Dierenmissies Weekjournaal van 11 maart 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week lijkt de lente in aantocht. Vluchtbegeleider Stefanie meldt zich, is er pech voor Cohete en Flippy, zetten we Wodan en Dewie in het zonnetje, zien we dat de Politie gebruik maakt social media,  is het einde vakantie van Nangi en Pippa, zijn er nog veel meer geluksvogels die het asiel mogen verlaten, laatste voorbereidingen voor de reizen van Maxi (Oki) Shira, Melon en Nana. Kortom, allerlei leuke berichtjes dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

  • Vluchtbegeleider Stefanie meldt zich 
  • Zowel adoptie Cohete als Flippy gaat niet door
  • Filmpjes van Cohete en Flippy.
  • Wodan en Dewie in het zonnetje.
  • Dierenpolitie politie gebruikt Facebook voor opsporing dierenmoordenaar.
  • Berichten van de baasjes: Harley, Shirza en Katy. 
  • Wie er nog meer het asiel mochten verlaten.
  • Laatste voorbereidingen voor de reizen van Shira, Maxi, Melon en Nana.
  • Vakantie Nangi en Pippa is afgelopen.
  • De 4-kanten column van Ton: “Swiffer doekjes dodelijk voor de hond: ONZIN”.
  • De (on)zin van de week over: “Je moet niet overdrijven”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS
.

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!!

en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
.

Maandag 5  maart 2018

.

Vluchtbegeleidster Stefanie meldt zich
.
Gisteren kregen we een reactie op de advertentie voor vluchtbegeleiders gezocht. Stefanie heeft laten weten als vluchtbegeleider te willen optreden. Ze vliegt dan van Barcelona naar Schiphol. Natuurlijk maken we graag gebruik van haar aanbod. Mochten wij geen hondjes te vervoeren hebben dan vast wel een andere organisatie dus houden we contact. Natuurlijk kunnen we nog veel meer vluchtgebruikers gebruiken dus meld je vooral aan..!!!!

.

.

Dinsdag 6 maart 2018

.
Zowel adoptie Cohete als Flippy gaat niet door.
.
We hadden goede hoop dat deze twee een baasje zouden vinden maar het mocht niet zo zijn.  Als eerst kregen we bericht van de familie die belangstelling had getoond voor Cohete. Extra foto’s en filmpjes werden gemkaakt om te laten zien dat de aard van Cohete, zoals gewenst, leergierig, mensgericht en lief was. toch ging het niet door omdat zij achteraf moeite hadden met de onduidelijkheid over het ras. Cohete moest aan een boel eisen voldoen en voldeed daar ook volledig aan. Maar het feit dat Cohete groot is (schofthoogte 70 cm) deed ons vermoeden dat hij, ondanks dat hij erg op een labrador lijkt,  mogelijk ergens mastinbloed  in zich heeft. Dat hij zo groot is, was vanaf het begin bekend. We hebben nu eenmaal geen of zelden raszuivere honden in het asiel.

Later die dag kregen we een telefoontje va de familie die belangstelling had getoond voor Flippy. Ook voor Flippy zijn extra foto’s en filmpjes gemaakt om te laten zien dat ook hij volledig aan hun wensenpakket voldeed. Helaas mocht het niet zo zijn. Eerder hadden zij hun zinnen gezet op een pup die aanvankelijk al gereserveerd was, waardoor Flippy in beeld kwam, maar toch weer beschikbaar kwam. Afgesproken is dat als de pup stabiel is en na enigen maanden alles goed verloopt dat dan Flippy als nog mag komen.  Natuurlijk klinkt dat fijn maar kunnen we met deze onzekerheid Flippy niet gereserveerd houden.

Om deze twee pechvolgeltjes extra onder de aandacht te brengen laten we de filmpjes zien die we van deze schatten hebben gemaakt. Mocht u meer willen weten over Cohete of Flippy laat het ons dan weten want graag willen we u alles vertellen over deze twee kanjers.

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje…
.
Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten…
.
Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ?
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …
.

.

.


.

.

Woensdag 7 maart 2028

.

Wodan voor het voetlicht.
.
Op verzoek van Miranda vragen we nog eens aandacht voor Wodan. Zijn naam doet een gevaarlijke angstaanjagende hond vermoeden maar niets is minder waard.

Dit is Wodan, reutje, herder mix, geboren 2010 en 58 cm hoogte

Een super schat die maar 1 ding belangrijk vindt en dat is het baasje een plezier doen. Dat alles natuurlijk met heerlijk knuffelen en geaaid worden.

Wie heeft er een plekje voor deze schitterende ontzettend lieve hond? KLIK op de foto voor meer info.

 

.

.
===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Donderdag 8 maart 2018

.
Dierenpolitie politie gebruikt Facebook voor opsporing dierenmoordenaar
.
Op 20 februari lazen we dit bericht:

De Scharbergbrug over het Julianakanaal en de Maas te Elsoo

Een wandelaar heeft in het Julianakanaal bij Elsloo een verdronken hond gevonden. De viervoeter is daar vermoedelijk gedumpt. Op schokkende foto’s die de man maakte, is te zien dat hij de teckel vond met zijn rechter voorpoot aan zijn hals vast getapet. De wandelaar zag de hond maandagmiddag in het water drijven en heeft het beestje met een schepnet uit het water gevist, zo vertelt hij. Hij belde daarna de dierenpolitie en die stelde vervolgens vast dat de teckel een Poolse registratie-chip had. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de dood van de hond.

Nu is er door de politie via Sociale media een actie gestart om getuigen en de eigenaar te achterhalen. We zien dat het internet bijna ontploft als je op “verdronken teckel” googelt. Acteur Huub Stapel en actrice Georgina Verbaan  twitteren erop los over dit onderwerp en dat is prima.  Wij juichen dit initiatief erg toe want geen middel moet geschuwd worden om de dader te achterhalen.

.

.

Vrijdag 9 maart 2018

.
Dewie houdt niet van poezen maar is wel super lief.
.
Tja, dan ben je een pinchertje, die prima in een gezin past, je bent actief, speels en gek op knuffelen maar niet zo gek op katten (zoals zoveel hondjes). Maar ja, toch laten potentiele baasjes je links liggen …
Ook bij de kleine lieve Dewie is het de Leishmania parasiet die voor hem roet in het eten gooit om geadopteerd te worden. Nou dat moet toch anders kunnen…
Hij is er voor behandeld en moet dagelijks een pilletje Allopurinol slikken om de parasiet onder de duim te houden. Want hij is verder gezond …  kerngezond wel te verstaan. Dus zo is hij op onze site verschenen en hopen we een baasje voor hem te vinden die dit leuke, super slimme en leergierige vriendje een kans wil geven op een fijn leven.

<<<<< KLIK op de foto (hier links) om haar pagina te bekijken.

.

.

Zaterdag 10 maart 2018

.

Wie er nog meer het asiel mochten verlaten…
.
Terwijl er bij Dierenmissies de nodige hondjes een baasje hebben gevonden, waren er ook nog andere geluksvogels in het asiel die hun plekje mochten verruilen voor een mand bij een echt baasje. Deze kanjers staan dus ook niet meer op onze site ter adoptie… Ook dit zijn stuk voor stuk succesjes die we willen vieren. Daarom zetten we ze hier onder elkaar zodat we weten over wie we het hebben. We wensen ze allemaal een geweldige toekomst toe.

Yara

Sam

Risco

.

.

.

.

.
.

.

Igor

Schnauzy

Mancha

.

.

.

.

.
.

.

Nacho

Portos

Bingo

.

.

.

.

.

.

.

Gaya

Fritz

. Allemaal gefeliciteerd met jullie nieuwe baasjes…!!!!

.

.

.

.

.

.


.

.

Zondag 11 maart 2018
.

De laatste voorbereidingen voor de reizen van de vier kanjers.

.

Melon

Maxi (Oki)

Nana

Shira

.

.

.

.

.

.

Alle vier hebben ze de laatste medische controle gehad van de dierenarts om de begeerde gezondheidsverklaring te krijgen anders mogen ze niet reizen.

Morgenvroeg zal bij ons om 02.00 uur de wekker gaan. omdat ik om 05.00 uur op Schiphol moet zijn. Mijn vliegtuig vertrekt om 07.00 uur naar Barcelona.  Daar tref ik Marcel die voor mij met Transavia naar Nederland zal vliegen en Melon en Nana mee zal nemen. Hij zal op luchthaven Eindhoven landen om 16.25 uur. 

Ik kom met Shira en Maxi (Oki) aan op Schiphol. We zullen om 20.05 uur landen

Vluchtbegeleider Marcel en vrijwilliger Linda nemen op luchthaven Eindhoven de honneurs waar voor Dierenmissies. Aan Linda kunnen de baasjes alle vragen stellen die ze nog mochten hebben. Van hen krijgen de baasjes ook de paspootjes voor Nana en Melon.

Ik zal natuurlijk de honneurs voor Dierenmissies waarnemen op Schiphol.

Maxi (Oki) die in de opvang zit heeft nog een lekker bad gehad. Melon, Shira en Nana helaas niet omdat zij in het asiel zitten en ze dan te lang met natte haren zouden zitten. Het is immers ook nog best frisjes in Barcelona.

.


.

.

Vakantie Nangi en Pippa is afgelopen.
.
Aan alle leuke dingen komt een eind. Zo ook aan de vakantie van Nangi en Pippa. Zojuist heeft Nangi zich nog een slag in de rondte gerend om haar balletje steeds terug te brengen en Pippa heeft met Mia door de bossen gerend alsof haar leven er vanaf hing.
.
Het is alsof ze weten dat ze nu zo opgehaald gaan worden. Rustig liggen ze samen te wachten tot de baasjes hen komen halen.
.
Tot de volgende keer !!!!!

 

 

 


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.
.
.

.

.

.

.
.

.

.

.


.
.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.


Berichten van baasjes

.

.

Monique baasje van Suerte en Paris gaf ons dit filmpje. 

.
.
Het is alweer een jaar geleden dat haar lieverd Harley overleed. Gelukkig bieden haar twee overgebleven schatten Suerte en de kleine Paris troost maar ze geeft aan dat hij nog alle dagen in haar gedachten is. …

Om niet te lang te blijven hangen in een trieste gedachte, kregen van haar dit leuk aandoenlijke filmpje dat ze op internet was tegengekomen.

.

.

.

Protective Dog Dad

This doggo dad is extremely protective of his daughter! Look at him hiding his daughter from the human. ? ? ?(via Jukin)

Geplaatst door Fluff Squad op dinsdag 6 februari 2018

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.
.
.


.

Gerard en Hanneke, baasjes  van Shirza  stuurden ons deze foto en update van hun lieverd

Ze is mee geweest naar Drunese duinen, daar losgelopen en vind alle honden leuk. Maar er zijn hier in dorp een paar mensen die hebben het niet op haar maar ze staat er dapper tegenover. Wat minder haar heupen maar oke werken we aan medicijnen en afvallen. Een wandelingetje van half uur prima. Mag 4x per dag maar echt een lieverd zonder kwaad in haar gedrag.
.

.

 

.
..


.

Cari, baasje van Katy en haar poezen, plaatste deze foto… 

.

Het kan ech… liefde en verdraagzaamheid…

.

.

.

===================================

.

.
De 4-kanten column van Ton.
.
“Swiffer doekjes dodelijk voor de hond (2018) ONZIN
.

Grote bedrijven zijn vaak het onderwerp van roddel en kwaadsprekerij. We kennen de indianenverhalen over de hamburgers van McDonald’s (waar mensenvlees in verwerkt zou zijn) of Coca Cola (dat geschikt zou zijn als pesticide). Dit verhaal gaat over een product van Swiffer waar honden en katten aan zouden sterven. Het is een onzinverhaal.

.

.

.

.

Achtergrond
Al sinds 2004 gaat dit verhaal rond, met een 5-jarige Duitse Herder in de hoofdrol. Destijds als kettingbrief via de e-mail, later via Hyves. Sinds die tijd duikt het steeds weer op, nu weer via Facebook en Messenger. Het is hardnekkig maar het is ook flauwekul. De stoffen in de Swiffer-producten zijn bij normaal gebruik niet schadelijk voor hond of kat.
De tekst luidt:
Ik krijg net een berichtje door van iemand die in “Hart voor dieren” een artikel heeft gelezen, daar staat het volgende: Ik ben net met mijn hond bij de dierenarts geweest voor zijn jaarlijkse inenting. Er is bij hem levercirrose geconstateerd. Hij is nog jong. En volgens de dierenarts is dit dier de zoveelste in enkele maanden waarbij dit ziektebeeld optreedt. Enkele weken geleden een Duitse Herder van 5 jaar. Hij kwam nooit zonder toezicht buiten, en was ook nooit met gif in aanraking geweest. Het dier wertd uit zijn lijden verlost en er werd autopsie gedaan. En de oorzaak? Het bleek de Swiffer te zijn, de vochtige vloerdoekjes dus! Niet te geloven!
Het probleem is bij de fabrikant bekend, want bij de kleine lettertjes staat dat je de doekjes bij kinderen en huisdieren weg moet houden. Er zit een ijzerafbrekend middel in en als dieren hun poten aflikken dan krijgen ze die troep binnen, Geef dit a.u.b. aan iedereen door die huisdieren of kleine kinderen heeft.”

De versie uit 2017 duikt in 2018 weer op en is een variant op een ouder verhaal van een paar jaar eerder.

Een broodje aap-verhaal herken je altijd aan het feit dat het geen duidelijke oorsprong heeft: wie heeft het meegemaakt, waar en wanneer is dit gebeurd? Bronnen ontbreken steevast. Inhoudelijk vallen ook dingen op. Het is raar dat zo’n product überhaupt verkocht zou mogen worden. Wat is eigenlijk een WetJet? En raar dat dit niet in het nieuws is geweest. Waar is de reactie van Proctor & Gamble (de makers van Swiffer)? Nou hier:
“De veiligheid van Swiffer doekjes voor het gebruik in huishoudens met huisdieren werd nader onderzocht en door onafhankelijke experts wetenschappelijk en veterinair bevestigd.
Swiffer doekjes kunnen zonder problemen in huishoudens met huisdieren gebruikt worden. Er zitten geen inhoudsstoffen in, die schadelijk zijn voor mens of dier. Het hoofdbestanddeel van de Swiffer vochtige doekjes is water. De reinigingsmiddelen worden wereldwijd in normale schoonmaakmiddelen gebruikt en hebben een concentratie, die voor mens en dier veilig en onschadelijk is.”
En dan de pseudo-wetenschap: of “Er zit een ijzerafbrekend middel in” of “een bestanddeel dat een molecuul verschilde van antivries”. Dat zegt totaal niets. Schoon water of rattengif verschillen ook maar een molecuul met antivries. Antivries drinken levert trouwens nierschade op en geen leverfalen. Wat blijkt verder: de Swiffer WetJet wordt al jaren niet meer verkocht in Nederland en België. Het verhaal komt oorspronkelijk uit de VS en later is toegevoegd dat het om doekjes zou gaan.

Advies
Deel het broodje aap-verhaal over de giftigheid van Swiffer-producten niet. Het is totale onzin.


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Je moet niet overdrijven”

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

 

.

Sommigen doen er alles aan om fit te worden en proberen anderen ook zover te krijgen. Zo heb je bijvoorbeeld de sportschool fanaten. Maar als je hart er niet in ligt dan werkt het ook niet. Kijk maar naar dit filmpje…

Me When I Go To The Gym

?Beagles Woof

Geplaatst door The Irish Post op vrijdag 9 maart 2018

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

.
Sjors, Moos en Mikey 7 t/m 11 feb
Nelson en Rova 15 feb t/m 24 feb
Pippa en Nangi 24 feb t/m 11 mrt
februari 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Chispa 14 tot 28 maart
maart 2018
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
april 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Mosca en Albert van 6 tot 18 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

 

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

Dierenmissies Weekjournaal

 

 

«
»