Dierenmissies Weekjournaal van 3 juli 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een betrapte broodfokker en een verplichte knipbeurt, hebben we een tip voor iemand die graag in Spanje met hondjes in een strandtent wil werken, stonden mensen oog in oog met een jonge wolf, is de vakantie van Ian en Babs en ook die van King ten einde gekomen, is een illegale puppy vervoerder in Duitsland aangehouden en zijn er weer leuke updates van baasjes uit het land. In de column leggen we uit hoe je ernstige bijtincidenten kunt voorkomen en ide (on)zin van de week zien we de beroepskeuze van je hond. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Politie: Weer broodfokker betrapt en Verplichte trimbeurt
– Wil jij een hondenstrandtent runnen in Spanje?
– Wolf door toeristen gespot.
– Einde vakantie van Ian en Babs
– Weer een geslaagde actie tegen illegale puppyhandel uit Oost Europa.

– Einde vakantie van King
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Nieuw koppie
– Nog een keertje extra aandacht voor Bayron

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje: Weer gekke hondenfilmpjes
– Bericht van baasje over:  Bros & Albert, Jody & Max, Tosca, Mike & Moos & Sjors & Millie
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Voorkomen van ernstige bijtincidenten”.
– De (on)zin van de week: De beroepskeuze van je hond
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 27 juni 2022

.

 

Meldpunt 144

Verplichte trimbeurt

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is naar aanleiding van een melding op bezoek gegaan bij een adres in Gelderland. Het hondje op de foto werd aangetroffen en zoals je kan zien had het dier een te lange en vervilte vacht. Dit kan ontzettend pijnlijk zijn en valt onder verwaarlozing van een dier.
Na een indringend gesprek met de eigenaar heeft het hondje een verplichte trimbeurt gehad.
Zelf dierenmishandeling of verwaarlozing melden? bel naar 144 of vul het meldformulier in via https://bit.ly/3yh10Hg
Melden kan nooit kwaad wanneer het om dierenleed gaat!

.

.


.

.

Dinsdag 28  juni 2022  

.

Hoeveel mensen zouden hier van dromen? 

Wil jij een foodtruck met terras, ligbedden en parasols op een hondenstrand in Alicante runnen?

Wil jij een foodtruck met terras, ligbedden en parasols op een hondenstrand in Alicante runnen?
Beeld: Canva

ALICANTE – Het lijkt een vloek te worden, iets wat zo mooi geweest had kunnen zijn blijkt iets bijna onhaalbaars. De gemeente Alicante is voor het derde jaar op rij op zoek naar iemand die een dienstverlening wil beginnen bij het hondenstrand van Agua Amarga. Daarbij wordt gedacht aan een foodtruck, ligbedden, parasols, drinkfonteinen voor de honden en andere services. Ben jij dus van plan om het roer om te gooien en te vertrekken naar Spanje en hou jij van honden en het strand? Dit is jouw kans!

Turismo Alicante  heeft een de opening geplaatst voor een contract met een looptijd van drie jaar voor de installatie van een foodtruck met een terras en de verhuur van parasols en ligbedden bij het Playa Agua Amarga strand van Alicante dat bekend staat als ‘doggy beach’. Het is het derde jaar dat gezocht wordt naar een kandidaat die de afgelopen jaren niet werd gevonden.

Het hondenstrand van Alicante  heeft al de beschikking over een lifeguard van juni tot en met september en er is ook al een pipican, een afgezette ruimte waar de honden hun behoefte kunnen doen. Het ontbreekt het hondenstrand van Alicante echter aan een dienstverlening met diverse services zoals horeca, ligbedden en parasols.

Nu doet de gemeente opnieuw een poging om een geschikte kandidaat te vinden om de foodtruck met terras en de extra services te runnen. Uiteraard is dat niet gratis en zal de potentiële kandidaat een jaarlijkse vergoeding moeten betalen van 7.992 euro wat neerkomt op minimaal 23.976 euro voor drie zomerseizoenen. Omdat het een openbare concessie is accepteert de gemeente geen aanbiedingen onder die prijs. Voor de verhuur van zowel de ligbedden als de parasols (apart) heeft men als verhuurprijzen 7 tot 8 euro per dag vastgelegd (voorheen 6 en 5 euro).

De foodtruck mag 20 vierkante meter groot zijn met een terras van 50 vierkante meter. Er is 120 vierkante meter ruimte voor de parasols en ligbedden en de openingstijden moeten van 9 tot maximaal 1.30 uur zijn. Voor 2022 geldt een seizoen van 1 juni (met vertraging) tot en met 30 september maar voor de jaren 2023 en 2024 geldt een seizoen van 1 mei tot en met 15 oktober. Meer informatie kun je vragen via het contactformulier  op de website van Turismo Alicante.

In de zomer van 2016 werd dit 250 meter lange en 50 meter brede hondenstrand met een veelvoud aan services voor de baasjes en dieren geopend. Zo was er een chiringuito met speciaal eten en drinken voor de honden zoals honden-pizza’s, ijs, yogurt en zelfs speciaal hondenbier. Daarnaast waren er honden ligbedjes en parasols voor de honden die na het spelen en zwemmen even wilden rusten naast hun baasjes die ook konden genieten van speciale services.

In 2019, 2020 en 2021 lukte het de gemeente echter niet meer om iemand te vinden om de services op het hondenstrand voor rekening te nemen. Dat jaar moest er een strandbar komen met drinken, eten, tapas, ijs en fruit, moesten er speciale hondenartikelen zoals poepzakjes, riemen en drinkbakken verkocht worden, moesten er tenminste 15 parasols en 30 ligbedden zijn en dat alles terwijl de nieuwe eigenaren 5.000 euro per jaar moesten betalen voor het gebruik van het strand.

.

Meerdere malen hebben we gedroomd om iets in Spanje te beginnen. Alicante is een heerlijke plaats met een prachtige binnenstad en een perfect strand.  Waren we maar iets jonger en hadden we maar de centjes.. dan waren we met onze hondjes al vertrokken …

.

.


.

.

Woensdag 29 juni 2022.                                                .

.

Wolf door toeristen gespot. 

KLIK op foto om filmpje te zien.

Uit een tussenrapport van onderzoeksbureau Bij12 blijkt dat het aantal wolven in Nederland gestaag toeneemt. Een wolf tegenkomen is niet ondenkbaar, maar wat doe je als het gebeurt? Het overkwam Petra Krijgsman en Jack Heijstek tijdens een ochtendwandeling op de Veluwe.

Afgelopen zondag rond 8.15 uur op de Zuidwest-Veluwe schrikt het echtpaar op van onverwachts geritsel. “We gaan weleens vaker de natuur in”, vertelt Petra Krijgsman aan Hart van Nederland. Als haar man niet hoeft te werken als buschauffeur, zijn de twee het liefst dichtbij de wilde dieren.

Petra: “Mijn man zei dat ik moest komen kijken omdat hij een wolf zag. Natuurlijk geloofde ik dat in eerste instantie niet, maar op een mooie afstand van ons keek ik recht in de ogen van een jonge wolf.”

Op doortocht

De Zuid-Veluwse boswachter Frank Theunissen vermoedt dat de jonge wolf op doortocht is. “De gesignaleerde wolf is een echte rondtrekker denk ik. De wolven hier komen vermoedelijk uit Duitsland.”

Volgens Maurice La Haye van het Wolvenmeldpunt Zoogdierenvereniging is het belangrijk om de wolven in Nederland met rust te laten. “Wolven zijn niet gevaarlijk. Ze zijn banger voor jou dan jij voor hen hoeft te zijn.” La Haye schat in dat er momenteel zo’n vijf tot twintig wolven op de Veluwe verblijven.

In Nederland zijn van de afgelopen jaren geen incidenten bekend tussen mens en wolf. Wel laat de zoogdierendeskundige weten dat het verstandig is om de wolven niet te voeren. “Voel jij je toch bedreigd, dan is het belangrijk dat je andere mensen opzoekt en grote gebaren maakt.”

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 30 juni 2022

.

Einde vakantie Ian en Babs

Rond 12.30 uur kwamen Vera en Wim de twee schurkjes ophalen. Ian en Babs hebben weer zo’n twee weken bij ons gelogeerd en zijn zo’n beetje wel de baas van het bos geworden. Beiden rennen ze als kleine raketjes over de paadjes van het bos. Druk spelend en stoeiend kunnen ze zo hun energie kwijt.  Gelukkig luisteren ze erg goed en ook de nog jonge Babs, die bekend staat als dame die nog al eens met een eigen willetje een eigen richting durft te nemen, komt zodra ze geroepen wordt. Menig keer is ze buiten het zicht en als je dan even wacht hoor je haar belletje ergens in het dichte bos tot ze ineens weer voor je staat. Meestal zijn het Babs en Ian die voorop lopen. De anderen zijn wat gematigder in het verspillen van energie en lijken niet meer dan de noodzakelijk route te willen lopen. Nu kan natuurlijk ook het warme weer daar een oorzaak van zijn…

.

Soms lijkt het dat Babs Ian tijdens het stoeien een beetje overheerst maar niets is minder waar. Kijk maar naar het filmpje dat we maakten toen we uit het bos kwamen. Wij hebben de grote ronde gelopen en Annerie staat aan het begin van het bos op ons te wachten met de kleine King. Dan blijkt dat Ian en Babs nog lang niet alle energie verspeeld hebben.

.

 


.

Vrijdag 1 juli 2022.

.

Einde van vakantie van King.
.
Tja het afscheid  van King is voor ons ook altijd net even iets moeilijker. Dat ventje heeft de extra zorg nodig omdat hij slecht kan zien en twee keer per dag een prikje voor zijn diabetes moet krijgen. Tellen we de verschillende vakantie beurten bij elkaar dan heeft hij al meer dan een half jaar bij ons gewoond. Tja, dan wordt zo’n ventje een stukje van de inboedel. Hij heeft met zijn hoge leeftijd een eigen status aparte binnen ons roedeltje. Zo loopt hij met Annerie een apart rondje als we uitgaan. Enfin, Jan en Martha zijn net terug uit Amerika en konden geen moment langer wachten om hun King op te halen. Dat is zeer begrijpelijk als je dat aandoenlijke mannetje ziet. Het is rond 9 uur als Jan en Martha vanuit huis vertrekken richting IJhorst. Tegen 11 uur hebben we de koffie al klaar staan en hebben we de spulletje van King al ingepakt.
.

.

.

Maar natuurlijk moesten we eerst even bijpraten onder het genot van een kopje koffie. Zij met hun verhalen uit Amerika en wij met onze verhalen van King in IJhorst.

.

.

.

.

.

.

.

.
.
We overwegen zelf een bench aan te schaffen omdat we zagen dat zowel Flor en Deisy met hun grote lichamen zich af en toe in zijn kleine bench wurmden. Waarom weten we niet. Ieder is vrij om te gaan en staan waar hij of zij wil dus is er duidelijk iets dat hen een stukje geborgenheid biedt.
.
.

.

.

.

.

Overigens stoorde dat King niet hoor want hij is al zo thuis bij ons dat hij elke andere mand of plekje inpikt.

.

Wat is er niet lekkerder dan in het zonnetje vanaf de veranda de tuin in te kijken. (terwijl hij vrijwel blind is) ach het genieten van het zonnetje is ook fijn.

Ook de koelmat heeft hij gevonden en zo hebben we er drie dus is er altijd wel eentje vrij.

.

.

.

Toen vertrokken Martha en Jan met de kleine King. We moeten afkicken want elke dag in de morgen en avond als de klok acht uur sloeg, moest King zijn insuline prikkie krijgen… daar hoeven we dus voorlopig niet meer aan te denken.

En voorlopig voor de laatste keer ging King de trap af om in de tuin te komen. Zo liet hij aan zijn baasjes zien dat hij ook met zijn beperkte zicht, zich prima kan redden.

“Dag King tot de volgende keer !!!”

.

.

.

.

.

.

.

.

Zaterdag 2 juli 2022.

.

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

Dama

Dollar

.

.

.

.

.

.

.

.

Nieuw Koppie.

Dit is Musa, teefje, labrador mix, geboren 2020, hoogte 62 cm, kleur zwart, kort haar. Musa woont bij Elena in het asiel in Solena in de regio Ciudad Real. Karakter,: tikje timide, ondernemend, aanhankelijk, lief, goed met andere honden. Achtergrond informatie: op straat gevonden zonder chip.

.

Meer info volgt…

.

.

.

.

.

Nog een keertje extra aandacht voor Bayron

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

KLIKK OP DE FOTO om zijn adoptiepagina met info te bezoeken. .

.

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 3 juli 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

 

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Alba en Donnella, baasjes van Bros en Albert, stuurden ons deze foto van hun ‘superschatten’.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Marjanne en Kevin, baasjes van Jody en Max stuurden ons dit leuke verfrissende filmpje. 

 

.

Even een filmpje hoe het met Jody gaat.

“Leven als een koning…”

.

.


.

.

Marius en Els, baasjes van Tosca (Nube) stuurden ins deze leuke vakantie-update met foto’s.

.

Beste Ton en Annerie.

Hier weer een update hoe het gaat met Tosca (Nube) uit het asiel van Elena.
Ze doet het heel goed. We krijgen ook altijd veel leuke opmerkingen over haar.
In het begin was ze timide, maar nu is het een heerlijke actieve hond.
Ze gaat graag mee overal naartoe. In de auto, veel wandelen, maar ook zoals nu, op onze vakantie, is ze heel relaxt op een terras.
Als ze met ons is, bijvoorbeeld op de kampeerplaats is ze zelfs af en toe een beetje waaks naar anderen.

.

.

Ze kan vreselijk hard rennen en thuis kunnen we haar in park en bij zee makkelijk loslaten.
Hier in Frankrijk ruikt ze duidelijk “wild” en houden we haar aan de lijn.
Ze kan braaf zitten, liggen en blijven (even) op commando.
Ze leert snel, maar we gaan nog wel een cursus doen.
We zijn echt verkikkerd op haar en heel blij en gelukkig met onze keuze.

Vriendelijke groet, Marius en Els

.

.

.


.

.

Linda, baasje van Sjors, Moos, Mike en Millie, vierde haar verjaardag met de hondjes aan het Zeewolder strand…

.

Vandaag weer naar Zeewolde geweest, konden de hondjes lekker in het water?

Dus dat was een leuke verjaardag?

Zo heerlijk daar. Wel behoorlijk druk vandaag, maar daar heb je eigenlijk geen last van, het is zo groot/lang…

 

Natuurlijk hebben we Linda een hele fijne verjaardag toegewenst…

.

.

 

 

 

.


.

De 4-kanten column van Ton

.

 . 
.De 4-kanten column van Ton:

.
.

.

 

 “Voorkomen van ernstige bijtincidenten”.  
.

Verplicht diploma voor baasjes van vechthonden of is er wat anders te doen tegen ernstige bijtincidenten …
.
rottIs het hondenbezit zonder baasjes-bekwaamheid-certificaat te  vergelijken met autorijden zonder rijbewijs? Nee, absoluut niet maar het is wel verstandig om de nodige kennis op te doen voordat je een hond aanschaft.
.
Nieuwe baasjes vragen ons soms het hemd van het lijf omdat ze gewoon nooit eerder een hond hebben gehad en dat is prima. In de praktijk blijkt het gewoon onmogelijk om te voorspellen of het bij onervaren baasjes goed zal gaan of niet.
.
Soms gaat het prima met een wat grotere hond terwijl je zou verwachten dat daarbij wel extra hulp gebruikt kon worden en een andere keer is er een klein hondje dat (als je de baasjes mag geloven) langzaam maar zeker de leiding in huis heeft overgenomen en nu de boel terroriseert. Een goed baasje zijn moet je nou eenmaal leren.
.
Hoe je het ook bekijkt…  ervaring van het baasje is altijd de sleutel tot succes en het is eenvoudiger om een klein hondje te corrigeren dan een groot joekel. Het is nou eenmaal makkelijker in een klein autootje te rijden dan in een grote vrachtwagen of een raceauto. Maar in alle gevallen is het de bedoeling dat het voertuig tussen de lijntjes op de weg blijft en iedereen begrijpt dat wat rijles geen overbodige luxe is. Als je als baasje in het begin geen ervaring hebt is het dus wel verstandig om je goed te laten voorlichten en zo spoedig mogelijk met je hond een (gedrags)cursus te volgen. Het is niet alleen voor de hond maar ook voor het baasje o zo leerzaam…Nee voorschrijven vindt ik te ver gaan want wie bepaalt of iemandimages genoeg ervaring en of kennis heeft? Bovendien is dit nu weer zo’n ballonnetje dat opgelaten wordt na het incident met de Rottweilers. Ongelukken gebeuren nu eenmaal en dit was er zo een. Het onfortuinlijke voorval was niet te wijten aan slechte opvoeding van de honden. Instinct en roedelgedrag deden het vernietigende werk.
.
grrrrIs dit iets dat alleen bij vechthonden voorkomt? Nee. We zijn vast allemaal het bijtincident met de 11 Labradors vergeten dat zich jaren geleden voordeed. Net als bij de Rottweilers werden zij door iets geprikkeld en nam het natuurlijke groepsgedrag het over met alle gevolgen van dien. Wat moeten we dan doen om de maatschappij veiliger te maken met al die gevaarlijke honden ? images8EXFRYRANet zoals je ook niet alle sportauto’s kunt gaan verbieden heeft het ook geen zin om alle zogenaamde vechthonden te verbieden. Wat mij wel goed lijkt is om de combinatie van een vechthond met een gezinsleven eens goed onder de loep te nemen. Je kunt je afvragen of het verstandig is om dergelijke honden te houden alsof het echte gezinshonden zijn. Ik denk het niet. Hoe vaak je ze ook waarschuwt … de grootste onvoorspelbare factor is nu eenmaal  het kind. Een Stafford of Rottweiler zal uit zichzelf nooit iets doen maar het is wel een potentieel gevaarlijk individu in een onvoorspelbare omgeving. Je gaat ook geen geladen vuurwapen laten slingeren in een klas met kinderen !!!! . Wat mensen vergeten is dat ook de allerliefste hondjes groot of klein wel eens bijten. Wat daarvan dan de reden is laat ik even in het midden. Echter de gevolgen zijn gewoon veel minder erg en dat is nou precies waar het om gaat.
.
rottwWe hebben het over de vechthonden.. de zogenaamde risicorassen. De hondenrassen die door de mens generaties lang speciaal zijn gefokt om bij een confrontatie zo veel mogelijk schade te kunnen berokkenen bij de tegenstander. Het zit hen inmiddels in de genen en hun lichaam is er helemaal op ingesteld.
.
Nu hoor ik baasjes al zeggen: “Niet mijn lieverd hoor dat is zo’n schat voor kinderen … die zal nooit een kind bijten”. Hallo lieve mensen … geen enkele hond is van nature vals maar als de natuur zegt dat er gebeten moet worden (wat dus echt bij elke hond wel eens gebeurd !!!!!) dan is het bij een dergelijke hond ook gelijk goed raak….
Je kunt bijvoorbeeld per ongeluk op zijn tenen staan of hem pijn doen met het verschuiven van een stoel of op een gevoelige plek verkeerd aaien of hem laten schrikken door wat dan ook ….. Dus kun je je met recht afvragen of het een verstandige keuze is om zo’n hond opzettelijk tussen kleine kinderen te laten wonen…
.
Wij hebben op verschillende scholen kinderen verteld over het werk van Dierenmissies, de zwerfhonden en, juist met oog op onze multiculturele samenleving,  hoe je moet handelen als je één of meerdere vreemde honden op je af ziet komen en als je daar bang voor bent. Natuurlijk komt daarbij de relatie tussen  mens en hond ook aan bod.  Kinderen vinden het geweldig en luisteren aandachtig. Maar zelfs als je met hen alles bespreekt hoe hun handelen direct het gedrag van honden beïnvloedt, dan nog krijgen ze het voor elkaar om, zonder dat ze het zelf door hebben, met ongecontroleerde bewegingen en of geluiden de hondjes schrik aan te jagen.  oortje draaienDan hebben we het echt niet alleen over de peuters die staartje knakken, oortjes draaien, haren trekken of oogjes prikken…
.
Ik  neem hen niets kwalijk want het zijn kinderen. Maar dat is nu precies wat het begin van een bijtincident kan zijn.  Is er dan ook nog sprake van een roedel dan zullen ze zich allemaal tegen de ‘vijand’ keren en stuk voor stuk hun steentje bijdragen… Een kind heeft dan geen enkele kans …

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

De beroepskeuze van je hond

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Deisy van 22 juni tot 10 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Lizzy van 25 juli 2022 tot 19 aug 2022

Sjors Moos en Mike van 1 tot en met 9 september 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com