Dierenmissie 3 – Deel 2, Onderweg naar Tobarra

Beste mensen,

Dit wordt een korte nieuwsbrief. De reis verloopt spoedig. Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken uit de Franse camping die niet zo schoon was. Tenminste dat wilden we maar we konden volgens het aanplakbiljet bij de receptie pas om half negen vertrekken. Nou moet je op ‘vakantie’ natuurlijk geen haast hebben want eerst kwam er om half negen een bakkertje die op z’n gemak een kraampje ging uitstallen voor de campinggasten. Hartstikke leuk natuurlijk maar niet als je met de auto met caravan voor de slagboom staat om te vertrekken.  Toen de receptionist om 08.45 uur aankwam kakken en joviaal riep dat hij er zo aan kwam duurde het nog een kwartiertje voor we konden afrekenen en vertrekken.

We konden merken dat het een warme dag zou worden. De temperatuur zou snel oplopen naarmate we zuidelijker kwamen en ja wat waren we blij dat de Picasso een goedwerkende airco had. Op diverse parkeerplaatsen ten zuiden van Barcelona  werd het echt warm. Ons doel was een camping nabij Valencia te bereiken. Het moest de camping in de plaats Almenara worden. Gelegen aan de Playa Almenara…. Om deze camping te vinden was nog een hele toer want de aanduidingen waren zowel van de ANWB als de lokale wegbewijzering verre van optimaal. Zodra je van de snelweg AP7 afgaat beginnen de problemen. Het zal ongetwijfeld komen omdat er veel gebouwd is en dus ook nieuwe wegen zijn aangelegd, maar goed we zijn er gekomen.

Ondertussen wordt er in Tobarra hard gewerkt om de hondjes en katjes in schone staat mee te geven. Alle hondjes worden in bad keurig gedaan. Almeria had 3 weken geleden  ook al een bad gehad maar was, als een spontane actie, een kuil gaan graven en zo kon ze niet mee dus kreeg ze een nieuwe poedelbeurt.

Tegelijkertijd hebben we vernomen dat de lege plekken, die de gelukkige hondjes met een baasje in Nederland achterlaten, al weer aardig opgevuld zijn met zwerfhonden. De foto’s met achtergrond informatie over de hondjes die nu opgenomen zijn in het asiel stromen binnen en moeten nog verwerkt worden. Soms lijkt het een onbegonnen werk maar we weten dat elk hondje dat van de straat wordt gehaald een kans krijgt op een beter leven.

Piedy stuurde ons wat foto’s van hun voorbereidingen. Op de foto’s links en rechts krijgen Kim en Almeria een lekkere badbeurt.

Nu is de rust wedergekeerd en we op ons plekje staan kunnen we ons bezig houden met de dingen die nog gedaan moeten worden.

Annerie loopt nog te stoeien met de ‘koelhoud-matten’ die in de benches komen die nu gedroogd moeten worden.

Terwijl ik aan het schrijven ben is zij even gaan kijken bij de zee. Het is echt een mooie plek, pal aan het strand en met een restaurant op het terrein dat half gelegen is op het strand.….. De sanitaire voorzieningen moeten we nog ontdekken.

Morgenmiddag zullen we in Tobarra aankomen en kunnen we ons eindelijk met de hondjes (en katjes) gaan bezighouden.

Pas dan zal voor ons de echte reis beginnen….

Tot zover…
Groet van Annerie en Ton

dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271

Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van  goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend aan de komende transporten.

Speciale dank aan het hele team van Autoservice Reeuwijk http://www.autoservicereeuwijk.nl

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com