Linda en Jax

Linda van Cousant heeft er lang op moeten wachten. Ze heeft al vele weken geleden haar oog op Peto laten vallen. Peto mocht bij Linda gaan wonen voor de rest van zijn leven. Hij werd officieel geadopteerd.

Jax
Stoere Jax

Peto verbleef nog in het asiel Los Mejores Amigos in Tobarra Spanje. Peto was “haar” hond. Voor haar hoorde bij die hond de naam Jax en ‘Jax’ zou hij gaan heten. Linda wilde kost wat kost Jax zelf ophalen. Het ophalen zou gecombineerd worden met een doorreis naar het zuiden van Spanje voor familiebezoek. Haar reisplannen stonden eerst nog niet echt vast door prive omstandigheden. Toen dat eenmaal achter de rug was, pas na vele mailtjes om de logistieke zaken te regelen, was eindelijk het moment aangebroken om Jax voor eens en altijd in de armen te sluiten..

Op 23 augustus vloog Linda naar Alicante waar ze Piedy en Juan Carlos trof om Jax aan haar over te dragen….. De reis gaat vanaf Alicante eerst per auto naar Zuid Spanje en na enige weken zullen Linda en Jax vanaf Malaga naar Nederland vliegen.
Piedy en Juan Carlos hebben gezorgd dat Linda een air-kennel mee kreeg. Linda heeft ondertussen op de luchthaven een auto gehuurd en zo gaan ze op stap.
Het eerste berichtje kwam binnen om 13.28 uur. Een eerste stopplaats…….. Linda stuurt een sms met foto’s…..

Jax
Afscheid nemen

Afscheid nemen van een hond waar je lang voor gezorgd hebt doet pijn maar Piedy en Juan Carlos weten dat Peto onder de naam Jax bij Linda een geweldig leven tegemoet gaat. Linda heeft moeten beloven heeeeel goed voor hem te zorgen en vanavond te bellen hoe is het is gegaan.

Voorts schrijft Linda “Wat een lieverd is Jax zeg! Ben zo blij met hem We zijn zijn al een eind op weg, nog zo’n 290 km te gaan ongeveer. Net even een stop gemaakt maar Jax heeft nog geen zin om te plasje te doen, nog te opgewonden waarschijnlijk. Gelukkig drinkt hij wel en heeft hij de koekjes ontdekt 🙂 Ik stuur straks meer foto’s hoor.. tot zover Linda’s roadtrip met Jax…”.

Jax en Linda
Jax en Linda

Om 14.26 uur:
Weer even een stop gemaakt en Jax heeft gelukkig een plasje gedaan.
Lekker saampjes wat gedronken en ik word overladen met kusjes likken 🙂 zoals je op de foto kunt zien ligt hij lekker met zijn koppie op mijn schoot, we zijn al dikke maatjers geworden dus haha. Autorijden gaat ook prima, hij ligt lekker op de achterbank en ik krijg af en toe een lik in mijn nek 🙂 Nog 240 km te gaan.
Groetjes,
Linda en een pootje van Jax.

Om 16.35 uur:
Laatste stop… nu nog maar 60 km en dan zijn we in Alora. Jax heeft het prima gedaan onderweg. Straks kennis maken met zijn nieuwe vriendjes, daar stuur ik uiteraard nog wat leuke kiekjes van….!!!

Het volgende berichtje kwam omstreeks 19.43 uur per mail met de nodige foto’s en die spreken voor zich:
Het was een warm onthaal voor Jax, alle honden hier accepteerde hem gelijk!
Vooral de cavalier was meteen verliefd op hem:)
Hij is ook al even het zwembad in geweest, dat was wel wennen voor Jax, maar alles is natuurlijk nieuw, zoveel nieuwe indrukken.
Verder scharrelt hij heerlijk rond hier, er is natuurlijk lekker veel ruimte voor hem en hij kan niet ontsnappen door de omheining die om het stuk grond van het huis staat.
Mijn familie is ook helemaal weg van hem:)
Gaat dus helemaal goedkomen, het is een gezellige boel hier!

24 augustus 09.21 uur:
“We hebben buiten verwachting prima geslapen. Jax heeft de hele nacht naast mijn bed op een kussen gelegen, hij wijkt niet van mijn zijde:) Hij probeerde nog wel even om op het bed te liggen, dat vond hij nÃēg veel gezelliger 🙂 Het is een schat.

12.05 uur:
Linda maakte een lekkere wandeling en maakte wat foto’s en een filmpje dat ze ons toezond.
“Prachtig om de hele roedel samen te zien. Hij luistert ook al best goed hoor, al moet hij nog wel opgevoed worden, maar het is een snelle leerling… denk ik…!
We gaan straks weer even proberen te zwemmen, gisteren vond hij het zwembad nog een beetje “eng”.
Nu na enige dagen in het mooie omgeving van Alora te hebben gerend, gezwommen, geluierd en goede vriendjes te zijn geworden met de andere hondjes, is het tijd om even te genieten van welverdiend botje…


Hier zie je Jax aan het werk

27 augustus 2011. En zo wordt Jax steeds meer een hond die gewend is aan het leven buiten een asiel. Vanmorgen heeft Jax kennisgemaakt met paarden. In de vroege morgen werden de paarden in een wei achter het huis gelaten. Ja dat moest hij natuurlijk even laten horen aan allen die nog de dag moesten starten. En zo werd ook duidelijk dat hij waaks is en laat horen als er iets bijzonders gebeurd.

Zo wordt er dagelijks na het wandelen nog lekker gespeeld om het zwembad.
en daarna heerlijk afkoelen in het water….
niet te veel golfjes maken nee gewoon lekker onderdompelen….

Jax wordt ook getraind in het “geitenhoeden..”.

Echt veel interesse heeft hij er niet voor.
Leuk om er even naar te kijken, er een keer langs te rennen, maar dan weer terug tot de orde van de dag…. “OK Linda, kom maar op met je volgende test… haha”.

Zoals jullie zien is dit het echte “vakantie vieren”.
Gewoon goed uitrusten voor de reis naar Amsterdam gaat beginnen….

Dinsdag 13 september 2011 Het is zover.
Linda vliegt met Jax van malaga naar Schiphiol.
De reis is goed verlopen en als ze eenmaal thuis zijn in Amsterdam geniet Jax van zijn eerste Hollandse Maaltijd…

Vervolgens is het kennismaken met eenheleboel nieuwe nederlandse vriendjes…
Ja dit leven is wel een tijdje uit te houden zo …..


En wat is er niet lekkerder dan in Amsterdam je energie kwijt te raken door heerlijk te rennen en te sparren met een nieuwe boxervriend …

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com