Dierenmissie 4 – Deel 1, Voorbereidingen

Beste mensen,

Sally

Sally

Afgelopen weken mocht ik weer de nodige bezoekjes afleggen om over adopties te praten. Al gauw wisten Annerie en ik dat er snel een nieuwe reis gepland moest worden want de vriendenkring van Dierenmissies groeit en groeit. Geweldig !!!!

Natuurlijk gaan er ook dingen mis. Slechts drie dagen nadat de vorige baasjes hun hondjes hadden afgehaald is Sally terug bij ons komen wonen. Eerst hebben we getracht om voor haar een goed nieuw plekje te vinden maar al gauw beseften we dat we haar niet meer konden missen. We hebben altijd gezegd dat we ook zelf hondjes wilden zodra Annerie zou stoppen met werken maar het moment van Sally was eigenlijk veel te vroeg gekomen. Dat vereiste de nodige aanpassingen en zo kwam het dat Sally een deel van mijn leven ging uitmaken waarbij zij getuige was van mijn werkzaamheden en ook bij diverse adoptiegesprekjes aanwezig was. Ik moet met schaamte bekennen dat ze zich als jonge hond niet altijd netjes gedragen heeft maar doorgaans was ze een lichtend voorbeeld. De toekomstige baasjes van Nena en het baasje van Peto waren hiervan getuigen en de stampende konijnen van de toekomstige baasjes van Pancho hadden ook de bijzondere aandacht van Sally….

We hebben ook al een keertje bij mijn werk gezwommen in de sloot tussen de A12 en het industrieterrein Reeuwijkse Poort. Rond het middaguur mocht Sally lekker snuffelen tijdens het uitlaten voor de deur van het kantoor. Aangezien zij graag groen tussen de teentjes wil voelen voordat zij overweegt te plassen, vond zij een bodembedekker aan de rand van de sloot als alternatief van het gras dat ze gewend was…. Eerder hadden we gemerkt dat Sally absoluut niets van water moet hebben dus had ik het vertrouwen dat ze niet te dicht bij het water zou komen. Ach ja, hoe verraderlijk kunnen die bodembedekkers zijn aan de rand van de sloot. “Plons” was het teken dat ze onvrijwillig te water was geraakt. Toen ze niet zelf de kant op kon komen en naar de overkant van de sloot zwom om aan de zijde van de snelweg de kant op te gaan, werd het voor mij tijd om ook te water te gaan. Dat betekende natuurlijk het einde van mijn werkdag…

Gelukkig houdt Sally enorm van autorijden en dat komt heel goed uit. Ze zal namelijk ook de komende caravantrip mee moeten maken als we de hondjes Nena, Nina, Neska, Carlitos, Buddha (Croquet), Pancho, Volga en de kittens Trabis en Gringo (Siames) op gaan halen. Jax (Peto) is in de zelfde periode geadopteerd maar is reeds met zijn nieuwe baasje Linda in Spanje verenigd. Hierover is inmiddels een stukje verschenen op de website dat nog een vervolg zal krijgen als Jax met Linda naar Nederland vliegen.

 

Laten we de nieuwe reizigers eens even voorstellen die met ons de reis naar Nederland gaan maken:

De Pups:

Croquest&Nena

Croquest & Nena

Nina

Nina

Hier zijn Buddha en Nena.
De kleine bruine Buddha gaat in de Den Haag wonen en de grote zwarte Nena zal een mandje krijgen in het grote Amsterdam. Buddha is een pup met een herder tekening en koppie, met wat korte maar flinke poten terwijl Nena juist wat langere benen heeft en meer pointer trekjes heeft net als haar zus Nina.
Hier rechts zit Nina in een pose om mooi op de foto te komen. Nina zal een fijn plekje krijgen in Groningen.

Dat Nena en Nina zeer vermoedelijke zusjes zijn ligt voor de hand. Qua bouw, kleur en karakter lijken ze sprekend op elkaar en zijn alleen van elkaar te onderscheiden door de witte voorteentjes aan de rechter voorpoot en de witte vlek aan de rand van haar neus.

Carlitos

Carlitos

En hier is de pup Carlitos. Hij oogt hier wat groter dan ie in werkelijkheid is. Hij is een echte pup met puppiestreken, lekker onbevangen af en toe een beetje afwachtend om dan weer heerlijk uit de hoek

te komen…. Carlitos is een geval apart die een geweldig leven tegemoet gaat. Veel groen en dicht bij

het strand en… jippie…veel buren met hondjes ! Carlitos zal inwoner worden van de plaats IJmuiden

Pancho

Pancho

De volwassen boy Pancho.  Pancho is een heerlijke vrijkous die overigens niet uit de weg gaat voor een robbertje stoeien met zijn baasjes. Op Pancho kun je bouwen en het is wel fijn om tijdens de reis een stabiele factor te hebben tussen en bij het jonge grut. Pancho wordt een inwoner van Zwolle en zal, net als Sally heeft gedaan, kennis maken met stampende konijntjes die daar al wonen.

Neska is de volwassen dame die recent afscheid heeft moeten nemen van haar baasje. Ze was er behoorlijk van streek door en nu krabbelt ze weer op uit een emotioneel dal. Een sterke dame die zoveel te bieden heeft aan liefde. De verandering van klimaat en cultuur zullen haar goed doen. Nieuwe indrukken helpen de weg vrij te maken voor een twee kans in haar leven die van start zal gaan in Gorinchem.

“Hee jullie daar, hebben jullie me wel gezien.????” Lijkt kleine Volga te zeggen… Een kleine met een hart van een wolf. Dat moet ook wel want ze gaat twee grote lobbesen krijgen als huisgenoot. We hoorde van Piedy en Juan Carlos dat ze goed in staat is haar eten te verdedigen… Het bekende kaas

Neska

Neska

van het brood eten laat ze dus niet gebeuren. Volga heeft al ervaring in een rol als schoothondje en kan mensen makkelijk om haar pootje winden. Of dat ook bij haar twee nieuwe huisgenoten in Sliedrecht gaat lukken …. Ach, ze heeft in ieder geval haar aandoenlijke postuurtje mee….. We zijn benieuwd of ze van reizen houdt…
Als laatste twee reisgenootjes introduceren we bij u de twee kittens:

Gringo en Trabis
De twee deugnieten komen uit 1 nestje en zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Ze reizen samen in één bench. Boven en naast de honden. Ze zijn het nodige gewend dus daar hoeft niemand zich zorgen over te maken.

Eenmaal in Nederland gaan ze elk een eigen avontuurlijk leven tegemoet. Trabis heeft net als Buddha een plekje gevonden in de Residentie stad ’s-Gravenhage en Gringo kan op de koffie bij Joop van de Ende in Aalmeer.

Gringo

Gringo

Trabis

Trabis

Als ‘voorlopige reisarrangementen’ hadden we gedacht dat het verstandig zou zijn om Pancho samen met Sally op de achterbank van de auto te laten reizen. De rest zal in de caravan een zit/ligplaats hebben gedurende de tijd dat er gereden wordt. Zodra we stilstaan, zijn we natuurlijk allemaal weer samen in of voor de caravan.

Nog drie nachten slapen, twee werkdagen, en dan is het weer zover. We kunnen bijna niet wachten om de beestjes vertrouwd te maken met de caravan. Dat is altijd een bijzonder moment. Het is immers hun huis voor de daarop volgende 5 dagen waarop we de terugweg van ruim 2000 kilometer naar Leidschendam afleggen.

O ja, niet vergeten om gas te tanken en de accu’s van de caravan goed vol te laden. Dan zijn we weer helemaal gereed voor vertrek.

Tot later..

Groet van Annerie en Ton

dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271

Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend en nog zullen verlenen aan de komende transporten.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com