Dierenmissies Weekjournaal van 8 december 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week starten we met te vertellen dat er met  geautomatiseerde verzending van het weekjournaal op 24 november iets mis is gegaan waardoor diverse trouwe lezers op die datum geen weekjournaal hebben gekregen. Voor de volledigheid is dat weekjournaal nogmaals nagezonden op 1 december.

Afgelopen week hebben we het een en ander te melden over de aanloop naar de reis van Kaia en Annie komende zondag, verder zijn er weer vakanties voor volgend jaar gepland, gaat Ranger binnenkort naar school, moet Hermes (Roef) toch naar een nieuw baasje maar zal intussen bij ons komen wonen, bereiden we ons voor op de reis van Kaia en Annie en krijgen wij het vuurwerk uit Belgie. In de column hebben we het over een vijf jaarlijkse gruwelijke slachting van dieren in Nepal die we eerder over het hoofd hebben gezien, en in de onzin van de week tonen hondjes emoties. Er is nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…


– Vakantie van Arie en Sara is geboekt
– Ranger (Bruno) op school
– Een bijzonder verzoek voor de plaatsing van twee senior tekkeltjes
– Stevie’s World
– Vakantie van Kino is geboekt,
– Hermes komt, in afwachting van nieuwe baas, bij ons
– Leuk filmpje: “Je plekje terugpakken …”.
– De groepsapp…
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– In Memoriam Tres
– Waarom kan het in Vlaanderen wel en in Nederland niet?
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Berichten van Shirza, Bentley en Archie

– De vierkante column van Ton met : ”Massamoord op dieren voor godin Gadhimai toch weer gaande in Nepal ”
– De (on)zin van de week gaat over: “Honden met emoties”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

Zondag 1 december  2019

.

Vandaag kregen we van meerder lezers te horen dat ze het Weekjournaal van vorige week 24 november niet hebben ontvangen. Uiteraard is dit weekjournaal wel verschenen op de website en op Facebook maar er bleekt is iets fout te zijn gegaan in het geautomatiseerde verzendsysteem. Daarom hebben we besloten om dat weekjournaal alsnog te versturen. Vandaar dat u een tweede ‘gedateerd’ weekjournaal rond 17.00 uur in de mailbox vond. 

.


.

De vakantie van Arie en Sara is geboekt

.

Dit weekend is ook de vakantie van Arie en Sara geboekt. Ingrid en Inma hebben gevraagd of hun twee lieverds van 12 september tot 3 oktober 2020 kunnen komen logeren. Nou, die data zijn dus nu geboekt… Jippie !!!!

.


 

.

Maandag 2 december 2019 

.

Ranger (Bruno) op school.
.
Vandaag kregen we te horen van de baasjes van Ranger (Bruno) dat ze met hem naar school gaan. Hij is een tikje onzeker met vreemde mensen en toont dit door te grommen. Ook is hij uit gevallen naar een vreemde hond. Hij heeft dus wat sturing nodig waar hij zich aan kan optrekken. Een gehoorzaamheidscursus is een prima oplossing om de band met de baas te versterken  Dan weet hij wat de baas van hem verlangd en dat geeft hem meer zelfvertrouwen.

 


.

Een bijzonder verzoek voor de plaatsing van twee senior tekkeltjes
.
Vandaag kregen we van onze vrijwilliger Monique, baasje van Paris, dit bijzonder verzoek:
.
Goedemorgen Ton en Annerie, ik heb n beetje een niet zo’n gangbare vraag, een vriendin van mij heeft 2 teckels van 14 jaar oud (1 is een tikkie dement) en omdat zij weduwe is geworden staan de zaken er financieel niet zo rooskleurig voor, ze moet op zoek naar andere woonruimte en een fulltime baan. Dat betekent dat ze niet meer goed voor de hondjes kan zorgen, en dat heeft haar met veel pijn en moeite moeten doen besluiten op zoek te gaan naar een nieuw baasje die wel alle tijd heeft die ze verdienen. Ik snap dat we niet zomaar kunnen bemiddelen in dit soort gevallen, maar wellicht weten of horen jullie iets waarmee deze schatten geholpen kunnen
worden? Liefs, Monique.

In dit bijzondere geval hebben we beloofd om het verzoek te plaatsen in het weekjournaal en ook op Facebook een berichtje te zetten.

Dus wie in huis twee kleine plekjes heeft en ruimte genoeg heeft in het hart om liefde te willen delen met twee senior stakkertjes dan hopen we een berichtje te krijgen zodat we het potentieel baasje in contact te kunnen brengen met het baasje.

.

.


.

Vakantie van Kino is geboekt
.
Baasjes Sjors en Eline hebben de vakantie voor Kino vast laten leggen van 15 tot 23 juni 2010. Hartstikke leuk dat Kino weer van de partij is want hij is al vaker bij ons geweest maar nu is het toch speciaal.  Na een vervelende herniaoperatie kan hij gelukkig weer met onze club het bos is…  We kijken er naar uit hoor …

.

 

.


.

.

Dinsdag 3 december 2019

.

Hermes komt, in afwachting van nieuwe baas, bij ons.
.
Het zal je maar gebeuren. Eerst ben je uitgekozen uit de talloze andere hondjes die een lief baasje zoeken en mag je naar een baasje toe in Nederland. Het baasje gaat je zelf halen en de vlucht gaat voorspoedig.  Alles lijkt perfect en iedereen is gelukkig.  Dan krijgen we twee dagen later een belletje dat we uit moeten kijken naar een nieuw baasje voor je want je zou niet goed met de poes op kunnen schieten en je zou te hard aan de lijn trekken. Dat is erg vervelend maar goed, onmiddellijk doen we er alles aan om een nieuw baasje te vinden. Je komt op diverse websites te staan en ook het informele circuit wordt ingeschakeld om maar zo spoedig mogelijk een nieuwe mand te vinden. De dag daarop wordt er een nieuw baasje gevonden die graag met je kennis wil maken maar de daaropvolgende dag, krijgen we een telefoontje dat je niet meer weg mag. Alles lijkt nu opgelost. Iedereen is blij dat het toch nog goed is gekomen. Je wordt van alle sites gehaald en iedereen, die een berichtje had gekregen om een nieuw plekje te vinden, wordt weer ingelicht. Dan zijn we precies negen dagen verder sinds je in Nederland bent en krijgen we een telefoontje van een collega stichting Charlottes-Angels dat jouw baasje je daar probeert onder te brengen omdat ze afstand van je wil doen.
.
Hierop hebben we toch maar contact gezocht met het baasje en verteld dat we een raar verhaal hadden gehoord en of dat alles daar wel goed was ?
.
We kregen dit berichtje:

Beste Ton, Enige dagen geleden, kwam Roef (Hermes) ter sprake en diegene vertelde over Miranda (stichting Charlottes-Angels). En we zijn nu enige dagen verder en ik begin me nu echt zorgen te maken. Het klikt echt niet met de kat die is dagen van huis, en Roef loopt de hele dag heen en weer door het huis, hij is zo onrustig en die onrust slaat nu over op mij. Ik ben ook hier en daar aan het zoeken voor een goed en passend huis, en als ik iemand vind dan laat ik ze contact met jullie op nemen. Sorry, ik heb het echt geprobeerd maar het werkt niet samen met ons en Hermes. Gr Ineke
Ik hoop dat jullie hem weer op de site willen plaatsen.
.
Omdat we begrijpen dat dit voor Roef (Hermes) geen fijn leven kon zijn, hebben we hierop aangeboden om hem zelf op te vangen tot dat hij een nieuw baasje heeft gevonden. Er is telefonisch afgesproken dat ze Roef (Hermes) zondagmiddag om 17.00 uur naar vliegveld Rotterdam zullen brengen. Daar zal ik hem overnemen en mee naar huis nemen. We geven Roef (Hermes) dan eerst een korte periode om volledig tot rust te laten komen alvorens hij naar een nieuw baasje mag gaan.
.
Natuurlijk staat Hermes nu weer op onze site…  Hij is ter adoptie maar mag pas weg over een paar weekjes… Heeft u serieuze interesse in deze lieverd dan kunt u met hem kennismaken en dat mag best twee of drie keer zijn om aan elkaar te kunnen wennen  hoor …

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 4 december 2019
.

36 honden gered uit kleine flat…
.
De politie heeft samen met medewerkers van de Seprona en personeel van dierenopvangcentra in totaal 36 honden uit een flat van amper 50 m2 gered in Alicante. De meeste van hen waren er slecht aan toe vanwege de erbarmelijke staat waarin de dieren leefden. De eigenaresse van de flat en de honden is aangeklaagd.

De politie kwam in actie nadat diverse buurtbewoners hadden geklaagd over het geluidsoverlast van de blaffende honden en de stank die uit de woning kwam. Eenmaal binnen in de flat troffen de agenten een puinhoop aan met overal uitwerpselen en 36 honden die er slecht uitzagen en ziek waren.
.
Meteen werd besloten de honden weg te halen vanwege de ernstige hygiënische en sanitaire toestand. Diverse van de honden moesten door dierenartsen behandeld worden waarna ze naar verschillende honden opvangcentra werden gebracht. De eigenaresse van de flat en van de 36 honden is door de politie aangeklaagd voor het slecht verzorgen van de honden en het ontbreken van de benodigde vergunning om meer dan 4 honden in huis te hebben.
Het gaat om 36 kleine honden van gemengde rassen die geen van allen de verplichte identificatiechip en inentingen hadden. Diverse van de honden waren er slecht aan toe, waren vies en hadden huidproblemen, lange nagels en een hond had een gebroken poot. Op het moment van de bevrijding waren de honden zeer bang.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

  • de halsband over de kop kan schieten,
  • u niet sterk genoeg in uw handen bent
  • een kind met een hond loopt
  • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is… .

 


.

.

Donderdag 5 december 2019
.

De groepsapp…

Vandaag hebben we de groepsapp aangemaakt voor de vlucht waarop Kaia en Annie naar Nederland zullen komen. Ze mogen met Miranda meevliegen en we zullen hen op luchthaven verwelkomen. De nieuwe baasjes van Kaia en Annie, Miranda, en wij zijn in de app opgenomen.

.

.


.

.

In Memoriam Tres.
.


Op 25 augustus 2017 kwam Tres naar Nederland om bij Petra te gaan wonen. Hij was al op leeftijd maar Petra had een plekje in haar hart voor deze stakker. Leeftijd kwam met gebreken maar de oude knakker had zijn gouden lot uit de loterij getrokken. Betere zorg had hij niet kunnen krijgen. Maar rond zijn 15e levensjaar heeft zijn lichaam het levensgevecht moeten opgeven. Zo kregen we van Petra vandaag dit treurige bericht.

.

Goedenavond Ton.

Helaas heb ik slecht nieuws. We hebben zojuist Tres in laten slapen. Hij was heel erg benauwd. Heel erg onrustig, heel veel piepen en huilen waarschijnlijk van pijn. Hij had al artrose waar hij medicijnen voor kreeg. Helaas ging hij de laatste weken erg achteruit. Gezien zijn leeftijd was dat ook niet zo gek. Maar de afgelopen dagen ging het heel slecht met hem. Ik heb de dierenarts gebeld en zijn er met spoed heen gegaan. Hij kreeg nog weinig lucht en had veel pijn. Zijn hart was slecht geworden en zijn maag en nieren ook. Samen met de dierenarts hebben we besloten dat het goed was zo. Gelukkig heeft hij nog een fijne tijd bij ons gehad. Tres is heel rustig en vredig in mijn armen gaan slapen. Ik mis hem nu al. Maar voor hem is het beter. Bedankt dat je Tres aan mij toe vertrouwd heb.

Groetjes Petra

Beste Petra, wij kunnen alleen maar jou bedanken voor het, in je gezin, opnemen van een super senior die hierdoor de beste jaren van zijn leven tegemoet ging. Het mochten voor hem nog twee prachtige jaren worden.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “Je plekje terugpakken”

klik op dit plaatje voor het filmpje

 

Je kunt natuurlijk niet toestaan dat je plekje in de armen van de baas door een ander ingenomen wordt.

 

 

 

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 6 december 2019
.

klik op de foto om het hele bericht te lezen…

Waarom kan het in Vlaanderen wel en in Nederland niet?
.
Dat het politici in Nederland soms aan moed ontbreekt weten we wel. Meestal liggen daar allerlei politieke (electorale) motieven aan ten grondslag. De meerderheid van Nederland heeft zich uitgesproken voor een algemeen verbod tegen het gevaarlijke vuurwerk. (pijlen en knalvuurwerk). Iedereen knikt begrijpend maar als het op stemmen aankomt is er geen meerderheid in de kamer te vinden. Tja, dan is de minister van Justitie en Veiligheid ook niet te porren om zijn nek uit te steken…

Gek hoe we in Nederland overspoeld worden door illegaal vuurwerk uit België. Dat de Belgen in Vlaanderen dat gedonder niet meer willen hebben is nu voor eens en altijd duidelijk geworden.

Zie dit artikel

Vlaanderen verbiedt vuurwerk: “Dierenwelzijn gaat voor”
Vlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Parlementsleden van meerderheid en oppositie dienen daarvoor een gezamenlijk voorstel van decreet in, op initiatief van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.

Zo nu wij nog ….

Wilt u het hele nieuwsbericht lezen? klik dan op de foto…


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 7 december 2019

.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten.
.

hond

van Gogh

hond

Mulan

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hond

Linda

hond

Moscu

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

De laatste asieldag voor Kaia en Annie.
.
Kaia heeft vandaag voor het laatst haar kraag om. Nu zal ze niet meer aan haar hechtingen van de sterilisatie bijten. Die vallen er overigens vanzelf uit want die zijn zelfoplosbaar. Morgen kan ze dus op reis zonder kraag.

Ook Annie is klaar voor haar grote reis. Ze hebben steun aan elkaar want ze zullen samen het avontuur aangaan.
.
.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 8 december 2019

.

Vandaag komen Kaia en Annie met Miranda aan in Nederland en mag Hermes met mij mee naar ons huis. Natuurlijk zal er volgende week het reisverhaal van Kaia en Annie te lezen zijn en gaan we zien hoe Hermes bij ons tot rust komt.

.

.


.

Berichten van…

.

Hanneke en Gerard, baasjes van Shirza, lieten ons het volgende weten.
.
Hallo Ton,

Even een update over Shiza. Gaat op moment goed met haar. Alleen erg vervelend de nagelriem ontsteking weinig aan te doen maar nagels knippen lukt niet meer, dan komt haar sterkte van toepassing en haar bijt vermogen….. Vraagje komt dit vaak voor bij adoptie honden of hebben wij die pech…?  Groetjes Gerard en Hanneke.

Wat vervelend van die nagelriemen ik kan me geen geval herinneren van deze aandoening. Hier moet echt een dierenarts naar kijken. Die kan besluiten een klein roesje te geven om die poot goed te behandelen. Natuurlijk kan er dan ook gelijk naar de andere poten gekeken worden.

.

.


.

Toon, baasje van Bentley, liet weten het volgende weten:
.
Vandaag naar Udenhout samen wat je ziet naar één vriend van me die daar woont in Udenhout heb ik vanmiddag daar op hét terrein asvz “kinderboerderij” paar foto’s gemaakt groetjes Toon en Bentley

Zijn vriend is gekluisterd aan de rolstoel maar dat is geen probleem, want dan kan hij mooi Bentley vasthouden als er foto’s gemaakt worden…

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Gjalt, baasjes van Bonita en Archie hebben een goede tip.

Zij laten ons weten dat hun Archie erg geholpen is met een speciaal thundershirt.

Archie-man is zoooo bang voor knalletjes. Dan krijgt hij thuis meteen zijn Thundershirt aan waarin hij dan ook gewoon gaat slapen! Voelt dus duidelijk goed!
Mama Bonita is wat minder schrikachtig maar ze hebben inmiddels beiden hun veiligheidstuigje om en krijgen alleen nog de rollijn in het bos. Even doorbikkelen en dan hebben we het ‘ gedoe’ weer gehad

 

 


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 15 december 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

COLUMN NIEUWS

.

Massamoord op dieren voor godin Gadhimai toch weer gaande in Nepal

De 4-kanten column van Ton

.

Het is ongelooflijk maar het is dit jaar de eerste keer dat ik van dit afschuwelijke spektakel hoorde. Ik heb me afgevraagd hoe dat komt. Ten eerste denk ik dat dit komt omdat deze slachtpartij in Nepal om de vijf jaar en dan op vijf december plaatsvindt.

Het is duidelijk dat op of rond vijf december het nieuws gedomineerd wordt door Sinterklaas wat op zich natuurlijk niet erg is maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de berichten over deze idiote religieuze slachting in 2014 heb gemist. Er schijnen toen zelfs zo’n 250.000 dieren te zijn afgeslacht. Ik schaam me ervoor dat ik het toen niet heb opgemerkt dus des te belangrijker is het dat ik nu mee help om mensen bewust te maken dat dit gebeurt. De keren dat we kritiek hebben op moordpartijen op dieren in Spanje, België, Duitsland of Nederland, tja … dat nieuws komt met regelmaat voorbij maar zeg nou eens eerlijk… hoeveel procent van de Nederlandse bevolking weet nu echt iets te vertellen over Nepal. Enkele documentaires gaan over politieke instabiliteit en menselijke ellende dat zich vooral in het verleden afspeelde. Onlangs zag ik nog wat een fantastisch vakantieland dit schijnt te zijn….  Nou niet voor mij en hoop dat ook u voor uw vakantie nog geen ticket naar Nepal hebt gekocht…
.

Waar het om gaat is dit:

Uit naam van het Hindoeïsme zijn in Nepal op dit moment zo’n 1,5 miljoen mensen samengekomen voor het vijfjaarlijkse Gadhimai-festval; een massamoord op dieren die wereldwijd zijn weerga niet kent, om de gelijknamige godin van de macht tevreden te stellen. Officieel heeft het zogeheten tempelcomité in 2015 het offeren van dieren verboden, maar er zouden inmiddels alweer vele duizenden buffels, geiten, varkens, kippen en duiven op vreselijk primitieve wijze gedood zijn.

KLIK op de foto om het hele artikel te lezen

Uit naam van deze en vele andere religies telt een dierenleven niet, enkel de zogenaamde voorspoed die de gelovigen hiermee menen af te dwingen. Uitvloeiselen hiervan vinden we overal ter wereld terug – en dus ook hier in het westen – in het ritueel onverdoofd slachten, met dezelfde primitieve beweegredenen dat het geloof de dood van dieren zou opeisen, of het bijgeloof dat mensen er geluk mee kunnen afdwingen door hun god of welke heilige dan ook te behagen. Wie tot drie kan tellen weet dat dit klinkklare onzin is, maar het geloof in sprookjes lijkt wat dat aangaat nog steeds niet voorbij. Dit gaat wereldwijd ten koste van vele miljoenen dieren, gepaard gaande met vreselijk en onvergeeflijk dierenleed.

Ik kan u de meest gruwelijke beelden laten zien maar dat doen we nooit in het Dierenmisses Weekjournaal. Om een indruk te geven van de omvang van dit ‘feest’ kon ik niet anders dan één foto plaatsen.

Beste mensen, lees vooral het hele artikel van verschenen is op Animals Today of in de Telegraaf te lezen was. KLIK vooral op de foto om de betreffende pagina van Animals Today te bezoeken.  U kunt dan ook gelijk een petitie tekenen tegen het onverdoofd slachten van dieren in Nederland.

 

.

 


.

Wist u overigens dat we al bijna 3,9 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Honden met emoties”

‘Dieren kennen geen emoties…!!!’ HALLO hoe dom kun je zijn !!!!. Honden kunnen ook hartzeer hebben en hoe …. Je hoeft me niet te geloven hoor maar daarom laat ik je nu wat foto’s zien waarop diverse honden met een bezwaard hart je iets proberen te zeggen.

.

.

.

.

.

Moeten we daar nog iets aan toevoegen?

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

King van 3 maart tot 30 april 2020

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

Arie en Sara van 12 september tot 3 oktober 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com