op dit moment is er een strijd met de gemeente gaande. Ze hebben te horen gekregen dat de gemeente wil uitbreiden en dat de kans er in zit dat ze over enkele jaren opnieuw zullen moeten verhuizen. Zolang hier geen zekerheid over is kunnen er dus geen grote investeringen worden gedaan. Op korte termijn zouden ze graag een grote muur willen aan de straatkant. Tijdens de nachtelijke uren halen jongelui nog al wat ‘kattenkwaad’ uit, dat altijd uitdraait op narigheid voor de honden. En toen moest Nieves (Nieve = Sneeuw) het meest rechtse hondje, nog even wachten. Voor haar komen we dus op 29 december terug in Tobarra, zodat ze ook mee kan reizen naar haar baasje in Nederland.

Nu staan we met de camper op een camping in de plaats Mazzaron. De wagen moet schoongemaakt en opnieuw ingericht worden.

Nieves met zijn maatjes

Nieves met zijn maatjes

Alles wordt nu klaar gemaakt voor het transport van de dieren. Komende dagen gaan we langzaam verder afzakken richting La Linea …. En intussen proberen we Kerstmis te vieren.

Dus voor iedereen die dit leest…!!!!!
Fijne Kerstdagen
Annerie & Ton

Voorlopig reisschema:

27 dec La Linea ophalen 3 hondjes en twee blinde katten
28 dec Albox ophalen galgo’s Katie en Joie
29 dec terug in Tobarra om Nieves op te halen
2 jan Nederland.

Tot zover…

Groet van Annerie en Ton
+31622225271

Met dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben bij het verzamelen van  goederen, het geven van advies, zorgdragen voor bemiddeling, of anderszins ondersteuning hebben verleend aan dit transport:

Afroditi, Dierenkliniek Animo, Den Haag;                    Mirjam , Greyhounds in Nood;
Menno de Jong, Dierenspeciaalzaak Buddies, V’burg;                    Hanno Berger, Dierennood;
Nancy Kuipers, Trimsalon Hondenboel, Schipluiden;       Kees en Arla, Greyhounds in Nood;
Ilja Staas, Dierenspeciaalzaak Damlaan L’dam;          Gea Vermeulen, Zwerfhonden in Nood;
Monique, Fitness & Racketclub Westvliet, L’dam;
Tennispark Overdam, L’dam;                                                                   Richard en Margreet Bijman;
Nicole, wed. Verhoog, Dierenspeciaalzaak Voorschoten;      Nicolien Groen, Leidschendam;
Fam. de Koning, Primera Damlaan, L’dam;                                             Carla van Duijn, Den Haag;
Ger Hekking, Dobey Dierenspeciaalzaak, Rijswijk;                                 Sytske Mens, Den Haag;

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com