Watersnood in Tobarra … water in asiel iets gezakt … Laatste nieuws 1 oktober 2012

1 oktober 2012: Gelukkig is het water weer wat gezakt en kan nu het opruimen beginnen van de modderstromen. De modder wordt onmiddellijk hard en het is dan ook een kwestie van hakken om de hard geworden blubber weer weg te krijgen. Het zal nog dagen duren voor de hondjes weer de beschikking hebben over de ruimte waar ze normaal gesproken verblijven.

29 september 2012: Na de afgelopen maanden record temperaturen gemeten te hebben van 54 graden Celsius op 1 meter boven de grond, wordt het asiel nu al dagen achtereen  geteisterd door hevige regenval. De toegangsweg naar het asiel is wederom ondergelopen.

Hoe dit moet gaan als Piedy en Juan Carlos niet meer de beschikking hebben over een auto weten we niet. Hiervoor wijzen we graag alle bezoekers nogmaals op het project van de asielauto.

Op dit moment is alles in rep en roer. In Zuidoost Spanje zijn al 7 doden gevallen door de wateroverlast.  Er is duidelijk te weinig droge grond voor de 60 honden die op het terrein verblijven, het huis van Piedy en Juan Carlos is al overbevolkt.

Overwogen wordt om tijdelijk uit te zien naar een plekje ergens in een pension waar een aantal honden ondergebracht kunnen worden.

Verschillende honden hebben inmiddels en vervelende hoest opgelopen. Die zijn onmiddellijk uit de groep gehald om besmetting te voorkomen.

Beste mensen de plaatjes spreken voor zich. Water staat tot aan de openingen voor de hondenhokken.

Er is weer een boel extra werk te verrichten voor alles weer terug bij het oude is. Het belangrijkste is dat er nu weer grond droog komt te liggen.

Hier valt niets anders aan te doen dan wat gootjes te graven en gewoon te wachten. Wat wel naar is dat er altijd weer spullen zijn die bedorven of rotten door het vocht dat nu op plaatsen komt waar het niet hoort te zijn. De schade opnemen kunnen we pas als alles weer droog is. En wat zullen Piedy en Juan Carlos dan meer dan ooit een auto  nodig hebben.

Daarom vragen in dit artikel voor een tweede keer aandacht voor het project asielauto. laten we proberen om precies een jaar nadat de actie startte,  op 4 april 2013 een bedrag van minimaal 5000, — euro bij elkaar vergaard hebben zodat zij een tweede hand terreinwagen kunnen kopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«
»