Uw handtekening betekende het leven voor de hondjes uit Cuenca

OORSPRONKELIJKE OPROEP:

Beste mensen,

cuenca 1We hebben een noodoproep gekregen van Miranda die zich reeds jaren inzet op het asiel in Cuenca (160 km ten oosten van Madrid). Stichting Dierenmissies kan zich volledig vinden in deze oproep en ondersteunt deze oproep van harte. In het komende weekjournaal zullen u nader informeren over dit asiel en wordt er bekeken of we wellicht nog op andere manieren hulp kunnen bieden.

Dit asiel was voorheen een dodingsstation en door de inzet van vrijwilligers hebben ze de lokale autoriteiten enkele jaren geleden weten over te halen hier een asiel van te maken. Tot zover ging alles goed.

De operationele kosten voor dit asiel bedragen ca 25.000 euro per jaar en worden door de gemeenschap gedagen. De lokale overheid is op zoek gegaan naar een bedrijven die het management willen voeren over dit asiel.

Hiertoe hebben ze een ongediertebestrijdingsbedrijf gevonden met de naam  Parque.SL. Echter dit bedrijf heeft een enorme slechte reputatie bij dierenorganisaties. Uit officiële documenten is gebleken dat geld voor hen het allerbelangrijkste is met als gevolg dat de dieren na 10 dagen zullen worden afgemaakt waarop een kans op adoptie wordt ontnomen, noodzakelijke medische behandelingen achterwege worden gelaten, personeel voor de verzorging van de honden en het schoonhouden van het asiel, wordt ontslagen. Nu dreigt dit bedrijf dus de opdracht gegund te krijgen met alle gevolgen van dien.

cuenca 2Is de angst van Miranda en haar collega vrijwilligers gegrond? JA

 “Desratizaciones Parque”  heeft een lange historie van asiels in en om Madrid, met opeenstapelende zaken van dierenmishandeling, aangekaard door de organisatie van de bescherming van de dieren in Spanje. De laatste was in februari, door de Medio Ambiente del Ayuntamiento de Alcalá de henares, waarvoor zij het asiel vanaf 2014 leiden.

Wat ze willen bereiken is het volgende:

Ze willen dat het asiel van de Provincie van Cuenca wordt geleid door OLESCAN, die de dieren op respectvolle wijze  behandelt en waar ze fysiek en psychologisch bij kunnen komen om daarmee hun nieuwe leven te beginnen en niet in een hel waar de condities verschrikkelijk zijn met als enige einde de dood.

OLESCAN heeft ruime ervaring in het leiden van asiels in de provincia Catalunia, waar het welzijn van de dieren, de adopties en zero afmakingsbeleid worden gehanteerd.

DOE MEE EN TEKEN DE PETITIE …

laat zien dat je honden in Cuenca een kans wil bieden op een toekomst.

KLIK op onderstaande link om de petitie te tekenen.

https://www.change.org/p/francisco-javier-domenech-perrera-de-cuenca-protectora-si-desratizadora-no?just_created=true

Namens Miranda danken we u hartelijk dank voor uw steun.

Annerie en Ton
Stichting Dierenmissies

 

«
»