Dierenmissies Weekjournaal van 9 oktober 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met tips voor de nieuwe baasjes van Casper, hebben we een stukje geschiedenis over Wereld Dierendag, moest Flor naar de Dierenarts, worden we werkelijk overspoeld met eikeltjes, geeft de politie tips voor de mensen die dieren in een natte wei zien staan, begint de grote reis naar een nieuw leven voor Casper en zijn vriendjes en maken we de aankomst mee in Nederland. In de column hebben we het ver de perikelen van de herfst die belangrijk kunnen zijn voor uw hond en ide (on)zin van de week hebben we een berichtje voor de gemeente. Naast wat berichtjes van baasjes hebben we natuurlijk we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Tips voor de aankomst van Casper.
– Wereld Dierendag
– Flor naar de dierenarts
– Herfst geeft dit jaar uitzonderlijk veel eikeltjes…
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Politie: Natte weilanden
– De reis naar Nederland begint…
– De aankomst van Casper
– Leuk filmpje: Denkspelletjes voor de hond…
– Bericht van baasje over:  Mellow, Fanta, Ziva
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “de herfstwaarschuwing… .”.
– De (on)zin van de week: Hondenbelasting en LHBT ….
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 3 oktober 2022

.

Tips voor de aankomst van Casper.

.

Natuurlijk waren de baasjes Wendy en Pascal benieuwd hoe het met Casper ging. Immers is zou hij vrijdag zijn reis naar Nederland mogen beginnen. Nu Casper gecastreerd is en dat ook de uitlag van zijn bloedonderzoek binnen is, staan alle lichten op groen voor een voorspoedige reis naar Nederland. Met Elena, verzorgster van het asiel, is alles geregeld om de traces (reisdocument) te kunnen maken om probleemloos door Europa te kunnen reizen. Casper reist met Quety Transpor Celtic… dit betekende dat Kety en Fernando de chauffeurs en verzorgers zouden zijn voor de reis van de hondjes naar Nederland. Het is deze dag dat we Wendy en Pascal konden informeren over de plaats en vermoedelijke tijd van aankomst van Casper. Natuurlijk hebben we gelijk ook de gebruikelijke tips voor de aankomst toegestuurd. Tja, en toen konden we niets anders doen dan aftellen en wachten tot dat het zaterdag werd….

.

.

.

.

.

 

.

Dinsdag 4 oktober 2022  

.

Wereld Dierendag

.

Ondertussen is het Wereld Dierendag geworden.

Hoezo Dierendag ? Wat is dat en waar komt het vandaan? 

Elk jaar is er een vaste datum waarop je je huisdier mag verwennen. In 1929 vonden een aantal dierenbeschermers dat we moesten stilstaan bij het dierenwelzijn. Een dag waarop we niet alleen onze huisdieren, maar ook andere dieren moeten bijstaan en extra mogen verwennen. Veel mensen vieren dan ook echt het dierendagfeestje. De poes krijgt extra lekker voer, de hond een kluif en je lievelingskonijn krijgt lekker voer toegediend op deze dag. 1930 Was het voor het eerst officieel dierendag.

1 x Per jaar

Sinds de grote vergadering in 1929 in Oostenrijk van dierbeschermers, werd onder andere over dierenmishandeling besproken. Men vond dat er minstens één maal per jaar mocht worden stilgestaan voor de rechten van het dier. Dit betekende echt niet alleen, dat je een nieuw speeltje of kluif voor je huisdier moest kopen maar ook moest denken aan dieren die het niet gemakkelijk hebben in het leven. Denk hierbij maar eens aan de circusdieren of de dolfijnen in het dolfinarium. Dieren die in een kooi of eigenlijk té klein bassin zitten, horen daar niet. Vrijheid is wat we als mens graag willen, maar ook moet zijn weggelegd voor het dier. Een dier heeft rechten en mag niet worden verwaarloosd of worden geslagen. Ze moeten beschermd worden.

Waarom op 4 oktober?

4 Oktober was de sterfdag van de Italiaan Franciscus van Assisi. Hij zette zich zijn hele leven in voor het dier en de natuur. Deze heilige Franciscus hield zelfs kerkdiensten voor dieren. Zijn liefde voor het dier stak hij niet onder stoelen of banken. 900 Jaar geleden werd er dus ook al aandacht besteed aan dieren. Volgens legendes kon deze heilige met dieren spreken. De boodschap was liefde voor de Schepper, voor de mens en voor dieren en planten. Vaak werd er een beetje de spot met deze heiligverklaarde gedreven. Hij trok zich daar echter niets van aan.  Een groot aantal volgelingen geloofden en respecteerde Franciscus. De heilige van Assisi stierf op 23 oktober van het jaar 1226 op 44-jarige leeftijd. 2 Jaar later werd hij heilig verklaard.

Feest voor dieren

In principe moet je altijd goed zijn voor je huisdier. Echter op 4 oktober mag je de hond, kat of cavia wat extra aandacht geven. Een leuke knuffel voor de kat, een nieuwe bal voor de hond en een wortel voor het konijn. Maar ook een lange wandeling met je hond en een flinke borstelbeurt voor de kat zijn verwennerijtjes voor huisdieren en ook nog eens stukken gezonder dan koekjes en snoepjes.

De huisdieren die in gezinnen leven hebben vaak al een goed leven. Het gaat eigenlijk ook in zekere mate om dieren die het moeilijk hebben. Denk hierbij aan de legbatterijen van kippen of  dieren die in te kleine hokken zitten.

Je inzetten voor het dier

Dierendag vieren is natuurlijk heel erg leuk. Het zou echter mooi zijn, en dat geld niet alleen voor de volwassen mens, om je daadwerkelijk in te zetten voor andere dieren dan je hond of kat. Dan kan gedacht worden aan werken in een dierenasiel of dierenambulance. Als kind zou je een spreekbeurt voor je klas kunnen houden over verwaarloosde dieren. Zo worden klasgenoten zich bewust van wat er allemaal speelt op het gebied van natuur en dieren.

Tips om je dier te verwennen

Vroeger werden dieren gehouden om te werken voor de mens. Denk maar eens aan werkpaarden en zelfs honden. Tot 1963 was het geoorloofd om een hond als trekdier te gebruiken. De wet op de dierenbescherming heeft dit toen verboden en in 1962 werden de laatste honden definitief uitgespannen. Er is echter wel vrijstelling gegeven voor sledehonden, mits deze  trekhonden bestaan uit bepaalde hondenrassen met stamboom. De Samojeed en de Siberische Husky zijn een voorbeeld van sledehonden.

Sinds de jaren ’30 vieren we elk jaar op 4 oktober dierendag. Dit is inmiddels een feestdag geworden voor dier en mens. Dieren krijgen op deze  dag extra aandacht. Aaien, knuffelen en met het dier spelen doen we natuurlijk al elke dag. Maar op dierendag geven we de hond of kat wat meer aandacht. Lekker een extra lange wandeling maken in de bossen met je viervoeter. De poes kan op deze dag een keertje goed worden geborsteld. Dit is als een massage voor de kat. Aandacht is echter het allerbelangrijkste voor een dier. Of het nu een kat, konijn of hond is. Zorg vooral op dierendag voor heerlijke genietmomenten voor mens en dier!

.

.


.

.

Flor naar de dierenarts

.

Het is natuurlijk geen cadeautje als je als hond juist op dierendag naar de dierenarts moet. Tja het kwam zo uit voor  de dierenarts en ons dat we om 16.30 uur met Flor er terecht konden. Haar meeslepen naar een vreemde is voor haar echt een grote kwelling vanwege haar mensenvrees dus dat proberen we zoveel mogelijk te voorkomen. Nu konden we niet anders. Flor heeft sinds maart een snotneus. Eerst werd gedacht aan een vorm van pollenallergie. Soms werd het iets minder en dan weer erger. Afgelopen dagen heeft ze er echt last veel van. Ze snurkt de hele dag en moet flink niezen om haar neus weer leeg te maken.

.

 

Het is misschien geen smakelijk praatje maar dit kon echt niet langer. We zagen dat ze nu moeite had om langs de neus te ademen en dat ze na een wandeling gewoon buitenadem was. Dus het werd nu hoog tijd om de dierendokter er naar te laten kijken.  Maar de dame heeft zich kranig gedragen. Achter in de auto was de heen weg een hen en weer geloop maar op de terug ging ze uiteindelijk toch liggen. Na onderzoek blijkt haar neusslijmvlies gezwollen te zijn en wordt toch een ontsteking vermoed. Omdat ze het al een langere tijd last heeft van de snotneus en ook een vorm van auto-immuunziekte heeft, kreeg ze een antibioticakuur voorgeschreven en een kuurtje prednison. Dit om het ontstoken neusslijmvlies tot rust te laten komen. Het prikje was om de medicijnen op gang te helpen. Hierna konden we weer naar huis. Thuis gingen we gelijk wandelen met de hondjes en daar was ze weer gelijk de tante zoals ze altijd is. Schichtig om zich heen kijkend of we toch maar geen vreemde mensen tegen zouden komen.  Liefst met Mia en Botas voorop en zelf veilig in de achterhoede …

.

.

Opmerking aan het eind van de week…:

Overigens gaat het nu ontzettend goed met Flor. Diezelfde nacht hebben we haar al niet meer horen snurken. De tweede dag was aanzienlijk fitter en hoorden we haar ook niet meer snotteren. Natuurlijk maken we de kuur af en zijn we blij voor Flor dat ze nu weer ‘onbelemmerd’ door de neus kan ademhalen…. 

.

.


.

.

Woensdag 5 oktober 2022.                                                .

.

Herfst geeft dit jaar uitzonderlijk veel eikeltjes…

.

resultaat van elke twee dagen

Elk jaar is de jeugd en meerdere seniore dames uit Staphorst druk bezig met het verzamen van afgevallen eikeltjes. Het is en blijft dan ook een bijzonder gezicht als je een oudere dame in klederdracht gebukt ziet eikeltjes rapen. Die worden per kilo verkocht aan varkenshouderijen en dat levert een leuk zakcentje op. Het schijnt dat varkens, die eikeltjes eten, ‘lekkerder’ vlees geven. Tja… hoe dan ook … de eikeltjesoogst is dit jaar uitzonderlijk hoog. Zoals je kunt zien valt er in onze tuin dagelijks een flinke lading eikels uit de bomen. Over onze tuin hangen drie grote eikenbomen dus dat wil wel… Elke twee dagen vegen we de tuin aan maar er is eigenlijk geen beginnen aan. Als de kinderen eens wisten hoeveel eikeltjes er bij ons lagen, dan zou het hier storm lopen…

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 6 oktober 2022

.

.

Meldpunt 144

.


.

Vrijdag 7 oktober 2022.

.

De reis naar Nederland begint…

Samen met Casper mogen er nog meer hondjes de reis maken.

Zie onderstaande geluksvogeltjes die  allemaal het asiel mogen verlaten…

Het is 10.00 uur dat Casper en Yoda ingeladen werden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Rond 23.30 uur kregen het eerste overzicht van de aankomsttijden..

Lyon 03,00 03,30
Mulhause 6,30 7,00
Park an rider. 8,30 9,00
Maastricht 13,30 14,00
Steenderen 16,00
Oberhausen 17,30 18,00

Nu hadden we iets om aan vast te houden. De reis zou dus langer duren dan we aanvankelijk hadden verwacht.

We hadden de nieuwe baasjes van Casper, Wendy en Pascal, verteld dat ze rustig konden gaan slapen en dat we hen tussen 23.00 uur en 06.00 uur niet zouden appen als het niet dringend zou zijn..


.

.

Zaterdag 20 augustus 2022.

De eerste kennismaking is altijd goud waard.
“Hallo jongen wat ben jij mooi !”.

.

Zo nu zo vlug mogelijk zijn nieuwe tuigje om zodat hij in geen geval de benen kan nemen.

.

Zo die past prima.

.

.

.

.

.

.

Natuurlijk kreeg Casper wat te drinken. Veel dorst had hij niet en dat is niet zo gek omdat alle   alle hondjes onderweg in hun bench een eigen waterdrinkpunt hadden..

.

Nu werd het tijd om het paspoortje te geven aan de baasjes en kon ik even met Wendy door het paspoortje gaan om te laten zien waar zij hun naam als eigenaar konden invullen, en waar de chipgegevens, inentingen en andere medische zaken vermeld stonden. Zo kregen ze ook  nog de resultaten van het bloedonderzoek uitgereikt.

.

Casper gedroeg zich werkelijk formidabel. Alsof hij al geleerd had om een grote brave hond te zijn. Dat hij een lief karakter had wisten we al maar dat hij ook rustig, nieuwsgierig en al aanhankelijk was dat moet je altijd afwachten bij zo’n eerste kennismaking.

Toen werd het tijd om afscheid te nemen want we hadden allemaal nog een flinke rit voor de boeg. We hebben de gastvrouw hartelijk bedankt voor haar hartelijke gastvrijheid. Fijn dat ik voor haar een presentje bij me had want dat erg werd gewaardeerd.

Het was 19.00 uur toen ik thuis was. Ik werd hartelijk welkom geheten door onze eigen hondjes en het is altijd fijn om mijn ervaringen van de dag met Annerie te kunnen delen. Daarna vlug gegeten en gelijk achter de laptop gekropen om het verslag van de aankomst te schrijven zodat het weekjournaal gepubliceerd kon worden.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 8 oktober 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

.

Denkspelletjes voor de hond…

.

.

.

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

.

Ellen en Anna, baasjes van Mellow, stuurden ons deze beelden….

.

Heerlijk met Mellow en vriendje gewandeld….

.

Onderstaand filmpje laat zien dat Mellow best nog snel is…..

.

.

.

.

.

.


.

.

Sandra, baasje van Fanta, stuurde ons deze 4 oktober foto …

.

.

Fanta is erg blij met haar 4 oktober cadeautje.

.

We hoorden dat de ook met de inhoud blij was…

.

.

.

.

.

.


.

.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, Zando en Zora, laten zien hoe heerlijk Ziva het borstelen vindt… 

.

Onze Ziva krijgt haar wekelijkse borstel beurt. Ze gaat er echt voor liggen en

ze geniet er zo van, dat ze in slaapt valt.

De anderen lopen weg, maar Ziva gaat al liggen als ze weet dat de borstel er aan komt.

Heerlijke diva.

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

 .

Deze week: “de herfstwaarschuwing… .”.

.

Nee, ik ga niet waarschuwen voor storm of regen maar wel voor eikels en paddenstoelen.

Hiervoor maak ik gebruik van een uitstekend  geschreven stukje tekst van een ander. Ja, het lijkt alsof ik te lui ben om zelf iets te schrijven maar dat is niet waar hoor. … Het stukje is gewoon de moeite waard om gelezen te worden…..
.

Geschreven door mensen van DOGZINE hartelijk dank hiervoor !!!

Hoewel ons de komende week nog zomerse temperaturen zijn beloofd, maken we ons klaar voor het najaar. De herfst is in aantocht, met al z’n schoonheid: lange wandelingen door een kleurrijk bos, natgeregend worden en daarna met een kop warme chocomelk voor de kachel, de honden die die zich uitleven met het vangen van vallende blaadjes. Maar zoals bij elk jaargetijde kent ook de herfst zo z’n aandachtspunten voor hondenbezitters. Dit zijn vooral twee boosdoeners: eikels en paddenstoelen.

Eikels
Nog even en dan zullen parken, bossen en soms ook tuinen bezaaid liggen met eikels. Voor sommige honden het ultieme speelgoed, een cadeautje van de natuur! Ze vinden het vaak prettig om op eikels te kauwen, er mee te gooien of ze zelfs op te eten. Dit alles kent meerdere risico’s.
Behalve dat eikels vast kunnen komen te zitten in het maagdarm-kanaal, een eikel in z’n geheel of meerdere kleine deeltjes die de hond binnen krijgt bij het kauwen op eikels, bevatten eikels ook een stof die voor honden giftig is. De stof tannine (looizuur) die van nature in eikels en eikenbladen voorkomt kan bij honden in grote hoeveelheden de nierfunctie aantasten. Dit kan in het ergste geval nierfalen veroorzaken en tot de dood leiden. In welke hoeveelheid tannine tot problemen leidt is moeilijk vast te stellen omdat niet duidelijk hoeveel een hond binnen krijgt.
Om tannine binnen te krijgen hoeft de hond geen eikels op te eten. Ook het kauwen op eikels zorgt voor tannine die vrijkomt en in het lichaam van de hond kan opstapelen. Bij kleine honden is deze hoeveelheid relatief groter, zij lopen dan ook eerder het risico op nierproblemen bij het kauwen op eikels. Behalve in eikels zit er ook tannine in eikenbladen. Nu zullen de meeste honden dit geen interessant speelgoed vinden, maar het is geen overbodige luxe om een waterbak die buiten staat vrij te houden van eikels en eikenbladen. Ook op die manier kan tannine verspreid worden en in het hondenlichaam opstapelen! De hond betrapt op het kauwen op eikels?
Afhankelijk van de grootte, leeftijd en algehele gezondheid van de hond is er geen reden tot acute paniek, maar alert zijn kan geen kwaad. Licht een dierenarts in als de hond ziek wordt of zich anders gaat gedragen dan normaal. Symptomen van nierfalen zijn onder andere veel drinken en plassen, braken, diarree, vermoeidheid en een slechte eetlust. Na een tijdje is ook gewichtsverlies en uitdroging merkbaar. Maar voor een goede prognose is tijdig behandelen belangrijk.
Een dierenarts kan bij twijfel bloed afnemen en controleren op de nierwaarde. Als de hond een eikel heeft opgegeten is het belangrijk om waakzaam te zijn voor verstopping. De eikel kan, zeker als die in z’n geheel is doorgeslikt, blijven steken in het maagdarmkanaal en een verstopping veroorzaken. Dan kan het nodig zijn om deze operatief te verwijderen voordat het meer schade weet aan te richten aan de maag, dunne darm of dikke darm.
Een verstopping is te herkennen aan het niet willen of kunnen ontlasten, minder of niet meer eten, pijn (een bolle rug kan wijzen op pijn) en onrustig gedrag. Ook hierbij geldt dat een tijdige diagnose belangrijk is. Een dierenarts kan eventueel met behulp van een röntgenfoto achterhalen of iets het maagdarmkanaal blokkeert dat operatief verwijderd moet worden.

Paddenstoelen

tros paddenstoelen…

De meeste honden zijn gelukkig minder geïnteresseerd in paddenstoelen, maar een waarschuwing is geen overbodige luxe. Nederland kent veel verschillende paddenstoelen die in de herfstmaanden overal lijken te groeien. Niet alleen in bossen en natuurgebieden, maar ook tuinen met wat groen vormen al snel een prima milieu voor paddenstoelen. Afhankelijk van de soort kunnen paddenstoelen zeer giftig zijn voor honden. De symptomen die ze kunnen veroorzaken lopen erg uiteen. Sommigen veroorzaken een nare maar relatief onschuldige hallucinaties terwijl anderen de lever en nieren aantasten of epileptische aanvallen kunnen veroorzaken. Welke soort veilig is en welke niet is moeilijk te bepalen omdat de verschillen groot zijn en sommige soorten erg op elkaar lijken. Het is daarom aan te raden om honden te leren paddenstoelen met rust te laten, en de dagelijkse omgeving zoals de tuin vrij te houden van paddenstoelen. Dit kan het best gedaan worden door de paddenstoelen met wortel en al te verwijderen zodat de kans op teruggroeien kleiner is.
Heeft de hond toch een paddenstoel gegeten? Waarschuw dan een dierenarts en neem het restant van de paddenstoel mee als dat er is, of maak er een foto van. De dierenarts kan daarmee, eventueel met behulp van het gifcentrum, een behandelplan bepalen.

Voorkomen is beter dan genezen
Voor zowel eikels als paddenstoelen geldt dat de beste optie is om de hond te leren ze links te laten liggen, letterlijk! Dit kan op een positieve manier door het commando “nee” aan te leren dat ook gebruikt wordt voor bijvoorbeeld het voedsel weigeren. Leg een brokje op je platte hand binnen het bereik van de hond en zeg “toe maar” waarna hij het brokje mag pakken. Na een keer of drie leg je het brokje weer op je platte hand, maar nu met het commando “nee”. Zodra de hond probeert het brokje te pakken sluit je je hand. Doet de hond netjes een stapje achteruit en staakt hij z’n poging om het brokje te pakken? Dan gaat de hand weer open en zeg je “toe maar!” Als de hond dit begrijpt kan het commando “nee” worden gebruikt als de hond tijdens een boswandeling op zoek gaat naar eikels of paddenstoelen. Uiteraard krijgt hij een veilige, smakelijke beloning als hij luistert en de eikel of paddenstoel laat liggen!

.

Zo beste mensen…

trek nu de jas aan en ga met de hond de bossen in …

geniet van de herfst … het is er prachtig …  doen wij ook hoor …. !!!!!

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

 

.

.

.

.

Hondenbelasting en LHBT

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

 

 

 

Nelson en Doska van 19 tot 24 oktober 2022

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com