Dierenmissie 3 – Deel 6, Aankomst in Leidschendam

Beste mensen,

Gisteren zijn we rond 22.00 uur thuis gekomen. De laatste rit van circa kleine 700 kilometer is goed verlopen. Uiteraard hebben weer veel stops gemaakt waarbij we alle tijd hebben genomen om de hondjes een beetje bij te laten komen van het rijden. De Tomtom geeft steeds aan hoe lang we nog moeten rijden maar ondertussen weten we dat we gewoon  anderhalf keer de tijd moeten nemen om een idee te hebben hoe lang de reis duurt en dan houden we nog geen rekening met de slaappauzes waar we uitgebreid ons kamp op slaan  voor de nacht….

Het is ook leuk om met ze te vertoeven hoor. Alle hondjes kunnen goed met elkaar op schieten dus het liefst zit alles bij elkaar, over elkaar en dan nog bij voorkeur op onze schoot of bij onze benen… als we maar samen zijn dan is het goed.. Een echte roedel dus… Zo met z’n allen maken we leuke dingen mee.. en kwamen we ook te weten we dat Donna gek is op chocomel.

We hadden al eerder thuis kunnen zijn maar de file in België heeft ons 2 uur oponthoud gegeven. Als je zo een pieterpeuterig onderdeeltje bent van een schier eindeloze rij auto’s op de rondweg van Antwerpen gaan er allerlei gedachten door je heen gaan die je de realiteit van dat moment doet relativeren …. ‘Ja het klopt de wegen zijn niet zo denderend in België… . Tenminste niet rond Antwerpen… maar ja daarom zijn er daar natuurlijk ook wegwerkzaamheden…. ‘ Eigenlijk is het te gek dat we ruim vierduizend kilometer rijden en twee keer een flinke vertraging hebben… en beide keren juist rond Antwerpen… ach het is een cliché maar wat de voortgang van de reis betreft zit het venijn dus in het staartje…

  We hadden eigenlijk gerekend op ons gemakje de boel uit te kunnen laden en de hondjes uit te laten maar nu moesten ze langer in de bench zitten dan de bedoeling was. Daarom besloten we, voordat we onze straat de Schoorlaan, in te rijden eerst de hondjes uit te laten op de grote parkeerplaats bij Leidsenhage. Deze manier van handelen zijn ze nu gewend en het voorkomt de stress van het nieuwe huis dag ze binnen moeten gaan. Het bleek een goede actie te zijn. Ze konden even dollen en wisten niet beter of de reis gaat gewoon verder. Zonder mokken en met wat lekkers achter de kiezen springen zo de caravan en hun bench weer in. Prima nu de laatste kilometer naar huis.

Mieke die tijdens onze reizen James de oude kat verzorgd en ook voor de opvang van de 3 kittens zou zorgen was bij ons in huis toen we arriveerden. Zij heeft direct de kleine katjes meegenomen waardoor we onze volle aandacht konden richten op de hondjes. Uit ervaring wisten we dat het op dat moment even heel erg druk wordt. De zes honden die in je huis komen na het zwerversbestaan in een caravan dwars door Europa moeten toch nog even hun behoefte doen… we besparen jullie als lezers hiervan de foto’s.  Eén of twee honden kun je direct de weg wijzen naar de tuin of het atrium. Zes is een beetje veel. De eerste twee heb je de weg gewezen maar dan hebben de andere vier al andere ideeën gehad over het ‘in bezit nemen’ van de nieuwe stede….

Om de boel van het slopen voor te zijn, moeten de kleine schoffies Donna, Funny en Libia in een bench. Bruno krijgt een aparte bench omdat hij te groot is om ’s nachts zonder toezicht met de kleintjes te spelen. Almeria en Kim mogen los in de kamer slapen…. Wij gaan voor de nacht naar de bovenverdieping waar ook onze James verblijft…. Ach die jongen is aan wat aandacht toe…

Vanmorgen hadden we alles onder controle, voor even tenminste… ze waren na het uitlaten om 06.00 uur weer lekker rustig gaan liggen.

 

 

 

 

Einde deel 1…..

Tot zover…

Groet van Annerie en Ton

dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271

Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van  goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend aan de komende transporten.

Speciale dank aan het hele team
van Autoservice Reeuwijk
http://www.autoservicereeuwijk.nl

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com