Dierenmissies Weekjournaal van 1 december 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week starten we met de reis van Roef (Hermes) en Ranger (Bruno), staat de vlucht van Kaia vast, blijkt na twee dagen dat Roef misschien toch moet verhuizen en maken we een paar onzekere dagen voor hem mee, zien we dat Ranger nog eens wordt nagekeken en gezond wordt bevonden maar wel wat kilo’s mag aankomen. In de column hebben we het over een verkeerd Kerstpresentje, en in de onzin van de week vragen om de nieuwe huisgenoten wat tijd te geven… Er is nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– De reis van Roef (Hermes) en Ranger (Bruno)
– Ook Ranger naar zijn baasje
– Stevie’s World
– Veilige hondentuigjes
– De vlucht van Kaia is geboekt.
– Leuk filmpje: “Verdraagzaamheid …”.
– Roef (Hermes) zoekt met spoed nieuw baasje
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Een nieuw baasje voor Roef (Hermes) dient zich aan
– Ranger heeft het prima naar zijn zin
– Hoera Roef (Hermes) mag toch blijven !!!
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Berichten van Lena en Trisha

– De vierkante column van Ton met : ”Dit is niet het juiste cadeautje… ”
– De (on)zin van de week gaat over: “Zij hebben even tijd nodig ….!”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

Zondag 24 november 2919

.

De reis van Roef (Hermes) en Ranger (Bruno)
.
.

Op zaterdag zijn Ineke, haar vriendin Ditte met haar dochter Mees, afgereisd naar Barcelona om haar Roef (Hermes) en Ranger op te halen. Dat betekende dat ze de rest van de dag en avond de tijd hadden om de winkeltjes van Barcelona te bekijken want pas op zondag was de terugvlucht naar Rotterdam.
.

.

.

.

.

.

Ondertussen waren Roef (Hermes) en Ranger helemaal klaar om de reis naar Nederland te maken. En dan komt het onvermijdelijke moment dat ze afscheid moeten nemen van de medewerkers in het asiel. Het zijn lieverdjes die de harten hebben gestolen van de medewerkers en vrijwilligers van het asiel in Barcelona.

.

.

Het is Lluis die de honden naar de luchthaven bracht. Afgeproken was dat hij om 13.15 uur op  de luchthaven zou zijn. Voor de Transavia balie in de vertrekhal zouden Ineke, Ditte en Mees LLuis ontmoeten.  Dan hebben ze twee uur de tijd om het inchecken af te ronden, de honden af te geven bij de odd-size bageafdeling en dan zelf door de douane te gaan en de juiste gate op te zoeken om aan boord te gaan van het vliegtuig.

Dat is normaal gesproken genoeg tijd maar als er een wat oponthoud is, dan is het toch nog even spannend. Zo liet Lluis tegen 12.45 uur weten dat het verkeer naar de luchthaven vast stond. Als hij dan even later toch nog op tijd bij de luchthaven aankomt is dat een hele opluchting. En ja, dan heeft hij de dames gevonden.

.

.

.

.

.

.

.

.Lluis is een ervaren medewerker van het asiel en die weet hoe de procedure met het inchecken verloopt. Kijk, dat is dan weer erg handig.
Niet alleen bij de balie van Transavia waar wat extra formuliertjes moeten worden ingevuld maar ook bij de odd-size bagageafdeling moeten ze uit de kennel, kennels door de X-ray en dan de hondjes er weer in.

Lluis

Mees met Roef (Hermes)

Odd-size bagage afdeling

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als ze dan weer in de kennel zitten worden ze door het luchthavenpersoneel naar het vliegtuig gebracht.

We danken Lluis hartelijk voor zijn hulp en nemen afscheid van hem. Ineke, Ditte en Mees konden toen naar de douane en de gate gaan.

 

We ontvingen even later een berichtje van Ditte en die liet weten:

“We are at the plane with the dogs.. Looking forward to relief them!”

.

Mees voorop

.

Ondertussen was ik vertrokken naar Rotterdam om het hele reisgezelschap te verwelkomen. Annerie was zoals gebruikelijk achter gebleven bij onze hondjes en met een thermoskan met koffie en lekkere boterhammen kon ik op weg.  Ik was er ruim op tijd en dat was maar goed ook want de aankomst was aanvankelijk gepland om 17.30 uur maar het vliegtuig landde al om 17.17 uur. Natuurlijk moest ik toch nog even wachten tot de dames met de kennels de aankomsthal binnen kwamen maar dat is normaal.

.

.

We gingen direct naar een rustig plekje in de aankomsthal om de hondjes uit de kennels te halen. Zodra Roef (Hermes) uit de kennel was en Ineke en ik nog bezig waren met zijn halsband liet hij zich even verwennen.. Tja.. hopla op zijn rug … dat is wel lekker natuurlijk.

.

.

.

.

.

.

.

Vervolgens werd ook Ranger uit de kennel gehaald waar Ditte zich over ontfermde. Terwijl zij vlug naar buiten gingen om beiden te laten plassen kon ik gauw de kennels demonteren. Ranger had geen moeite met plassen maar Roef had wat meer tijd nodig.

.

.

.

.

.

Na de nodige rondjes lopen was er duidelijk de spanning vanaf. Binnen hadden ze al wat drinken gehad en toen zag je dat ze meer oog kregen voor wat er zich om hen heen allemaal gebeurde.

 

De kennels stonden al in de auto en toen werd het tijd om afscheid te nemen.

.

Roef (Hermes) ging met de dames mee naar Zeeland en Ranger ging met mij mee naar huis. Die zou een nachtje bij ons logeren om vervolgens de volgende dag naar Emmeloord gebracht te worden.

.

Ranger lag al gauw bij mij achter in de auto en even later kregen we ook een plaatje van Ineke waarop ze liet zien dat ook Roef (Hermes) geen moeite had met autorijden.

.

.

.

.

..

.

.

Thuis werd Ranger hartelijk welkom geheten door Annerie en ook Roef had al gauw zijn plekje gevonden bij Ineke..

.

.

Voor Ranger was het reis avontuur nog niet afgelopen want nu moest hij nog kennis maken met onze hondjes en morgen wachtte hem nog een reis.

.

.

Niets is er beter om hem eerst even buiten en binnen de boel te laten verkennen …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

en met de hele club het bos in te gaan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dan klaar maken voor de nacht.

Dicht bij Annerie want hij had al snel door dat zij allerlei lekkere dingetjes had.

Ik heb hem even uitgelegd wat de bedoeling was…..

.

.

.

Maandag 25 november 2019 

.
Ook Ranger naar zijn baasje.
.
Rond 09.30 uur rijd ik met Ranger naar Emmeloord waar Kees en Alma, zijn nieuwe baasjes, met smart op hem wachten.

.

Een klein uurtje later komen we aan en Kees en Alma staan al buiten op hem te wachten. Een hartelijk ontvangst met de nodige lekkere snoepjes maken hem al gauw vertrouwd.  .

.

.

.

.

let vooral even op het mooie nieuwe kussen… speciaal voor Ranger….

Even het huis bekijken en dan laten zien dat de nieuwe baasjes goedgekeurd zijn. Wat een prachtig kussen … erg fijn… maar dan kan ik toch niet zo goed TV kijken…

.

.

.

.

.

.

Ik heb al een oplossing gevonden hoor. Ik heb een lekkere plek gevonden .. pal voor de TV… Kijk maar… . Oeps… Ik heb begrepen dat Alma nu een nieuwe plek moet zoeken

.

.

.

Met een goed gevoel rijd ik terug naar Annerie en onze eigen hondjes…. Onderweg laat ik weten dat Ranger daar helemaal op zijn plekje is. .
Wat geeft het toch een heerlijke voldoening als er weer twee hondjes een fijn mand  hebben gevonden…..

.


.

.

Dinsdag 26 november 2019

.

De vlucht van Kaia is geboekt.
.
Vandaag kregen we de uitslag van haar bloedonderzoek en er zijn geen beletselen waarom zij niet zou kunnen vliegen op 8 december. Daarom mag zij nu met Miranda mee naar Nederland vliegen.  We hebben gelijk geboekt en natuurlijk hebben we de baasjes op de hoogte gebracht. Kaia is meer dan welkom en zal hartelijk worden ontvangen.  Ach ja… vanzelfsprekend zijn wij er ook bij en natuurlijk is het altijd leuk om ook Miranda weer te zien. We kunnen niet wachten om Kaia te begroeten…

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 27 november 2019
.
Ranger maakt even kennis met zijn nieuwe dierenarts.
.

nog een beetje confuus van de wasbeurt

Een lekker kauwstaafje hmmmm

Het is altijd goed om je nieuwe  gezinslid kennis te laten maken met je eigen dierenarts zodra je die in huis hebt.
.
Voordat hij zou worden voorgesteld heeft hij eerst een lekker bad gehad. Nu pas rook hij echt lekker en mocht hij mee naar de dokter. Baasje Kees had wat rose kleur in de oren gezien en wilde dat gelijk even na laten kijken.
.
Hij bleek helemaal in orde maar mag wel wat kilootjes aankomen. Tja, dat komt wel goed hoor…. het goede leven is begonnen en daar hoort het verwennen met lekkere dingetjes ook bij … en dat op voorschrift van de dokter… 

.

.

.

.

.


.

.

Hermes zoekt met spoed nieuw baasje
.

Vandaag kregen we een verontrustend telefoontje van het nieuwe baasje van Roef (Hermes).
Roef bleek enorm te trekken bij het uitlaten en daardoor te sterk te zijn voor het bazinnetje die ook nog rugklachten heeft. Daarbij had hij ook nog te veel interesse voor de kat die hierdoor ook in de stress raakte.  Op dat moment zat er even niets anders op dan Roef in de bench te doen op het moment dat de kat binnen was.

We zeggen altijd dat een hond de tijd moet krijgen om zich helemaal op zijn gemak te voelen in zijn nieuwe huis. Maar er zijn natuurlijk altijd omstandigheden te bedenken waar je beter snel kunt handelen om onnodig leed te voorkomen.

Dit was geen leven. Niet voor hem, niet voor de 15 jaar oude kat en niet voor het bazinnetje… Het bazinnetje was ten einde raad en belde ons om te vragen of we toch niet uit wilden kijken naar een ander baasje voor Hermes. Natuurlijk waren we erg teleur gesteld maar met alleen het beste voor Hermes in gedachten, gingen we aan de slag om een nieuw baasje te vinden. Website, facebook en Martktplaats werden ingeschakeld ….


.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 28 november 2019
.

Vandaag heeft er zich al een familie gemeld die graag kennis wilde maken met Hermes. We hebben natuurlijk en aantal vragen voorgelegd om een beeld te krijgen in wat voor huissituatie zijn nieuwe mandje zou komen te staan.  We houden de vingers gekruist want dat zou natuurlijk geweldig zijn. Wordt vervolgd…

.

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “Verdraagzaamheid …”

klik op dit plaatje voor het filmpje

 

Verdraagzaamheid bestaat echt  … ook tussen hond en poes…..

 

 

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 29 november 2019
.

Vervolg zoektocht van Hermes (Roef).
.
De familie die interesse had getoond Hermes had contact gezocht met het huidige baasje en had een afspraak gemaakt voor komend weekend om met Hermes kennis te maken.  Tijdens het telefoongesprek werd aan het huidige baasje te kennen gegeven dat ze hem eerst 14 dagen op proef wilden hebben. Het huidige baasje zag dat niet zitten want ze zou hem niet terug kunnen nemen.  Daarop stelde het nieuwe baasje als eis dat wij, in voorkomend geval, Hermes maar terug moesten nemen ??!!.  Wij zijn nu eenmaal nooit eigenaar van een hond en wij hebben ook niet zomaar en opvangplaats vrij dus dat konden we nooit beloven. Bovendien zijn we helemaal niet voor proefperiodes omdat elke verhuizing een traumatische ervaring is voor een hond. Ons standpunt is dat je voor 100 % moet gaan voor een hond ander heeft die ook geen eerlijke kans om zich te bewijzen. Nu scheen hun onzekerheid te komen door een eerdere nare ervaring van een hond die iemand had gebeten… Tja, Hermes zal nooit iemand bijten.  

We hebben dit allemaal in een mail geantwoord maar kregen hier geen reactie op.

.

Ondertussen meldde zich nog een tweede familie voor de lieve Hermes. Ook hen hebben we dezelfde vragen voorgelegd om een indruk van de leefsituatie te krijgen waar Hermes zou komen te wonen. Hier kregen we geen antwoord op.

.


.

.

Druk aan het uitbuiken na het nuttigen van een zware maaltijd…

Ranger (Bruno) is helemaal gelukkig.
.

Ranger geniet volop en laat zich lekker verwennen. Omdat hij wat gewicht moet aankomen krijgt hij allerlei heerlijke dingen voorgeschoteld die dan ook allemaal in zijn buik verdwijnen.
.
Hij vindt vreemde mannen nog wel wat angstaanjagend en daar staat hij dus wat gereserveerd tegen over. Je weet immers nooit of die persoon wel goede bedoelingen heeft.
.
Hij krijgt veel aandacht en gedraagt zich prima. Hij is druk bezig om te leren met een balletje te spelen. Er achter aan rennen gaat prima… terug komen brengen is nog iets voor de nabije toekomst.  Hij begint ook kieskeurig te worden als het om snoepjes gaat…
.
Tja, je bent per slot van rekening niet voor niks helemaal uit Spanje naar Nederland gekomen…

.
..
.

.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 30 november 2019

.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten.
.

Recentelijk Gereserveerd

hond

Bane

hond

Maui

hond

Jagger

.

.

.

.

.

hond

Barty

hond

Ailana

.

.
.
.
.
.
.
.
.

.

.

Hoera Roef (Hermes) mag toch blijven
.
Vanmorgen kreeg ik een telefoontje van Ineke het huidige baasje van Roef. Het werd een bijzonder gesprek met als strekking dat Roef meer dan welkom was en dat hij absoluut niet meer weg mocht. Onze dag kon niet meer stuk … Wat een geweldig nieuws. Natuurlijk was de vraag hoe we dan toch zo’n verkeerd spoor hadden kunnen volgen om een andere mand voor Roef te zoeken. Baasje Ineke legde uit dat het de eerste dagen rommelig en druk in huis was geweest. Roef was niet op zijn gemak geweest en de kat was ook van slag. Hierdoor hebben ze niet op een juiste manier kennis gemaakt.  Daarbij was Hermes tijdens het wandelen te veel aan het trekken. Vermoedelijk omdat hij zijn energie niet kwijt kon en zich nog opgefokt voelde.

Toen twee dagen later de eerste familie contact had zocht om met Hermes kennis te maken, was er al een boel van de onzekerheid weg en was de rust in huis teruggekeerd. Dit had inmiddels zijn effect op Hermes en de kat en was de situatie totaal anders geworden. Hierdoor was er al twijfel ontstaan of het wel de juiste beslissing was geweest om ons te verzoeken naar een nieuw baasje uit te kijken. Immers was Hermes nu toch echt de hond die ze voor ogen had gehad. Lief, aanhankelijk sociaal en makkelijk in omgang. Nog wel even de relatie met de kat in de gaten houden maar Hermes is goed met de stem te corrigeren. Toen deze morgen ook nog haar volwassen kinderen aanmoedigden om de hele overplaatsing af te blazen, had ze de telefoon genomen.
.
We konden niet op een gelukkigere afloop hopen. Hermes mocht nu definitief als Roef door het leven gaan.
.
Met een goed gevoel hebben we nu ook de mensen, die interesse hadden getoond, definitief laten weten dat Roef niet meer weg mag. Hierdoor kon de geplande kennismakingsafspraak komen te vervallen..

.

Deze zelfde avond kregen we dit leuke bericht van Roef:

“Beste Annerie & Ton.
Gelukkig is het met mij toch nog goed gekomen, al heb ik niet alles gehoord,!! maar ik heb het super naar mijn zin, ik voeg er nog wat foto’s bij,, Ik wil jullie Hartelijk Danken, en een stevige poot van mij, ook voor het team, en verzorgers in Spanje. Ook de taal heb ik door, zo ook dialect. Toch iets van een talenknobbel.
Een Hartelijke groet van
Hermes alias Roef”

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 1 december 2019

.

Zo is deze week, met de nodige horten en stoten, toch weer tot een goed einde gekomen waar we allemaal blij van kunnen worden. Niet alleen Ranger maar ook Roef blijkt absoluut zijn gouden mandjes getroffen te hebben.

.

.


.

Berichten van…

.

Rob en Janny, baasjes van Trisha en Lena, stuurden ons deze update met foto’s…

.

Trisha

Lena

Hi Ton. Wat een lieve honden toch weer via Odena. Bij.ons is alles prima. De dames Trisha en Lena zijn fantastisch!!!
Heb de oude baasjes (Allegandra) van Lena in Spanje vorige week nog foto’s gestuurd. Lena is erg gegroeid in haar schuwheid. Ze is ons prinsesje. Is de baas over Trisha en wil.alleen maar geaaid worden. Supermakkelijke dame! Durft VEEL meer dan toen ze kwam. Zo mooi.
Stuur je ff wat plaatjes.
We volgen jullie met het mooie werk. Succes weer!!

Trisha is onze knappe slimme hond. Die overstijgt alles!! Zo blij met die twee
Kijk maar wat je wil gebruiken voor het weekjournaal. Altijd goed!

Alle foto’s als het kan haha…

.

.

.

.

.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 8 december 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

COLUMN NIEUWS

.

”Dit is niet het juiste cadeautje … ”

De 4-kanten column van Ton

.

Sinterklaas is gelukkig nog steeds een kinderfeest maar we zien dat er steeds meer mensen de Kerst als cadeautje feest gaan zien. Dat is natuurlijk ook wel leuk maar zo worden we steeds meer “ver-Amerikaanst”. Het maakt mij allemaal niet uit. Nou, ik ben wellicht wat conservatief ingesteld en vind ik nog steeds dat Sinterklaas hèt kinderfeest is en dat dit zo moet blijven en dat Kerst voor mij wat meer een sentimentele waarde heeft waarbij naar vrede op aarde wordt gestreefd. Dat daarbij cadeautjes onder de kerstboom liggen, is alleen maar leuk. Maar daar wil ik het nu niet over hebben.
.
Wat ik wel onder de aandacht wil brengen is dat je allerlei Kerstcommercials ziet waarbij ergens in beeld een puppy wordt getoond. Let maar eens op. Zo lijkt een puppy er onlosmakelijk mee verbonden te zijn. Het wordt niet hard op gezegd maar het lijkt er op dat we, door de stiekeme reclame, rijp gemaakt moeten worden voor het idee dat een puppy (liefst met strikje om de nek) een geaccepteerd presentje zou zijn tijdens een cadeautjes feest als Kerst. NEE DUS .!!!! Een puppy is nooit een cadeautje… en zeker niet voor kinderen. Een dier is nooit speelgoed !!!!!
.
Ook voor volwassenen is een pup geen goed presentje. Een cadeautje is een verrassing. Juist daarom is het een reden te meer om geen dier cadeau te doen. Hoe erg moet je die persoon wel niet haten als je willens en weten die persoon ‘ongevraagd’ op wilt zadelen met een zorg en verantwoordelijkheid die wellicht 15 jaar kan duren. Afgezien van de bijkomende kosten die bij het houden van een huisdier komen kijken. Die kun je niet zomaar weglachen. Gemiddelde kosten voor een hond zijn per jaar al gauw 580 euro. We nemen aan dat het dan een pup betreft die wel gevaccineerd en gechipt is op het moment dat je hem cadeau doet maar dan komt het pas. Want, afgezien van de gemiddelde jaarkosten verwacht je van het nieuwe baasje dat die direct of op korte termijn ook nog eens extra kosten gaat maken voor:  Mand en kleedje, Halsband en riem, Eetbak en drinkbak, Borstel, 2 speeltjes, Het volgen van 1 cursus, Vervolgcursus, Verzekering, Trimsalon, Pension, Uitlaatdienst, Castratie reu: €130-€330, Castratie teef: €250-€500, , Onverwachte (dierenarts)kosten…..
.
Zo en als we dan het rationele denken hebben gehad dan wil ik nog even zeggen hoe verwerpelijk het is om sowieso een pup of ander dier iemand cadeau te doen. Een dier is geen speeltje, het is geen ding  maar een levend wezen met gevoel en een emotionele bagage. Een levend wezen dat alle zorg, liefde en genegenheid dient te krijgen als die je ook een kind zou willen geven. Nee, een dier is geen kind maar als het gevoel en de wens om voor een dier te zorgen niet even sterk is als voor een kind, dan moet je er niet aan beginnen.  Dan zul je in ieder geval bij ons geen hond kunnen adopteren. We hebben al te veel honden moeten redden van mensen die nog in het verleden leven en denken dat ze goed voor het dier waren. Wat mij betreft zou ik die mensen wat aan willen doen maar ik zal me beheersen en weet dat de verschutting dat een dier bij hen is weggehaald wegens nalatige zorg of mishandeling een publieke verschutting is.
.
Zo ik heb mijn ei weer gelegd … Tot zover ……

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 3,9 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Zij hebben even tijd nodig ….!”

 

GEADOPTEERDE HONDEN hebben nodig:

3 dagen nodig om weer rustig te worden van de verhuis-stress  

3 weken om vertrouwd te raken met jouw dagelijkse routine

3 maanden om zich helemaal thuis te voelen in de nieuwe leefomgeving. 

GEEF HEN DIE KANS ….

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

King van 3 maart tot 30 april 2020

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com