Dierenmissies Weekjournaal van 18 september 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de aankomst van Arie en Sara, zijn er weer tientallen verwaarloosde dieren gered, wordt er een tijdelijke vrijwilliger gezocht voor asiel in Roemenië, zetten we de Signi honden nog eens in het spotlicht, verloor Fanta haar voorbeeld, hebben we  twee broertjes die qua uiterlijk weinig op elkaar lijken, zoekt de politie het baasje dat een Amerikaanse bull achter heeft gelaten. In de column heb ik het over baasjes die ‘baas’ moeten zijn om ongewenst gedrag van de hond af te leren en ide (on)zin van de week laat je bij rampspoed nooit je trouwe viervoeter achter …. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Arie en Sara zijn gearriveerd
– Tientallen verwaarloosde katten en honden gered uit sterk vervuild huis
– Tijdelijke vrijwilliger gezocht voor klein asiel in Roemenie

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Fanta verloor haar steun en toeverlaat…

– 
Nogmaals een lans breken voor Signi honden …
– Nieuwe koppies Yoda en Casper

– 
Politie: Wie liet de American Bully in de steek ???
– Leuk filmpje: 
– Bericht van baasje over:  Aika & Ace & poes Barney, Nando
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Niet altijd eens met ‘deskundigen’
– De (on)zin van de week: Bij een ramp laat je je huisdier niet achter ….
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 12 september 2022

Arie en Sara zijn gearriveerd

.

Gisteren werden de logees Arie en Sara bij ons gebracht. baasjes Ingrid en Inma kunnen nu genieten van een drie weken durende welverdiende vakantie. Dat Arie en Sara al vele malen eerder zijn geweest maakt het tijdelijke afscheid van Ingrid een stuk makkelijker. Tja en de twee doerakken namen weer direct hun plekje in in ons roedeltje. Sara is de drukste tante die met een balletje aandacht zoekt maar Arie is en blijft een echte schurk. Zoekt eerst een knuffel uit de mand om dan als een dolle, met de pop in de bek, door de tuin te rennen en als als hij dat dan genoeg vindt, helpt hij mee een pas geplante struik uit de pot te halen.  Daar kwamen we pas achter toen hij vol trots zijn snuit liet zien. Hadden we maar beter op moeten letten.

.

.

.

.

Zelfs in het bos de weg vinden is geen enkel probleem.

Eindeloos snuffelen en alles onderzoeken is het devies.

Net of ze kijken of er niets veranderd is.

Dit is natuurlijk het summum van vakantie vieren… .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dinsdag 13 september 2022  

.

Tientallen verwaarloosde katten en honden gered uit sterk vervuild huis

Opnieuw zware verwaarlozing van dieren door baasjes die ook niet goed voor zich zelf kunnen zorgen. Het lijkt net of dit een herhaling is van een bericht van vorige week. Bij een controle van een woning in Westzaan zijn 34 katten en drie honden in beslag genomen. De dieren zijn in zeer slechte conditie vanwege hun erbarmelijke leefomstandigheden. De situatie in de woning was volgens de Zaanse politie zo verschrikkelijk, dat ze alleen in beschermende kleding naar binnen konden. En zelfs met die maatregelen gaf de brandweer het advies om iedere twintig minuten even naar buiten te stappen voor wat frisse lucht. De bewoners van het pand worden verhoord als verdachte. Zij zijn tijdelijk ergens anders onder gebracht, omdat het huis onbewoonbaar is verklaard. De dieren zijn volgens de politie in goede handen en krijgen de zorg die ze nodig hebben om te kunnen herstellen.

.


.

.

Woensdag 14 september 2022.                                                .

.

Tijdelijke vrijwilliger gezocht voor klein asiel in Roemenie

Op de facebook van Hanno Berger kwamen we deze oproep tegen die we graag willen delen.

Ik zoek een dierenvrijwilliger die met gratis verblijf in een prachtig huis in Roemenië vanaf 16 september ca. 30 honden en 15 katten eten wil geven.
De vrouw met dit kleine privé-asiel heeft helaas haar heup gebroken en mag de komende weken niet haar bed uit. Ik probeer dus iemand te vinden die haar met de dieren wil helpen.
Meer info op onze website van Stichting Dierennood.

.

.


.

Fanta verloor haar steun en toeverlaat…

.

Tiger in gelukkigere tijden

Fanta kan zich uitsloven voor Tiger

Fanta mocht in april gaan wonen bij baasjes Sandra en Paul en de labrador Tiger die haar steun en toeverlaat zou worden.  Tigers was 12 jaar en had ook een ongelukkig verleden maar is door de liefde van Sandra’s gezin weer een super hond geworden.

Tiger was het voorbeeld voor Fanta en zo kon ze zich veilig uitsloven voor haar nieuwe vriend.

Vandaag kregen we dit berichtje:

Gisteren hebben we helaas Fanta’s vriend onze blonde lab Tiger moeten laten inslapen. Tiger heb ik meegenomen toen zijn hulpvraag hoog was. Mishandeld en nooit liefde gekend. Wij hebben hem bijna 10 jaar alle liefde mogen geven. Fanta kwam in april en heeft het andere deel van ons hart. Zij zit zo in ons hart.  Lieve groet Paul en Sandra 🤍

.

.

.

.

De opgewekte Fanta heeft na het overlijden van Tiger een heerlijk nieuwe zachte mand gekregen.

maar in alles zie je dat ze Tiger mist….

.

We wensen Sandra, Paul, Simone en Fanta alle sterkte met hun verlies…

.

.

.

.
.
.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 15 september 2022

.

Nogmaals een lans breken voor Signi honden …

.

Het draait normaal gesproken om de vermisten en niet om hen, toch was dat op het Film by the Sea Festival in Vlissingen helemaal anders. Daar ging namelijk de documentaire Zoek in première, een film over de afgelopen vijf roerige jaren van stichting Signi Zoekhonden.

De non-profit-stichting speurt al sinds 2004 naar vermiste mensen met een team van deskundigen en zoekhonden. Sonarapparatuur, drones, honden en boten. Alles wordt gebruikt om langdurig en recent vermiste personen levend of dood terug te vinden.

Oprichtster Esther van Neerbos laat aan Hart van Nederland weten dat ze heel blij is met het resultaat. “In het begin was het even wennen om de hele tijd iemand achter je aan te hebben. Maar het is heel integer gemaakt. Het toont belangrijke maatschappelijke problematiek aan, en de rol van burgerparticipatie daarin. Het gaat over zoeken naar vermisten, maar zeker ook over het zoeken naar mensen die zelfmoord hebben gepleegd.”

KLIK op de foto op de promo video van hart van Nederland te zien. 

 

.


.

Vrijdag 16 september 2022.

.

Nieuwe koppies de broertjes Yoda en Casper.

.

We hebben twee nieuwe hondjes ter adoptie.  Ze heten Yoda en Casper. Beiden zijn middenmaatjes en houden van spelen en ravotten. Casper en Yoda, zijn van een veld gehaald door een paar fietsers. Beiden waren op zoek naar eten en drinken. Ze hadden erge dorst vanwege de droogte die er in Spanje heerste. Beiden zijn nog pups met een heerlijk karakter. Nog een tikje verlegen maar verder heerlijk onderzoekend en nieuwsgierig. Lopen prima aan de lijn en zijn beiden toppertjes…

 

.

.

OK, de ene is wit en is van een soort mix Labrador en de ander heeft een tijgerprint en is een mix van een mix …. Kortom bekijk ze maar eens en lees hun beschrijving…

.

kort na binnenkomst

Dit is Casper, reutje, wit, mix labrador, geboren 1 maart 2022, hoogte 40 cm en lengte 43 cm, 7 kg. Casper woont in het asiel van Elena in Solena in de regio Ciudad Real, Karakter Lief, speels, sociaal met andere honden, aanhankelijk, houdt van kroelen een aangehaald worden,

.

.

.

.

.

kort na binnenkomst

Dit is Yoda, reutje, tijgerprint, mix van mix, geboren 1 maart 2022, hoogte 38 cm en lengte 40 cm. gewicht 7,2 kg. Yoda woont in het asiel van Elena in Solena in de regio Ciudad Real, Karakter: Lief, sociaal met andere honden, speels, aanhankelijk….

.


.

.

Zaterdag 17 september 2022.

.

Kan een afbeelding zijn van hond en de tekst 'Getuigenoproep 12 september 2022 Overstort vijver bij wijk "Het Brukske' te Venray Blauw-grijze Am. Bully met opvallende halsband achtergelaten De politie is op zoek naar tips! Weet jij wie de eigenaar van deze hond is of wie hem hier heeft achtergelaten? Bel ons dan op 1-4-4! www.politie.nl/144'Meldpunt 144

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 18 september 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Kinderen zouden op school les over honden moeten krijgen ?!?!

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Jos en Len, baasjes van Aika, Ace en poes Barney …

Hieronder zijn wat belevenissen van de honden en de special met Aika en Barney

Aika gaat Ace helpen bij het zoeken van de koekjes in het verberg-koekjes-spel….

.

Logé poes Barney is duidelijk niet bang van Aika ….

.

.


.

.

Stefanie, baasje van Nando, maakte ons deelgenoot van zijn verjaardag …

.

Hoi Ton, met Nando gaat het goed! Volgende maand is hij hier alweer 4 jaar.

Omdat we hem 4 jaar geleden op deze datum voor het eerst hebben gezien (via de advertentie op Facebook) vieren we elk jaar op deze dag zijn verjaardag 🎁

Hier hoort taart en een cadeau bij ……

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Niet altijd eens met ‘deskundigen’

.

Ik heb in de afgelopen 40 jaar veel boeken gelezen over hoe je met honden om moet gaan. Dit om zicht te krijgen op hoe je het beste om kunt gaan met honden die gedragsproblemen vertonen. Alle deskundigen zeggen het zelfde: “Je moet je als onbetwiste leider opstellen. Alleen dan krijg je respect van de hond en kun je ongewenst gedrag afleren. Nu kan ik het met een heleboel tips eens zijn.

Nu is ongewenst gedrag niet altijd een groot probleem maar als je hond bijvoorbeeld tijdens het wandelen uitvalt naar andere honden of mensen dan heb je wel degelijk een enorm probleem. Als je als baasje eenmaal bang bent dat dit zal gebeuren dan straal je vaak ongewild onzekerheid uit waardoor het ongewenste gedrag zal versterken. Ben je ervan bewusts dat je bang bent dat het kan gebeuren, dan kun je in ieder geval door non-verbale communicatie bij de hond de suggestie wekken dat je absoluut in control bent en dat er niets valt te vrezen. Nu heb ik het over het vrezen bij de hond want uitvallen naar mensen of andere honden komt door onzekerheid en mogelijk angst bij de hond.

Wat gebeurt er als je geen overtuigend leider  bent…

 1. hond zal nooit een correctie accepteren
 2. je hond zal jou altijd blijven beschermen/alles wegjagen
 3. geen vertrouwen in je hebben en alles in omgeving als onveilig beschouwen
 4. de leiding over een wandeling nemen / voorop blijven open.

Nu vertel ik je wat de hond ziet als je onzeker bent:

 1. Je kijkt van jouw hond naar de andere hond.
 2. je pakt de riem steviger vast
 3. de ruimte aan de riem neemt af ( je houdt hem korter)
 4. je haalt oppervlakkig adem of houdt je adem in
 5. je mond gaat dicht, mondhoeken gaan naar voren
 6. je bent onzeker, dus je ogen openen zich verder zodat je niets aan informatie mist
 7. tijdens het kijken naar de hond gaat je lichaam iets naar voren
 8. je leunt op je tenen en om tegen de kracht van de riem in te gaan leun je naar de hond toe
 9. je gaat langzamer lopen of gaat helemaal stil staan (je beweegt steeds minder)

Is dit een beetje herkenbaar ????

Jouw non-verbale communicatie is dus exact hetzelfde als die van je hond. Hiermee zeg je dus eigenlijk : “AANVALLEN” !!!!

Dus…

 1. Stel je zeker op, recht je schouders, loop recht op je doel af
 2. Toon geen teneergeslagen houding of negatieve emoties zoals boosheid, frustratie en schreeuwen
 3. Blijheid, rust en geduld maken je een sterkere leider
 4. Zoveel te vaker je commando’s gebruikt… zoveel te minder je hond op jou hoeft te letten… hij weet dat je er nog bent en kan een eigen moment bepalen om gehoor aan je commando te geven. …
 5. Veel praten met je hond maakt je als leider ongeschikt.

Nou juist bij dat laatste punt wil ik wel een opmerking plaatsen. Ik begrijp wat er bedoeld wordt. In de meeste boeken wordt dit tot in het extreme doorgetrokken. ‘Spreken is Zilver en Zwijgen is Goud’ luidt het devies. Een echte leider hoeft vrijwel niets te zeggen…. Als je veel tegen je hond praat dan hoort hij niet meer het verschil met het moment dat je een commando geeft. Hij verstaat immers niets van wat je zegt al kan hij je aankijken met een begrijpende blik.  De commando’s KOM of  ZIT zijn duidelijk maar als je zegt “Ga maar mooi zitten” dan snapt de gemiddeld hond echt niet wat je bedoelt tenzij je altijd die exacte woorden hebt gebruikt bij het aanleren van een actie. Het doel van zwijgen is dat, als je zwijgt, de hond verplicht is om jou in de gaten te houden. Negeren is het recht van jou als alfa leider. Tegen de hond praten is aandacht geven en wordt door de hond als beloning gezien. Ook dat begrijp ik maar toch trek ik hier ergens een streep ….

Als je zoiets als angst moet afleren dan heb ik daar erge moeite mee. Als één van mijn honden van of voor iets pijn of angst heeft, dan kan ik hem of haar op het gemak stellen door zachtjes tegen hem of haar te praten. Dit heeft niets te maken met het geven van commando’s. Ik weet dat mijn stem hen keer op keer in een bijzondere situaties gerust stelt. Als ik hen roep en ze luisteren niet meteen dan heb ik een hele luide scherpe “HE” waardoor ze opkijken. Dan kan ik verder met een zachte stem een commando geven. Mijn ‘HE’ heeft als het ware de functie van een hondenfluitje ….   Kortom, laat mij maar lekker leuteren met mijn hondjes. Ze snappen precies wat de bedoeling is.  Als er iemand hard op vraagt : “Wie gaat er mee” ?  Dan staan ze allemaal keurig klaar om mee naar buiten te gaan. Als we dan zeggen “Jas aan” dan komen ze één voor één voor om de riemen aan te laten doen. Als ze tijdens het wandelen vrij gelopen hebben en we zeggen weer “Jas aan” dan laten ze zich weer keurig aanlijnen. OK, ik geef toe dat bij dit laatste commando wel wat snoepjes worden uitgedeeld …. maar wat geeft dat nou …?

Dit zijn maar enkele voorbeelden van hoe wij met onze hondjes omgaan. Onze hondjes hoeven geen super getrainde honden te zijn. Verder hebben ze geleerd om te komen als we ze roepen.  Te wachten als we ‘Wacht’ zeggen en de meeste dingen doen ze vanzelf al omdat ze aan onze manier van doen merken dat we iets van hen willen… Ach, laten wij maar goede gezellige gesprekjes voeren met onze hondjes… ze hebben bewezen dat ze erg goed kunnen luisteren en hebben nog nooit een geheimpje verklapt … en het leuke is dat we toch echt het gevoel hebben wel degelijk de absolute leider te zijn van ons clubje …

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Bij een ramp laat je je huisdier niet achter ….

.

.

.

.

Het klinkt zo vanzelfsprekend maar dat is het niet. Zodra lijf of goed in gevaar komt zijn er legio mensen die ter stond hun trouwe viervoeter vergeten en alleen aan zichzelf denken.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

 

 

 

 

Nelson en Doska van 19 tot 24 oktober 2022

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com