De vliegreis van Pulguita, Piccola, Ness en Kellie (Hennie) Deel 1

Beste mensen,

De aanloop naar een nieuwe reis is altijd weer een bijzondere ervaring met alle ups en downs die we tijdens de voorbereidingen meemaken.
Hiervan maken we jullie graag deelgenoot.

10 juni 2012
Zoals elke keer weer zijn we blij verrast met de nieuwe adopties die zich aandienen. Nu we net terug zijn van onze caravantrip die we 26 mei eindigden met de overdracht van de hondjes Don, Luna, Senta, Otje en Blanca zijn we amper 3 weken verder en moeten we nu transport gaan regelen voor Pulguita, Piccola, Ness en Kellie (Hennie). De caravan is weer opgeborgen in de stalling na onze laatste reis en staat te wachten om de volgende 4200 km reiscomfort te kunnen bieden aan ons en onze toekomstige reisgenootjes….. Tja de zomer komt eraan en we proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat er met de caravan in de hete zomermaanden wordt gereden. Het rijden met hondjes in de caravan kan dan alleen maar in de vroege ochtenduren anders wordt het te warm en daardoor wordt de reis erg lang. Als het niet anders kan dan zullen we wel moeten maar als het even kan … dan liever niet…. Het alternatief is dan vliegen… Nu is het in de zomermaanden ook de duurste tijd om per vliegtuig te gaan. Het puzzelen, in het reisschema van Transavia om een betaalbaar ticket te krijgen waar hondjes mee kunnen vliegen,  is dan ook een sport apart.

12 juni 2012.
Gelukkig hebben we nog een redelijk betaalbaar ticket kunnen krijgen voor een retourvlucht op dinsdag 26 juni. Nu moeten er nog gesprekjes plaatsvinden met de nieuwe baasjes en de adoptieformaliteiten moeten worden afgehandeld voordat we de definitieve reisindeling kunnen maken. We konden niet langer wachten met het boeken omdat de plaatsen voor de airkennels in het ruim beperkt zijn. De kans is dan erg groot dat we de plekjes voor de hondjes verspelen aan andere organisaties. Het is alltijd een gok maar de ervaring leert dat we vermoedelijk toch nog meer hondjes te vervoeren krijgen.

16 juni 2012.
Op Ness na zijn de adopties rond gekomen. Toch nemen we Ness mee omdat die ook erg in de belangstelling staat en we niet een plekje onbenut willen laten. Bij het maken van de indeling hebben we het geluk dat alleen Kellie een hond is van flink formaat en de andere drie hondjes wat kleiner zijn.

Laat ik eerst even voorstelrondje doen.

Kellie bij Piedy in de keuken in afwachting is van haar diner. Ze weet dat het er aan komt dus geen reden tot stress…

 

Kellie, die de grootste van het stel is, krijgt een aparte airkennel in het ruim. Haar kennel komt naast die van de andere hondjes te staan dus ze zal  zich niet alleen voelen. Kellie is een schat die bij Lora komt te wonen. Lora was al eerder door Nel geadopteerd. Nel die destijd Lora zelf met het vliegtuig was gaan halen weet hoe het werkt en kijkt uit naar het moment dat Kellie door de deuren van de aankomsthal op Schiphol zal verschijnen.

 

 

 

 

 

 

Slimme Ness hier in een hoekje van de speelruimte van het asiel houdt alles in de gaten en wacht op wat er gebeuren gaat….

Pulguita die verbaasd om zich heen kijkt en graag wat actie wil meemaken…

Pulguita en Ness kunnen prima samen in een airkennel. Die twee zijn gewend om samen orde op zaken te stellen. Ness is de oudste van de twee en de meest verstandige dus die zal pup Pulguita ook een beetje in toom houden. Ook zij gaan dus in het ruim en zullen ook in de nabijheid van Kellie zijn. Ze hebben onderweg steun aan elkaar en zullen de 2,5 durende vliegreis prima doorstaan. Natuurlijk duurt hun verblijf in de airkennel, met het laden en lossen erbij, al gauw 4 uur. Zodra we op Schiphol aankomen, zullen ze water krijgen en dat gaat altijd goed hoor….

 

Piccola, is nog een heel jonge pup die zo graag de wereld wil verkennen … en nu die kans krijgt…

 

 

De kleine Piccola amper drie maanden oud, past in een speciale reistas en ze mag met mij op schoot in de cabine. Officieel moet ze op de grond staan en daar wordt tijdens het stijgen en landen op gelet maar tijdens de vlucht mag ze met tas en al bij me op schoot. Een klein beetje de rits openen zodat ik haar kan kriebelen en zo blijft ze lekker rustig en voelt ze zich ook niet alleen…

 

 

 

 

18 juni 2012.
De gekte van het EK voetbal hebben we achter ons gelaten en we hopen nu weer serieuze adoptie-reacties te krijgen voor de hondjes die op een nieuw baasje wachten. Malaga, Pointy, Brenda, Tobias en Toro zijn de afgelopen dagen bij de lijst gekomen van de hondjes die nu in het asiel Los Mejores Amigos onder de zorg van Piedy en Juan Carlos op zoek zijn naar een nieuw baasje.

 

Nog steeds is Dobber op zoek naar een nieuw baasje en wordt de situatie op de plaats waar hij nu verblijft zo langzamerhand onhoudbaar. Alle registers zijn opengetrokken om hem een goed plekje te geven. Een tijdelijke opvangplekje is aangeboden maar slechts beschikbaar voor enkele maanden. Er wordt getwijfeld om hem daar naar toe te laten gaan. Mocht er in de tussentijd geen defintief baasje voor hem gevonden zijn dan zou Dobber opnieuw in de kou komen te staan. Overleg met het huidige baasje verloopt wat moeizaam vanwege relatieproblemen.

20 juni 2012.
Een goed bericht voor Solo. Het lijkt erop dat Solo een baasje heeft gevonden in Veendam. Solo kan daar eind augustus/begin september terecht dus dat is prima geregeld. Zoals het er nu uitziet zal Solo ook met het vliegtuig naar Nederland komen. Op 4 juli zal ik met de familie kennis gaan maken. Piedy en Juan Carlos waren erg blij toen ze hoorden dat Solo een eigen plekje zou gaan krijgen. Solo die aanvankelijk wat terughoudend en verlegen was bij een kennismaking met vreemde mensen, is al een stuk van die verlegenheid kwijt geraakt. Solo is een schat van een hond die dolgraag genegenheid van mensen ontvangt maar door haar eigen verlegenheid dit steeds misliep. Dat is nu gelukkig voorbij en is zij zover dat zij ook een heerlijk leven tegemoet kan zien.

24 juni 2012
Nog een goed berichtje geeft deze regenachtige zondag en zonnig randje. Ook pup Bully lijkt een baasje te hebben gevonden. Als het een beetje mee zit zal hij in Assendelft gaan wonen. Er wordt nu een datum geprikt voor het kennismakingsgesprekje. Tja, dit is natuurlijk geweldig nieuws en met vertrouwen kijken we uit naar de komende weken waarin er hopelijk nog meer adopties zullen volgen.

Alles is nu klaar voor de vlucht. Van Piedy en Juan Carlos hebben nog de bevestiging gekregen dat alles gereed is voor het vertrek van Pulguita, Piccola, Ness en Kellie en dat de laatste gezondheidscontrole van de hondjes precies op tijd zal plaatsvinden voordat ze naar de luchthaven van Alicante zullen afreizen.

Het is nu wachten tot dinsdag 26 juni 2012 om in alle vroegte te vertrekken vanaf Schiphol. Ik weet dat het voor mij dan weer een dagje rondhangen zal worden op Alicante airport. Het is er op dit ogenblik heel erg warm en de gekoelde luchthaven is niet eens zo’n slechte plek om de tijd door te moeten brengen. Met mijn cryptootje in de hand kom ik een heel eind om de tijd te doden. Toch zal ik blij zijn als ik rond 18.00 uur Piedy en Juan Carlos zal treffen om Pulguita, Piccola, Ness en Kellie van hen over te nemen.

Rond 21.30 uur zal ik dan weer, met de hondjes, terug naar Schiphol vliegen. Ik kijk er nu al uit om daar, net na middernacht, de hondjes kennis te laten maken met hun nieuwe baasjes.  Ness heeft nog geen baasje gevonden en hij mag met mij mee naar huis. Daar zal ik mijn verslagje van de reis maken….

Tot dan….

Groetjes van

Annerie en Ton

«
»