Reacties van collega stichtingen op uitlatingen Dierenbescherming

Stichting I respect animals SIRA
Sandra van Dijk
28-11 2017
Opmerking van Judith Lissenberg
25 november om 15:08 ·
Op een gegeven moment zouden de zwerfhonden in het buitenland toch een keer op moeten zijn, zou je denken. Of doen we daar ter plekke iets (voorkomen dat er zwerfhonden geboren worden) niet goed? Of is het toch best wel lucratief, die zwerfhondenbusiness?
Judith,
Er bestaan geen buitenlandse honden.
Honden hebben geen nationaliteit, zij kunnen er niets aan doen in het verkeerde land te zijn geboren. Wat zijn zij minder waard dan jou rashonden? Bovendien zijn alle honden ,,uit” het buitenland gratis. Er wordt slechts een tegemoetkoming gevraagd in de gemaakte kosten.
Jij hebt jou honden hier gekocht. Ik heb mijn honden van daar gered. Ik blijf me inzetten voor de asielhonden daar als jij dat nu voor de asielhonden hier doet, dan doen we allebei iets goeds. elke hond is gelijk, schrijf de landen een brief dat ze er zelf iets aan moeten doen, want het is mij nog niet gelukt.
Tot die tijd zal ik de honden die uit auto’s zijn gegooid, van een berg zijn gesmeten, jarenlang vastzaten aan een ketting of op een klein balkon, geschopt , geslagen werden, misbruikt werden, hun bek dicht getaped was omdat ze blaften, de vele met afgehakte staart zonder verdoving, zodat ze geen spullen van tafel slaan, dagen niet te eten kregen, in grotten gestopt en werden uitgehongerd zodat ze beter jaagden, ingezet werden om te vechten, tot die tijd blijf ik ze helpen.
Het is niet de schuld van gemeentes of asiels die hun best doen.
De schuldigen zijn de beesten op 2 poten die hun onschuldige honden als vuil hebben gedumpt!
Godzijdank zijn er ook mensen die liever een hond redden dan er 1 te kopen.
Dan maar een dankbare zwerfhond ipv een doorgefokte ,dure rashond.

.;

=================================================================

.

27 november om 14:25 ·
Beste Dierenbescherming,
Inmiddels door alle Nederlandse media breed uitgemeten “Nederlanders gaan steeds vaker voor buitenlandse zwerfhond”. Deze titel prijkte dikgedrukt boven een behoorlijk eenzijdig stukje flutjournalistiek van de NOS.
Maar het is met name het daarin genomen standpunt van de Dierenbescherming wat bij veel stichtingen en adoptanten van deze buitenlandse honden een hoop woede heeft veroorzaakt. Volgens de Dierenbescherming “kleven er behoorlijk wat risico’s het adopteren van een buitenlandse zwerfhond.”
Een bijzonder vaag begrip maar later legde de heer Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming in het journaal haarfijn uit wat deze risico’s volgens de Dierenbescherming zijn.
Met het in huis nemen van zo’n buitenlandse hond is de kans aannemelijk dat je een hond met ernstige gedragsproblemen in huis haalt. Een bijzonder pittige stelling en ondanks dat wij als stichting de Dierenbescherming tot voor kort als gedegen stichting zagen, hebben we toch onze vrijwilligers een onderzoek naar deze stelling laten doen.
Per regio hebben we gekeken naar de beschikbare honden in alle asiels en welke van deze honden afkomstig zijn vanuit het buitenland.
De uitkomst is verrassend.
In heel Nederland zitten er 547 honden die beschikbaar zijn voor adoptie.
Van die honden zijn er 32 afkomstig uit het buitenland.
Dat is toch raar want als met name die buitenlandse honden ernstige gedragsproblemen zouden hebben, verwacht je dat hun aantal hoger zou zijn.
Nee!!!!!
Niets is minder waar beste Dierenbescherming, op jaarbasis komen er in Nederland 150.000 honden bij.
Daarvan komen er 12.600 uit het buitenland en dat is dus ongeveer 8,5 procent van het gehele aantal.
Het aantal buitenlandse honden in de asiels is met maar 4 procent significant lager!
Dat maakt deze hele stelling een fabeltje!!!
Daarna heb ik even gekeken naar een hond in één van de bij jullie aangesloten asiels. Ik kon kiezen uit een totaal van 368 honden. Ik heb mijn zoekopdracht iets verfijnd, op zich geen rare eisen hoor. Wilde een hond die met andere honden overweg kon, mijn kind niet op zou vreten en even alleen thuis kon zijn. Er bleven er drie over, allemaal reeds geadopteerd of gereserveerd.
Is het dan raar dat ik en andere dan voor een hond in een asiel in het buitenland gaan kijken?!?
Uiteraard is het een feit dat er nadrukkelijke en strenge controle nodig is op de invoer van deze honden. Wij als stichting hebben totaal GEEN problemen met deze transparantie en werken heel graag mee aan iedere vorm van controle. Het kaf van het koren scheiden vinden wij een geweldig plan…maar we hebben nog nooit iemand van jullie organisatie hiermee bezig gezien?!?!
Uiteraard voldoen we ook aan alle door de overheid gestelde eisen met betrekking tot entingen, vervoer, medische en sociale conditie van de hond. Mocht er sprake zijn van een mismatch om welke reden dan ook dragen wij zorg voor opvang en herplaatsing.
Ook zijn we in het land van herkomst, in ons geval Zuid Spanje volop bezig met neutralisatie-projecten alsmede voorlichting op scholen. Educatie is volgens ons de eerste stap richting een houdingsverandering ‘hoe om te gaan met de dieren’.
Zeer recentelijk hadden we zelfs een artikel van twee pagina’s groot in één van de grootste kranten van Spanje, waarin de schrijnende situaties van het dierenleed en verwaarlozing aan de kaak werden gesteld.
Ook wij, (lees geweldige team aan vrijwilligers, het volledige onbetaalde bestuur, het volledige vrijwillige team in Spanje, Peter Koekebakker, ook vrijwilliger, boegbeeld van onze stichting en kartrekker in Spanje en onze fantastische trouwe achterban) zijn van mening dat er inderdaad ook in het land zelf aan het probleem van ongewenste asieldieren iets gedaan moet worden.
Maar om zo’n ongefundeerde en onjuiste stelling aan te nemen, daarbij het leed, de ellende en de uitzichtloosheid op een waardig leven van dieren aldaar te negeren, daar passen wij voor!
De optelsom is door een ieder makkelijk gemaakt.
Als er per jaar 150.000 honden in Nederland worden aangeschaft, er in de asiels in Nederland maar op jaarbasis 5000 zitten, dan blijft er een gat van 145.000.
Als daar de 12.500 aan buitenlandse honden vanaf gaan blijft er alsnog een gat van 132.500 duizend honden over.
Hiervan komt een idioot groot deel uit de broodfok (Oostblok) …misschien een idee om daar een keer kritisch naar te kijken?!?
Met vriendelijke groet,
Irma Neijman
Onbetaalde voorzitter Second Chance Foundation

.

.

========================================================

.

.

 

Owner bij Animal Shelter La Linea-Animal in Need & Prodean
Peter Koekebakker
25 november om 10:53 ·
HELEMAAL LEZEN GRAAG ! Dit onzinnige bericht heb ik een paar keer voorbij zien komen Yolanda . Het is niet jammer maar dom is mijn mening ! De NOS en De DIERENBESCHERMING NEDERLAND zou zich eens druk moeten gaan maken om de illegale invoer met bussen en vrachtwagens vol uit het voormalig Oostblok !!! De brood fokkers die alle regels aan hun laars lappen en gewoon honderden pups van alle gangbare rassen zoals chihuahua’s , Franse bulletje’s , Maltezer’s etc etc etc nog geen zes weken oud geen entingen geen papieren of valse papieren in een bus stoppen en naar Nederland crossen !tien duizenden staan er op marktplaats en malafide handelaren brengen ze aan de man of vrouw ! De helft gaat onderweg dood maar dat maakt deze maffia niets uit ! Geen grenzen geen controle !

De politici de dierenbescherming en de nos waar zijn ze op het gebied van deze problematiek ??? Daar steken ze hun kop in het zand !!! En de cijfers liggen heel veel hoger dan het handje vol straat honden wat netjes legaal word binnen gebracht ! De Nos de politici en de Nederlandse dieren bescherming moeten zich dood schamen dit te publiceren !!! Van de 400 honden die op baasje gezocht staan in de Nederlandse asielen is meer dan de helft power breeds!!! Ik heb niks tegen dit ras maar men zo daar op eens wat strenger moeten worden ! De vlees maffia hoe zit het daarmee ??? Ze zijn zoals altijd weer aan het zagen aan de zachte kant !!! Want staal op hun beitel om de maffia aan te pakken hebben ze niet !!!!!! Was getekend PETER KOEKEBAKKER !!!

Peter Koekebakker heeft zijn bericht gedeeld.
· 26 november om 13:58 ·
Kijk even mee hoofd redacteur van de NOS en geachte directeur van de Nederlandse dierenbescherming ? jullie die zo goed zijn in generaliseren en discrimineren ! Misschien uw reserve potje van 50 miljoen € eens nuttig besteden in neutralisatie campagnes in Europa ? Europa is toch Één ? ER ZIJN TOCH GEEN GRENZEN MEER DANKZIJ ONZE INTELLIGENTE POLITICI ?!?!?! met vriendelijke groet peter koekebakker

Ik nodig de directeur van de Nederlandse dierenbescherming en de NOS uit om zaterdag aanstaande eens mee te kijken hoe onze door hun gediscrimineerde en bestempeld als ziek en niet sociale honden aankomen in IJsselstein ? geplande aankomst 11 uur Mvg peter koekebakker
Sluiten
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

,

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

.

 

.=========================================================

.

.

 

Dierenhulp zonder Grenzen
·
BERICHT VAN HET BESTUUR
Dit bericht wordt alleen uit naam van Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal geschreven, wij willen dit heel duidelijk naar voren brengen. Wij voelen geen enkele behoefte ons te verdedigen voor iets waar wij achterstaan, maar soms is er geen andere keuze.
Zaterdag 25 november werd in het NOS journaal van 20.00 uur een item uitgezonden over het “feit” dat steeds meer buitenlandse zwerfhonden geadopteerd worden. Uiteraard kwam de Nederlandse Dierenbescherming ook aan het woord, en wat wij al wisten werd wederom gezegd; “zwerfhonden zijn niet sociaal, ze zwierven immers op straat en ze zouden ziektes meebrengen naar ons land, ze worden niet geneutraliseerd in het buitenland voor ze naar Nederland komen. ” Dat dit niet bewezen is doet blijkbaar niet ter zake. Hier is dus weer geen gedegen onderzoek naar gedaan. Dat dit om vooroordelen gaat mag daarom voor velen duidelijk zijn.
Het woord zwerfdier suggereert dat alle buitenlandse honden die naar ons land komen op straat gezworven hebben, de definitie is immers “hond zonder eigenaar die op straat of in het wild rondzwerft en meestal verwaarloosd, mager en hongerig is”.
Wij als organisatie willen hier dan ook duidelijk afstand van nemen, wij vechten al jaren tegen deze vooroordelen, ook van de Nederlandse Dierenbescherming. Vechten is het niet echt, het is meer onwetendheid van anderen, en dan ook vooral door het niet willen weten. Het gaat niet alleen om “zwerfdieren”, de honden zijn niet wild vaak wel hongerig. De meeste honden hebben een baasje gehad en zijn gedumpt. Zij zijn dus slachtoffer van “de mens”. Mensen kunnen ook helpen, en wij hebben bijna 14 jaren geleden hiervoor gekozen. Wij zijn van mening dat Ieder persoon of organisatie mag kiezen waar hij/zij dieren wil helpen, wij doen dit in het binnen- en buitenland. Het is niet zo dat een hond van straat wordt geplukt om snel naar Nederland te gaan. Het plaatsen is een grote verantwoordelijkheid die wij nemen en moeten blijven nemen.
Als organisatie heb je de verplichting zorgvuldig om te gaan met adoptie, en dan bedoelen wij kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Je moet betrouwbare collega’s zoeken in het buitenland, ze moeten eerlijk zijn in de informatie die zij geven over een dier. Daarom staat bij ons op de website ook een informatief verhaal onder elk te adopteren dier. Het is bekend hoe een hond ter plekke in het buitenland is, dit kan in een nieuw thuis in Nederland afwijken Je kan families ook niet genoeg waarschuwen dat een hond veel tijd nodig heeft en ook zal moeten krijgen. Een hond krijgt immers een soort van cultuurschok, andere taal, mensen en omgeving. Als organisatie doe je voor- en nacontroles, je wijst de toekomstige adoptanten op zaken die zouden kunnen gebeuren en sta je hen bij. Maar een hond hoe oud of jong ook, kan goed wennen aan een nieuwe situatie. Elke hond is anders, net als elk mens anders is. Men kan niet verwachten dat alles van de kant van een hond moet komen, als baasje zal je zelf ook je best moeten doen een band op te bouwen met je hond. Dit vergt tijd, maar dit geldt niet alleen voor “buitenlandse” honden. Dieren kennen geen grenzen, mensen maken die grenzen.
Waarom deze aversie tegen het helpen van dieren elders dan in Nederland? We zijn toch geen concurrenten van elkaar? Waarom moet dierenbescherming ophouden bij de grenzen van ons land? Wij hebben daar nog steeds geen antwoord op gekregen, tenminste geen antwoord waar wij iets aan zouden hebben en vooral kunnen begrijpen. We krijgen altijd hetzelfde antwoord: “de Nederlandse asielen zitten vol, “ze” brengen enge ziektes mee”. Op de vraag welke ziektes worden de schouders opgehaald “dat weet je toch zelf wel”, wordt er dan gezegd. De bewering dat de Nederlandse asielen vol zitten met honden is iets wat jaren geleden al ontkracht had kunnen worden, enkel een goed en gedegen onderzoek was hiervoor nodig geweest.
Een dier kiest niet waar het geboren wordt, moet een dier de dupe worden omdat het niet in een land geboren wordt waar geen dierenbescherming is? Of een autoriteit die hun belang in het oog houdt? NEE! Zolang onze hulp nodig is zullen wij die blijven geven.
Wij hebben in het verleden zelf gemerkt hoe de Dierenbescherming reageert op een organisatie die dieren in het buitenland wil helpen. Wij waren niet welkom bij een evenement omdat de Dierenbescherming ons weigerde. Op het sturen van een brief op deze afwijzing hebben wij nooit antwoord mogen ontvangen, wij hadden zelfs foto’s bijgesloten die de situatie in het buitenland aantoont met de vraag “vindt u dat deze dieren niet geholpen mogen worden?”
De rijke Nederlandse Dierenbescherming kan het zich waarschijnlijk makkelijk veroorloven uitspraken te doen die ver naast de waarheid liggen. Wij zijn allemaal vrijwilligers, de Dierenbescherming had in 2016 385 betaalde medewerkers in dienst. Een paar cijfers uit 2016 die u misschien wel wilt weten. Na het vertrek van directeur Dhr. F. Dales ( bezoldiging 01-01-2016 t/m 19-04-2016 € 107.000 ) werd een tweehoofdige directie aangesteld, Dhr. Verdaasdonk, hij verliet de Dierenbescherming in november 2016 ( bezoldiging 01-05-2016 t/m 31-12-2016 € 86.000 ) en mevrouw F.F. Lamkamp
( bezoldiging 01-03-2016 t/m 31-12-2016 € 107.000 ). Totaal baten eigen fondsenwerving € 21.378.000, totaal uit contributies € 5.393.000. Totaal personeelskosten € 9.974.000, totaal overige personeelskosten € 1.854.000 en totaal huisvestingskosten € 1.591.000. Grote bedragen, maar dit duidt op een groot inkomen en reserves.
Als vaste beneficiant van de Nederlandse Postcodeloterij heeft de Dierenbescherming vanaf 1996 € 39.400.000 mogen ontvangen. In 2016 was dit een bedrag van € 2.146.000. Totaal resultaat beleggingen was € 327.000. Wij misgunnen geen enkel goed doel inkomsten uit loterijen etc., maar wij krijgen en hebben dit niet. Binnen onze organisatie zijn personen die 24/7 beschikbaar zijn ( letterlijk ) en zij worden hier niet voor betaald, dit zijn vrijwilligers en die zijn onbetaalbaar.
De Dierenbescherming komt altijd met het verhaal dat de asielen in Nederland vol zitten met honden, dit is niet waar! In een Nederlands asiel zitten weinig (plaatsbare) honden, laten we hieraan toevoegen dat geen enkel dier het verdient in een asiel te komen. In de Nederlandse asielen zitten helaas wel veel katten. Dit komt mede omdat veel katten niet gesteriliseerd worden door hun baasje. Ook dit heeft met verantwoordelijkheid te maken. Het ziet er helaas niet naar uit dat hier gauw verandering in zal komen.
In deze hele hetze tegen buitenlandse honden en de organisaties die hen willen helpen, hetzij financieel of door adoptie wordt door de Dierenbescherming voorbijgegaan aan het leed van dieren in het buitenland. Gelukkig mogen wij in ons land een eigen mening hebben en een eigen keuze maken zonder anderen met een andere mening te veroordelen of over hem/haar te oordelen. Laten we hopen dat de Nederlandse Dierenbescherming dit ook eens gaat inzien. Zoals zij nu weer hun mening naar buiten hebben gebracht getuigt van weinig tot geen respect naar de dieren toe en ook naar de personen die een hond uit het buitenland geadopteerd hebben en dit gaan doen in de toekomst.
Het jaarverslag 2016 van Nederlandse Dierenbescherming opent met een inleiding van de directie. Mevrouw Lamkamp schrijft hierin o.a. “Maar we luisteren ook goed naar mensen buiten onze organisatie, met andere behoeften of andere belangen” en een andere zin is “voor leren staan we open, en trots op wat we doen mogen we best zijn!”
Hoe zeggen ze het toch ook weer in Amerika? “I rest my case”, dat doen wij nu ook met deze zinnen van mevrouw Lamkamp.
Bestuur Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

.

====================================================

.

 

SPHOEK
· 25 november om 20:55 ·
Vanavond de uitzending bij NOS gezien over buitenlandse honden……Net alsof alle buitenlandse honden zwerfhonden zijn……..Het grootste deel van ONZE honden hebben gewoon een baasje gehad waardoor ze werden afgedankt!! Een hond die uit de auto gezet wordt of achtergelaten bij het asiel omdat ze overbodig of zwanger zijn….Dat noem ik (Engelien) geen zwerfhond……! Bij het asiel kan iedereen tijdens de openingstijden vrijblijvend binnen lopen. Ik zou zeggen ” kom gerust eens kijken en overtuig jezelf”.

 

SPHOEK
· 28 november om 18:53 ·
Weer een behoorlijk negatief stukje over zwerfhonden op de TV, deze keer bij Editie NL..De rashondenfokkers zullen blij zijn.
RTL editie NL: Spijt van importhond
De branchevereniging van zwerfhondstichtingen waarschuwt: pas op met zwerfhonden uit het buitenland. Nederlanders kiezen steeds vaker met de beste bedoelingen een zwerfhond uit het buitenland, maar het gaat nog te vaak mis.
We hebben eens even wat cijfers in een grafiek gezet ..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

=====================================================

.

.

OPROEP – DE SPAANSE HOND BIJ EDITIENL

Zoals in de media en op social media te zien is komt er steeds meer aandacht voor de “buitenlandse” hond in Nederland. Dit varieert van korte berichtjes over een honden tekort in de asielen hier en een overschot in bijvoorbeeld Spanje, tot uitgebreide stukken met vaak meer mening dan feit.
Nu wordt er vanuit EditieNL aandacht geschonken aan de buitenlandse hond en er wordt gevraagd naar inzending, dus een prachtige kans om de buitenlandse hond in een beter daglicht te zetten! EditieNL is naar specifieke gevallen op zoek, honden die lastiger waren toen ze aankwamen en die hier in Nederland, dankzij de gouden mand, een prachtige metgezel en beste vriend zijn geworden!
Het lijkt ons natuurlijk hartstikke leuk als hier kanjers van Podencoworld bij zitten! Baasjes die samen met hun viervoetige trots willen laten zien dat de buitenlandse Podenco’s ongelooflijk leuke honden zijn. Baasjes die kunnen vertellen over de weg die ze samen hebben afgelegd om de hond van angstig of niet gewend aan een thuis om te draaien naar de geweldige vriend die ze voor geen goud zouden willen missen!
Past dit bij u? Mail dan naar: of stuur EditieNL een PM op Facebook en wellicht kunt u daar uw verhaal vertellen en Nederland laten zien hoe geweldig de Podenco is!
—————————————————–
RTL editie NL:

Spijt van importhond
De branchevereniging van zwerfhondstichtingen waarschuwt: pas op met zwerfhonden uit het buitenland. Nederlanders kiezen steeds vaker met de beste bedoelingen een zwerfhond uit het buitenland, maar het gaat nog te vaak mis.

 

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com