Dierenmissies Weekjournaal van 12 mei 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we de reis van Guapo, de vakantie van Ian, een dodelijke Russische bacterie, is de bloedtest van Toppie OK en is haar vlucht geboekt, vragen we toch weer om een handtekening, hebben we leuk adoptienieuws en nog veel meer dus het is weer hoog tijd om met een lekker kopje koffie de dag te beginnen met het lezen van dit weekjournaal….  Lees over de volgende onderwerpen:

– Misschien heeft Cooper geluk
– De reis van Guapo
– De vakantie van Ian begint
– De ochtendwandeling met onze club en Ian.
– Leuk filmpje: “Pup hoort bij de paarden”
– De dodelijke bacterie uit Rusland….
– Bloedtest Toppie is binnen.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Hoera Baxter is geadopteerd.
– Hada die ook het asiel mogen verlaten
– Leon de nieuwe kanjer
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Senna & Ace
– De vierkante column van Ton met : “Direct en indirect dierenleed…”
– De (on)zin van de week gaat over: “Tja … moet maar eerder naar bed gaan. .”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
hondMaandag 6 mei 2019
.
Misschien heeft Cooper geluk
.
We hadden het tweede baasje, dat ook belangstelling voor Toppie had getoond die al geadopteerd was, kennis laten maken met Tina in de hoop dat zij het hart van haar kon winnen. Echter, dit leek niet te lukken maar misschien is Cooper nu de gelukkige. Op haar verzoek hebben we alle info over Cooper gestuurd maar we denken dat hij met zijn 55 cm schouderhoogte maar weinig kans maakt. We wachten  geduldig af…

.

.

.


.

.

Dinsdag 7 mei 2019
.
De reis van Guapo
.
Eindelijk was de dag aangebroken van de grote reis van Guapo. We waren er helemaal klaar voor. Met zijn laatste gezondheidscontrole vermeld in het paspoortje, was Guapo klaar om van de particuliere opvang, waar hij het laatst verbleef, naar het vliegveld gebracht te worden.

.

.

Op het allerlaatste moment kregen we nog een berichtje dat de reiskennel die ze aanvankelijk wilden gebruiken voor Guapo, helaas door het vervoer terug naar Spanje, defect was geraakt. Er wordt nogal eens gesmeten met die dingen en daar kunnen ze dus niet tegen. Het pootje onder de kennel is naar binnen gedrukt en van de bodem losgebroken. Hierdoor was er rond de breuk een scherpe rand in de kennel ontstaan waardoor hij niet meer veilig gebruikt kon worden. Deze kennel moest als verloren worden beschouwd en vervangen worden.

.

Gelukkig hebben we altijd meerdere kennels van Dierenmissies op het asiel klaar staan dus kwam hierdoor niet de reis van Guapo in gevaar.  Een volgende kennel werd gauw uit het magazijn gehaald en klaargezet voor Guapo.

.

Het is erg vroeg in de morgen als Guapo vertrekt uit de opvang en per auto door Ruben en Lluis naar de luchthaven Barcelona wordt gebracht. Daar kwam hij rond 7.45 uur aan.
.
Het was er al best wel druk want je kon wel zien dat de dag al begonnen is.  Bij de incheckbalie van Transavia  stonden vluchtbegeleidster Kirsten met haar vriendin al te wachten om in te checken.
.
Als Ruben en Lluis met Guapo daar aankomen dan gaat alles in een stroomversnelling en zodra Guapo met de kennel was ingecheckt  werd hij naar de odd-size bagage afdeling gebracht. Guapo keek zijn ogen uit.

.

Toen konden Kirsten en haar vriendin ook naar hun gate waar het vliegtuig stond te wachten. Net voordat zij aan boord konden gaan werd de kennel van Guapo in het vliegtuig gezet. Nu zouden ze hem pas weer zien in Rotterdam.
.

Ondertussen vertrok ik naar Rotterdam en even later waren ook de nieuwe baasjes Carla en Piet onderweg om op tijd te zijn voor de aankomst van hun Guapo dat gepland stond rond 12.00 uur.
.
Rond 11.00 uur was ik op luchthaven Rotterdam en toen bleken Carla en Piet er ook al te zijn en in het zonnetje aan de koffie te zitten. Ik heb gauw ook een koffie gehaald en ben gauw bij hen gaan zitten. Het was erg gezellig en zo hebben we elkaar nog beter leren kennen.  Toen ging de tijd snel en al voor we het wisten was het vliegtuig geland dus werd het tijd om te gaan wachten bij de ingang van de aankomstshal. Daar troffen we ook de vriend van Kirsten aan die haar af kwam halen.  Terwijl we stonden  te wachten in de aankomsthal kregen we een berichtje van Kirsten dat ze stond te wachten bij de odd-size bagageband waarop de kennel de bagageruimte binnen zou komen. En nog even later kregen we de foto dat het luik daar open was gegaan en hoe de kennel op de band werd getild.

.

.

Toen duurde het niet lang meer en kwamen Kirsten met vriendin en kennel aangelopen. Kirsten trok de trollies en haar vriendin duwde het karretje met Guapo erop.

.

Zo snel we konden hebben we Guapo uit de kennel bevrijd en hebben we Kirsten hartelijk bedankt voor haar hulp om Guapo naar Nederland te krijgen

 

Vervolgens zijn we vlug naar buiten gegaan. Guapo die eerst wat terughoudend was liep in het volste vertrouwen keurig mee de drukke draaideur door.

Buiten konden Carla en Piet op hun gemakje nader kennis maken met hun nieuwe huisgenoot.

Daar werd ook het paspoortje doorgenomen en kon ik de kennel verder demonteren.

.

.

.

.

.

.

Dan bleven Carla en Piet met Guapo en de lege kennel daar even wachten zodat ik de auto kon halen om de kennel in te laden.
.

.
.

.

Even later werd het tijd om afscheid te nemen. Guapo hoefde niet heel erg ver te reizen want zijn nieuwe mand staat in Arnhem..
Een paar uur later kregen dan ook al de eerste foto’s vanuit zijn nieuwe huis.

En dan eindelijk is er rust……

.

.

.

.

.

.

.


.

De vakantie van Ian begint.

Nadat we afscheid hadden genomen  begaf ik mij richting het huisadres van de kleine Ian. Deze kleine man had al diverse malen bij ons gelogeerd en ik was benieuwd of hij me weer zou herkennen. Nou, daar bleek ik me echt geen zorgen over te hoeven maken. Hij liep meteen in mijn armen om aangehaald te worden. Dat was nog eens een hartelijk welkom.

.

.

.

.

.

Tijdens een gezellig kopje koffie had ik veel aandacht van de kleine maar natuurlijk moest hij ook even echt afscheid nemen van vrouwtje Vera.

.

Toen we even later naar de auto liepen zat hij er zo in en had hij zijn plekje gevonden

.

.

.

.

Onderweg bleek hij echt van alles te lusten. Ik had speciaal voor hem van Annerie kipstengeltjes gekregen. Nou die vond hij heerlijk. Tot dat ik aan een broodje ham begon die Annerie voor mij had klaargemaakt. Vanaf dat moment waren de stengeltjes ineens niet goed genoeg meer. Dus hebben we de broodjes ham maar gedeeld. En zo waren we weer thuis gekomen en nam Ian er binnen ons clubje probleemloos meteen zijn plaats in .

.

.

.

.

.

.

Dat hij hier erg vertrouwd is blijkt uit alle kleine dingen. Bij het aandoen van de lichtjes voor de avondwandeling kwam hij al gelijk aangelopen zodra hij de lichtjes zag.

.

Ook bij ‘het brokjesritueel voor het slapen gaan’ wist hij precies wat er ging gebeuren.

.

.


.

Woensdag 8 mei 2019
.

De ochtendwandeling met onze club en Ian.

Ian en Mia zijn aan elkaar gewaagd en zijn gek op elkaar. Botas en Pichi scharrelen altijd wat rond en Flor die om 07.00 uur in het bos los mag lopen (omdat we dan niemand tegenkomen waarvoor ze bang van zou kunnen zijn)  verkent vooral de omgeving naast de paden.

Kijk even mee naar dit filmpje zo halverwege de wandeling waar ze op kunnen gaan in hun eigen wereldje…

.

.

.


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Pup hoort bij de paarden…. “

Het had een aandoenlijke Netflix film kunnen zijn…

 

 

 

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Donderdag 9 mei 2019

.

De dodelijke bacterie uit Rusland….
.
Lees dit artikel van het ANP….
.
Ongeneeslijke hondenziekte brucellose gevonden bij Nederlandse fokkerij

De bacteriële hondenziekte Brucellose is begin dit jaar gevonden bij een geïmporteerde Russische hond in een HOLLANDSE fokkerij. Daar waren zo’n zeventig honden en puppy’s. Een dierenarts ontdekte de bacterie doordat een hond met rugklachten in zijn praktijk kwam en hij bij een test Brucellose vaststelde. De arts sloeg meteen alarm bij de NVWA. Een derde van de fokkerij bleek besmet. De honden zijn geëuthanaseerd. Als honden eenmaal ziek zijn, blijft de bacterie – ook na een antibioticakuur- in het bloed en kan die zorgen voor besmetting.

Zelfs na de euthanasie is het gevaar van besmetting nog niet geweken. Sommige besmette honden waren al een jaar in de fokkerij en in de tussentijd zijn puppy’s verkocht. Van deze hondjes is niet bekend of zij de ziekte – die wordt overgedragen van moeder op puppy of via geslachtsgemeenschap – ook hebben. De NVWA neemt nu contact op met de hondeneigenaren om ze in te lichten.
Els Broens, dierenarts en microbioloog van de Universiteit Utrecht, maakt zich zorgen over de verspreiding van de ziekte. Vanaf het begin is zij volledig op de hoogte. De hondenziekte werd ontdekt in haar laboratorium. Dat was in 2016 voor het eerst, toen kwamen de eerste honden uit Oost-Europa binnen met Brucellose. “Dat de ziekte nu ook gesignaleerd is in een fokkerij, is zorgelijk. Hier kan ze zich snel verspreiden.”
Niet alleen Broens maakt zich zorgen. Vandaag stond haar telefoon en die van andere betrokken partijen, zoals de NWVA, roodgloeiend. “Hondenbezitters hebben toch vragen over de ziekte.” Geïmporteerde honden met deze zeldzame ziekte kunnen ongezien de grens overkomen. Er is geen vaccin.
Ook mensen kunnen de ziekte krijgen. Vaak krijgen ze langdurig koorts, maar besmetting komt zelden voor. Tot nu toe zijn er in Nederland geen menselijke besmettingen bekend.

.

.


.

Bloedtest Toppie is binnen.

Toppie is gezond verklaard. Nu kan ze verder het medische traject in zodat ze op tijd klaar is voor haar reis op 20 mei. Die konden we nu ook definitief vastleggen. Dat was overigens geen dag te vroeg want we vernamen dat de tweede plek al vergeven was. Omdat er maar twee kennels per vlucht mee mogen was deze vlucht bijna aan onze neus voorbij gegaan.

.

.


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 10 mei 2019

.

Hoera Baxter is geadopteerd.
.
Een kattentest was cruciaal voor de mogelijke adoptie. Nou daar was hij dus glansrijk voor geslaagd.

.

Nu kunnen we de adoptie verder formeel maken. Baxter krijgt naast twee kleine kinderen een hond als maatje en twee poezen als huisgenoot.

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 11 mei 2019

.

We hebben nog handtekeningen nodig tegen de verkoop van dieren in winkels.
Sinds november 2018 doet Animals Today er alles aan om  handhaving van de wet Dieren meer aandacht te geven.  

.

Welkoop geeft het goede voorbeeld:

Welkoop staakt vanaf 1 januari 2019 in alle 149 filialen de verkoop van konijnen, cavia’s en andere knaagdieren. De keten van dierenwinkels zegt hiermee impulsaankopen te willen terugdringen. In ruil komen er ruime verblijven voor knaagdieren, waar kinderen ze kunnen aaien en leren over de verzorging.
.

Stop de verkoop van dieren in dierenwinkels!
De verkoop van dieren in dierenwinkels is niet meer van deze tijd en bovendien een overtreding van de Wet dieren. Teken de petitie en maak duidelijk dat dit echt niet meer kan. Deel dit bericht alsjeblieft met de hashtag #stopdierverkoopinwinkels.
Ga direct naar de petitie
Tot nu toe 2218 handtekeningen
.
Wettelijk kader
.
Wet dieren
.

Per 1 januari 2013 is in Nederland de Wet dieren van kracht. Deze wet is een samenvoeging van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren, de Diergeneesmiddelenwet, de Wet op de Dierenbescherming, de Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde 1990 en de Kaderwet diervoeders. De Wet Dieren (19 mei 2011) vormt het wettelijk kader voor het houden van dieren.
Het uitgangspunt van de Wet dieren wordt gevormd door de erkenning van de intrinsieke waarde van het dier (artikel 1.3). Nederland erkende die al in 1981 in de Nota Rijksoverheid en Dierenbescherming, maar legde het in de Wet dieren juridisch vast.

.
Intrinsieke waarde
Onder intrinsieke waarde wordt verstaan de erkenning van de eigen waarde van dieren, zijnde wezens met gevoel. Met het begrip intrinsieke waarde wordt tot uitdrukking gebracht dat dieren, zijnde wezens met gevoel, een eigen zelfstandige waarde hebben los van de gebruikswaarde die de mens aan het dier toekent. De intrinsieke waarde ontkent de gebruikswaarde van dieren echter niet en staat het houden van dieren dus niet principieel in de weg.
De erkenning van de intrinsieke waarde van het dier vereist dat bij het handelen jegens dieren ten volle rekening te worden gehouden met deze intrinsieke waarde van het dier, onverminderd andere gerechtvaardigde belangen. Dit betekent dat daar waar mensen dieren voor bepaalde doeleinden willen gebruiken er een zorgvuldige afweging dient te worden gemaakt tussen de belangen van de mens en dier van het dier.
Tot de zorg die dieren redelijkerwijs behoeven wordt in elk geval gerekend dat dieren zijn gevrijwaard van:
a. dorst, honger en onjuiste voeding;
b. fysiek en fysiologisch ongerief;
c. pijn, verwonding en ziektes;
d. angst en chronische stress;
e. beperking van hun natuurlijk gedrag;
voor zover zulks redelijkerwijs kan worden verlangd.

.
Besluit houders van dieren
Bovenstaande is nader uitgewerkt in het Besluit houders van dieren. Houders van dieren, dus naast de individuele particulier ook de eigenaar van een dierenwinkel moeten alle van toepassing zijnde welzijnsregels naleven.
Dit houdt in dat houders moeten zorgen dat hun dieren hun natuurlijk gedrag kunnen uitoefenen en dat hun dieren aan hun ethologische en fysiologische behoeften kunnen voldoen.
Elk dier, ongeacht zijn grootte, moet zijn natuurlijk gedrag kunnen uitoefenen. Hij moet kunnen rennen, spelen met soortgenoten en kunnen schuilen op het moment dat hij daar behoefte aan heeft.
Dierenwinkels noch groothandels kunnen op geen enkele wijze de dieren geven waar ze behoefte aan hebben. Gelet hierop, overtreden dierenwinkels en groothandels dus per definitie de wet op het moment dat zij dieren houden. Het houden en aanbieden van dieren in een dierenwinkel of groothandel levert zowel op de korte als op de lange termijn onnodig leed en aantasting van welzijn op. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het desbetreffende dier maar ook voor de toekomstige eigenaar die onwetend hiervan wellicht wordt opgezadeld met een dier met (gezondheids)problemen.
Heeft het dier vervolgens niet het geluk om verkocht te worden, is het lot bij de kleinere dieren vaak te eindigen als levend voer.
.

 

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 12 mei 2019

.

Naam        Besluitfase    formaliteiten      bloed             medisch        datum
                         baasje                                        onderzoek      traject      reis naar NL

 

 

Toppie        afgerond———afgerond ————afgerond ———-gaande —-—- 20 mei 2019……..

Baxter         afgerond———afgerond ———-gaande ———-gaande —- vermoedelijk eind mei/begin juni.

.


.

Hada die ook het asiel mogen verlaten
.

hond

Hada

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

Leon de nieuwe kanjer.
.
.

hond

Dit is Leon, Reu – 2 jaar, 3 maanden – Mix Alasca Malamute – 68 cm, Karakter: Kwam als angstig het asiel binnen, Had tijd nodig om vertrouwen te krijgen in mensen en dat is al een stuk verbeterd. Zal dus bij een nieuw baasje ook de tijd nemen om vertrouwen te krijgen in het baasje. Is verder loyaal en goed met andere honden. Is rustig van aard en heeft een afwachtende houding.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 19 mei 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Len en Jos, baasjes van Ace en Senna, gaven ons de volgende update

.

Enige tijd geleden kreeg Senna plots last van onverklaarbare pijnaanvallen. Diverse onderzoeken gaven geen uitsluitsel. Pijnstillers waren het enige dat hielp.

.

Hoi Annerie en Ton, alles nog goed met Senna.

.

Ze doet het goed op de medicijnen.

.

Groetjes van ons

.

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

“Direct en indirect dierenleed…”

.

Nee, ik ben niet gauw kwaad maar soms gaan mijn nekharen rechtovereind staan en wordt ik onpasselijk van berichtjes die ik hoor of lees. Woede van onmacht, frustratie en onbegrip. Ik kan niet begrijpen wat sommige mensen hier in Nederland beweegt om onschuldige dieren iets aan te doen. Vooral als ik er niet op voorbereid ben om te lezen wat er werkelijk aan de hand is, krijg ik lichte moordneigingen jegens de daders.
.
Eerst het directe dierenleed…
.
Hoor ik van dappere redders die, uit een hoog verlaten nest, ooievaarseieren hadden gehaald om ze warm te kunnen houden en ze zo uit te kunnen laten broeden. Natuurlijk vraag je je af waarom dat moest gebeuren. Tot zover lijkt het een prima actie die uitgevoerd moest worden door een onfortuinlijke omstandigheid waardoor de ouders verhinderd zijn om op een natuurlijke manier voor de eieren te zorgen.  Maar dan blijkt dat er een zieke grapjas was geweest die de moeder van het nest had doodgeschoten.  Ik stond toen echt eerst op het verkeerde been want deze laatste info had ik niet zien aankomen. Een onbegrijpelijk daad door een gewetenloze idioot. Zeg nou eerlijk … verdient zo iemand te leven? of zou de wereld niet beter zijn zonder deze figuur ?
.
Nu komen nare berichtjes met dierenleed wel vaker voor maar het ene berichtje komt harder aan dan het andere. Jaren geleden woonden wij in Breukelen aan het water en hadden we veel bezoek van eenden en zwanen. We hebben van dichtbij de liefde van zwanenouders mogen ervaren. We zagen de onvoorwaardelijke liefde voor hun kinderen zoals je dat van alle ouders verwacht. Met dit in mijn geheugen, hoorde ik van een moeder zwaan die niet haar dode zwanenkuiken wilde verlaten. Op zich is dit al een triest tafereel maar je weet dat de natuur hard zijn. Echter, als je vervolgens verneemt dat het kuiken door een randdebiel is onthoofd dan ziet het plaatje van de situatie er in je hoofd ineens heel anders uit.
.
Het kan niet zo zijn dat zulke daden op zich zelf staan. Daders die zover gaan, moeten al veel eerder dingen hebben laten zien die absoluut ongepast zijn en die aanwijzingen moeten zijn geweest voor de aanwezigheid van een zieke geest.
.
Laten we alstublieft proberen de ogen op te houden en te begrijpen wat we zien. Als je iets ziet wat dierenleed veroorzaakt of mogelijk dierenleed kan veroorzaken …. dan ben je moreel verplicht om dit te melden aan de politie. Als je dit moeilijk vindt, bedenk dan dat je hier niet alleen onnodig dierenleed door zal voorkomen maar ook dat je wettelijk verplicht bent om melding te maken van een strafbaar feit waarvan jij kennis draagt.  Zo nu heb je geen enkele excuus meer om de ogen te sluiten.
.
Nu het indirecte dierenleed …
.

Thijs H

Maar ook als mensen rechtstreeks slachtoffer zijn, worden soms ook dieren slachtoffer…  want als je alles hebt gehad dan krijgen we te maken met een figuur als Thijs H. U weet wel die jonge student die mensen neer stak die hun hond aan het uitlaten waren. We vinden het natuurlijk heel erg voor de slachtoffers maar wat dacht je van de honden die nu zonder baasje zitten ?

Een van de honden van de 56 jarige dame uit Den Haag was een zwarte labrador die aan de achterhand verlamd was. Zij bracht hem elke dag met een karretje naar het bos en tilde hem daar dan met een doek onder de buik van boom naar boom. Wie wil er nu voor zo’n stakker zorgen? Normaal gaan honden, die hun baasje kwijt raken, naar het asiel. Daar wordt dan gezocht naar een nieuw baasje.  Een van de honden, van de slachtoffers uit Limburg, is een blonde Labrador en die wordt nu door een buurvrouw uitgelaten. Ach ja, je doet wat je kunt en mensen helpen zolang het kan maar voor de manke zwarte labrador uit Den Haag kunnen we alleen maar hopen dat iemand met een groot hart de zorg voor hem op zich zal nemen. Ik denk dat het moeilijk zal zijn om zo iemand te vinden …

 

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


 

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

 

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

“Tja … moet je maar eerder naar bed gaan. .”

.
.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Ian van 8 tot 17 mei 2019
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»
  • Am

    Prima stuk over de rechten van huisdieren en hun intrinsieke waarde. Geheel mee eens! Nu maar hopen dat deze vanzelfsprekende rechten, waaronder het recht op bewegen, daglicht, frisse lucht en scharrelen naar behoefte, vrij zijn van honger, dorst, angst, stress en pijn etc op een goede dag óók gaan gelden voor alle ‘product’dieren in de intensieve veehouderij. Daarvoor zijn de regels namelijk totaal anders. De rechtmatiging hiervoor? Het etiket van productiedier. Elk dier met dát etiket wordt geheel anders beschouwd én behandeld. Das bizar en kortzichtig, immers élk dier heeft zijn intrinsieke waarde en daarme recht op het kunnen uitvoeren van zijn basisbehoeften en het recht op een pijnvrij en dierwaardig leven, ongeacht het etiket dat wij als mens erop plakken, “huisdier of product”. Dat etiket bepaalt helaas het welzijn van het dier. Alle miljoenen dieren in de intensieve fokkerij hebben daarmee pech, voor hen gelden vooralsnog heel andere regels, uitgaande van zoveel mogelijk en zo goedkoop mogelijk produceren tbv de vleesindustrie en export….de intrensieke waarde vh dier is ondergeschikt aan economisch gewin, met onnoemelijk dierenleed tot gevolg!

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com