Dierenmissies Weekjournaal van 16 oktober 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met droevig nieuws over Moos, kunnen dierenvoedselbanken de vraag niet meer aan, dankt Annerie iedereen die haar een fijne verjaardag wenste, zoekt de politie getuigen van een diefstal van te jonge pups en komt er misschien een hond op het bureau in Middelburg, wordt een steile kadekant een hond fataal, is er een chique huisdierenhotel en zien we twee voorbeelden van honden die zieke kinderen helpen. In de column doen we suggesties hoe we de illegale dierenhandel kunnen frustreren en ide (on)zin van de week zien we dat ook dieren dronken of stoned kunnen zijn. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Moos In Memoriam
– Dierenvoedselbanken kunnen vraag niet meer aan
– Hoera Annerie is jarig
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Politie: Zoekt getuigen voor diefstal van te jonge pups en politie Middelburg krijgt misschien bureau hond
– Steile waterkade is een vijand voor dieren…
– Huisdierenhotel
– Leuk filmpje: Honden die zieke kinderen helpen
– Bericht van baasje over:  Fanta, Ramos
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Hoe kunnen we de verkoop van hondjes van illegale handel en broodfokkers frustreren ???”
– De (on)zin van de week: Ook dieren kunnen onder invloed raken ….
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 10 oktober 2022

 

.

In Memoriam Moos

.

We kregen dit trieste  berichtje van Linda…

?Mijn allerliefste Pikkemoossie is niet meer…? Ik ga je zó ontzettend missen kereltje? Je was mijn zorgenkindje, mijn speciaaltje en grootste kleine vriend. Je zit voor altijd in mijn hart, rust zacht mijn lieve Moos??????

 

Moos (toen nog luisterend naar de naam Bimbo) is geboren in november 2011 en kwam op 9 januari 2013 in Nederland aan.

Direct na aankomst mocht hij op 10 januari bij Linda gaan wonen. Aanvankelijk zou dat een tijdelijk regeling zijn want zij had al Sjors en Jax maar ja, eenmaal na kennisgemaakt te hebben, had hij gauw een plekje in Linda’s hart veroverd.

.

Linda met Bimbo

De naam Bimbo werd Moos en hij zou nooit meer bij haar weg gaan. Tot vandaag … voor Moos kwam een einde aan een leven omringt door alle mogelijke zorg en liefde. Zijn lichaampje, dat bijna zijn hele leven  lang medicijnen nodig had gehad om gezond te blijven, was op…. Zijn gezondheid was de laatste jaren zeker een puntje van extra zorg maar zijn levenslust en lieve karakter maakte van hem de kanjer zoals we hem kende tijdens bezoekjes en vakanties.

Millie, Mike, Sjors en Moos

.

Nu laat hij Linda en zijn vriendjes Sjors, Mike en Millie achter in verslagenheid. Sjors, Mike, Millie en Linda zullen elkaar moeten troosten om het verlies van Moos te kunnen dragen.

.

Zoals we dat keer op keer meemaken moest nu ook Linda het pijnlijke besluit nemen dat het moment was gekomen dat Moos niet verder hoefde te lijden.

.

We leven mee met Linda en wensen haar sterkte in de herfstdagen die nu  somberder lijken dan ooit. 

.

.

.

.

.

 

 

.

Dinsdag 11 oktober 2022  

.

Dierenvoedselbanken kunnen vraag niet meer aan

KLIK op foto om filmpje te starten

Naast de gewone voedselbanken raken ook steeds meer dierenvoedselbanken in de problemen. Ze krijgen minder donaties, waardoor ze veel minder voer kunnen kopen. Tegelijkertijd kloppen er steeds meer mensen aan bij de dierenvoedselbank omdat ze geen geld meer hebben om hun huisdieren eten te geven.

Dierenvoedselbank Maarssen van Marie Louise Bosscher en Angelique Holweg geven dierenvoeding aan zo’n honderdvijftig klanten. De voeding voor de dieren van hun klanten begint bijna op te raken. “Dat is ontzettend moeilijk want je probeert gewoon iets goeds te doen voor de mensen.”

Samantha van Baggem is een vaste klant. Eén van haar honden heeft een zeldzame nier- en hartziekte en heeft daarom speciale voeding nodig. “Wat hij nodig heeft is gewoon ontzettend duur. Voor mensen met een minimum loon, zoals ik, gaat dat gewoon niet”, vertelt Samantha. Voor veel mensen biedt een huisdier steun. “Het is net als je kind, die doe je ook niet weg als het financieel moeilijk wordt,” legt het hondenbaasje uit.

Landelijk probleem

Maar niet alleen de dierenvoedselbank in Maarssen heeft last van voedseltekorten en een grote vraag naar de vaak dure producten. Op een enkeling na hebben alle dierenvoedselbanken meer aanvragen per week. Door de huidige omstandigheden zijn de donaties van geld en voedsel afgenomen. Op den duur lopen de dierenvoedselbanken die kampen met schaarste daar op vast.

Zo staan in Nijmegen nu al dertig mensen op een wachtlijst. Daar kunnen ze maximaal nog maar honderdvijfentwintig dieren bedienen. Eerder dit jaar zat de dierenvoedselbank in Nijmegen nog maar op vijf aanvragen. “Nu de aanvraag zo explosief is gestegen merken we in een rap tempo donatietekorten. Stichting Dierenlot is daarom bijgesprongen. Daar is nog wel voldoende dierenvoeding alleen is het voor veel mensen te ver om er naar toe te rijden, vertelt een medewerker van de dierenvoedselbank in Nijmegen aan Hart van Nederland.

Zuid- en midden-Limburg hebben vooral een probleem doordat ze geen distributiecentrum krijgen vanuit de provincie. Daardoor lopen ze momenteel tegen de grens aan van hoeveel mensen ze kunnen helpen. Maar ook zij zien een toename van aanvragen.

In regio Haaglanden zijn de pakketten voor dieren al gehalveerd. Daar krijgen ze tot zo’n zeven aanvragen per dag. Als dat zo doorgaat komt het voortbestaan van de dierenvoedselbank misschien wel in gevaar en kunnen ze helemaal geen dieren meer helpen.

.


.

.

Woensdag 12 oktober 2022.                                                .

.

Hoera Annerie jarig…

Het is geen dierennieuws maar wel het vermelden waard. Zonder haar kan Dierenmissies niet bestaan want ik (Ton) doe het werk natuurlijk niet alleen. Ze heeft de respectabele leeftijd van 70 gehaald !!! We hebben haar verjaardag in kleine kring met onze hondjes gevierd. Annerie dankt iedereen die haar een felicitatie heeft gestuurd, heeft gebeld of anderszins haar heeft gefeliciteerd. Op naar de 100…… !!!

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 13 oktober 2022

.

 

Meldpunt 144

.


.

Vrijdag 14 oktober 2022.

.

Steile waterkade is een vijand voor dieren…

In Enkhuizen is donderdagavond een hond om het leven gekomen na een val in het water. Tijdens een rondje wandelen viel het dier plots van een hoge kademuur af. Een poging om de hond te redden mislukte.

Na de val van de hond sprong het baasje meteen in het water in een poging de viervoeter te redden. Omstanders die de man en de hond in het water zagen liggen, hebben de man en de hond meteen uit het water gered. Dat werd bemoeilijkt door de hoge kademuur.

Helaas kon niet worden voorkomen dat de hond overleed. Het baasje bleef ongedeerd.

.


.

.

Zaterdag 15 oktober  2022.

.

Ook uw huisdier verdient een verzorgde vakantie als u er even tussen uit moet…

In het noorden van Nederland is de herfstvakantie officieel begonnen. Even weg is natuurlijk heerlijk, maar wat doe je met je huisdier? Je hond of kat bij de buren brengen kan, maar – voor wie het kán betalen in deze crisistijden -, is een speciaal dierenhotel is natuurlijk veel leuker voor de viervoeter.

KLIK op foto om filmpje te starten

Opmerking redactie Dierenmissies: Hierbij moet je al gauw denken aan een verblijfprijs voor je dier van circa 30 euro per nacht en dat is niet voor iedereen weggelegd. 

In de coronaperiode hebben meer mensen een harige metgezel aangeschaft, blijkt uit cijfers van Dibevo, de brancheorganisatie voor ondernemende huisdierenspecialisten. En dat niet alleen: de dieren zijn deel van de familie en worden in de watten gelegd alsof ze royalty zijn. Vijfsterren dierenhotel Marijke in Kamerik plukt daar ook de vruchten van, vertelt eigenaar Eli de Heer aan Hart van Nederland. “Wij zijn volledig volgeboekt in de herfstvakantie.”

Hondenwijn, speciale dierenmuffins, een eigen televisie en vloerverwarming, voor de gasten van zijn dierenhotel is niets te gek. “Eigenlijk alles wat jezelf van een vakantie verwacht.” Dus als Meneer Pluis gewend is aan elke dag een vers stukje vis of vlees, “dan regelen wij het”, aldus Eli.

Opmerking redactie Dierenmissies: Of je huisdier dan ook krijgt wat het echt nodig heeft kun je je afvragen. Ze blijven opgesloten in een ruimte met misschien prachtige spullen maar missen ongetwijfeld de hoeveelheid contact met het baasje dat ze gewoon zijn… 

Honden-wellness inclusief zwembad

De nieuwe lading dieren zet de werkgelegenheid binnen de huisdierenbranche op scherp, merkt Gijs van den Assum, voorzitter van Dibevo. “Meer dieren leveren ook meer werk op en met als resultaat een grotere vraag naar personeel.”

Dat is bij het hotel van Eli niet anders. Binnen een ander half jaar breiden ze uit met een honden-wellness inclusief zwembad. Werk aan de luxe winkel dus. “We zijn druk bezig met het omscholen van onze medewerkers tot masseurs, maar we komen nog steeds handen te kort!”

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 16 oktober 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Honden die zieke kinderen helpen.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Sandra, baasje van Fanta, geeft update over Fanta

.

Fanta had een flinke bult tussen haar achterpoten waarvan de dierenarts had geadviseerd dat die beter verwijderd kon worden. Eerst zou dat afgelopen vrijdag gebeuren maar de operatie werd afgelast door personeelsgebrek in de kliniek en moest over het weekend heen getild worden. Nu is het gebeurd. Alles is goed gegaan en Fanta is weer thuis. Nu mag ze lekker bijkomen op haar eigen bankje. Over twee weken is het nog even spannend want dan hoort baasje  Sandra of er bijvoorbeeld uitzaaiingen zijn en of alles goed is.

Fanta heeft een eigen bankje gekregen waar ze op krachten komt.

Haar knuffel helpt natuurlijk mee om vlug beter te worden.

 

.

.

.

.


.

.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Cato, laten zien dat Ramos is over de angst voor water

.

Wat zal hij lekker slapen vanavond. Hele bossen zullen er weer worden omgezaagd?

..

 


.

.

“Hoe kunnen we de verkoop van hondjes van illegale handel en broodfokkers frustreren ???”

De 4-kanten column van Ton

Dat het internet HET verkoopkanaal voor dierenhandel is geworden, is een feit. Dat veel mensen via Marktplaats een hond zoeken is ook een feit. De websites die honden verkopen om pure commerciële redenen waarbij veel broodfokkers en illegale handelaren de adverteerders zijn, zouden bij wet verboden moeten worden… Nu zult u zeggen: “Maar jullie bieden toch ook honden aan op internet?” Ja dat is zo, maar wij verkopen geen honden want die zijn in principe gratis. De adoptieprijs is lokale opvang in spanje, voor het dekken van medische kosten voor het adoptiegereed maken van de honden inclusief de reis. Een hond is geen ding maar een levend wezen en daarom kijken wij ook altijd mee om ervoor te waken dat de matching tussen baasje en hond zo optimaal mogelijk is en dat er geen onrealistische verwachtingen zijn. Zo doen we ook een onderzoekje naar de potentiële baasjes om enige zekerheid te hebben dat we te maken hebben met een geschikt baasje…. Op deze manier doen we ons best voor de hondjes die niets anders kunnen doen dan onze werkzaamheden blindelings vertrouwen.
.

Maar wat gebeurt er als de partij die honden aanbiedt zelf niet te vertrouwen is !!! Dat je te maken hebt met subversieve elementen uit de illegale hondenhandel en of broodfokkerijen.  Dit komt erg vaak voor en eerlijk gezegd geeft dat alle bonafide organisaties die hun best doen om voor stakkers een goed mandje te vinden, onterecht een slechte naam. Dat er hard wordt nagedacht over hoe je dit tegen zou moeten gaan blijkt uit een actie in Spanje.

Wat zou er gebeuren als er een boete uitgedeeld zou worden aan een verkoopsite als Marktplaats omdat er daar een hond te koop aangeboden wordt ????
.
Als u zich afvraagt of zoiets mogelijk is, nou dan kan ik u vertellen dat dit in Barcelona al sinds 2014 een feit is al duurde het nog 5 jaar voordat er werkelijk boetes werden uitgedeeld. Zie onderstaand artikel uit 2019.

.

BARCELONA 2019 – Voor het eerst in Spanje zijn er boetes uitgegeven voor het aanbieden op internet van dieren, met name jonge honden en katten. De gemeente Barcelona heeft de in Spanje populaire advertentiewebsites Mil Anuncios en Vibbo beboet met 150.000 euro voor het toestaan van advertenties waarin dieren te koop worden geplaatst.

Volgens de gemeente Barcelona hebben beide websites die eigendom zijn van de multinacional Schibsted gedurende maanden geen gehoor gegeven aan de oproepen van de Catalaanse gemeente om advertenties met daarin dieren te koop worden aangeboden te verwijderen. Deze zijn in strijd met de gemeentelijke verordening ‘Ordenanza sobre la protección, la tenencia y la venta de animales’ uit 2014.

De gemeente Barcelona zegt dat deze advertenties die met name op Mil Anuncios en Vibbo worden geplaatst het welzijn van de dieren in gevaar brengen’ en ‘willekeurig fokken’ en ‘het in de steek laten’ van honden en katten aanmoedigen. 

Feit is echter dat de illegale verkoop van dieren online een miljardenbusiness is in Spanje en Europa waarbij de winstmarges kunnen oplopen tot wel 2.000% aldus deze krant.

Op websites als Mil Anuncios en Vibbo worden niet alleen honden en katten aangeboden (in alle leeftijdscategoriën maar hoofdzakelijk puppies) maar ook exotische dieren waarvan in feite de handel tussen particulieren verboden is in Spanje.

.

Misschien is dit ook wel iets voor Nederland…

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Ook dieren kunnen onder invloed raken …. en dat kan nooit de bedoeling zijn !!!

 

.

.

.

Het schijnt dat deze lieverd altijd zo kijkt ….

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

 

 

 

Nelson en Doska van 19 tot 24 oktober 2022

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Lizzy van 28 juli 2023 tot 18 augustus 2023

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com