Yeiko (is geadopteerd op afstand maar zoekt een echt baasje)

yeiko 005 (2)

yeiko 012 (2)Yeiko is een flinke reu die ongeveer oktober 2009 is geboren.

Hij weegt op dit moment maar liefst 38 kilo.

Een kennis van de asielbeheerders zag Yeiko lopen en slepen met zijn voorpoot. De kennis bracht Yeiko gelijk naar de dierenarts die een foto van de voorpoot nam. Helaas was de uitkomst dat het opereren van de poot niet meer mogelijk was.

YEIKOADOPCIONONDISTANCE 002 (2)yeiko 014 (2)Onmiddellijk werd gestart met een antibioticakuur en kreeg hij pijnbestrijding. Op het eerste moment dat hij pijnvrij was stortte hij zich uitgehongerd als hij was, op de bak eten die de beheerders hem gaven. Ook liet hij zich de aandacht en knuffels welgevallen. Hij wil niet anders meer. Yeiko heeft geen last meer meer van zijn voorpoot en je moet heel goed kijken wil je zien dat hij zijn poot iets anders neerzet. Een hond die verder heel gezond is en zo lief en mensgericht is geef je toch geen spuitje omdat hij iets mank loopt.

 

PIC_0128

Zo worden we door Yeilko en Bony begroet tijdens een van onze bezoekjes aan het asiel.

In het asiel woont hij samen met Bony, een flinke dame. Samen hebben ze het goed naar hun zin. Ze zijn gek op elkaar. Waarom we toch voor zowel Bony als Yeiko een nieuw baasje zoeken is dat er altijd een kans bestaat dat 1 van de 2 wordt geadopteerd of komt te overlijden of misschien mogen ze wel samen bij een baasje komen wonen. Het leven in een asiel is nu eenmaal geen pretje. Je krijgt weinig menselijke aandacht en de weersomstandigheden worden naar mate honden ouder worden steeds zwaarder. Het asiel is gelegen in de binnenlanden van spanje. Zomers is het er snoeiheet en de winters kunnen zeer koud en nat zijn.

Yeiko met zijn spontane en speelse karakter behoort nu eenmaal niet zijn leven tot zijn dood in een asiel te slijten.

We hebben van Yeiko nog diverse andere foto’s en we kunnen op verzoek natuurlijk aan het asiel vragen een filmpje en nog meer foto’s te maken.

 

Voor meer info bel of mail ons:

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com