Dierenmissies Weekjournaal van 11 september 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met van door Botas gevonden t-shirt, kunnen zelfs ervaren asielmedewerkers door een hond gebeten worden, is men op zoek naar een poezenverzamelaar die de katten niet kan onderhouden, komen Nelson en Doska logeren, zit een ongeluk in een klein hoekje, politie neemt een verwaarloosde kat in beslag die lang alleen heeft moeten wonen.  In de column vertel ik waarom de eekhoorns het even laten afweten en ide (on)zin van de week wordt geprobeerd imagoschade te voorkomen. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Het vervolg op het door Botas gevonden T-shirt
– Zelfs bij ervaren medewerkers van een dierenpension kan het wel eens fout gaan.
– Kan een verwaarlozer van poezen oorspronkelijk de beste bedoelingen hebben gehad?
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Vakantieaanvraag voor Nelson en Doska
– Een ongeluk zit in een klein hoekje

– 
Politie: kat in beslag na lange tijd eenzaam opgesloten te zijn
– Leuk filmpje: Britt laat zien hoe je een juist speeltje uitkiest voor haar hond
– Bericht van baasje over:  Wessie
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met:  De eekhoorns laten het even afweten maar zijn zo weer van de partij.
– De (on)zin van de week: Bewaar een geheim en voorkom imagoschade
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 5 september 2022

.

Het vervolg op het door Botas gevonden T-shirt

.

Voor degenen die in het vorige weekjournaal het verhaaltje gelezen hebben over de nachtelijke vondst van Botas kunnen we nu vertellen dat het dames t-shirt is verdwenen. We moeten aannemen dat zij die haar t-shirt was kwijtgeraakt deze weer uit het bos heeft opgehaald.

.

.

.

Dinsdag 6 september 2022  

.

Zelfs bij ervaren medewerkers van een dierenpension kan het wel eens fout gaan.
.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen en mensen waarschuwen voor een onfortuinlijk voorval met honden die gewoon qua bouw en geschiedenis decennia lang gefokt zijn als vechthonden. Als zo’n hond een keer door een onverklaarbare reden de fout in gaat en bijt is de schade vaak niet te overzien. Geloof me dat elke hond in een situatie terecht kan komen dat hij/zij zich genoodzaakt voelt te verdedigen.  Als je dan een hond hebt met een buitenproportionele bijtkracht en die uit puur instinct een primaire reactie heeft van “bijten en niet loslaten” dan heb je de poppen aan het dansen.  Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Dat zo’n ongelukkig voorval niet altijd komt door een ondoordachte of onervaren handeling van de begeleider wordt nog maar eens duidelijk door onderstaand voorval.

Een Staffordachtige hond heeft zaterdag een spuitje gekregen nadat het twee medewerkers van een asiel flink had verwond. Een traumahelikopter moest uitrukken nadat de agressieve hond de twee had gebeten.

Het incident gebeurde toen de medewerkers van de dierenopvang zaterdag rond het middaguur terugkwamen na een uitlaatronde. De grote zwart-witte hond begon door onbekende reden een medewerkster in haar hand en pols te bijten. Deze verwondingen waren dusdanig ernstig dat een traumahelikopter meteen ter plaatse kwam.

Een andere medewerker liep lichtere verwondingen op toen hij zijn collega te hulp schoot. De hond droeg een muilkorf maar volgens berichtgeving van het dierenopvangcentrum wist de agressieve hond zich hieraan te ontdoen.

De dierenopvang laat op hun Facebookpagina weten de hond na het incident, gezien zijn achtergrond, te hebben verdoofd en ingeslapen. Het asiel werd volgens protocol onmiddellijk gesloten. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Over de situatie van de zwaargewonde medewerkster doet Dierenbescherming wegens privacy-oogpunt geen mededeling.

.


.

.

Woensdag 7 september 2022.                                                .

.

Kan een verwaarlozer van poezen oorspronkelijk de beste bedoelingen hebben gehad?

.
We weten het nog niet maar de situatie is allesbehalve geruststellend.  Afgelopen zondag werd een jonge, zwaar verwaarloosde kater gevonden in Ridderkerk en gebracht naar het dierenopvangcentrum in Spijkenisse. De opvang noemde het diertje Djinn en schoot snel te hulp, al kwamen de helpende handen voor het diertje net te laat. “Hij is vandaag overleden”, laat de opvang weten. Bij het zien van Djinn kreeg de opvang “meteen een déjà vu”. De raskat was in zeer slechte conditie en had een niet geregistreerde chip. Het vervelende is dat het vermoeden bestaat dat dit een niet op zichzelf staand incident is.

 In september 2021 werd de Bengaal Gerda ernstig ziek, zwaar verwaarloosd en met een ongeregistreerde chip gevonden in de Bernard Zweerstraat te Ridderkerk binnengebracht bij het opvangcentrum uit Spijkenisse. In dezelfde maand werd ook de Britse korthaar Britt binnengebracht bij de opvang. Ook dit diertje werd ernstig ziek en verwaarloosd aangetroffen in Ridderkerk, met ook weer een ongeregistreerde chip. In februari en maart dit jaar werden nog vier andere katjes ernstig ziek en zwaar verwaarloosd gevonden. Alle drie de dieren hadden ongeregistreerde (buitenlandse) chips en werden gevonden in dezelfde straat in Ridderkerk.

Dit kan natuurlijk geen toeval zijn. Zou de eigenaar nog meer katten hebben? IS het een verzamelaar die katten opneemt met de beste bedoelingen maar er niet voor kan zorgen? Hoe dan ook het is te verwachten dat de eigenaar zelf hulp nodig heeft.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 8 september 2022

.

Kleine Doska

Vakantieaanvraag voor Nelson en Doska

.

Vandaag kregen we de vraag of we Nelson en Doska van 19 tot 24 oktober a.s. op kunnen vangen. Natuurlijk willen we altijd zoveel mogelijk baasjes ter wille te zijn. Nelson is al vaak bij ons geweest maar voor Doska zal het de eerste keer zijn. Een eerder verzoekje om op Doska te passen hebben we destijds helaas eens moeten laten overgaan omdat Doska toen nog een pup was en onze hondjes tot de senioren behoren. Nu is Doska geen pup meer en rustig van aard. We verwachten dat ze onze oudjes niet op de kast zal jagen dus gaan we ze allebei eens lekker verwennen….

Zoals je op het filmpje kunt zien, hebben we tijdens eerdere vakanties ervaren dat Nelson het heerlijk vindt om te rennen. Dat kan hij en Doska bij ons naar harte lust. Maar ja, als je het bekkie van Doska ziet dan kun je je bijna niet voorstellen dat zij een beetje ondeugend zou kunnen zijn… we weten natuurlijk wel beter en gaan het vanzelf meemaken.

.


.

Vrijdag 9 september 2022.

.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

.

Het losschieten uit een halsband of riem is voor 76% de meest voorkomende oorzaak van een verkeersongeluk met een hond. Het is gewoon niet altijd te voorkomen al doen we nog zo ons best. Een klein moment van onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Op de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard heeft donderdagavond een dergelijk ongeluk voorgevallen maar dat gelukkig redelijk goed afliep. De viervoeter kwam na de aanrijding onder een graafmachine terecht die op de andere weghelft reed. Het beestje bleek losgeschoten te zijn en was hierdoor roekeloos de weg overgestoken. De chauffeur van de graafmachine reed niet hard over de weg en zag de aanrijding voor zijn ogen gebeuren. Hij laat weten dat de bestuurder van de auto op tijd had geremd waardoor de hond juist voor de wielen kwam te liggen toen het voertuig tot stilstand kwam.

Vervolgens is het dier onder de graafmachine terecht gekomen. De omstanders hebben de hond laten liggen tot de dierenambulance arriveerde. Toen de dierenambulance arriveerde was het beestje “aanspreekbaar” en toonde het geen uiterlijk letsel. Het diertje is ter controle meegenomen door de dierenambulance. Het baasje mocht ook mee met de ambulance.

.


.

.

Zaterdag 10 september 2022.

.

Meldpunt 144

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 11 september 2022 

.

Vandaag kwamen Arie en Sara logeren.

Helaas was het weekjournaal al gepubliceerd voordat zij hier aankwamen.
Natuurlijk zal in het volgende weekjournaal een verslag staan van hun aankomst.

.

.

.

 


 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Zie hoe Britt haar hond een speeltje laat kiezen dat goed bij hem past.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

John en Marlene, baasjes van Wessie, stuurden ons deze update 

Hieronder zijn wat kiekjes met het wandelgebied van Wessie…!!!

.

.

over de brug …

dan lekker los lopen …

heerlijk dit gras onder de pootjes

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Schaapjes aan de overkant

.

.

.

.

Zeg nou zelf…. Iedere hond wil wel zo’n heerlijk wandelgebied aan de overkant van zijn huis. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De eekhoorns laten het even afweten maar zijn zo weer van de partij.

.

De tafel opruimen..??? Vergeet het maar …

Wij hebben voor de vogels en eekhoorns op een tafel in de tuin zaad en okkernoten liggen. De tafel wordt druk bezocht en ze maken er een rotzooitje van maar dat mag ook. Eens per week ruimen we de boel op en beginnen we weer opnieuw met een keurig stapeltje zaad en noten. We vinden het erg leuk als onze tuin bezocht wordt door musjes, roodborstjes, vliegenvangers, koolmeesjes en nog tal van andere soorten vogeltjes en natuurlijk de eekhoorns die we zien in een rode en grijze kleur. Helaas weet ik niet welke van de twee nu eigenlijk van Nederlandse origine is maar dat maakt ons niet zoveel uit. Ze zijn er en mogen wat ons betreft zoveel eten als ze willen.

.

.

Onze Botas heeft het niet op eekhoorns. Geflankeerd door Flor en Mia, ligt hij het liefst  de hele dag vanaf de veranda naar de tuin te loeren tot hij weer een eekhoorn ziet die hij dan zo nodig weg moet jagen.

.

Schaamteloos boven op het zadenkastje

.

.

.

.

We vermoeden dat hij denkt dat het een soort kat is en omdat hij vindt dat alle katten in een boom gejaagd moet worden, krijgt hij regelmatig zijn zin om zijn hobby uit te kunnen voeren. Nu hoeven we de eekhoorntjes niet zielig te vinden hoor.  De meeste tijd van de dag ligt Botas binnen en op de momenten dat ze elkaar treffen, zijn ze altijd veel te snel voor hem. Tot tevredenheid van Botas rennen ze rap tegen de tuinafscheiding omhoog en verdwijnen uit het zicht of schieten de bomen in… Meestal weten ze precies  wanneer ze veilig op de tafel kunnen klimmen. De vogeltjes gaan zoals altijd gewoon hun eigen gang.

.

De eenzame berk die als eerste haar schoonheid verliest door haar bladeren te laten vallen

.

.

Maar nu is de klad gekomen in de bezoekjes van de eekhoorns. Wat hier de reden van is? De grote droge periode heeft ervoor gezorgd dat de eerste bomen nu al blad verliezen en eikeltjes laten vallen. Dat gaat altijd met bepaald geluid gepaard. Het lijkt namelijk als of er een machinegeweer afgeschoten wordt. Dat geluid komt van eikels op de daken van de chalets en caravans vallen die vaak van metaal of harde kunststof zijn. Bij een windvlaag hoor je links en rechts om je heen “rakketakketak”. We weten uit ervaring dat als we de machinegeweren horen de eekhoorns voorlopig uit het zicht zullen zijn.

.

OK, het geluid zijn we gewend want dat is elk jaar zo. We weten ook dat dit voor de eekhoorns het teken is dat het tijd wordt om een wintervoorraad aan te leggen. Het stuk bos waar wij in wonen bestaat voornamelijk uit sparren, eiken en berken.  Er is nu voedsel genoeg voor de eekhoorns.

.

het tuinpad ligt vol met eikeltjes

.

.

.

 

Om een idee te geven hoeveel eikeltjes er vallen kun je op de foto hiernaast zien. Je hoeft maar één blik te werpen op het tuinpad om te zien dat het bezaaid ligt met ontelbare eikels. Je snapt dat de eekhoorns nu even geen tijd hebben om op de tafel te kimmen voor een okkernoot. De eekhoorns zien we pas weer terug in de tuin als ze zich helemaal ongans hebben gegeten aan de eikeltjes.

Maar geloof maar gerust….

Ondanks hun wintervoorraad komen ze dan weer te voorschijn want je kunt nu eenmaal niet maanden aan één stuk alleen eikeltjes eten ….

toch …???

.

.

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Bewaar een geheim en voorkom imagoschade

 

.

.

.

Soms wil je niet dat derden weten wat je gedaan hebt… Het zou zomaar een kras op je imago kunnen geven….

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

 

 

 

 

Nelson en Doska van 19 tot 24 oktober 2022

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

  • .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com