Dierenmissies Weekjournaal van 10 juli 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de kennismaking met Hades, zien we de ongelooflijke prestatie om te overleven, zien we dat sommige mensen recidivisten zijn, lezen we van het katje dat uit een rijdende auto wordt gegooid,  vertelt de politie over het offerfeest en de hobbydierenlijst, waarschuwen we om vooral op tijd een vakantieplekje te reserveren voor uw lieverd, en komt de vakantie van Deisy tot een einde. In de column vertellen we iets over Spaanse asielen en de hondjes die ter adoptie worden aangeboden en ide (on)zin van de week zien we dat koekjes kunnen helpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden van je hond. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Kennismaken met Hades
– 
Wonderhond Jolie zwom dagenlang naar Murcia
– Sommige mensen leren het nooit.
– Mercedes uit Mercedes gegooid …

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Politie: Het Offerfeest en De huis- en hobbydierenlijst
– Vakantie opvangplekje aangevraagd voor volgend jaar.
– Einde vakantie voor Deisy.
Rocky is gereserveerd
– Leuk filmpje: leer een spel tussen honden herkennen
– Bericht van baasje over:  Bros en Bentley
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Wat ik kwijt wilde over Spaanse asielen en de hondjes die ter adoptie worden aangeboden.
– De (on)zin van de week: “Klikker training”
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 4 juli 2022

.

Kennismaken met Hades

.

Dit is Hades, reutje, mix, geboren, geboren augustus 2018, 45 cm hoog. Hades is opgevangen door het asiel CAAD nabij Barcelona maar is tijdelijk opgenomen in een particuliere opvang bij Ruben waar hij de gelegenheid heeft gekregen om de angst voor mensen af te leren. Karakter: Hades is lief en voorspelbaar, nog een tikje afwachtend bij nieuwe mensen maar al een heel stuk van de angst kwijt.  Aanhankelijk, slim en speels. Vindt aandacht van het baasje het allerbelangrijkste.

Hij is in november 2019 achtergelaten bij de poort van het asiel.  Nu wordt het hoog tijd dat deze schitterende kanjer een echt eigen baasje gaat krijgen   

.

.

.

.

.


.

 

.

Dinsdag 5  juli 2022  

.

Hond zwom dagenlang naar Murcia

Wonderhond Jolie die in zee viel en dagenlang naar het vasteland van Murcia zwom. Het is een wonder of een hond die vastberaden was om te blijven leven. We hebben het over Jolie, een jonge hond die tijdens een zeiltocht in zee viel en door haar baasjes niet gered kon worden vanwege het slechte weer. Jolie stond er toen alleen voor maar aarzelde niet en zwom gedurende dagen richting de kust van Murcia waar ze uiteindelijk bij een strand in Águilas gered kon worden.

Het was vrijdag 27 juni laat in de avond dat een familie die aan het zwemmen was in de Middellandse Zee in de badplaats Águilas een hond zagen zwemmen bij het Cabo Cope strand. Na een poging van twee uur kon dit stel de vermoede, hongerige maar gezonde hond uit zee redden en werd ze naar de lokale politie gebracht die de microchip controleerde. Daaruit bleek dat deze hond uit Denemarken kwam en de naam Jolie had. Daarna werd de hond overgedragen aan het hondenasiel Aguiproan.

Meteen werd door Aguiproan een zoektocht gestart naar de eigenaren van Jolie maar in de tussentijd kreeg de lokale politie  een telefoontje van een vrouw uit Cádiz die op haar beurt weer was gebeld door vrienden in de verenigde Staten die vertelden wat er gebeurd was met de hond van hun dochter. Die dochter reisde samen met haar man op een zeilboot van Murcia naar Ibiza maar tijdens hevig noodweer raakte Jolie te water.

Het echtpaar deed er alles aan om hun hond te zoeken maar na een urenlange zoektocht en vanwege het slechte weer was het onmogelijk om Jolie te lokaliseren en voeren zij verder richting Ibiza. Maar diverse dagen later werd Jolie dus al zwemmend voor de kust van Águilas uit het water gehaald.

Nadat eenmaal contact was gelegd met de eigenaren, besloten zij naar de dichtstbijzijnde haven van Calpe te varen en meteen over weg richting Águilas te rijden. Uiteindelijk werden daar wonderhond Jolie en het blije echtpaar met elkaar herenigd en kan met recht gesproken worden van een ‘FINAL FELIZ (happy end).

.

.


.

.

Woensdag 6 juli 2022.                                                .

.

Sommige mensen leren het nooit

Voor de derde keer in twee jaar tijd zijn er dieren weggehaald bij een woning in de Limburgse gemeente Bergen. Deze week werden er meer dan honderd verwaarloosde dieren aangetroffen in de woning. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in samenwerking met de politie de dieren in in bewaring genomen. Ze roepen de gemeente op om meer te doen tegen de eigenaren van de weggehaalde dieren.

Sommige mensen leren het nooit. Dinsdag werden in de woning vijf verwaarloosde honden, meerdere cavia’s, muizen, kippen en andere vogels en meer dan honderd vissen aangetroffen. Alle dieren werden onder beroerde omstandigheden gehouden. De honden zaten onder de vlooien, de vissen en amfibieën verbleven in zwaar vervuild water, de cavia’s, muizen en vogels werden in slechte, vieze kooien gehouden.

De dieren zijn allemaal ondergebracht bij opvanglocaties waar ze de juiste zorg en tijdelijk onderdak krijgen. Alle kosten hiervoor worden, net zoals de vorige keren, verhaald op de eigenaren.

Bekend adres

Het is namelijk niet de eerste keer dat de eigenaren bezoek kregen van de inspectie. Twee keer eerder werden na meerdere waarschuwingen grote hoeveelheden dieren op het adres meegenomen vanwege soortgelijke misstanden.

Ondanks boetes en bestuursrechtelijke maatregelen én een proces-verbaal van de politie, leren de bewoners van het huis niet van hun fouten en nemen ze elke keer opnieuw veel dieren in huis.

Hulpverlening

De dieren zijn overigens niet in beslag genomen. Voor deze bevoegdheid heeft de LID in dit geval niet gekozen. “Zodra de dieren weer gezond zijn, de woning netjes is opgeruimd en alle kosten betaald zijn, kunnen ze weer terug”, aldus de woordvoerder. “Maar dit is nu wel al de derde keer.”

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 7 juli 2022

.

Mercedes uit Mercedes gegooid …

Een toevallige passant in Soest weet niet wat hij ziet als iemand het autoraampje van een voorbijrijdende Mercedes laat zakken, om daar een kat uit te gooien. Het dier blijkt lelijk gewond: schaafwonden en afgescheurde nagels. “Hij kon net voor een andere auto wegschieten”

De passant in kwestie twijfelt geen moment en belt de dierenambulance, die op dat moment wordt bemenst door Dominique van Huik en haar collega Carola Lensink. “Ik werk al tien jaar bij DierenZorg Eemland, maar dit was mijn eerste officiële dag op de ambulance”, deelt Dominique aan Hart van Nederland.

“We waren bezig met een melding over een hond, toen dit binnenkwam. Een mevrouw belde ons met het verhaal dat ze had gezien hoe iemand een kat uit het raam van een rijdende auto gooide.” De kat kan na zijn onfortuinlijke landing nog net voor een toesnellende tegenligger wegschieten.

Onder de motorkap

Dominique en haar collega kunnen niet direct weg, dus vroegen ze de vrouw hen op de hoogte te houden. Uiteindelijk belt de passant nog eens, nu met de mededeling dat de kat in paniek onder de motorkap van een geparkeerde Caddy is gekropen. Het dier zit vast en dus besluiten de ambulancebroeders richting Soest te rijden.

“Toen wij aankwamen, stond de motorkap al open en hadden mensen zich al over het dier ontfermd”, weet Dominique. “Ik ben daarop onder de auto gekropen om te kijken of ik de kat kon bevrijden. Hij was heel lief, dus lukte het door heel voorzichtig zijn pootjes terug op de grond te zetten.”

Afgescheurde nagels

Als de kat eenmaal is bevrijd, zien Dominique en haar collega direct dat de kat wondjes heeft. Bij de dierenarts blijkt wat de werkelijke schade is: schaafwonden en afgescheurde nagels. De wonden worden verzorgd en moeten uit zichzelf genezen.

“Mijn collega heeft de kat Mercedes gedoopt, omdat hij uit een rijdende Mercedes is gegooid”, vertelt Dominique. “Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Af en toe is hij nog wat angstig, maar dat is logisch als je zo’n traumatische ervaring hebt meegemaakt.”

Wie dumpte Mercedes?

Het is onduidelijk of het de eigenaar zelf is die Mercedes uit zijn Mercedes gooide. Volgens Dominique gebeurt het namelijk vaker dat buurtbewoners een kat beu zijn en het dier ergens anders droppen.

De kat is niet gechipt, de eigenaar heeft twee weken om zich te melden voor Mercedes mag worden herplaatst. In dat geval hoeft er niet lang te worden gezocht naar een nieuw baasje: “Als de eigenaar zich niet meldt, heeft de mevrouw die het allemaal zag gebeuren al aangeboden om de kat te adopteren.”


.

Vrijdag 8 juli 2022.

.

Meldpunt 144

De huis- en hobbydierenlijst
Een hond of kat is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Echter blijkt niet elk dier geschikt om in Nederland als huisdier te houden, hoe leuk ze soms ook zijn! Bepaalde soorten hebben vaak een behoorlijke ‘gebruiksaanwijzing’, waardoor al snel het dierenwelzijn en de veiligheid van mensen in het gedrang komt.
Een adviescollege van onafhankelijke wetenschappers heeft een groot aantal zoogdiersoorten onder de loep genomen. Daarbij is gekeken naar risicofactoren voor dierenwelzijn en gezondheid en veiligheid van de samenleving. Uit het onderzoek is een selectie van dertig zoogdieren gekomen die vanaf 1 januari 2024 nog gehouden mogen worden in Nederland. Welke zoogdieren er dan nog toegestaan zijn kun je vinden op de huis- en hobbydierenlijst:
Heb je op deze datum nog een dier wat niet voorkomt op de positieflijst? Dan mag je deze wél behouden of op een geschikte locatie onderbrengen totdat het dier overlijdt. Je mag er dan niet meer mee fokken of het dier verkopen. Op deze manier wil men voorkomen dat dieren in de natuur gedumpt worden en wordt illegale handel tegengegaan.

.

.


.

.

Vakantie opvangplekje aangevraagd voor volgend jaar.

.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: “Wees alsjeblieft bijtijds voor het aanvragen van een vakantieplekje zodat we geen “sorry” moeten verkopen…!” Onze plekjes zijn nu eenmaal beperkt omdat we geen pension zijn met kennels. Bij ons vindt de vakantieopvang plaats in huis te midden van onze eigen hondjes. Sara en Arie zijn al jaren lang met regelmaat bij ons te gast en dat kan ook omdat hun baasjes altijd op tijd zijn met het reserveren. Nu hebben ze al een vakantie gepland staan in de maand september maar is er ook al een reservering aan gemaakt voor mei in het komend jaar.  Kijk zo pak je nooit mis. Natuurlijk kan een opvangplekje niet altijd lang van te voren gepland worden. Vaak lukt het ook wel om dan toch een plekje te krijgen maar dat is echt maar afwachten. Vanzelfsprekend ligt het er aan of we al gasten hebben, of het een grote logé of een kleintje is, of hij alleen komt met tweetje of drietjes zijn. Tja ….

___

 

Zaterdag 9 juli 2022.

.

Einde vakantie Deisy

.

Aan al het leuke komt een eind. Zo is het ook voor de vakantie van Deisy. De dame had weinig tijd nodig om zich bij ons roedeltje thuis te voelen. Schaamteloos pikte ze naar believen de favoriete ligplaatsen van ons clubje in, at ze uit hun voederbakken, en drong ze voor bij het krijgen van wat lekkers of een kroelbeurt.

.

.

.

.

Tja, dan kun je wel zeggen dat ze door onze hondjes alle ruimte heeft gekregen om zich één van hen te voelen. Maar ja dat is nu voorbij.
Met weemoed zal ze terug denken aan de strooptochten die ze met de club door het bos maakte of aan het struinen door de hei …

.

.

.

.

In de namiddag kregen we een berichtje dat haar baasjes tussen 19.00 en 19.30 uur haar zouden komen ophalen. Ze voelde dat er iets ging gebeuren en ze stond al op de uitkijk. Dat ik haar naar de parkeerplaats zou brengen op het moment dat haar baasjes, direct uit het buitenland, zouden ophalen wist ze nog niet.

En zo geschiedde…

Deisy blij om haar baasjes weer te zien en haar baasjes blij dat ze Deisy weer konden omhelzen. Tja, nu krijgt ze voorlopig weer enorm veel aandacht en dat is precies wat ze heerlijk vindt.

Dag Deisy … tot de volgende keer …..

 

 

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 10 juli 2022 

Rocky

.

Rocky is gereserveerd

.

Hoera !!! Het ziet er naar uit dat Rocky het asiel mag gaan verlaten…

.

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leer een spel tussen honden herkennen

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Alba en Donnella, baasjes van Bros en Albert, late zien hoe goed Bros zich gedraagt tijdens een de manicure

.

Knap hoor !!! dat lukt mij niet met onze hondjes .. haha… 

.


.

.

Toon,  baasje van Bentley, stuurde deze update.

Goedemorgen Ton eventjes geleden dat je iets van ons hoorde.

Het gaat goed aan deze kant…

Gisterenmorgen bij de Dierenkliniek Oosterhout kreeg Bentley tje 🐾🐾  zijn drie maandelijkse Bravecto  tegen vlooien en teken wat zéér goed werkt…..

Ook gaat hij 😅 wéér opnieuw naar de Trimsalon ivm mét dit weertje … Mucho calor 🌞.

Hoog nodig …

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

  

Wat ik kwijt wilde over Spaanse asielen en de hondjes die ter adoptie worden aangeboden.

Onlangs las ik de volgende quotes in verschillende berichten:
– Politie treedt op tegen slechte Spaanse opvangcentra voor zwerfhonden,
– niet alle asielen verdienen steun,
– sommige getraumatiseerde honden zijn beter af in een bonafide asiel dan bij een Nederlands gezin.

.
Als je dat leest dan snap je dat ik mijn hart moet luchten en het een en ander wil toelichten. Ik moet echt even iets kwijt over asielen in Spanje. Zo ontzettend veel Nederlandse stichtingen steunen tientallen asielen in Spanje, door heel Europa en ja zelfs over heel de wereld. Het gaat nu niet om de asielen die dodingstations zijn maar asielen die “Het beste voor hebben met de opgevangen dieren”.
.
Overal heb je rotte appels
.

Toen wij begonnen met het werk van Dierenmissies leefden wij ook op een roze wolk. We waren blij verrast te ervaren dat er zo ontzettend veel mensen blijken te zijn die zich, vaak verenigd in een stichting,  in binnen- en buitenland als vrijwilliger belangeloos inzetten voor het welzijn van dieren. Zij doen dit door, net als wij,  een lokale partnerorganisatie te zoeken die vanuit Nederland wordt ondersteund. Maar wat als die partnerorganisatie een dubbele agenda heeft ?

Wij hadden het ‘geluk’ dat we met dergelijke praktijken geconfronteerd werden toen we nog maar pas begonnen waren. Hierdoor waren bij ons op tijd de ogen open gegaan en zagen we dat in deze goedbedoelde asielwereld niet alles rozengeur en maneschijn was. Het was een behoorlijke ontnuchtering toen we van dichtbij vernamen van een particulier asiel in het noord west Spanje, die geleid werd door twee dames, expres de honden in afschuwelijke omstandigheden lieten leven om zo meer donaties te krijgen die zij verzilverden als een extra inkomen. Wees gerust hier is een einde aan gekomen. De dames zijn veroordeeld, het asiel is opgeknapt en onder ander management gekomen. Maar toch willen we maar zeggen dat het predicaat ‘asiel’ of ‘opvangcentrum’ niet automatisch betekent dat de dieren hier goed behandeld worden.
.
Hierdoor zijn we extra voorzichtig geworden en zijn we erg selectief bij het uitzoeken van de club waaraan die wij onze aandacht, tijd en geld besteden om de daar aanwezige dieren te helpen. Daarom is het ook goed om altijd kritisch te blijven kijken naar het asiel of opvangcentrum waar je je voor inzet en moet je als stichting niet bang zijn om over te stappen naar een ander asiel als de gang van zaken je om één of andere reden je niet aan staan of dat die niet meer stroken met de kwaliteitsnorm die je als stichting ten doel hebt gesteld.
.
Van de regen in de drup.
.
Leren ze het nou nooit. Nee natuurlijk niet. Wij blijven lekker bezig en hopen zo een zinvolle bijdrage te leveren aan het welzijn van de zwerfhonden in Spanje.  De term ‘zwerfhonden’ is eigenlijk niet goed want het gros van de honden in Spaanse asielen zijn geen zwerfhonden zoals je die vroeger had en die verwilderd generaties lang in meutes hun kostje bij elkaar moesten zoeken. Een grote groep is wel zwervend aangetroffen maar dan hebben ze slechts korte tijd echt zonder baasje rondgelopen.  Ze zijn dan door hun baasje uit de auto gezet, op een industrieterrein achtergelaten  of ergens in de natuur gedropt onder het motto: “zo dan moet hij zichzelf maar redden”. En gelukkig worden die kort daarna meestal door vrijwilligers van de straat gehaald.
.
We vergeten gemakshalve dat er ook een hele grote groep dieren in het asiel zitten die direct gered zijn uit de handen van de baasjes waarbij ze in erbarmelijke omstandigheden moesten leven. Dieren die door Seprona, de speciale dienst (dierenpolitie)  van de Guardia Civil, zijn weggehaald en waarbij het baasje vervolgd wordt en vaak een boete tegemoet kan zien die ergens ligt tussen de 500 en 30.000 euro.
.
Overigens niet elk privé asiel of opvangcentrum blijkt een redding te zijn voor de hond. Met regelmaat redt Seprona door heel het land honden die in verschrikkelijke en onhygiënische omstandigheden leven. Deze dieren leven in diverse privé opvangcentra, kleine privé dierentuinen, boerderijen en grotere opvangcentra.
.
Tot zover mijn ongenoegen over de plaatsen waar je zou verwachten dat dieren goed verzorgd zouden worden…

.
.
Wat heeft dit alles nu voor de hond te maken met een eventuele kans op adoptie. ?

Wat betekent dit nu voor de kansen op een nieuw baasje voor deze hondjes?
Elke stichting hanteert hiervoor eigen normen. Wij werken bij voorkeur niet met opvanggezinnen  omdat we sowieso er alles aan zullen doen om de honden niet een onnodige keer te laten verhuizen en van baasje te laten veranderen omdat dit altijd een knauw geeft in het vertrouwen in mensen.  Vergeet niet dat een hond al een slechte ervaring met mensen heeft gehad en of door mensen in de steek is gelaten.!!!!!!  Het wennen aan een nieuwe woonomgeving duurt al gauw drie maanden en de hond lijkt dan aardig op zijn of haar plekje te zijn maar hij of zij heeft sowieso altijd al een negatieve ervaring in zijn of haar rugzakje. LET OP : Dit is natuurlijk niet hetzelfde als een korte vakantieopvang, een crisisopvang in een noodsituatie, of een korte opvang waarbij door professionals algemene vaardigheden worden bijgebracht die voor de hond een stap naar een gezinssituatie makkelijker maken.
 .
Om een hond in aanmerking te laten komen voor een adoptie, stellen wij als voorwaarde dat er 1) geen bijtverleden bekend mag zijn, 2) dat de hond sociaal met andere honden moet zijn, en 3) dat de hond geen trauma mag hebben waardoor is te verwachten dat de hond niet op relatief korte termijn een normale rol als gezinshond kan vervullen. (extreme angst voor mensen is bijvoorbeeld zo’n trauma). Het onnodig veranderen van baasje en verhuizen vergroot de kans op een verergering van verlatingsangst of het vergroten van het wantrouwen in mensen.  Of ze überhaupt een goede kans maken op een nieuw baasje hangt in belangrijke mate af wat voor trauma ze hebben opgelopen tijdens hun leven tot het moment dat ze in het asiel terecht komen. We gaan er dan voor het gemak er niet vanuit dat ze in het asiel nieuwe trauma’s te verwerken krijgen.
.
Hondjes die door een baasje achtergelaten worden en vrij snel in het asiel terechtkomen, zijn doorgaans goed gesocialiseerd en niet bang voor menselijk contact. Soms tref je dieren aan die wel wat terughoudend zijn bij het eerste contact met vreemden maar dat is iets dat snel zal slijten.  Anders wordt het als de honden flink zijn mishandeld of keer op keer met geweld zijn weggejaagd van een plek waar ze als zwervertje, eten probeerden te vinden. Dit zie je soms bij restaurants waar dieren bedelen om eten aan de tafels bij gasten. Het bedienend personeel probeert dat te voorkomen door de dieren op allerlei, soms onplezierige en of pijnlijke manieren, van hun terras te weren. Als wij zoiets zien gebeuren dan lopen wij ‘met enig tumult’ steevast weg uit het restaurant. Geloof maar gerust dat de mate van ‘tumult’ gerelateerd is aan de manier waarop ze de dieren weren. Ook hierbij is opvallend te zien dat hoe verder je het binnenland in komt hoe vaker dit voorkomt. Is de gemiddelde gast een lokale Spanjaard dan kijkt niemand op van geweld tegen een zwervertje.  Maar als de meerderheid van de gasten bestaat uit toeristen dan wordt het ineens een hele andere zaak.
 .
Even terugkomend op de getraumatiseerde hond die toch  geadopteerd wordt. Het is moeilijk om te beschrijven wanneer een zwaar getraumatiseerde hond toch met succes bij een gezin geplaatst kan worden.  De kans dat dit fout gaat lopen is vrijwel zeker.  Alleen als het baasje de nodige ervaring heeft met het verzorgen en opvoeden van getraumatiseerde honden is er een kans op een succesje.  Zelden zal de hond het trauma geheel kwijtraken en altijd zijn er momenten van terugval. Dit is voor een gemiddeld gezin geen goed vooruitzicht want zo’n terugval is meestal gevoed door angst waarbij van zich af gebeten kan worden. Dit wil je niet laten gebeuren bij een onervaren baasje en of in het bijzijn van kinderen.
.
Zoals ik al beschreef zijn we tegen het gebruik van gastgezinnen maar het kan nog veel erger. Het gebruiken van opvanggezinnen om ernstig getraumatiseerde honden te resocialiseren of te heropvoeden blijft een moeilijke zaak omdat altijd de terugval op de loer ligt. Bovendien kun je een hond heropvoeden maar zodra hij bij een ander baasje komt is een (gedeeltelijke) terugval vrijwel niet te voorkomen. We hebben meerdere extreem angstige honden meegemaakt waardoor bij ons het besef is gekomen dat  een hond, die echt zó bang is van mensen, veel beter af is in het asiel te midden van de andere honden en dat de fragiele band, die na erg lange tijd opgebouwd wordt met de vaste verzorger, het hoogst haalbare is …. Als je dan kost wat kost zulke honden toch 1500 km laat reizen, bij een vreemd gastgezin zet met de bedoeling om dat arme dier na enige tijd weer te laten verhuizen naar en ander baasje …  is gewoon misdadig en in mijn ogen pure dierenmishandeling.
.
Ach, ik zal hier wel weer een boel commentaar op krijgen maar ja, dat is dan maar zo ….

.
.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Klikker training”

.

.

.

.

Cookies kunnen goed helpen om je lieverd iets aan te leren…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Lizzy van 25 juli 2022 tot 19 aug 2022

Sjors Moos en Mike van 1 tot en met 9 september 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

.

«
»