Dierenmissies Weekjournaal van 2 oktober 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een nieuwe mafkees die katten beschiet met een luchtbuks, is er een poes gered uit een ondergrondse vuilcontainer, mogen honderden hondjes in het zwembad poedelen, moeten we afscheid nemen van twee kanjers Kino en Rufo, is de vakantie van Sara en Arie afgelopen, moest Fanta onder het mes, hopen we op een herkansing voor Kiara en is Casper klaar voor de reis van zijn leven…  In de column laten we zien hoe mensen domme dingen kunnen doen in een safaripark en ide (on)zin van de week is er geen spijt maar … Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Luchtbuks-schutter moet worden gepakt.
– Kat gedumpt in ondergrondse vuilcontainer
– Honderden hondjes in het zwembad
– In Memoriam Kino
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Mag Musa het asiel verlaten
– De vakantie van Arie en Sara is ten einde.
– Fanta onder het mes.
– In Memoriam Rufo (Rufus)
– 
Politie: gezocht getuigen voor gevonden dode hond in Alblasserdam
– Kiara heeft pech.
– Casper is klaar om naar Nederland te komen. 

– Leuk filmpje: Hond mee naar de kroeg …
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Hoe dom kun je zijn”.
– De (on)zin van de week: Spijt ??? Nee …. !!!
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 26 september 2022

.

Luchtbuks-schutter moet worden gepakt…

Het politieteam uit Noord-Brabant schrikt van hoeveel katten er zijn beschoten in de buurt van Eersel. Iemand zou het daar met een luchtbuks hebben gemunt op katten. “Afgelopen week hebben wij meerdere meldingen gekregen dat er katten waren beschoten met een luchtbuks”, aldus de politie. Eén kat werd in het oog geraakt en moest dat oog hierdoor missen. “Helaas was een kat er zodanig ernstig aan toe dat men deze moest laten inslapen”. Mocht u iets weten over deze idioot ??? Bel 144 …. In een Instagrambericht roept de politie op te stoppen met deze dierenmishandeling. “Stop het beschieten van weerloze dieren!” Ook vraagt de politie getuigen mishandeling of verwaarlozing zich te melden.

.

.

.

Kat gedumpt in ondergrondse vuilcontainer 

klik op foto om filmpje te starten

Een vrouw die zondagochtend in Delft haar vuilniszak in een ondergrondse container wilde gooien, schrok zich een hoedje toen ze plots gemiauw uit de bak hoorde komen. In de container bleek een kat te zijn opgesloten. De brandweer werd opgetrommeld naar het Westeinde, maar het bleek nog een flinke klus om de container open te krijgen. Ze hadden niet de juiste sleutel. Door de popnagels van het deurtje door te boren en de deur vervolgens met een breekijzer verder te openen, lukte het de brandweer toch om in de container komen.

Kat in het nauw

Maar de brandweerlieden stonden toen voor een nieuw probleem, want de ladder was te kort om te gebruiken. Met een lange stok zijn ze er uiteindelijk in geslaagd om de kat omhoog te hijsen. Het dier is in een bak gezet en meegenomen naar de kazerne. De dierenambulance komt hem later ophalen en zal controleren of hij is gechipt. Hoe de kat in de container is beland, is onduidelijk. Dumping wordt niet uitgesloten.

Mocht u iets weten over de eigenaar ??? bel 144 …

.


.

.

Dinsdag 27 september 2022  

.

Honderden hondjes in het zwembad

Met het guurder worden van het weer, sluiten de buitenzwembaden weer hun deuren. Traditiegetrouw wordt dat in het buitenzwembad van Recreatiebad Stappegoorin in Tilburg afgesloten met de ‘hondenplons’: 300 honden en hun baasjes nemen een laatste duik als afsluiting van het seizoen.

Het is alweer de derde editie, en het is dit jaar helemaal uitverkocht. Het evenement, dat georganiseerd wordt door HondenCampus, is dus razend populair, en de honden bloeien er helemaal van op.

Naast dat de honden en hun baasjes konden genieten van het water in het buitenzwembad, konden ze ook meedoen aan de obstakelrun en verschillende workshops als dog dance, hoopers en neuswerk. Iedereen was welkom, maar sociaal en vriendelijk gedrag van honden en baasjes waren een pre.

Volgens gedragstherapeut en eigenaresse van HondenCampus Maartje Horvers is het evenement zo populair omdat mensen het leuk vinden om te zwemmen met hun hond. “De honden kunnen vrij loslopen en ze kunnen goed met elkaar overweg. De honden bloeien helemaal op. Ze rennen rond en kwispelen, en er wordt weinig geblaft”, aldus Maartje tegen Hart van Nederland. “En ook de baasjes genieten ervan.”
Kijk hoe de hondjes plezier hebben in het zwembad. Klik op de foto….

.

.


.

In Memoriam Kino

Hi Ton,

We willen je laten weten dat wij Kino vandaag hebben laten inslapen, nadat hij ons had laten weten niet verder te willen.

Het heeft even geduurd voordat wij in staat waren deze mail op te stellen. Jij weet als geen ander hoe het is om afscheid te moeten nemen. Het doet zo verdomde zeer.

Kino was zo’n fijne hond, zo makkelijk, zo meegaand, zo dankbaar en zo dapper. Met alles wat hij heeft moeten meemaken. In Spanje, zijn kwaaltjes en zijn dubbele hernia. Maar ook zijn prettige logeerpartijen bij jou, zijn altijd aanwezige eetlust en de marathons die wij met hem hebben afgelegd. Tot een paar dagen voor zijn dood kregen we de vraag “dat is zeker nog een jong hondje”, terwijl hij vermoedelijk al 13 was.

Wij willen jou bedanken dat je ons de kans hebt gegeven zo’n fantastisch hond te mogen meemaken. Hij zal nooit uit onze gedachten en hart verdwijnen. Wij hopen dat je voor nu en in de toekomst nog vele mensen en hondjes blij kunt maken en hoewel wij na Kino waarschijnlijk niet aan een nieuwe hond beginnen zullen wij Dierenmissies blijven steunen.

Met vriendelijke groet,

Sjors & Eline

 

Wij hadden het voorrecht om tijdens meerdere vakanties voor Kino te mogen zorgen. Hij was bij ons helemaal thuis en was altijd het zonnetje in huis. Zijn mooie vacht deed steevast mensen twee keer kijken en iedereen wilde hem graag even aaien…. Zijn makkelijke karakter maakte een toppertje van hem en onze hondjes waren ook erg op hem gesteld. Nooit opdringerig, nooit chagrijnig, nooit vervelend, altijd oplettend, aanhalig en gek op boswandelingen en lekkere dingen… Tja, welke hond niet …  Een kussen met zijn afbeelding staat al jaren op ‘zijn’ bankje want dat was zijn lievelingsplekje als hij bij ons was. Zo kon hij alles goed in de gaten houden. Ook wij zullen hem missen …

Eline en Sjors heel veel sterkte toegewenst… 

.


.

.

Woensdag 28 september 2022.                                                .

.

Musa mag het asiel verlaten

.

Musa heeft het geluk dat zij het asiel mag verlaten. We wensen haar een geweldig nieuw leven toe !!!

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 29 september 2022

.

De vakantie van Arie en Sara is ten einde ….

.

Hoe leuk ze het ook bij ons hebben  … als bazinnetje Ingrid om de hoek kijkt kan Arie zich niet bedwingen en springt hij eenvoudig over het hekje om haar te begroeten. Helaas hebben we dat speciale moment niet op film vast kunnen leggen want het ging zo onverwachts vlug dat we er door verrast waren. Vanaf dat moment was het alleen maar knuffelen geblazen.

.

.

.

.

.

.

Natuurlijk moesten we even bijkletsen over hoe ze het hadden gemaakt tijdens de vakantie.  Ingrid had amper de tijd om even bij te komen met een kopje koffie want Sara en Arie wilden laten weten dat ze blij waren haar weer te zien. Zo hoort het ook. Als dan het moment komt dat Ingrid met die twee schurken de twee uur durende reis terug gaat maken staan we buiten…

Dag Arie !!! Dag Sara !!! tot de volgende vakantie…..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Vrijdag 30 september 2022.

.

Fanta onder het mes… 

Eerder kregen we dit berichtje van Sandra het baasje van Fanta.

“Fanta heeft een van origine “goedaardige” tumor. Wel wordt geadviseerd deze weg te laten halen. Dit wordt gedaan door een specialist in Amsterdam. Fanta gaat vrijdag naar de kliniek in Amsterdam dan maken ze een echo om goed te kunnen zien hoe het zit. Ze wordt als alles er goed uitziet geopereerd door een specialist. We beloven haar aan de beste handen over te dragen. Ik hou jullie op de hoogte”….

“Vandaag kreeg Fanta een echoscopie. De echo wees uit dat er geen uitzaaiingen zijn. Volgende week vrijdag wordt ze geopereerd. Ik hou je op de hoogte. De hele kliniek is fan van haar ? kado dat ze is.”

.

.

.

.

.

.


.

In Memoriam Rufo (Rufus)

Afgelopen week kregen we dit bericht van Pieter baasje van Rufo.

 Beste Ton,


.

.

Zaterdag 1 oktober 2022.

.

Meldpunt 144

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 2 oktober 2022 

.


.

.

Casper is klaar om naar Nederland te komen. 

.

Casper heeft de uitslag van zijn bloedonderzoek binnen waaruit blijkt dat hij helemaal gezond is en ook heeft hij de castratie achter de rug. Nu heeft hij nog alle tijd om daar weer van te genezen en ondertussen wordt zijn koffertje voor de grote reis al gepakt. Want … op vrijdag 7 oktober zal hij plaats mogen nemen in de bus van Kety en Fernando om de reis naar Nederland te beginnen waar hij op zaterdag 8 oktober aan zal komen.

.

.

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Als je naar de kroeg gaat..

neem je toch je hond mee ?!?!?!

Zie het voorbeeld uit België

Die hebben speciaal hondenbier …

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Hoe dom kun je zijn…. 

Het is al vele jaren geleden dat we dierentuinen hadden waarin dieren in kleine hokjes zaten ter lering en vermaak van mensen. Gelukkig behoort die tijd tot het verleden en kwam men tot het besef dat dieren veel beter tot hun recht komen in een meer ‘natuurlijke habitat’. Kooien werden groter en groter en waar het maar enigszins kon werden er meer en meer ruimten gecreëerd in de buitenlucht waar de dieren hun natuurlijke leven kunnen leiden. Hoewel elk dier dat opgesloten zit toch een mate van beperking kent is bewegingsvrijheid zo optimaal mogelijk gemaakt. Dit maakte fokprogramma’s voor bedreigde dierensoorten zeer succesvol.  Het is duidelijk dat Nederland geen natuurparken kent zoals die in Afrika bestaan maar we kunnen wel vaststellen dat de zogenaamde Safariparken het beste is wat we dieren hier kunnen bieden. Vanzelfsprekend  moeten die safariparken ook inkomsten genereren om te kunnen bestaan. Donaties alleen volstaan nu eenmaal niet en daarom zijn er allerlei manieren gezocht om het publiek tegen betaling te kunnen laten genieten van wilde (vaak gevaarlijke) dieren door ze van redelijk dichtbij te kunnen observeren. Met name de wilde katachtige jagers zijn erg in trek en spreekt de bezoeker tot de verbeelding. Dat het erg spannend is om met de auto een route te kunnen afleggen waarbij je vlak bij de dieren komt is een goed verdienmodel gebleken voor de safariparken. Allerlei maatregelen zijn er genomen om de bezoekers in de veilig vanuit hun de route door het park af te aten leggen. Leeuwen, tijgers en cheeta’s zijn vaak favoriet bij de bezoekers. Leeuwen omdat die de status heeft van ‘Koning der Dieren’ en de cheeta omdat die wat beweeglijker is dan de imposante leeuw die voornamelijk liggend en slapend wordt aangetroffen. Iedereen weet dat die dieren gevaarlijk kunnen zijn. Maar niet iedereen is zich daar voldoende van bewust. De dieren in een dergelijk park zijn niet gedomesticeerd. Daarmee wordt bedoelt dat het geen dieren zijn die je kunt benaderen als een huisdier.  Bij een directe confrontatie tussen één van de drie met een mens zal de mens het onderspit delven. Nu lijkt de cheeta het meest op een kat omdat die qua bouw kleiner is dan de leeuw of tijger maar daarom is die niet minder gevaarlijk.

Tja hoe dom kun je zijn als je alle waarschuwingsborden en beveiligingsmaatregelen negeert en je toch in hun verblijf in wandelt…

Zo komt het dat je berichten zoals hieronder te lezen krijgt:

Een 17-jarige Duitse jongen is maandag in Safaripark Beekse Bergen gebeten door een jachtluipaard. De jongen en twee klasgenoten weken af van het gewone wandelpad en kwamen terecht in het verblijf van de roofdieren. Het slachtoffer liep beetwonden op aan zijn arm en hoofd, bevestigt een woordvoerder van het park na berichtgeving van Omroep Brabant. De jongens waren met hun klas op bezoek in het park. Toen ze een wandelsafari deden, weken ze af van het pad en zijn ze op het dienstpad terechtgekomen. “Daar staat met grote letters ‘dienst’ en ‘verboden toegang'”, laat de woordvoerder weten aan Hart van Nederland. Dat dienstpad komt vervolgens uit op de autosafari.

Het drietal liep vervolgens op een deel van het pad dat bestemd is voor bezoekers met een auto en negeerde daarbij de waarschuwingsborden. “Uiteindelijk kom je terecht bij de ingang van het cheetaverblijf. Daar staat ook een waarschuwingsbord waarop staat dat je niet mag uitstappen en je de ramen en deuren dicht moet houden. De tekst staat er ook in het Duits.” Vervolgens zijn de jongens het grote wildrooster over gelopen en kwamen ze terecht bij de cheeta’s. De scholieren raakten in paniek nadat ze doorhadden dat ze in het verblijf van de cheeta’s liepen. “Geschrokken zijn ze gaan rennen, en ook een van de drie cheeta’s is gaan rennen. Toen heeft het dier de jongen een aantal keer gebeten”, aldus de woordvoerder.

Een bezoekster in een auto zag het gebeuren en sloeg alarm. Een dierenverzorgster greep in: “Die was in de buurt en was snel ter plekke. Met dreigbewegingen richting de cheeta heeft ze de jongen uit zijn benarde situatie kunnen bevrijden.”

De tiener is vanwege zijn bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar mag maandag nog naar huis. Zijn twee klasgenoten raakten niet gewond, maar zijn “onwijs geschrokken”. Ook de dierenverzorgster is er “ondersteboven van”, net als het andere personeel van het park. “Daar schrik je van”, zegt de woordvoerder. Voor de dierenverzorgster wordt nazorg geregeld.

De cheeta zelf maakt het goed. De woordvoerder zegt dat een bezoek aan het park veilig is zolang bezoekers zich aan de regels houden. Toch gaat Beekse Bergen kijken welke maatregelen nog meer kunnen worden genomen om het park veiliger te maken. “Dit willen we niet nog een keer meemaken.”

Dat dit echt niet de eerste keer is dat mensen zo stom zijn blijkt wel uit het filmpje van mei 2018 toen een Frans gezin het verstandig vond om uit de auto te stappen bij jachtluipaarden. Bekijk vooral  het hele filmpje wanneer ze voor een tweede keer uitgestapt waren…..

.

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Spijt ??? Nee !!! 

 

.

.

.

Spijt kennen honden niet. Wel het vermogen om een standje te ontlopen….

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

 

 

 

Nelson en Doska van 19 tot 24 oktober 2022

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com