Dierenmissie 4 – Deel 2, Onderweg naar Lyon

Beste mensen,

We zijn dus onderweg en bevinden ons ergens tussen Luxemburg en Lyon.

Onderweg naar de hondjes die in Tobarra op ons wachten, overpeinzen we de dingen die er in de 6 weken sinds we de laatste tocht hebben gemaakt, zijn gebeurd. De twee meest ingrijpende dingen waren natuurlijk het overlijden van onze oude kat James en de komst van Sally. Ze hebben elkaar exact twee weken meegemaakt en het dat klikte meteen. De laatste dag van James, waarop hij duidelijk aangaf pijn te hebben, trok hij zich terug op een donker stil plekje in de slaapkamer.

Sally boven aan de trap

Sally boven aan de trap

De laatste keer dat hij de trap op ging, duurde het twintig minuten voor hij boven was. Al die tijd werd hij begeleid door Sally die, uit respect, toen hij eenmaal boven was, hem verder met rust heeft gelaten. James is 23 jaar geworden.We missen hem nog steeds.
Voor ons blijft hij ‘de James die op de mail lette wanneer wij op en neer naar Tobarra reden

Sinds de aankondiging van afgelopen zondag, hebben we een paar leuke reacties gekregen…

Dobber

Dobber

Grote Dobber

Grote Dobber

Zo kregen we een mailtje van Sylvia die sinds half april 2011 onze “Dobbertje”  heeft geadopteerd. Dobbertje was voor ons speciaal omdat hij de kleinste van de 7 pups was die met de familie Talboom naar Nederland was gekomen. Hij was bij ons twee weken in huis om er zeker van te zijn dat hij ‘het zou redden’ en ja hoor, hij is in die periode in lichaamsgewicht verdubbeld. Van 2,2 naar 4,4 kg. De laatste week namen we hem overal mee naar toe. Ook in de supermarkt.

Nu ruim vier maanden later kregen we foto’s van Dobber te zien… niets geen “Dobbertje” meer … een flinke heerlijke jonge hond van ruim 6 maanden die eerdaags zijn eerste schooldag krijgt op de ‘cursus’. Hij is ondertussen ongeveer 25 kg dus echt geen kleintje meer.

We blijven allerlei leuke berichten binnen krijgen over de geadopteerde hondjes en soms behoeven nieuwe baasjes een steuntje in de rug. Zo moet het zijn… Elke adoptie is er een die een absolute meerwaarde betekent voor een zwerfhondje in Spanje. Iedereen die er mee te maken heeft van het asiel in Tobara (Piedy en Juan Carlos), Dieremissies en uiteindelijk jullie die de moeite nemen om een zwerfhondje een tweede kans te geven vormen een keten van gelijkgestemden die dit mogelijk maken.
We hebben inmiddels mogen ervaren hoe sterk de band is van deze keten.  Natuurlijk hebben we extra veel bewondering voor diegenen die niet de aller gemakkelijkste honden hebben geadopteerd. Waar en wanneer we kunnen, zullen we hen met raad en daad bijstaan om ook die adopties tot een succes te maken. Hier komen we in een latere nieuwsbrief nog wel op terug.

OK Terug naar de werkelijkheid van de dag.

donkere wolken

donkere wolken

Op woensdag 7 september 2011 om 04.00 uur vertrokken we. Alles geladen en goed voorbereid. Ook Sally heeft zich goed voorbereid. We weten niet of ze wel echt vertrouwen heeft in onze onderneming want we kwamen onderweg in haar bagage een plaatje tegen dat boekdelen zegt.

Met een hoop regen reden we in het donker weg. En zoals je ziet hebben we ons best gedaan om voor jullie als thuisblijvers, het slechte weer uit Nederland mee naar Frankrijk te nemen. Dat lukte aardig want de wolken bleven ons volgen tot vlak voor Lyon.

Na 14 uur rijden kwamen we om 18.00 uur aan. Dat betekent voor ons: Lyon Centrum aanhouden en, net als de vorige keer, afslag 34 nemen… even de bordjes volgen en zie daar is de ingang van de Camping Indigo. Dit wordt onze rustplaats voor de nacht. Nog even de formaliteiten afhandelen en dan een plekje voor de avond en nacht zoeken.

camping Lyon

camping Lyon

campement

campement

Gelukkig was het daar droog en hebben we ongeveer 15 minuten de zon gezien. Net genoeg om de boel op te zetten. Toen we eenmaal ons plekje op de camping de boel hadden ingericht en ik achter mijn laptop kon gaan zitten hadden we pas een beetje rust.

Gelukkig had ik veel hulp van Sally die de nodige kopij heeft aangeleverd voor het schrijven van deze nieuwsbrief. Hiervoor krijgt ze vanavond een lekkere traktatie.
Nu nog even de mail beantwoorden……. Dit doen Annerie en ik samen …. Sally laten we daar nog even buiten want ze moet nog op voor haar typediploma…

We zijn niet van plan om er morgen weer een 14 uur durende rit van te maken.

We hebben geen idee waar we uit zullen komen. In ieder geval is de temperatuur zó  dat we morgen in een zomers tenue de dag kunnen starten.

Piedy heeft een mailtje gestuurd dat ze op de dag dat wij er zullen zijn, een teefje met negen pups verwacht….!!! We worden meteen met de neus op de feiten gedrukt en de jubelstemming van het adoptiesucces wordt meteen in het juiste perspectief gezet.

We realiseren ons eens te meer dat wij het zwerfhondenprobleem niet kunnen oplossen .. maar wel verlichten en we kunnen jullie zeggen dat dit al ongelooflijk dankbaar werk is….

Tot later..

Groet van Annerie en Ton

dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271

Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend en nog zullen verlenen aan de komende transporten.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com