Dierenmissies Weekjournaal van 1 maart 2015

lezen09-150x150Beste mensen,

Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee. Bekijk de diverse filmpjes en lees over de onderwerpen:  Cairo’s adoptie strandt maar krijgt toch nog een goed einde, Sol’s operatie eerst uitgesteld en dan afgeblazen, Een beetje vrijwilligershulp in Tobarra,  Denzel houdt de wacht, De “S”-tank, Update Grise en Perico, Update van blije Era, Greyhound Petit is weer terug, Een rustig avondje bij Piedy thuis, De werkzaamheden vorderen gestaag, Lucky de filmster, Ingezonden foto’s : De super-selfie van Pippa en Lesje op weg naar het strand, Ollie op het strand en klaar voor een frisse duik in het zeewater, Het favoriete standje van Nellie, Sneaky Snapshot, Protest tegen geweld jegens windhonden, Eindelijk komt de vliegreis van Ian, Titan en Baas in zicht, De 4-kanten column met Voorbeeld van verdraagzaamheid,  de (on)zin van de week over ‘Stok en land der Blinden…’ en nog veel meer…

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo meerkoeling Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz.

Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De week van dag tot dag:

Maandag 23 februari 2015:

cairo3Cairo blijft in het asiel

We hebben iets te vroeg gejuicht. Helaas kregen we het bericht dat, zonder opgaaf van redenen, de adoptie van Cairo naar Duitsland niet door is gegaan. We hadden het Cairo, na vier jaar in het asiel, zo van harte gegund.  Het laatste commentaar van Piedy over deze afwijzing laat niets te wensen over:

If somebody gave him a chance he would be a normal dog, shit ….

We kunnen niets anders doen dan extra aandacht vragen voor dit lieve mannetje dat gewoon van een baasje een beetje geduld en liefde vraagt…

——

Sol’s operatie voorlopig uitgesteld

CIMG1796In het vorige weekjournaal meldden we dat het oogje van Sol was ontstoken en dat hierom het derde ooglid, dat normaal maar net zichtbaar is, verwijderd moest worden. Nu hebben we vernomen dat de ontsteking van het oogje van Sol een stuk beter is geworden. Hierop wil het baasje van Sol eerst aanzien of ze haar de stress van een operatie kan besparen.

We hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt. Ieder oog kan wel eens ontstoken zijn en dan hoeft er gelukkig niet altijd een operatie aan te pas te komen…

 

——–

Een beetje vrijwilligershulp in Tobarra

Omdat de publieke opinie in het Midden Spaanse Tobarra over het welzijn van dieren erg te wensen over laat en men absoluut niet begrijpt dat dieren in nood geholpen moeten worden is het vrijwel onmogelijk om uit de regio vrijwilligers voor het asiel te vinden. Af en toe komen er Nederlanders (zoals Hennie en Fons) die tijdens hun vakantie een paar daagjes komen helpen maar dat is natuurlijk geen structurele hulp waarop je een weekschema op af kunt afstemmen.  Toch lijkt er een klein lichtpuntje. Twee mensen met het hart op de goede plaats blijken bereid om op de woensdag een handje te komen helpen. Hieronder ziet u een paar van de ontmoetingen met de bewoners van het asiel. Het leidt geen twijfel dat er een goede klik is….

2015-02-23 17.55.26

Yeico

2015-02-23 17.44.20

Gaia

2015-02-23 18.06.10

witte Rayo en Cairo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-02-23 17.47.07

Sunday en blonde Bowy

2015-02-23 17.46.23

Russo

2015-02-23 17.48.47

De oude Campeon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vooral dat doen waar de honden het meeste behoefte aan hebben en waarvoor niet altijd de tijd te vinden valt: Gewoon aandacht krijgen van mensen, knuffelen, spelen, wandelen, extra borstelbeurt, etc…

ian video

Klik op het plaatje om de verkleedpartij te zien

This couple will come all day every Wednesday (except next week, i hope). They will spend time with the dogs. As you can see the dogs love them…

The volunteers came for the third time and Ian recognised them immediately…

Oh, ja Ian kreeg ook nog een nieuwe wollen trui… Lekker warm… mmmm

Dinsdag 24 februari 2015 :

Sol’s operatie definitief afgeblazen

We kregen dit leuke berichtje van het baasje de kleine Sol .

Goedemorgen,
Sol haar linkerooghoek is weer net zo blank als voorheen. Gelukkig maar. En het lelletje dat over is, mag lekker blijven zitten;-)
Dat ze weer beter is, merk ik aan haar Ekster-gedrag. Ze sleept als ik even weg ben in de kortstmogelijke tijd al mijn spullen naar haar slaapstoeltje. Mijn pantoffel, zelfs mijn fototoestel, makeuptas en mijn sokken. Ongelooflijk hoe mijn kleine oogappeltje dit allemaal met dat kleine bekkie in haar nestje verzamelt!
Eind goed al goed.
PS
Ten slotte: ik ben vooral zo blij dat de operatie voor Sol niet nodig is, omdat de dierenarts vrijdag aan zijn stagiair vroeg of zij deze operatie “al zag zitten.” Ze knikte op een manier die mij niet veel geruststelling gaf… Beter zo.

(Leuk om van dat ekster-gedrag te lezen. Daar hebben we ook van gehoord toen ze nog bij Piedy woonde… die raakte ook van alles kwijt om het vervolgens weer terug te vinden in haar mandje…. Sol is echt helemaal op haar plekje… )

Woensdag 25 februari 2015:

HOERA !!! Cairo toch een baasje

cairo en rayo

KLIK op het plaatje om de video starten

Het kan verkeren. Piedy had het filmpje gemaakt dat hiernaast te zien is. Hier konden mensen zien dat Cairo wel voorzichtig is maar niet voor mensen wegrent. Hierop heeft zich een baasje gemeld die Cairo een veilig mandje wil bieden. Mooier kan het gewoon niet.

The video I sent you yesterday worked, people saw that his fear for people he was not that bad. People thought that he would hide for people and shiver all the time but as you can see this is not the case. He is curious en wants the candy …

 

——

Donderdag 26 februari 2015:

Denzel houdt de wacht…

DSC01537

Natuurlijk hebben ook Piedy en Juan Carlos hun nachtrust nodig en als  Piedy dan nog even ligt te slapen dan kan Juan Carlos laten zien wie er de wacht houdt… Kleine Denzel.

Arme Denzeltje die zo moet wennen aan vreemde mensen. Wat is er dan niet veiliger dan dicht bij Piedy de nacht door te brengen…

Piedy verontschuldigt zich voor het feit dat Denzeltje zo bij haar mag liggen.

Last chance to offer a home or something similar to a
dog, when I go to the shelter I am always in a hurry, I can not spend enough time
with him so let’s try here …

 

DSC01464—-

De “S”-tank

Naarmate de dag vordert krijgen we het plaatje te zien van de septictank die ingegraven moet worden…. Met de hand is dit niet te doen dus moet er weer een traktor met grijparm komen.

Het berichtje luidt:

We need a tractor to buried it but it was used for cement and it has to be cleaned first

Natuurlijk is dit een tweedehandsje want een nieuwe is te duur…

 

—–

Update van Grise en Perico

GRISA EN PERICOWe kregen een leuke video update van Grise en Perico die samen wonen op het asiel.

Piedy schreef:

We don’t have much hope for their adoption but they are quite happy comparing to the life they used to have.  Grisa and Perico are both great dogs

Ons viel vooral op hoe prachtig hun dikke vacht was…

 

Klik op de foto om de video te starten.

 

——-

3

KLIK op de foto voor het filmpje te starten van blije Era

Update van blije Era

Het gaat steeds beter met Era. Zo goed zelfs dat ze een eigen adoptiepagina heeft gekregen. Piedy en Juan Carlos zijn er van overtuigd dat nu definitief de ergste angst voorbij is. Natuurlijk is ze nog verlegen bij vreemde mensen en dat zal wel niet helemaal overgaan maar het ergste is voorbij en dat laat ze zien in haar gedrag. Kijk naar dit filmpje en zie een blije hond. Oordeel zelf en geniet van deze blije beelden…

Era won’t be back to the state she was, can be little bit shy but the worst
is gone forever

——

Greyhound Petit is weer terug

petitmay (6)We hebben het al vaak verteld dat jonge windhonden door criminele jagers uit asielen worden gestolen. Daarom ging Petit, een witte dove greyhound, als jonge pup naar vrienden in Frankrijk die van een organisatie zijn die gespecialiseerd is in de opvang voor Greyounds en Galgo’s.

P1020240Met regelmaat werden Piedy en Juan Carlos op de hoogte gehouden van het wel en wee van Petit en zo konden ze zien hoe hij opgroeide tot een schitterende volwassen hond. Petit verbleef anderhalf jaar in Frankrijk toen hij werd geadopteerd door een Belgisch gezin.

Alles leek koek en ei maar na twee maanden was er “trouble in Paradise”. De baasjes lieten weten dat Petit problemen maakte in huis.

P1020237Hij zou niet alleen kunnen zijn omdat hij de bank en de deur sloopte. Als hij samen met een andere hond opgesloten zat dan brak hij toch uit.  Waarom ze hem niet in de tuin lieten of in een bench lieten wennen is niet duidelijk. Petit was gewoon niet de hond die ze hadden verwacht…. Nu komt hij terug naar het asiel waar hij begin april wordt verwacht. De muur die de openbare weg scheidt van het asiel en het feit dat Piedy en Juan Carlos binnenkort daar zullen gaan wonen moet voldoende zijn om diefstal uit het asiel te voorkomen.

 

 

 

 

 

——

thuis bij piedyEen rustig avondje bij Piedy thuis.

We hebben al vaak verteld dat Piedy en Juan Carlos, naast de hondjes in het asiel, ook thuis hondjes hebben die speciale zorg nodig hebben. Of ze zijn bang of traumatisch, komen net terug van de dokter na sterilisatie of castratie of hebben veel medicatie nodig …. kortom allemaal zorgenkindjes…  Als u zich wel eens afvraagt hoe dat nou werkt bij hen thuis dan is het leuk om eens te zien hoe een rustige avond er daar uitziet.

Wat ons opviel was dat het de katten waren die zo nodig moesten wandelen…

Klik op de foto om de video te starten

 

Vrijdag 27 februari 2015

De werkzaamheden vorderen gestaag…

DSC01573DSC01580DSC01578DSC01591

 

 

 

 

 

The solar pannels are installed.

DSC01561DSC01562DSC01564DSC01568

 

 

 

 

 

The deposit (saptic tank) is already at the shelter and the gas heater too.  Now we need the plumber and the tractor to make the hole for the tank. It seems the machine is busy so i will start digging tomorrow. I bet i will finished before the tractor comes…

14250558947538Zaterdag 28 februari 2015:

Protest tegen geweld jegens windhonden

Zou er langzaam verbetering komen in het trieste leven van windhonden in Spanje?

Geloof het maar niet.

We kregen van Piedy een artikel toegezonden over een protest demonstratie van windhonden eigenaars tegen het bestaande geweld tegen honden.
Met een grote kop:

Het aantal opgehangen windhonden verdrievoudigd in 2014

De totale telling van het aantal misdrijven en administratieve overtredingen daalde weliswaar met 1,24% in 2014 ten opzichte van het voorgaande jaar.  Maar juist het extreme geweld tegen windhonden is juist aanzienlijk gestegen. In totaal werden vorig jaar 1576 windhonden getroffen door een misdaad of een administratieve overtreding. Bekijken we de cijfers nauwkerig dan schrikken we van de resulaten. Alle ernstige misdrijven die verband houden met windhonden boekte een aanzienlijke stijging in 2014 ten opzichte van de gegevens van het voorgaande jaar. The Nature Protection Service van de Guardia Civil (Seprona) registreerden 11.32% meer uitvallers van deze jachthonden in Spanje (van 53 naar 59); het aantal verhangingen ging van de vier gevallen naar 13; drie windhonden overleden nadat ze doodgeslagen waren (in het voorgaande jaar was er geen enkel geval); windhonden die na een schietincident stierven steeg van drie naar vijf; en het aantal geregistreerde greyhounds dat was vergiftigd ging van 4 naar 7 gevallen en als laatste … het aantal geregistreerde diefstallen van windenhonden steeg van 200 naar 262 gevallen. 

er is nog zoveel werk te doen……

———

vliegtuig opstijgenEindelijk komt de vliegreis van Ian, Titan en Baas in zicht.

Het valt nooit mee om een geschikte vlucht te vinden. We moeten een betaalbare vlucht zoeken (vliegkosten kunnen namelijk enorm verschillen), het moet bij voorkeur een vlucht zijn waarop we op 1 dag heen en weer kunnen vliegen en er moet natuurlijk plaats zijn in het ruim want er mogen maar twee kennels in het ruim vervoerd worden.

 

Vanwege hun grootte zullen Baas en Titan beiden een eigen kennel krijgen en Ian mag in een reistas op schoot in de cabine meevliegen.

DSC00679

Baas

CIMG4556

Titan

ian1

Ian

 

Zoals het er u uitziet zal die vlucht op zaterdag 21 maart gaan plaatsvinden. De vlucht die we op het oog hebben is een retourvlucht van Schiphol – Alicante – Schiphol.

De hondjes zullen in dat geval in de nacht van zaterdag op zondag om 01.05 uur op Schiphol arriveren.

 

Zondag 1 maart 2015:

Op deze winderige maar zonnige dag leggen we weer de laatste hand aan dit weekjournaal .

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Maart actie Halsbanden en lijnen bij Hondenpenning.net

De gehele maand maart 25% korting op alle hondenlijnen en –halsbanden uit de voorraad van Hondenpenning.net.

Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingezonden filmpje van famiie Talboom (baasjes van Blanca, Marly en Lucky)

lucky 2Lucky de Filmster:

(Wie zich niet meer het verhaal van Lucky kan herinneren dan hier nog even in het kort het volgende. Als pup met 8 broertje en zusjes naar Nederland gekomen. Geadopteerd door familie. De ongecastreerde Lucky werd na drie jaar niet meer vertrouwd geacht met kinderen. Toen werd met spoed een nieuw baasje gezocht en mocht hij bij zijn broertje Marley gaan wonen. Voor het hele verhaal klik HIER )

Nu Lucky al weer bijna een  jaar bij de familie Talboom woont is het geweldig te zien hoe hij zich daar gedraagt. Natuurlijk is Lucky inmiddels gecastreerd en nimmer hebben zij iets van agressie ervaren en is hij de grootste vriend geworden van dochter Elise.  Toen de mogelijkheid zich voor deed om een prachtig videoportret van Lucky te laten maken hebben ze hier graag gebruik van gemaakt.

KLIK op de foto van Lucky en zeg nou zelf … is dit geen geweldig filmpje geworden….

 

unnamed[10]———

Ingezonden foto van Gerard Jan en Robert (baasjes van Pippa (Libertad)  en Lesje,)

Op weg naar het strand

Een ‘super selfie’.

Met Pippa in de gordel en Lesje die over de schouder ook het verkeer in de gaten houdt…

ollie aan het strand1——–

Ingezonden foto door Sylvana van moeder Alice (baasje van Ollie (lui))

Ollie op het strand en klaar voor een frisse duik in het zeewater…

——-

Ingezonden foto door Glady en Herman (Baasjes vna Simba (Milu) en Nellie (Pequeñita))

Het favoriete standje van Nellie

Een favoriete slaapstand van Nellie die hier geen stijve nek aan schijnt over te houden.

IMG-20150227-WA0001IMG-20150227-WA0000

 

 

 

 

 

 

 

2015-02-03 11.50.42 v——–

 

Sneaky Snapshot

Hoe de laatste foto tot stand is gekomen weet ik niet want Pichi en ik moesten even uitrusten ….

 

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG
KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …
De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

 

logo Karlijn SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

 

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 kop tonDe 4-kanten column van Ton

 

Voorbeeld van verdraagzaamheid
.
Als je jezelf toelaat iets op te steken van het gedrag van honden dan kan dat wel eens goed voor je hart zijn…
.
imagesW5F16C2TWat doe je als je voor de vijfde keer in één middag de bal van het buurjongetje uit je tuin moet halen? je plots moet remmen omdat iemand je per ongeluk geen voorrang geeft? Je eindeloos het boren en zagen van de buren hoort die blijkbaar in de avonduren een langdurige verbouwing aan het plegen zijn? images1LC67GP7Of wat dacht je hiervan: Je ligt op het strand te zonnen en steeds krijg je zand over je heen krijgen van voorbij rennende kinderen. De eerste drie keer waarschuw je vriendelijk maar de vierde keer wordt het toch wel een beetje vervelend.

.
Hoe ik hier nu op kom dat zal ik je vertellen. Van onze vier hondjes is Pichi de enige die op een overactieve en fanatieke manier met de achterpoten de boel probeert onder te dekken als hij een plasje gedaan heeft. Al is het maar 1 druppel die hij tegen een boom doet belanden, steeds gaat hij er helemaal voor staan om, al knorrend, met zoveel mogelijk kracht, met de achterpootjes, grond te verplaatsen. Het gekke is dat hij totaal niet mikt om daadwerkelijk de rotzooi in de juiste richting te gooien. Hij staat gewoon ‘in de buurt’ en hopla een nieuwe landing bosgrond met dennennaalden en verrotte bladeren vliegt in het rond. Dat hij ook molshopen erg interessant vindt zorgt ervoor dat hij ook zwarte aarde met gemak meters ver achter zich kan verspreiden.
.
hondjesNu hebben onze hondjes ongeveer de zelfde interesses en als de één iets leuk vindt dan staan de anderen er ook omheen om vooral niets te missen. Dat zorgt er voor dat met regelmaat Botas, Nessje en Sally door Pichi bedekt worden met alles dat Pichi doet opvliegen. En nu komt het: Nimmer klagen ze. Nimmer gaan ze ervoor opzij. Nimmer geven ze Pichi een seintje dat hij wat beter moet mikken. Letterlijk laten ze gelaten toe hoe die troep over hen wordt heen gegooid.
.
1425209601724Gedurende een wandeling in het bos zie ik dat tafereeltje keer op keer voor mij afspelen en telkens zie ik met verwondering toe hoe ze zich er niet aan storen. Soms schudden ze even en soms laten ze het gewoon tijdens het lopen van hun vacht vallen. Ik betrap me erop dat ik, zonder erbij na te denken, met de hand vlug even het vuil van de ruggetjes veeg terwijl ik weet dat dit zo weer vol ligt en, als we eenmaal thuis zijn, de ruggetjes toch weer schoon zullen zijn of ik me er nu mee bemoei of niet. Een ander voorbeeld is dat ze soms voor elkaar de weg versperren of op elkaars vaste slaapplekje liggen zodat de ander niet daar kan komen waar hij graag wil zijn of noodgedwongen genoegen moet nemen met een andere rustplaats. Nimmer leidt dit tot stress of onenigheid en vindt er automatisch een soort berusting plaats over de situatie die op dat moment plaatsvindt. Er wordt rustig gewacht tot de situatie weer zo is dat ze hun gang kunnen gaan.
.
Zouden wij als mensen hier iets van de hondjes kunnen leren?
.
naamloosOK, het lukt me niet altijd maar ik doe mijn best hun voorbeeld te volgen en steeds te bedenken dat er pas een probleem is als er echt een probleem is. Ik probeer me niet te ergeren aan overlast die zich toch maar tijdelijk voordoet. De energie die je steekt in ergernis leidt zelden of nooit tot een snellere oplossing maar steevast tot onnodige stress, ruzie of schaamte. En weet je wat het mij oplevert ? In ieder geval geen hoge bloeddruk of hartkloppingen.  En … ik kan een ongemakkelijke situatie veel gemakkelijker vergeten zodat het niet steeds in mijn gedachten blijft hangen.
.
Natuurlijk zijn er situaties die wel actie verlangen als er sprake is voor het schenden van grondrechten maar als we alle onnodige irritaties van ons af zouden laten glijden, dan hebben we minstens 80% van alle agressieve gevoelens achter ons gelaten. Wat dat zou kunnen betekenen op het werk, thuis, in het verkeer of op het sportveld … ? Ik denk dat we voor iedereen op de wereld een vriendelijkere leefomgeving zouden creëren …
.
Met genoegen kijk ik naar onze hondjes en in stilte dank ik hen voor het goede voorbeeld dat zij ons geven. Ik denk dat ik ze nu maar eens ga verwennen met iets lekkers … dat hebben ze wel verdiend.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ;ogo henselmans 001

Rechtsgebieden:
contracten en aansprakelijkheid, huurzaken, echtscheiding, erfrecht, probleemoplossing

Advocaat Mr Stef Henselmans houdt kantoor te Amsterdam aan de Herengracht 142. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week:  ‘Stok en land der Blinden…

images16K4MVID
Als u in staat bent voor elke hond wel een spreekwoordelijke ‘stok’ te vinden.
.
Dan zult u zien dat u behoort tot het land der blinden… 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo onepack_logo Maurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»
  • erny zoetman

    Met veel plezier weer deze nieuwsbrief gelezen, de filmpjes van het asiel zodat we kunnen zien hoe het leven daar is en de ingezonden stukjes zodat we kunnen zien hoe onze hondjes het nu doen. Echt heel mooi en is denk ik voor Piedy en Juan Carlos ook een opsteker om hun hondjes zo weer terug te zien.
    Die selfie van Pippa en Lesje echt geweldig!
    Ook super dat er 1x per week iemand komt om Piedy en Juan Carlos in het asiel te ondersteunen,en zoals Sunday daar heel relaxed lag lijkt het me een goede match.
    En dat rustige avondje bij Piedy …OMG het hele huis ligt vol met honden allemaal heerlijk te snurken haha.
    Ben wel benieuwd hoe dat dan straks allemaal in de caravan past,maar waarschijnlijk kunnen de honden daar overdag veel buiten zijn.

    1
  • piedy

    To see the new lifes of our dogs make us to carry on.That is why we are moving to the caravan. It will be very hard for our dogs at home too. Most of them used to live at the shelter and for different reason we had to bring them home. Obviously they dont fit in the caravan

    2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com