Dierenmissies weekjournaal van 26 juni 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de kennismaking met Tolo, zien we hoe de logees het maken en hoe zij de nieuwe logé Deisy in hun midden opnamen. We kregen weer een vakantieaanvraag en melden over een vreselijk voorval op een kinderboerderij en een zo mogelijk nog vreselijkere werkwijze van een illegale bloedbank in Madrid. In de column leggen we nog eens uit waarom we zo bezig zijn met hondjes en ide (on)zin van de week zien we dat je beter een beetje goede dunk van jezelf kunt hebben om iets te kunnen bereiken. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies Tolo, Juan en Pipo de Cueva Losa
– Update over de logees
– Vakantie aanvraag voor Sjors, Moos en Mike.
– Deisy komt logeren

– Politie: vreselijke slachting op kinderboerderij door honden.
– llegale bloedbank in Spanje voor honden en kattenbloed opgerold

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje: “Hoe leer ik mijn hond blaffen en stil zijn”.
– Bericht van baasje over:  Estela, Noa, Ramos & Catootje, Shirza & Bodhi, Leda & Fala & Carlito
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Waarom we zo met hondjes bezig zijn….
– De (on)zin van de week: Als je zelf denkt dat je niets voorstelt … dan ben je ook niets.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 20 juni 2022

.

 Nieuw koppies 

Dit is Tolo, reutje, geboren 27/04/2017, mix boxer, tussen 10 en 20 kg, kort haar.. Tolo woont in het asiel CAAD nabij BArcelona. Karakter: lief voor volwassenen en kinderen. Sociaal met andere honden zowel reutjes als teefjes. Een wat voorzichtige hond die niets liever dan liefde zoekt. Knuffelen is het einde en daar kan hij geen genoeg van krijgen. Tolo is een prima gezinshond die loyaal en trouw is.  Een schitterende jongen die menig hoofd laat omkijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dit is Juan, reutje, mix Duitse Herder Mastino, geboren …., (leeftijd volgt) Juan woont in het asiel van Elena in Solena in de Regio Ciudad Real. Karakter: Speels, knuffelig, en super lief voor volwassenen, kinderen en honden en katten. Achtergrond: ALs je voor Juan kiest dan kun je wel zeggen dat je een kanjer hebt getroffen. Een flinke lieverd die je vast kunt pakken en dan heb je ook een echte hond in je handen. Juan kan tegen een stootje en is niet snel uit zijn evenwicht te brengen. Hij is rustig van aard maar kan ook nog best wel een sprintje trekken hoor.  Wandelingen vindt hij het einde en autorijden is geen probleem,,,…

.

.

.


.

.

Dit is Pipo de Cueva Losa, reutje, Breton (met stamboom),  geboren 23 april 2021. Pipo woont in het asiel van Elena in Solena in de Regio Ciudad Real. Karakter: Zacht, speels, aanhankelijk, gek op aandacht…

Achtergrondinfo:   Deze Breton met de lange naam heeft een stamboom. Tja verschil moet er zijn. Een geweldige gezelschapsdame…

..

.

.

.

.


.

 

.

Dinsdag 21  juni 2022  

.

Update over de logees.

.

Logees v.l.n.r. King, Ian en Babs

Onze 3 logees King, Ian en Babs vermaken zich prima. Ze hebben alle drie zo’n hun eigen plekje in huis of tuin en gaan en staan waar ze maar willen. King wordt apart door Annerie uitgelaten in het bos omdat hij niet zo snel loopt als de anderen. Hij heeft ook niet meer zo’n behoefte om lange wandelingen te maken. Hij mag niet meer los lopen omdat hij regelmatig moet worden bijgestuurd vanwege zijn beperkte zicht. Zodra hij zijn plasje en poepie heeft gedaan dan draait hij zich resoluut om en wil hij naar huis.

.

Van voor naar achter Babs, Ian, Mia, Botas en op de achtergrond Flor.

.

.

Ian, Babs en Botas, Mia en Flor gaan met mij verder het bos in om een flinke ronde te lopen. Ze kunnen zich dan allemaal uitleven.

.

.

.

.

Ian en Babs kunnen het niet laten om niet met elkaar te stoeien. Of dat nu thuis op de bank is of in het bos. Het is in ieder geval goed om wat overtollige energie kwijt te raken.

.

.

.


.

.

Vakantie aanvraag voor Sjors, Moos en Mike.
.
Linda, baasje van Sjors, Moos, Mike en Millie heeft verzocht of Sjors Moos en Mike van 1 tot en met 9 september konden komen logeren. Nou dat past precies dus zijn ze van harte welkom. Millie die erg lief maar nog jong, groter en een stuk drukker is, gaat naar een kennis toe. Dat zou voor ons een beetje veel worden.

.

.

.


.

.

Woensdag 22 juni 2022.                                                .

.

Deisy komt logeren..

Rond 10.00 uur kwam Inge met haar dochter Deisy brengen voor de vakantie. We hadden een extra dagje er voor aan vastgeplakt om te zien of Deisy zich bij ons kon aarden. Mocht dat niet gaan dan zouden ze Deisy donderdag weer ophalen en gaat ze in de auto mee op vakantie. Wij hadden er geen twijfels over maar het was wel een goede manier om alle onzekerheden uit te sluiten. Ik ving Deisy op bij de parkeerplaats van de camping en we namen even ruim de tijd voor de overdracht. Deisy is namelijk wat bang voor mannen maar dat was gauw voorbij zodat ze rustig met me mee liep naar de auto.  Mijn auto stond  binnen op het campingterrein en daar stapte ze zo in. Nog even de baasjes uitzwaaien en wij waren onderweg naar ons chalet dat achterop de camping staat. Toen kwam het moment dat ze kennis moest maken met onze hondjes en de logees Ian, Babs en oudje King.

Onze hondjes Botas, Flor en Mia (en King) geven nooit problemen maar we moesten even kijken hoe het met Ian en Babs zou gaan.  Die kunnen nog al eens druk doen en dat zou Deisy wat onzeker kunnen maken. Omdat we waren gewaarschuwd dat ze ook wat angstig voor andere honden kon zijn, hielden we haar eerst even aan de lijn. Nou dat viel dus ook erg mee en al gauw kon ze los de tuin verder verkennen.

 .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Wat erg leuk was om te zien dat juist onze super bange Flor aan Deisy de hele tuin liet zien tot het moment dat ze bij ons kwam om aangehaald te worden. Het ijs was gebroken en het  grote verwennen kon beginnen..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Toen werd het tijd voor de eerste boswandeling. Midden overdag blijft Flor thuis (ze vindt het te druk op de camping) en loopt Annerie met de kleine King een apart kleiner rondje. Dat betekende dat ik met Botas, Mia, Babs, Ian en Deisy over de camping naar het bos liep.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

Vanavond nog een wandeling aan de lijn en dan mag ze morgenochtend net als de anderen in het bos los lopen.

.

.

.

.

.

..

Terug thuis is ze inmiddels de koningin van het stel geworden. Ze zoekt buiten de lekkerste schaduw plekjes op.

.

.

.

Binnen neemt ze zonder gêne de plaats van Flor in en wurmt ze zich net zo makkelijk in de piepkleine bench van King (Yorkshire terriër) die hij speciaal mee heeft omdat hij zich daar, als bijna bind mannetje, lekker veilig in voelt.

Tja…. Nee gelukkig hoeft ze bij ons niet bescheiden te zijn en de andere hondjes vinden ook alles best.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 23 juni 2022

.

Meldpunt 144

.

.

 

.


.

Vrijdag 24  juni 2022.

.

Illegale bloedbank in Spanje voor honden en kattenbloed opgerold

Bij een inval in een – als veterinair centrum verhulde – illegale bloedbank in Madrid zijn 240 galgo’s en andere dieren gered. De eigenaar en een medewerker zijn opgepakt vanwege commercialisering van dierlijk bloed voor klinieken en ziekenhuizen voor dieren.

illegale bloedbank
240 galgo’s gered uit illegale bloedbank in Spanje | Foto: Pixabay

In een zogenaamd veterinair centrum in de hoofdstad van Spanje zijn twee mannen opgepakt – eigenaar Luis Miguel V.F. en een medewerker – vanwege illegale praktijken. Het centrum diende als commercieel veterinair bloedtransfusiecentrum dat bloed verkocht aan dierenklinieken en -ziekenhuizen. Met name jonge galgo´s en katten werden gedood voor hun bloed. Ze kwamen hier terecht door mensen die niet meer voor hun huisdier wilden zorgen en ze hier achterlieten. Bij de honden en katten werd het hart doorboord in de linker ventrikel, waardoor zij door ernstig bloedverlies stierven aan een hypovolemische shock. Enkel voor de verkoop van hun bloed. Inmiddels is bekend dat de eigenaar niet in het bezit van de juiste documentatie was.

Illegale bloedbank

De dieren die inmiddels veterinaire hulp hebben verkregen en goed zijn opgevangen, werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. Vele waren halfdood. In het laboratorium waar de bloedafname plaatsvond, lagen talloze zakken plasma klaar voor distributie.

Volgens het Spaanse Openbaar Ministerie was aanvankelijk het doel van deze lugubere praktijk de verkoop van bloed in de omgeving van Madrid. Echter is de onderneming uitgelopen tot een exporthandel door de toenemende vraag naar bloed in andere Europese landen, zoals in België, Frankrijk, Italië en Portugal. De prijskaartjes die aan het bloed hangen zijn per 400 ml 80 euro voor hondenbloed en 85 euro voor kattenbloed. Voor een optimale hoeveelheid bloed, werd het rechtstreeks in het hart afgenomen.

.

Het Milieuparket van Móstoles-Fuenlabrada in de regio Madrid, heeft een klacht ingediend tegen de eigenaar van het zogenaamde veterinair centrum wegens pijnlijke en wrede praktijken tegen dieren. De dieren die dood werden aangetroffen zijn direct ingevroren en later gecremeerd in Toledo. Uiteindelijk telde het parket in het crematorium de lichamen van 27 honden, 29 katten, drie konijnen en een fret die allen waren gestorven aan de gevolgen van bloedafname.

Uit onderzoek is gebleken dat het veterinair transfusiecentrum al in 2006 was ingehuldigd met als doel rode bloedcelconcentraten en plasma te produceren in Madrid. Ondanks dat de zakenman niet over de registratie, autorisatie of bevoegdheid beschikte, is het centrum jarenlang actief geweest en bood het zelfs de illegale diensten online aan via zijn eigen website.

Galgo
Galgo’s | Foto: Estefania Pampin Zuidmeer

Voornamelijk zijn er jonge windhonden gedood voor de bloedafname. De donorhonden hebben verschillende illegale en zeer pijnlijke methoden moeten ondergaan voor de bloedhandel. Volgens de onderzoekers hebben zij onnodig emotioneel en fysiek geleden. Bovendien mag euthanasie volgens de Spaanse wet niet worden toegepast zonder geldige reden.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 25 juni 2022.

.

De strijd in Amerika en Engeland tegen de verkoop van honden en katten in dierenwinkels kent succesjes

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 26 juni 2022 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Hoe leer ik mijn hond blaffen en hoe stil te zijn.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurde een filmpje van Estela en haar vriendjes.

.

.

Estela: “Wat ren ik toch lekker…. ik weet wel dat ik altijd als laatste bij het balletje ben maar dat geeft niets … ik loop wel mee als oefening…” .

.

.


.

.

Lizette, baasje van Noa, deelde met ons deze mooie foto…

 

.

 

.

.

Lieve Noa ,

Je bent 5 maanden bij ons en je doet het super goed.

Lief klein meisje, op naar het goede leven.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Catootje, delen met ons hun vakantiebelevenissen.

.

“Waar is die bal nou toch gebleven? Eerst had ik hem, heb ik er nog heerlijk uitgebreid op zitten kauwen en toen was ie ineens weg. Snap er niks van”. (noot van de baas: de bal is gezonken)

.

“Heee, daar is ie”! Baas:” Ramos, dat is een andere bal”. ” Hè joh, een bal is een bal, who cares?”..

.

Cato gaat echt het water niet. Maar Ramos is compleet over zijn watervrees heen. De eerste maanden liep hij nog met een boog om een waterplas heen en nu is ie bijna dat water niet uit te slaan.

Archief

Gister was het 4 jaar geleden dat we hem ophaalden van Eindhoven Airport. Ongelooflijk, hè?

.

.

Ik herinner me die dag nog als gisteren. haha…..

.

.

.

.


.

.

Gerard en Hanneke, baasje van Shirza en de Bodhi, stuurden ons foto’s van hun gezinsuitbreiding.

 .

Shirza heeft er een nieuw vriendje bij.

Het is een Australische Cobber Dog die Bodhi heet.

Shirza wordt af een toe beetje te wild met de puppy.

.

.

.

.

.

.

We wensen Gerard, Hanneke en Shirza een fijne onbezorgde tijd met hun nieuwe aanwinst Bodhi.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Hanneke, baasje van Leda, Fala en Carlito, stuurde ons deze update (met goede tip!!!)

.

Hoi Ton en Annerie
Hierbij een aantal recente foto’s van Leda. Ze ziet er prima uit; toch heb ik onlangs een kwaadaardige tumor moeten laten verwijderen. Hopelijk is alles weg en kunnen we weer vrolijk verder. Op de voorlaatste foto kun je het litteken nog zien. Prima genezen.
Met Fala gaat het wonderlijk goed. Ze huppelt nog steeds met haar 16 jaar als ze wordt uitgelaten. Maar neemt ook alle tijd (die ze ook krijgt) om overal een lekker aan te ruiken. Een genot, deze hond.
.
.
.
.
.
En Carlito ziet er natuurlijk uit als een puppy, maar helaas. De natuur laat zich niet voor de gek houden. Hij begint tandjes (mooie witte tandjes, dat wel) ter verliezen vanwege terugwijkend tandvlees. Heb inmiddels al zijn snijtandjes moeten laten trekken. Niet dat je er iets van ziet of merkt hoor. Hij loopt nog steeds achter mij aan met kleine beetjes in mijn kuiten. Zodat ik weet dat hij er is, denk ik.
.
.
.
.
.
.
.
Overigens ter informatie voor evt. lezers: alle operaties in België laten doen (Poppel). Scheelt honderden (echt waar!) euro’s. Ook de medicijnen daar besteld/gekocht. Scheelt ook tientallen euro’s per medicijn.
Groetjes,
Hanneke

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

  
.

“Waarom we zo met hondjes bezig zijn…”.  
.

.

.

.

.

We worden vaak genoeg voor een stelletje gekken versleten. Het is moeilijk voor mensen, die niet van dieren houden of weinig empathie hebben voor dieren,  te begrijpen wat we doen voor de stakkers die elders in nood verkeren en waarom we al 12 jaar lang al die tijd steken in Stichting Dierenmissies. Ik moet toegeven dat we niet goed wisten waar we aan begonnen toen we Stichting Dierenmissies startten. Nooit hadden we voorzien dat het zo’n vlucht zou nemen en zoveel tijd zou kosten… Maar wat we er voor terug krijgen is meer dan dat we ooit zouden kunnen verdienen.
.
Inmiddels hebben we al honderden hondjes aan een baasje in Nederland kunnen helpen maar het is steeds wikken en wegen om zaken voor elkaar te krijgen. Gaat het niet om een adoptie met alle haken en ogen die er nou eenmaal bij komen kijken voordat een hondje veilig vanuit Spanje bij zijn baasje in Nederland is, dan zijn het wel overheidsregels die weer nieuwe beren op de weg plaatsen. Tel daarbij op ‘het eindeloze dubbeltjes draaien’ om de boel draaiende te houden dan heb je wel zo’n beetje een beeld van de zorgen die we hebben. Gelukkig hebben onze trouwe donateurs die het bestaan van Dierenmissies überhaupt mogelijk maken. Ook de donaties voor de vakantieopvang van de logeetjes zijn voor ons onmisbaar. Tja en dan de tijd die je met liefde en plezier aan de hondjes besteedt….
Waar gaat dan die tijd allemaal in zitten? Het zijn de mailtjes, whatsappjes, sms’jes en telefoontjes met allerlei vragen die bij ons terecht komen en allemaal beantwoord moeten worden, het bijhouden van de administratie en de website, het schrijven van het Weekjournaal om iedereen op de hoogte te houden van de gang van zaken…  tja dat zijn de echte tijdvreters.  Daarom zijn we dan ook erg blij met onze vaste vrijwilligers die ons in voorkomend geval elders in Nederland kunnen helpen. Zoals bij het begeleiden van binnen komende hondjes, of het vervoeren van gedoneerde goederen, zodat we niet zelf het hele land door hoeven te rijden. Het is inderdaad zo dat, als je niet van binnen uit het gevoel hebt dat je dit werk MOET doen, je het dan ook niet vol houdt.
.
OK, het werk voor Dierenmissies geeft wel de nodige zorgen maar ook erg veel voldoening. Als je in de ogen van een hondje kijkt die je vol verwachting aanstaart dan smelt je hart.
.
Inmiddels hebben we zelf in deze 12 jaar afscheid moeten nemen van Daisy, Nessje, Sally, Nelly en Pichi. Allemaal afkomstig uit  Spaanse asielen en in Nederland overleden aan ouderdom of ziekte. Hun afscheid is door de jaren heen beschreven in de weekjournalen.  Tja, dat heb je nu eenmaal als je hondjes hebt maar het verdriet om deze kanjers was er niet minder om. Nu hebben we natuurlijk Flor, Botas en Mia nog over als vaste thuis ploeg. Allemaal hebben zij een eigen geschiedenis waarin hun oude leventje niet altijd even gemakkelijk is geweest.
.
De dankbaarheid die wij van die beestjes krijgen is niet te beschrijven. Je leert vanzelf die lieverds door en door kennen en dan weet je hoe ze je op subtiele wijze in het gedrag hun dankbaarheid en genegenheid kunnen tonen. Het leuke is dat je dat dan ook steeds beter ziet bij vreemde honden die je pas leert kennen. De wereld wordt zo ineens een stuk groter en het is alsof je er in Nederland alleen al ineens anderhalf miljoen nieuwe vriendjes bij hebt. Niet iedereen begrijpt wat ik bedoel maar ja je moet ook wel van dieren houden en de moeite willen nemen om hen te begrijpen. Ik hoop van harte dat elke lezer van deze column dat ook ooit eens zal mogen meemaken want dit is echt een prachtige ervaring die ons de kracht geeft om door te gaan.
.
We leren elke dag nog nieuwe dingen waardoor we de honden nog beter begrijpen  en ook snappen waarom ze soms dingen doen of gedrag vertonen die wij vreemd vinden. Als je dat een beetje door hebt zie je dat geen enkele hond iets doet om expres een ander pijn of nadeel toe te brengen. Alles wat ze doen heeft een reden, is iets waartoe ze door instinct worden gedreven of ooit van een baasje hebben geleerd en nooit zullen ze jouw oordeel in twijfel trekken.
.
Ja, het is leuk om erkenning te krijgen van andere mensen maar één dankbare blije blik van een hond is voor ons veel meer waard. Als wij een goed en liefdevol plekje kunnen vinden voor een hondje die daar behoefte aan heeft dan is onze dag weer goed omdat we weten wat dat voor zo’n beestje betekent.

Als er nu nog lezers zijn die niet begrijpen waarom wij ons inzetten voor het welzijn van dieren in het algemeen en voor minderbedeelde hondjes in het bijzonder, dan snap ik niet waarom ze ons Weekjournaal moeten lezen.

Groetjes
Ton

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

als je zelf denkt dat je niets voorstelt …

dan ben je ook niets.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

King van 1 mei tot 3 juli 2022

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Deisy van 22 juni tot 10 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Lizzy van 25 juli 2022 tot 19 aug 2022

Sjors Moos en Mike van 1 tot en met 9 september 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com