Dierenmissie 4 – Deel 4, Laatste nieuwtjes

Beste mensen,
Dit wordt een bijzondere nieuwsbrief. Gevuld met het laatste nieuws van Volga en wat prietpraat en wetenswaardigheidjes…. Morgen gaan we de eindelijk de hondjes ophalen. We kunnen eigenlijk niet meer wachten maar we kunnen Piedy en Juan Carlos niet opjagen want ze hebben al zorgen genoeg. Goed dan nu eerst de laatste update over Volga. We kregen de volgende verontrustende mailtjes van Piedy:

Volga in kooi

Volga in kooi

Correo Protectora aan mij
Zaterdag 10 september 201119:15
we have just arrived, when you sent me the message i was almost there (red. in de dierenkliniek) but i didnt have the camera with me so i called a friend who came and took pictures of Volga,i am waiting for them.
when Volga saw me she cried and cried, well we both cried, she licked my face all over. there was a little plate with food in her cage and i started to play with the food and she ate part of it.
at six she ate a bit more, the vets say she is very lively and are optimistic, they will call me tonight. when she gets well she won’t need any medication or special food but no fat.
talk to you later
www.losmejoresamigos.es
Correo Protectora aan mij
Zaterdag 10 september 201121:45
she is still eating, great, now it is very important she doesnt vomit.
www.losmejoresamigos.es
Correo Protectora aan mij
Zondag 11 september 201115:48
she is worse. Waiting 4 more news…
www.losmejoresamigos.es
Correo Protectora aan mij
Zaterdag 10 september 2011 18:00
at lunch time the vet told me there was a complication with volga, something called syndrome de evans, she had some poo with blood and the plaques were low, she lost 13 % hematocrito. they will call me in a couple of hours.
www.losmejoresamigos.es
=========

bij vloedlijn

bij vloedlijn

boven het water

boven het water

Het verslag van Sally en de Middellandse Zee
Stoer liep Sally achter me aan naar de vloedlijn
Eerst wilde ze spelen maar dan ineens … “Oh
jee shit…!! Dat is water..!! Getver.. !!”
In mijn armen durfde ze wel boven het water te zweven al bibberde ze hevig.
Toen ik haar in een laatste restje water zette, nam ze de natte pootjes graag voor lief om snel op het strand te kunnen springen. Daar had ze gelijk weer praatjes voor tien.
Dat ze zondagmiddag weer een zwemles zou krijgen wist ze nog niet…
En toen was het ineens zondagmiddag, tijd voor de tweede

In het water

In het water

zwemles

Met de aanloop om in gedragen toestand boven het water te komen …
dat lukte gisteren ook al ….
De moeilijkheid begint pas als je ook daadwerkelijk het water in moet….

Tja, en dan is het een kwestie van door zwemmen… op naar Marocco…
http://www.youtube.com/watch?v=0DGeqBVyaGo (ach ik ben het echt…..)
=======
En verder…
Heeft u wel eens stil gestaan bij “het stille leger”?
In de club van vrienden van Dierenmissies hebben we een flinke schare aan mensen die belangeloos ons alle steun geven die we nodig hebben om te kunnen bestaan. Denken we bijvoorbeeld aan Mieke Magnee die steeds voor James heeft gezorgd tijdens onze ritten naar Spanje en ons bijstaat in kattenadopties.
Aan de vele ingezamelde goederen en voer die we regelmatig ontvangen uit de Haagsche Regio van Lotte van de Bunte en Piet Verhagen (baasjes van Daisy) en Amanda Passchier uit de regio Sliedrecht.
De nood-opvangplaatsen die door Teddy en Sandra (ex-baasjes van Kim) in Middelharnis en David in Wilsveen (baasje van Don Juan, Daai Koy en Angela), gerealiseerd worden.
De Dierenmissies Hyvessite die ook door Sandra en Teddy in de lucht wordt gehouden.
Onze webmaster Maurits van Elswijk (baasje van Bruno) die ons zijn professionele blik van www.OnePack.nl  gunt om de boel draaiende te houden en te herstructureren.
En natuurlijk de familie Talboom (Fred en Jolanda, Maurice, Stefan en Elise) uit Berghem die als achterwacht, steun en toeverlaat, losse eindjes op pakt, al diverse keren een ritje naar Tobarra heeft gemaakt, en bereid is net dat steuntje te geven wanneer alles vast dreigt te lopen.
Als laatste ook Sylvie Vleeming, Fred Hage en Stefan Talboom die zich bereid verklaarden een bestuursfunctie op zich te nemen in de Stichting Dierenmissies… tja ook dat gebeurt achter de schermen….
Het is goed om ook eens stil te staan bij de inzet van dit ‘stille leger’ dat geruisloos achter het front in de schaduw opereert maar minstens zo belangrijk is om alles tot een succes te maken. Hulde … !!!
=====

Linda & Jax

Linda & Jax

Wisten jullie al dat we een soort webshop krijgen op de Dierenmissies site?
De volgende ontwikkelingen hebben hiertoe bijgedragen.
Er bestaan al een tijdje ideetjes om dingetjes te koop aan te bieden via het internet om zodoende wat financiële gaatjes in het Dierenmissie-budget te kunnen dichten en/of een bijdrage aan te kunnen wenden voor lopende projecten zoals “de Muur”.

Linda van Coesant (baasje van Jax) bewerkt op een luxe manier leer en is voornemens leren halsbanden te maken met een marge voor Dierenmissies. De productie gaat nog enige maanden in beslag nemen maar een spiksplinternieuwe collectie komt eraan….

Zo maakt Piet Verhagen (baasje van Daisy)  op basis van een paar foto’s, schitterende portret schilderingen of tekeningen van je trouwe huisdier.
Hievan is al wat te vinden op de website van Dierenmissies.
Kijk eens op de pagina http://www.dierenmissies.nl/page55.php

Piet

Piet

Éénmalig Life&Cooking. Als je, zoals wij op dit moment,  even wat tijd over hebt komen er allerlei bespiegelingen boven drijven. Idiote wetenswaardigheidjes die misschien nergens goed voor zijn maar die andere mensen wellicht op een goed idee kunnen brengen.
Zo komen wij als stel al 30 jaar samen in Spanje. Op elke reis, waar we ook ter wereld heen gaan, eten we wel één keer

een “bamisoepie”. Of het nu op een één pits gastelletje wordt klaargemaakt of in de keuken van een appartement, in een camper of caravan… het is voedzaam en zo lekker makkelijk… en soms heb je snel zin in iets hartigs….. Je voelt hem al aankomen:

Zakje gedroogde bami-soep opentrekken en alle andere zakjes die er bij zitten opentrekken en in twee kommetjes verdelen. Vervolgens water aan de kook brengen. Het water toevoegen aan de troep in de kommetjes, even laten wellen en hopla eten maar. Wij doen er voor de smaak nog wat sambal en “kant-en-klaar-gebakken” uitjes bij. Zo dat was het voor deze ene keer… smakelijk eten…

En zo hebben we het toch weer vol geleuterd want morgen wordt het een serieuze dag. Eindelijk krijgen we dan de hondjes bij ons. Volga die niet deze reis met ons mee zal rijden laat een kleine bench ongebruikt achter. Jammer maar die bench is echt te klein voor Franky die sowieso al in Oktober mee zou komen.
Benieuwd naar wat de dag ons morgen zal brengen gaan we de avond in vol onzekerheid over het wel en wee van Volga….
Groet van Annerie en Ton
dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271
Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend en nog zullen verlenen aan de komende transporten.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com