Dierenmissie 1 – Deel 8, Oudjaars nieuwsbrief vanuit Frankrijk

Beste mensen,

Gisteravond sloot ik de nieuwsbrief af met het uitspreken van onze zorg over Nieves die maar niet haar behoefte deed. Tja, terwijl Annerie al net in onze bench was gekropen en ik de laptop had afgesloten begon Nieves zachtjes te piepen. Ben met haar toch nog maar even gaan lopen. We riskeerden hiermee natuurlijk wel de andere honden weer wakker te maken met een mogelijk pandemonium tot gevolg. Nieves begreep dat ze een voorkeursbehandeling kreeg en deed zo stil mogelijk. Zo zijn we zo zachtjes mogelijk de camper uit geslopen en …. het was niet voor niets….  Een hele lange plas was het begin van haar verlossing. De volgende morgen weer een plas en ‘s middags een grote boodschap. Goed zo… probleem opgelost. Nu is Nieves al geen schrokop en eet in fases en het liefst alleen. Zelfs lekkere dingetjes neemt ze heel voorzichtig aan en daar kan ze dan ook rustig van genieten. Ja een beetje kieskeurig is ze wel…

Ok genoeg over Nieves. Vanmorgen hebben we ons dus verslapen. Ja dat kan de beste gebeuren. Normaal zijn we altijd al voor 06.00 uur op maar nu schrok ik wakker van vreemde geluiden en zag dat het al 07.30 uur was. Ook geen van de honden had zich laten horen. Het was maar goed dat er een stukje verderop vrachtwagens werden gestart, anders hadden we nog veel langer geslapen. Met alle rompslomp van het opstarten van de dag, inclusief weer wat boodschappen doen, waren we pas om 11.30 uur pas goed aan het rijden.

Op advies van lezers van de Nieuwsbrieven en de ANWB hadden we besloten om niet via Lyon te rijden. Dat was aanvankelijk wel de route die we voor ogen hadden omdat we uit ervaring weten dat er relatief veel goed geoutilleerde parkeerplaatsen aan de Route du Soleil liggen. Ons werd dus verteld dat de wegen in het oosten van Noord Frankrijk, België en Nederland, vanwege de gladheid, nog niet echt te vertrouwen waren. Geen punt natuurlijk dan maar de route aangepast in `richting Parijs via Toulouse´.  En dat die route mooi was kun je zien op deze foto. Hierop kun je zien wat we bedoelen met mooie uitlaatplaatsen die we vandaag keer op keer hebben kunnen benutten.

Ondanks het late vertrek en de diverse stops voor het tanken en uitlaten van de honden en zoeken naar eten voor de honden, hebben we toch een redelijk traject af kunnen leggen. Toen we, al in het donker, om 19.00 uur de camper de parkeerplaats voor de nacht opdraaide hadden 640 kilometers afgelegd. We staan ergens ongeveer 300 kilometer onder Parijs. Eindelijk een plek naar ons zin. Nabij een benzinestation, op een enorm grote verlichte parkeervoorziening, gedeeltelijk bebost en alles totaal in groen gehuld. Kijk, hier willen we met de dieren oud en nieuw vieren. Een stuk weg van de snelweg, weg van huizen en knallend vuurwerk. In alle rust het nieuwe jaar in gaan en in stilte wensen dat het voor alle dieren en dierbaren een goed begin en een fantastisch jaar zal worden.

Zoals jullie zien is het een kleine “Oudjaars-Nieuwsbrief” geworden met weinig opsmuk.

Wij wensen iedereen namens de honden Katie, Joie, Nieves, Kees, Pompi en Zarra en de poezen  Marta en Alexia vanuit de camper halverwege Frankrijk een geweldig 2011 toe…

Het nieuwe jaar wacht op ons…. Wij zijn er klaar voor….

Voorlopig reisschema:

2 jan 12.00-13.00 uur Parkeerplaats Airport Rotterdam Nederland voor de overdracht van de beestjes aan de nieuwe baasjes.

Tot zover…

Groeten en de beste wensen voor het nieuwe jaar

van Annerie en Ton
+31622225271

Met dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben bij het verzamelen van  goederen, het geven van advies, zorgdragen voor bemiddeling, of anderszins ondersteuning hebben verleend aan dit transport:

Afroditi, Dierenkliniek Animo, Den Haag;                    Mirjam  Greyhounds in Nood;
Menno de Jong, Dierenspeciaalzaak Buddies, V’burg;                    Hanno Berger, Dierennood;
Nancy Kuipers, Trimsalon Hondenboel, Schipluiden;       Kees en Arla, Greyhounds in Nood;
Ilja Staas, Dierenspeciaalzaak Damlaan L’dam;          Gea Vermeulen, Zwerfhonden in Nood;
Monique, Fitness & Racketclub Westvliet, L’dam;
Tennispark Overdam, L’dam;                                                                   Richard en Margreet Bijman;
Nicole, wed. Verhoog, Dierenspeciaalzaak Voorschoten;      Nicolien Groen, Leidschendam;
Fam. de Koning, Primera Damlaan, L’dam;                                             Carla van Duijn, Den Haag;
Ger Hekking, Dobey Dierenspeciaalzaak, Rijswijk;                                 Sytske Mens, Den Haag;

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com