Dierenmissies Weekjournaal van 3 mei 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,

Het zoeken naar een vlucht wordt nog belangrijker. Niet alleen voor Two maar nu ook voor Anuska hebben we een vlucht nodig want ook Anuska heeft een baasje gevonden. In het filmpje laat een dierenarts zien hoe hij het handig vindt om  de teennageltjes van een teckel te knippen.  In de column hebben we het over stommiteiten van jongeren en volwassenen die echt niet lijken te beseffen dat ze onnodig risico’s nemen. In de (on)zin van de week zien we hoe creatief je hond kan zijn en daar kun je toch niet boos om worden… Natuurlijk is er nog veel meer leuks en interessants te lezen hoor. Kijk maar…

Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Tigger opnieuw op de site maar kon er gelijk weer af.
– Anuska in de belangstelling en … is geadopteerd !!!!
– Pichi naar de pedicure
Stevie’s World (advertentie)
Het onderzoek is eindelijk gestart.
– Leuk filmpje: “Dit schijnt een makkelijke manier te zijn…”
– Kunnen honden helpen Corona patiënten opsporen?
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
Berichten van Estela en Sara
– De vierkante column van Ton met : Alleen samen met gezond verstand komen we deze tijd door.
– De (on)zin van de week gaat over: “Creatieve uiting”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Two

Anuska

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes. Zo is het ook met Two en Anuska die nu de pech hebben dat het net allemaal wat moeilijker is om een geschikte vlucht te krijgen. Dus vliegt u na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van Two en Anuska ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 27 april 2020
.

Tigger opnieuw op de site maar en snel weer af…

Deze bijzondere Koningsdag startte bij ons met het verzoek om Tigger weer op de site te plaatsen.
Hij was geadopteerd door een Spanjaard en de toekomst leek voor hem zonnig. Helaas mocht het niet zo zijn en werd zijn adoptie afgeblazen. Enfin, hadden we hem net weer geplaatst toen we weer het bericht kregen dat er toch weer een lokale kandidaat was die zijn baasje wilde worden. Dat is natuurlijk voor hem schitterend nieuws.

.

.

.

.


.

Dinsdag 28 april 2020
.

Anuska in de belangstelling en … is geadopteerd !!!!
.
Hoe fijn is het als je weer een knappe dame aan een baasje kunt helpen. Anuska is de naam …. Het nieuwe baasje had haar gezien op internet en nam contact op. Alles lijkt erop dat dit baasje de perfecte match is voor Anuska en daarom willen we natuurlijk er ook alles aan doen om de adoptie zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Het enige dat nog voor wat vertraging kan zorgen is de vlucht die mogelijk wat langer op zich laat wachten door de Corona maatregelen maar dat haar reis goed gaat komen is zeker hoor.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 29 april 2020.

“Ja lekker op stap…!!”

Pichi naar de dierenarts.
.
Het is al weer een jaar geleden dat Pichi een pedicure beurt had gehad. Zijn nagels groeien hard en door het altijd maar lopen op bosgrond slijten ze ook niet. Hierdoor moet hij af en toe geknipt worden. Nu is dat bij de meeste honden niet zo’n probleem maar het is voor hem altijd een traumatische ervaring.

“Knock Out…”

.

Daarom moet hij een roesje krijgen. Dan gaat hij lekker slapen en wordt hij wakker met keurig geknipte nageltjes zonder dat hij de knipsessie heeft mee moeten maken.
Ik had hem niets verteld en zoals wel meer mocht hij met me mee in de auto. Met belangstelling keek hij in het rond want hij wilde natuurlijk niets van zijn uitje missen.
Tja, toen we bij de dierenarts kwamen zag hij de bui al hangen. Hij heeft nu eenmaal een goed geheugen maar als een ware trooper onderging hij zijn slaapprikje. In mijn armen zakte hij weg in een slaap en eerlijk gezegd ziet hij er dan niet echt op zijn best uit.

.

.

.

Met keurig nageltjes kan hij weer lopen als een kievit maar dan moet hij wel eerst wakker worden. Dat was nog wel even spannend want hij moest twee spuitjes krijgen om weer bij zijn positieve te geraken. Misschien was zijn narcosedosis te zwaar… wie zal het zeggen. Hij bleek trouwen een kilo lichter te zijn dan vorig jaar.
Toen hij  zijn kopje weer een beetje overeind kon houden mochten we naar huis. In de auto maakte hij nog gebruik van het zachte bed om zijn roes verder uit te slapen.
Eenmaal thuis werd hij weer hartelijk begroet door de andere hondjes maar dat gaat dan er wat wild aan toe. Het arme ventje kon nog maar net op zijn pootjes staan. Toen ik hem op de bank had gezet (zijn favoriete slaapplekje) gebruikte hij Mia als kussen om tegen aan te liggen… Zo nam hij de tijd om weer goed wakker te worden.

.

Zo kon hij weer volop spelen in het bos.
Pichi met Botas en King speelden een spelletje kiekeboe met Mia….
King blijft overigens twee weekjes langer logeren omdat de baasjes net terug zijn uit Amerika en twee weken in quarantaine moeten blijven.

.

“Hallo,  ik ben terug

en hou er maar rekening mee”.

.

.

.


.

.

Donderdag 30 april 2020

.

Het onderzoek is eindelijk gestart..!!!
.

In de column van het weekjournaal van 28 maart 2020 besteedde we aandacht aan de dierenmishandelingen die plaatsvonden bij de KNPV. Een en ander was aan  het licht gekomen door een under cover operatie waarbij video opnamen waren gemaakt. Die beelden lieten niets te wensen over.  Op de beelden was onder meer te zien dat honden werden geschopt en met een stok werden geslagen als zij niet goed luisterden. Ook trokken trainers veelvuldig hard aan de riem en werden honden met elektrische schokken afgericht. Dit gebeurde op drie locaties van leden die zijn aangesloten bij de Koninklijke Politiehond Vereniging (KNPV), die overigens geen onderdeel is van de politie. Gisteren werd formeel bekend gemaakt dat er een officieel strafrechtelijk onderzoek is gestart tegen de dierenmishandelaars. HOERA. Waarom dat het een maand moest duren voordat er een onderzoek wordt gestart is voor mij een raadsel, temeer daar het bewijs op geen enkele wijze te weerleggen is… maar goed we zijn natuurlijk blij dat de dierenbeulen nu echt ter verantwoording worden geroepen.

.

.


.

Uitkijkend naar de eerst komende vluchten naar en van Spanje.
.
We waren al serieus opzoek naar een geschikte vlucht voor Two maar dat is nu nog eens extra belangrijk omdat we nu de tweede kandidaat Anuska hebben die naar Nederland moet komen. Zoals het nu eruit ziet zou het kunnen zijn dat er eind juni of begin juli gevlogen kan worden. Helaas zijn er allerlei factoren die hier voor roet in het eten kunnen gooien. Als de Corona weer de kop opsteekt dan kan het zomaar maanden langer duren.  Eén ding is zeker: Spanje is afhankelijk van wat de buurlanden doen. Hoe dat zit ??? Lees er alles over door op de foto te klikken.

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

 

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Dit schijnt een goede manier te zijn…. ik vindt het maar zozo. ..”.

 

.

.

.

 

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 1 juni 2020 
.

Kunnen honden helpen Corona patiënten opsporen?
.

Dat lijkt er wel op. We kwamen dit bericht tegen dat we graag wereldkundig willen maken…

Een onderzoeker van de universiteit werkt met een van de honden.© University of Pennsylvania Een onderzoeker van de universiteit werkt met een van de honden. Aan de universiteit van de Amerikaanse staat Pennsylvania bekijken onderzoekers of honden een rol kunnen spelen in het detecteren van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Als de methode aanslaat, kan het volgens de universiteit ‘veel mogelijkheden’ bieden.
.
De universiteit selecteerde acht labradors die getraind zullen worden om het virus op basis van reuk te ontdekken, meldt de Washington Post. De honden kunnen, mocht het experiment slagen, bijvoorbeeld worden ingezet op vliegvelden, of bij de ingang van bedrijven of ziekenhuizen.

.
.

Specifieke geuren.
.
Volgens een projectleider produceren virussen vaak specifieke geuren. Ze verwacht dat de honden de geur van het coronavirus van andere virussen kunnen onderscheiden, alleen is het nog de vraag of de dieren het ook kunnen opsporen als het zich in het lichaam van een mens begeeft.
.
Ook in Londen wordt aan de School of Hygiene & Tropical Medicine gewerkt met honden bij het opsporen van het coronavirus. De school zal in de komende weken monsters van het virus ontvangen. “Dit zou de aanpak van Covid-19 drastisch kunnen veranderen”, zegt een van de Britse onderzoekers.
.
Opsporen malaria
.
De honden zouden wel 250 mensen per uur kunnen controleren, denkt men in Londen. De school zegt dat de scherpe reukorganen van de dieren eerder al behulpzaam waren bij het opsporen van malaria.

 


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 2 juni 2020
.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten

hond

Patty

hond

Leonard

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 3 juni 2020
.

In alle vroegte hebben we dit weekjournaal gepresenteerd. We hopen dat door het lezen van dit weekjourn

aal er even wat lichtpuntjes te zien zijn in deze donkere tijd.

.

.


.

.

Berichten van..

.

Jean Piere, baasje van estela, stuurde ons deze foto’s die een blijk geven van wat zij allemaal mee maakt… 

.

Het valt niet mee om smorgens je bedje uit te komen…

in alle vroegte joggen door de duinen

daarna nog even uitrusten voor de middagactiviteit

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Deze foto is voor de show …

Ja,  kom op we gaan … zet de auto ervoor …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Marina, baasje van Sara, stuurde ons deze foto’s

.

Sara woont al 8 jaar in het gezin van Marina

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 


.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten collumn van Ton

Alleen samen met gezond verstand komen we deze tijd door. 

.

Koningsdag en de voorjaarsvakantie zorgt toch weer voor een kleine aanloop op de camping. Voor de campingeigenaar is het een kleine pleister op de wonden want de reguliere campinggast kan er niet terecht omdat de sanitaire voorzieningen en het zwembad gesloten zijn. Het restaurant is alleen voor wat afhaaleten op bepaalde tijden open. Hierdoor zijn vooral de dagjes mensen uit de regio en de gasten die een eigen toiletvoorziening hebben, welkom. Dat alles natuurlijk met in acht neming van de ‘anderhalvemeter’ regel.  Tja, en dan zie je dat dit toch voor sommige mensen nog moeilijk blijkt te zijn. Het schijnt bij diversen mensen niet door te dringen dat het, ook op de camping, niet de bedoeling is dat je als groepjes bij elkaar op bezoek gaat …

Voor jongeren blijkt dat nog een factor moeilijker te zijn.   Een paar keer treffen we een groepje jongeren aan die bij het vallen van de avond het bos in trekken om samen een alternatief samenzijn te beleven. Gezellig samen “chillen” onttrokken aan het oog van elke vorm van toezicht. Door de rotzooi  wordt het duidelijk dat ze niet alleen schijt hebben aan het afstand houden. Ons bos is super schoon en goed onderhouden maar na een bezoek van deze jongeren zien we peuken, papiertjes en blikjes in het bos.

Het past in de onverschillige houding die sommige jongeren hebben. Jammer dat dit nu een bijkomend effect is waar we rekening mee moeten houden. Maar misschien ligt dit aan de ouders die het verkeerde voorbeeld geven. De bossen zijn kurkdroog en het brandgevaar ligt op de  loer.

.

.

 

Getuige hiervan zijn de enorme bosbranden die we zagen en waarbij ondanks een nieuw triest record werd gevestigd aan de omvang van de verschroeide natuur.

.

.

.

..

Dat niet alleen jongeren zo dom kunnen zijn, ook vaste campinggasten zien niet altijd het gevaar van open vuur. Hoe gezellig is niet een brandende vuurkorf waar je met elkaar omheen kunt zitten. Dat hierbij vonken meters hoog met de warme luchtstroom naar de toppen van de bomen vliegen hebben ze blijkbaar niet door. Gelukkig is dan de campingeigenaar zo flink om de mensen te sommeren het vuur uit te maken. Ik moet er niet aan denken dat er hier brand ontstaat. Dan hebben we toch echt een gigantisch probleem… Enfin, het lijkt allemaal wel te passen bij de wetenschap dat juist in de regio van Staphorst veel Coronabesmettingen zijn. Het lijkt erop dat mensen hier hun lot in handen leggen van een hogere macht waar ze het volste vertrouwen in hebben … tja …

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Creatieve uiting”

.

.

.

Als je het resiultaat ziet als een creatieve uiting, dan hoef je ook niet boos te worden…. .

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King van 3 maart  tot 17 mei 2020

.

.
.

Ian en Baby van 1 juni tot 30 juni 2020

Data wordt vanwege de Coronacrisis aangepast.

.

.

.

.

.

Kino van 16 juni tot 23 juni 2020

 

.

.
.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.
.

.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktob

«
»