Dierenmissies Weekjournaal van 2 april 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een paar senioren in het zonnetje te zetten, vervolgens hebben we weer griezels die pups in een bos hebben achtergelaten, probeerde de NVWA Karen Soeters de mond te snoeren, hebben we weer nieuwe beelden van hondjes die al op de site staan,  kon nog één van de twee pups uit Turkije gered worden voordat hij doorgestuurd werd naar Spanje, hebben we gelukkige asielverlaters,  werd er celstraf opgelegd na het ophangen van een hond, gaat de horror-fokker uit Eersel weer de fout in en is het gezond om kinderen op te laten groeien met hond of kat. In de column hebben we het over de wens om de nieuwe dierenwet maar vlug van kracht te laten worden en ide (on)zin van de week zien we dat een hondje spijt betuigt. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Extra Spotlicht op Dilluns, Turo, Togo, Hank, Keny 
– Drie pups gevonden in bos bij Venlo
– De NVWA probeert Karen Soeters de mond te snoeren.

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Nieuwe beelden van hondjes die al op de site staan
– 
Meldpunt 144: Pup met afgeknipte oren nét op tijd in beslag genomen.
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Negen maanden celstraf voor het ophangen van een hond in Andalusië
– Nieuw hoofdstuk in de zaak van de illegale hondenfokker uit Eersel.
– Kinderen op laten groeien met hond of kat is zo’n slecht idee nog niet 

– Berichten van baasjes: Sunny haar eerste week in Nederland

– Leuk filmpje: instructiefilmpje voor baasjes met een hond die ‘uitvalt’ 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: Laat de nieuwe dierenwet gauw van kracht zijn AUB
– De (on)zin van de week: Gaat er een hond te biecht ….

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 27 maart 2023

.

Senior hondjes voor het voetlicht met een aangepast adoptiebedrag.

Keny

klik op de foto om zijn adoptiepagina te bezoeken

Dit is Keny, reutje, geboren 13 oktober 2009, mix Mechelse herder, kleur donker bruin/zwart, korte vacht..

Karakter: Super lief voor mensen en andere honden. Is speels en vrolijk en heerlijk sociaal. Een heerlijke jongen op leeftijd met een schitterende uitstraling..

.

.

.

 

Dilluns

klik op de foto om zijn adoptiepagina te bezoeken

Dit is Dilluns, Reutje, geboren 2016, Mastin, wit bruin, >60 cm..

.

Karakter: hartstikke lief voor kinderen en volwassenen. Rustig van aard. Is heerlijk mensgericht. Een groot knuffeldier. Kan prima met andere honden maar vindt mensen leuker.

.

.

.

.

.

.

.

Hank

klik op de foto om zijn adoptiepagina te bezoeken

Dit is Hank, reutje, mix boxer/herder, geboren 01/01/2015, > 20 kg. vacht is kort kleur bruin.

.

Karakter: Hij is een zeer kalme, vriendelijke en aanhankelijke oudere hond. Hij loopt aan de lijn naast je en is altijd erg attent op mensen, hij houdt van knuffelen en liefkozingen, die hij met plezier ondergaat. Hij kan perfect overweg met de andere honden, leeft zonder enig probleem met mannetjes en teefjes..

.

.

.

Togo

klik op de foto om zijn adoptiepagina te bezoeken

Dit is Togo, reutje, Mastin, geboren 28/03/2018, kleur wit, vacht half lang..

.

Karakter Super lief en zacht, rustig van aard, conflict vermijdend. Goed met andere honden. Lief voor kinderen en volwassenen..

.

.

.

.

.

.

.

.

Turo

klik op de foto om zijn adoptiepagina te bezoeken

Dit is Turo, Reu – geboren 2014 – kruising labrador – 52 cm,.

.

Karakter: Turo is een actieve hond die graag voor het baasje wil werken. Hij is leergierig en nieuwsgierig. Turo is een super lieve hond.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 28 maart 2023  

.
Drie pups gevonden in bos bij Venlo.
.

De dierenpolitie is een onderzoek gestart na de vondst van drie pups in het Jammerdal in Venlo. De hondjes waren gevonden door wandelaars en zijn overgedragen aan de dierenambulance.

De drie pups van vermoedelijk zes maanden oud zijn opgevangen door medewerkers van de dierenambulance Noordelijk-Limburg. Momenteel zitten ze in quarantaine bij het dierenasiel in Smakt. ‘Het gaat goed met de beestjes. Ze zien er gezond uit, eten en drinken goed, slapen en spelen de hele dag door. Maar we kunnen er pas echt iets over zeggen als de dierenarts ernaar heeft kunnen kijken, dat moet nog gaan gebeuren’, zegt Coen Goumans van dierenasiel Op de Smakterheide.

Reutjes

De beestjes zijn vermoedelijk een kruising tussen een spaniël en een terriër, ruwharig en bruin en beige van kleur. Tot nu toe tast de dierenpolitie in het duister over de afkomst van de reutjes. ‘De hondjes waren niet gechipt en dus ook niet geregistreerd, waardoor niet uitgesloten kan worden dat de beestjes uit Duitsland komen’, zegt de dierenpolitie via sociale media.

Herplaatsen

‘De dieren blijven twee weken in het asiel. Tot die tijd kunnen de eigenaren zich met een goed verhaal bij ons melden. Mocht dat niet gebeuren dan gaan we de dieren herplaatsen op een plek waar we vertrouwen hebben dat ze goed verzorgd gaan worden’, aldus Goumans.

.

.

.

.

Woensdag 29 maart 2023.                                                .

.

De NVWA probeert Karen Soeters de mond te snoeren.  

Lees hier hoe het management van de NVWA bij House of Animals (Karen Soeters) kritische berichten denkt tegen te houden.  Onderstaand bericht komt van Karen Soeter’s face book.
Afgelopen vrijdag zijn het afdelingshoofd van de afdeling dier en de waarnemend teamleider van het pilotteam gezelschapsdieren van de NVWA bij ons op kantoor geweest. Conclusie was uiteindelijk vooral dat mijn berichtgeving over de NVWA demotiverend voor de medewerkers en niet in het voordeel voor de dieren zou werken. Ik heb daar dit weekend goed over nagedacht en heb daarop besloten mij te willen richten tot de werkvloer van de NVWA.
Beste medewerkers dierwelzijn afdeling Dier: Het management wil laten geloven dat de medewerkers gedemotiveerd raken van mijn berichtgeving. Het omgekeerde is echter het geval. Medewerkers wenden zich tot mij omdat mijn berichtgeving kritisch is, maar op waarheid berust en de dieren en de betrokken medewerkers dierwelzijn helpt.
Jullie informatie zal dan ook altijd vertrouwelijk blijven en geen bezoek van welk management lid zal dit veranderen. Als je je intern niet veilig voelt moet je het kwijt kunnen buiten de organisatie. Uiteindelijk moet dieren in nood geholpen worden.
Voorafgaande wordt bevestigd door het feit dat wederom een ervaren dierenwelzijns-inspecteur de dienst recent heeft verlaten. Niet door mijn berichtgeving maar door een gebrek aan vertrouwen in het management.
Wordt vervolgd….
.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 30 maart  2023

.

Nieuwe beelden van hondjes die al op de site staan.

Nieuwe video’s van Venus

.

.

Dit zijn nieuwe foto’s en video van Chia.

.


.

.

Vrijdag 31 maart 2023

.

Meldpunt 144 .


.

Pup met afgeknipte oren nét op tijd in beslag genomen.
In Rotterdam heeft de Politie Eenheid Rotterdam een Anatolische Herder pup van amper 9 weken oud in beslag genomen. De pup werd per toeval ontdekt nadat er een beroep was gedaan op de lokale dierenambulance. Er was hen gevraagd om op dit adres een dode hond op te halen.
Bij aankomst trof men inderdaad een dode pup, maar ook een levende pup aan. Deze pup bleek ernstig ziek en diens oren waren onlangs gecoupeerd. Deze ingreep is in Nederland verboden. De houder verklaarde dat de dieren een dag eerder geïmporteerd waren uit Turkije en op het punt stonden om op transport naar Spanje te worden gezet. De dierenambulance heeft direct de politie en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming gealarmeerd.
Kort daarna kon de houder staande worden gehouden in Alblasserdam. De pups zijn vervolgens beiden in beslag genomen. De levende pup is met spoed naar een dierenarts gebracht. Hier heeft het dier de nodige zorg gekregen. De doodsoorzaak van de overleden pup wordt door een forensisch specialist onderzocht.
De politie onderzoekt voor wie en waarom de pups werden doorgevoerd. Ook is men benieuwd waarom de oren van deze honden zijn afgeknipt. Bij dit ras wordt dat niet vaak gezien. De houder wordt binnenkort verhoord. Daarna zal het OM zich over de zaak buigen.
Zelf het vermoeden van dierenmishandeling of -verwaarlozing? Neem dan contact op via 144 of maak gebruik van het online meldformulier via https://bit.ly/3xmURI3

.

.


.

.

Zaterdag 1 april 2023

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

Ariel

Suri

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Negen maanden celstraf voor het ophangen van een hond in Andalusië

Dierenbeul ontloopt zijn straf niet. Ondanks valse verklaringen en de tijd die verstreek. Laat dit een goede waarschuwing zijn voor alle jagers die nog steeds Galgo’s ophangen na het jachtseizoen… …

De eigenaar van Simba, een labrador retriever, is door de strafrechtbank in Jaén veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf voor een misdrijf tegen huisdieren. Simba werd opgehangen gevonden in een vervallen boerderij in Jódar. Daarnaast is de eigenaar gedurende drie jaar niet bevoegd om dieren te houden of om te werken in een beroep, ambacht of handel die te maken heeft met dieren.

Beeld: Canvas

De rechter heeft vastgesteld dat op een onbekende dag in oktober 2020, de eigenaar van Simba de hond naar een gedeeltelijk verwoeste boerderij in het dorp Jódar heeft gereden. Hij bond een touw om de nek van de hond en hing hem op aan een balk met als doel hem te doden. Simba bungelde aan zijn nek totdat hij overleed. Op 26 oktober 2020 meldde de eigenaar het dier af en loog door te beweren dat de hond ‘door een ongeluk’ was overleden. De rechter acht deze feiten bewezen.

De Galgos del Sur dierenbeschermingsvereniging, die als openbare aanklager  heeft opgetreden in het proces, heeft uitgelegd dat de onderzochte feiten teruggaan tot 10 november 2020. Op die dag hebben zij en Mágina Animal de Guardia Civil op de hoogte gebracht van de ontdekking van een dode hond die aan een balk hing met een touw om zijn nek.

In een verklaring is aangegeven dat, ondanks het bestaan van veel aanwijzingen en bewijzen, de onderzoeksrechter in Úbeda de zaak eerder had gesloten omdat er naar hun mening niet genoeg bewijs was. Galgos del Sur tekende beroep aan en heeft meerdere bewijzen, aanwijzingen en tegenstrijdigheden die de eigenaar van de hond in de ondervragingen had geuit voorgelegd. Na dit beroep heeft het Hof van Beroep van Jaén de zaak heropend in juli 2021.

De dierenbeschermingsvereniging heeft verklaard dat “de dood van Simba niet onbestraft is gebleven”. Dulce Aguilera, de advocaat van Galgos del Sur die als openbare aanklager optrad namens het juridische kantoor Justicia Animales & Medio Ambiente, heeft gezegd: “We zijn zeer tevreden met het verkregen vonnis, omdat we tijdens het proces veel obstakels zijn tegengekomen om dit voor elkaar te krijgen.”

.

.


.

.

Nieuw hoofdstuk in de zaak van de illegale hondenfokker uit Eersel. 

.

Als vervolg op eerdere publicaties over deze walgelijke fokker en handelaar slaan we nu weer een nieuwe pagina op over het handelen van deze persoon en lezen we wat de rechter daar van vindt….

.

Een hondenfokker in de Brabantse gemeente Eersel moet een dwangsom van 2.500 euro betalen. De fokker mocht geen honden meer bezitten, maar bij een inspectie werden toch tweehonderd pups aangetroffen.

De Raad van State besloot begin februari dat de hondenfokker in maart met zijn bedrijf in Eersel moest stoppen, maar dat heeft de fokker dus niet gedaan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vond tijdens de controle ook 500 kilo bedorven hondenvoer en alle ruimtes waren smerig.

De gemeente gaat volgende week nogmaals controleren of er nog honden op het terrein zijn. Die inspecties moeten wekelijks plaatsvinden gedurende een periode van tien weken. Bij elke overtreding wordt 2.500 euro opgelegd. De totale dwangsom kan oplopen tot 25.000 euro.

De hondenfokker kwam al meerdere malen in opspraak. Eind vorig jaar werden 29 honden weggehaald en eind januari werden nog eens 435 honden in beslag genomen.

Eerder bleek al dat het bedrijf illegaal honden fokt en verhandeld. De dieren zijn niet gezond en de fokker had de administratie niet op orde. Verder heeft de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant meerdere milieuovertredingen geconstateerd. Uitkeringsinstantie UWV controleert nog of er sprake is van uitkeringsfraude.

Volgens dierenwelzijnsorganisatie House of Animals is al bekend dat de fokker zich met zijn dieren in België wil gaan vestigen. Daar wil hij zijn bedrijf voortzetten. De fokker ontkende eerder zijn honden slecht te behandelen. Hij noemde House of Animals daarbij “een criminele organisatie”.

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 2 april 2023 

.

Kinderen op laten groeien met hond of kat is zo’n slecht idee nog niet ….

.

Opmerkelijk: kinderen die samen met een hond of kat worden grootgebracht, hebben kleinere kans op voedselallergieën

Een hamster kan je overigens maar beter niet als huisdier nemen. Die blijkt de kans op een notenallergie opvallend genoeg juist te vergroten.

Kinderen kunnen er soms eindeloos om zeuren: een huisdier. Vooral honden en katten zijn favoriet. Hoewel jij misschien opkijkt tegen al die haren die vervolgens door de huiskamer zweven, heeft het nemen van een huisdier toch ook zeker verschillende voordelen. Niet alleen hebben kinderen altijd een vriendje in huis, het zou ook nog eens goed zijn voor hun algemene ontwikkeling en verantwoordelijkheidsgevoel. In een nieuwe studie hebben onderzoekers nog een bijkomend voordeel ontdekt. Want kinderen die opgroeien met een hond of kat, blijken minder vatbaar voor voedselallergieën.

Voedselallergie
Een voedselallergie is erg vervelend. Zo moet je altijd goed opletten wat je eet. Mocht je per ongeluk toch iets innemen waar je allergisch voor bent, kan dit in het ergste geval zelfs dodelijk zijn. “Een voedselallergie is dan ook een vervelende aandoening, die de kwaliteit van leven van patiënten zelf en hun families aantast,” zegt onderzoeker Hisao Okabe in gesprek met Scientias.nl. Met name een overgevoeligheid voor melk, ei, pinda en noten komen veelvuldig voor. Bovendien is het aantal kinderen met een bepaalde voedselallergie in de afgelopen decennia sterk gestegen. In sommige hoge-inkomenslanden wordt er zelfs bij meer dan één op de tien kinderen een voedselallergie vastgesteld. Bovendien heeft tegenwoordig ongeveer drie procent van de kinderen in westerse landen een pinda-allergie. En de aantallen blijven stijgen. “Waarom kinderen steeds vaker een voedselallergie ontwikkelen is nog altijd onbekend,” zegt Okabe. “Maar er wordt verondersteld dat betere sanitaire voorzieningen één van de oorzaken kunnen zijn.”

Huisdieren
Een prangende vraag is dan ook hoe we kunnen voorkomen dat het aantal kinderen met een voedselallergie blijft toenemen. En in de zoektocht naar een antwoord, besloten onderzoekers de blootstelling aan huisdieren grondiger te bestuderen. “Er is al eens aangetoond dat honden en boerderijdieren allergische aandoeningen helpen voorkomen,” zegt Okabe. Er wordt gedacht dat kinderen die bijvoorbeeld op een boerderij of in een buitengebied opgroeien, worden blootgesteld aan ‘goede’ microben, waardoor ze mogelijk minder vatbaar voor allergieën zijn.

Studie
Om na te gaan of sommige huisdieren inderdaad de kans op bepaalde allergieën verkleinen, analyseerden onderzoekers gegevens van meer dan 65.000 Japanse baby’s die opgroeiden met een huisdier. Ongeveer 22 procent van hen kwam ter wereld in een gezin waar al een huisdier (meestal een hond of kat) aanwezig was. En wat blijkt? Kinderen die gedurende hun foetale ontwikkeling of vroege kindertijd aan een hond of kat waren blootgesteld, blijken een veel kleinere kans op voedselallergieën te hebben dan kinderen die zonder huisdier opgroeien. Meer specifiek blijkt een hond de kans op een ei-, melk- en notenallergie sterk te verkleinen. Kinderen die met een kat opgroeien, lopen een veel kleiner risico op de ontwikkeling van een allergie voor eieren, tarwe en sojabonen.

De infographic toont het verband tussen blootstelling aan verschillende soorten huisdieren tijdens de ontwikkeling van de foetus (roze stippen) of vroege kinderjaren (blauwgroene stippen) en het risico op de ontwikkeling van voedselallergieën bij kinderen tot 3 jaar oud. Afbeelding: Anne-Lise Paris (www.in-graphidi.com), PLOS, CC-BY 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)

De bevindingen lijken erop te duiden dat een hond of kat de ontwikkeling van een voedselallergie dus in de weg staat. Over een mogelijke verklaring tasten de onderzoekers overigens nog in het duister. “We begrijpen helaas de mechanismen nog niet,” zegt Okabe. “Mogelijk heeft het te maken met het darmmicrobioom of met endotoxinen (celwandresten van bacteriën, red.) die door de lucht zweven.”

Hamster
Overigens verkleinen niet alle huisdieren de kans op voedselallergieën. Kinderen die namelijk thuis een hamsters hadden (0,9 procent van de totale bestudeerde groep), bleken opmerkelijk genoeg een grotere kans te hebben op de ontwikkeling van een notenallergie. “Dit verhoogde risico heeft er mogelijk mee te maken dat hamsters zich voeden met noten,” denkt Okabe. “We vermoeden dat baby’s vervolgens via fysiek contact of huisstof een overgevoeligheid ontwikkelen. Het risico op de ontwikkeling van een notenallergie kan overigens al wel geminimaliseerd worden als andere gezinsleden na contact goed hun handen wassen. Maar het is sowieso beter om hamsters bij baby’s uit de buurt te houden.”

Causaal verband?
De studie verschaft interessant nieuw inzicht in hoe de blootstelling aan huisdieren de kans op voedselallergieën beïnvloeden; zowel positief als negatief. Al blijft het de vraag of er daadwerkelijk een causaal verband bestaat. De gegevens die de onderzoekers analyseerden, waren namelijk zelf door de onderzochte gezinnen aangeleverd (weliswaar aangevuld met medische dossiergegevens die verzameld werden tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, tijdens de geboorte en tijdens de controlemaand). “Ons onderzoek was geen interventiestudie, dus een duidelijk oorzakelijk verband kan niet worden bewezen,” benadrukt Okabe.

Vervolgonderzoek
Toch suggereren de auteurs dat de resultaten kunnen helpen bij toekomstig onderzoek naar de mechanismen achter voedselallergieën bij kinderen. Want ondanks dat nog niet onomstotelijk vaststaat dat huisdieren er iets mee te maken hebben, is het een interessant en veelbelovend onderwerp om aan een nadere inspectie te onderwerpen.“Voortdurende blootstelling aan honden en katten vanaf de ontwikkeling van de foetus tot de kindertijd zou mogelijk het risico op voedselallergieën kunnen verminderen,” concludeert Okabe. “Dit kan mogelijk ook de bezorgheid van sommige ouders, over dat honden en katten juist bepaalde allergische aandoeningen veroorzaken, verminderen.”

Bron: Scientias

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

.

Instructiefilm voor baasjes met honden die ‘uitvallen’ naar andere honden, mensen of dingen… gewoon eens rustig uitkijken. Kan best verhelderend zijn ….

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

Pauline en Rien, baasjes van Sunny, stuurden ons de ervaringen van de eerste week…

Sunny’s haar eerste week in Nederland

Het gaat goed met Sunny! Sunny heeft haar eerste plas en poep buiten gedaan!

Maar nu eerst een flinke update:

 Het aller vrolijkste lieve meisje is thuis…. nou dat heb ik gemerkt!
 De eerste twee dagen lekker plassen en poepen in huis, rauzen door de kamer, alles pakken en(willen) slopen, opspringen, niet moe te krijgen!! wat een energie en een blij en dankbaar ei!!
Vandaag (maandag) dacht ik, nou Sunny, je leert al snel, plassen en poepen buiten, maar dat was van korte duur want Sunny is vanmiddag erg geschrokken en ‘t baasje niet minder, hahaaha ( ik kan nu weer lachen)

Sunny  was samen in de omheinde tuin en floep … ze nam een aanloop en sprong over het tuinhek, best hoog en kwam klem te zitten tussen de bloempotten aan de andere kant. Ik zag het gebeuren en nam een duik achter haar aan…pfff, ik had haar vast aan de achterpoten…  Sunny gillen want ik lag half op haar en ik riep om hulp…
Eigenlijk wilde ze bijten, want ik deed haar pijn, maar ze beet niet echt….zo lief toch nog.!
Natuurlijk komt er hier niemand, dus ik moest me los zien te wurmen en die lieve schat schoot uit mijn handen….weg!! … en ja hoor, daar ze stond me uit te dagen buiten het hek waar ik languit tussen de plantenpotten en het hek lag.
Gelukkig liep ik snel naar de ingang van de tuin en deed het hekje open….toen ik haar riep … kwam ze uiteindelijk. ..!
M’n hart stond even stil. Dit was het eerste avontuur los in de tuin.
Dat gaat dus niet meer gebeuren! De buurman wil morgen een nieuw stuk hek maken, want dat is kapot, inclusief  de plantenpotten etc…  Omdat ik even alleen ben in ons vakantiehuisje kan ik het nu niet zelf maken.

Sunny na haar stoute avontuur

Dit weten we dus ook weer van het kleine stoute meisje Sunny.  Nu is ze me nog dierbaarder omdat ik dit ondernemende ook wel erg leuk vind en ik een uitdaging voel om haar goed op te voeden.

Ik zal haar voorlopig aan de lijn moeten houden en die lijn heeeel goed vast moeten houden, want Sunny heeft een ongelofelijke speurneus.
Voorlopig 1 x per dag de lange lijn en verder kort, want ze trekt je bijna om en ze moet ook leren rustig te lopen….zal dat lukken Sunny???
Sunny snapt nog niks van die gekke Nederlandse commando’s en weet zich ondanks alles goed staande te houden, ze is letterlijk en figuurlijk zo sterk als een beer!
Tot slot nog even dit…Sunny heeft Karel leren kennen (hond van m’n zoon, een reutje) en Sunny is nu al gek op hem. Hij moet nog wat wennen aan een jong dartel ding maar ondanks zijn rugzakje kwispelde hij en in z’n hart vond hij haar toch wel leuk.
Ook andere hondjes hier op terrein vind ze allemaal wel leuk, maar heeft weinig aandacht omdat alles om haar heen, afleiding is.
Ik heb een vette kluif aan haar, maar de basis is gelegd en Sunny geniet ten toppe!
blij ei!!
tot de volgende update

woensdag: Gaat goed vandaag! Buiten geplast en gepoept en minder druk. Wel heeeeeel aanhankelijk! Ze volgt me bij elke stap en ze leert snel hoor. Het eerste commando ‘zit’ kent ze nu en ‘ blijf ‘ zijn we aan ‘t oefenen. Ook bij roepen komt ze nu, buiten is ze nog teveel afgeleid.

.

Zaterdag:

Sunny schrijft nu zelf want Sunny weet wat ze wil..
Lieve vrienden, ik ben Sunny en ik vermaak me uitstekend bij m’n nieuwe baasjes. Ik probeer het heft in eigen hand te nemen, maar eigenlijk merk ik wel dat het me teveel is en laat ik het liever aan m’n baasjes over.
Het rennen achter de vogels aan dat ben ik eigenlijk meer dan zat en ook het springen over ‘t hek, hoeft voor mij niet meer zo nodig.
Ook vind ik het veel fijner om in de vrije natuur te plassen en te poepen dan op een tapijt wat niet naar de natuur ruikt.
Mn bedje is heerlijk, ik slaap dicht bij t baasje, naast haar bed op ooghoogte, zodat ik haar nog kan ruiken, want ‘s nachts weet ik soms niet meer waar in ben..
Ik moet wel zeggen dat ik het heel eng vind als ze naar een andere kamer gaat, dan zie ik haar niet meer en daarom ga ik er nog steeds hard achteraan, o jee, als ze maar niet weggaat.
Dat sjeezen door de kamers vind ik heerlijk, krijg ik er nog niet genoeg van hoor.
Ik mag soms met ‘t baasje  een spelletje doen, waar ik een lekker brokje mee kan verdienen, maar toch vind ik dat een beetje saai, ik sloop graag nog.
Van alles te vinden hier in huis. Ik had laatst m’n paspoortje gevonden en jammer genoeg haalde het baasje dat bij me weg, maar ‘t smaakte best lekker.
Ze hebben hier een fijne tuin waar ik lekker in kan rauzen, hoog hek nu, zodat ik veilig ben. Ik vind de tuin heerlijk en heb er ook een mandje, maar met al die regen blijven we toch maar binnen.
Morgen komt de andere baas, die ik ook al ontmoet heb. Ik vind hem best eng met een ding op z’n kop en een zwart pak aan. Ze noemen dat motorkleding, … weer wat geleerd. Ik heb erg geblaft, natuurlijk, maar hij was heel aardig en rook daarna ook nog wel lekker en ik kreeg snoepjes.
Morgen komt hij weer en dan blijft hij hier gezellig,
Dit was het dan, lieve groetjes aan m’n vriendjes en ik hoop dat jullie ook een lekker mandje krijgen, net als ik!
blaf blaf en lik lik
Sunny

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

 

 Laat de nieuwe dierenwet gauw van kracht zijn AUB.

.

De nieuwe dierenwet omvat tal van zaken waarover nog de nodige discussie bestaat. Echter ik hoop dat het punt van verbod op het houden van dieren door dierenbeulen nu eindelijk handen en voeten krijgt. Hoe vaak lezen we niet dat illegale handelaren soms letterlijk honderden hondjes  zonder een greintje medeleven te tonen onder erbarmelijke omstandigheden laten leven en,…. als die ter verantwoording geroepen worden door de rechter, mits zij beterschap beloven, toch een aantal honden mag behouden. Onbegrijpelijk !!!!

.

Pleun met Goofy

Zo zijn er natuurlijk ook individuele houders van dieren die gewoon door onwetendheid, door geldgebrek, vrekkigheid of door een intens gemeen en sadistisch karakter, hun dier fysiek mishandelen, laten verpieteren of dood laten gaan.  Ook dan is de rechter genadig en wordt keer op keer een beestje teruggegeven aan die idioten. Ook dan moet er beterschap beloofd worden. Tja, en daar moet dan op toe gezien worden. Maar dat lukt en kan dus niet altijd in voldoende mate.

Neem nu het voorbeeld van het zwaar verwaarloosde hondje Goofy. Goofy was door de autoriteiten in beslag genomen omdat het dier op sterven na dood was door ernstige verwaarlozing. Een professionele verzorger, dierenartsassistente Pleun Hofs, heeft Goofy weer op de been gekregen en toen kwam de uitspraak van de rechter. Goofy moest terug naar zijn baasje…. Ongeloof en een naar gevoel bleef achter bij de dierenartsassistente.  Ondanks haar breed gedeelde zorgen en waarschuwingen mocht Goofy na behandeling terug naar zijn oude adres. Daar is hij uiteindelijk overleden. ,,Een geval als Goofy laat zien dat de nieuwe dierenwet er zo snel mogelijk komen.‘’

 

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

laat je niet voor de gek houden….

hondjes kennen geen spijt ….

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»